Crossfit, ketju sisältää hyvää keskustelua aerobisesta ja anaerobisesta treenistä

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Matsku
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Vai oliko tuossa Moksun tarkoitus ilmaista, että mikäli jotain vain lisätään jo ennestään ylikuormittavaan, ei se ainakaan tilannetta paranna vaiin pikemminkin pahentaa. Noin ainakin itse tuon ymmärsin, voi olla että ymmärsin väärinkin.

Mikä tuossa Moksun vietsissä nyt oli sitä niin paskaa, ettei edes jaksa vaivautua siihen vastaamaan, kun ensin itse alottaa keskustelun? Mun mielstä oikein hyviä pointteja ja huomiota, joista nmäkee että niiden taustalla on omakohtaista kokemustakin, eikä mitään auktoriteettia uskota ja seurata laput silmillä.
 
OT! Pahoittelut kirjoitusvirheiden jopa normaalia suuremmasta määrästä edellisessä viestissä, ei mene enää likuhäriön piikkiinkään... Mutta Uuno Turhapuron sanoja vapaasti lainatakseni "virheiden määrä tuppaa lisääntymään kirjoitusvauhdin kasvaessa".
 
No otetaas nyt sitten kun oikein pyydettiin.

Mitenhän tän osaisin selittää. Alan Aragon ja Lyle MacDonald ovat esimerkkejä objektiivisista valmentajista. Poliquin taas haalii kummallisia ja arveluttavia tutkimuksia, joilla sitten pyrkii pönkittämään omia metodejaan. Hän ei tunnu harrastavan ollenkaan kriittisyyttä menetelmiään kohtaan, vaan kun on päättänyt, että asia on näin, niin sitten se on.

Totuutta on hankala määritellä, mutta kyllä nuita valmennukseen liittyvää ihmisen fysiologiaa on niin paljon tutkittu ja kehitetty, että ei sieltä nyt mitään täysin uskomattoman uutta kehitetä. Kuten sitä, että anaerobisella voi korvata aerobisen harjoittelun.

Berkhan on siitä hieman erilainen, että hän ei ole kokeillut keksiä pyörää uudestaan. Hänen ideansa nyt kuitenkin perustuu vain siihen syö vähemmän, kuin kulutat -metodiin. Berkhan muutenkin suhtautuu objektiivisemmin tutkimuksiin, eikä kelpuuta ihan mitä vain oman agendansa esittämiseen. Näin minä olen ainakin hänen bloginsa perusteella ymmärtänyt.

Sää sanot, että Poliquin ei ole objektiivinen, mää taas sanon, että kun sää tulkitset ja kommentoit sen tekstejä niin et ole objektiivinen. Et edes yritä ymmärtää mitä ajetaan takaa.

Ottamatta kantaa kuka on oikeassa niin siitä ei päästä yli eikä ympäri, että Poliquinin "opeilla" on tuotettu ja tuotetaan tälläkin hetkellä huippu-urheilijoita huipputasolle. Se tuskin olisi mahdollista jos niin moni hänen mainitsemansa asia olisi niin perseellään kuin täällä väitetään.

Mutta Poliquin ei ole tämän ketjun pääasia, joten jätetään se sikseen. Tää asia ei täällä nyt ratkea kuitenkaan.

Elikkä kuitenkin suurin osa harjoittelusta tapahtuu jonkun muun valmennuksessa, koska lajiharjoittelu yleensä kattaa sen isoimman palan.

Olen koko ajan puhunut offseasonista eli siitä ajasta kun rakennetaan perusta sille, että esim. NHL-kiekkoilijalla hokkari kulkee lujaa ja läpi kauden. Ja että mies pysyy ehjänä. Siihen ei siis aerobisia juoksulenkkejä tarvita. Toki jos joku on siinä kunnossa mitä tuolla ylhäällä kuvattiin jos ei ole IKINÄ tehnyt 5-toistoa enempää niin ehkä sitten.

Tästä kaikesta nuo valmentajat pitävät huolen eli offseasonilla 100%, siitä asti kun edellinen kausi loppuu ja siihen kun seuraava alkaa. Onseason taas on niin oma taiteenlajinsa, että siitä keskusteleminen on aika turhaa näkemättä itse urheilijaa tai tietämättä missä just sillä hetkellä mennään (loukkaantumiset, palautuminen, treeni/pelifrekvenssi jne jne jne.)

Tuo mielipide-persereikä-vertaus on se perinteisen ylimielinen näkemys asiaan. Toinen näkemys voisi olla se, että kyse on oppimisesta. Ne, jotka eivät tiedä, kyseenalaistavat asioita, jotta ne, jotka tietävät voisivat niihin vastata. Mun mielestä oppijan perusedellytys on kyseenalaistaa kummastuttavilta kuulostavat asiat, eikä vain nyökytellä auktoriteetin edessä ja sitten jakaa jopa virheellistä tietoa eteenpäin.

Olen lukenut. Olen kokeillut. Olen ollut kursseilla opiskelemassa, en millään perus-PT-vedä-ylätaljaa-kurssilla vaan ihan korkeatasoisissa sellaisissa. Olen ollut ihan käsi kädessä esim. Ben Prentissin kanssa tuntikausia istumassa ja nuuskimassa mitä kaikkea urheilijan valmentaminen, treeniohjelmat, ravinto, elämäntavat, jaksotus jne jne jne. vaativat.

Olen tehnyt paljon päin persettä ja paljon oikein. Juttuja on otettu mukaan, juttuja on heitetty pois. Ne jutut mitä täällä kerron on happotestattu teoriassa ja käytännössä monta kertaa ja mikä tärkeintä, niillä saadaan aikaan tuloksia, itse ja muut maailmalla. Sinänsä on siis ihan sama mitä mieltä niistä täällä kukin on.

Laji+puntti+intervalli=burnout. Laji+puntti+intervalli+juoksu=vielä pahempi burnout.

Tän tuossa jo käsittelinkin. Ihan kaiken voi harjoittelussa ja valmennuksessa tehdä oikein ja sitten aina päin persettä. Tollanen linjaus on ihan paskaa.

Juoksulenkin idea on peruskestävyyskaudella peruskunnon kasvattaminen, jotta kropan harjoituskapasiteetti, sekä palautumiskyky paranisivat kilpailuja valmistavalle ja kilpailukaudelle. Juoksulenkki on paljon helpompaa toteuttaa, kuin lajiharjoittelu, joka olisi parasta peruskuntoharjoittelua. Juoksulenkki voi olla myös palauttavaa harjoittelua, jos urheilija on niin kovassa tikissä, että joutuu palauttavatkin harjoitteet menemään juosten.

Vielä kerran: juoksulenkki kehittää varmasti vaikka mitä. Jos otan kärpäslätkän käteen ja heilutan sitä niin kauan, että taju lähtee niin sekin kehittää jotain. Kyse ei ole siitä etteikö aerobinen kehittäisi jotain. Kyse on siitä, että esim. jääkiekkoilija (ja time motion -studeiltaan samalnaiset lajit) ei sitä niin välttämättä tarvitse. Tärkeämpää on puntti+intervallit+lajitreenit.

Peruskuntoharjoittelun tekeminen juosten kesällä voi olla myös henkiseltä puolelta mukavaa irtiottoa lajiharjoittelusta.
Homopornon katselukin on jollekin mukavaa vaihtelua. Se, että sä tykkäät lenkkeilystä ei tarkota, että kaikki tykkää. Moni valmennettava on ollut onneissaan kun ei tarvitse käydä puuduttavilla paskalenkeillä.

Semmosta. Kai mä nyt olen sanottavani tähän sanonut.

Mikä mahtaa olla Pullan urheilu/valmennustausta, kun noin kovin sanoin toisten mielipiteitä tyrmää?

Urheilua kaikissa muodoissa koko elämä. Valmennustaustaa ei koko elämän ajan. Valmennan viikottain ihan tavallisia ihmisiä ja urheilijoita. Pysyn nyt ainakin toistaiseksi anonyyminä kuten te muutkin.

Mikä tuossa Moksun vietsissä nyt oli sitä niin paskaa, ettei edes jaksa vaivautua siihen vastaamaan, kun ensin itse alottaa keskustelun?

Ehkä enemmänkin se, että jos nyt luet tän ketjun alusta loppuun niin tää vähän kiertää samaa kehää sivusta toiseen ja vähän epätodennäköistä, että päästään koskaan lopputulokseen. Jengi istuu omissa poteroissaan ja vittuilee. :D
 
Mistäs tehoista/sykealueesta nyt sitten on kyse, kun puhutaan aerobisesta harjoituksesta? Mikäli aerobisessa tilassa siis ollaan aina kun ei olla anaerobisessa, niin mitä se liikunta on, jota tulee voimakadon pelossa välttää? Fyysinen työ? Kauppareissu 15min suuntaansa?

Olisko kellään arvon mestarivalmentajista mitään tähän liittyen?
 
Olisko kellään arvon mestarivalmentajista mitään tähän liittyen?

En ole mestari- enkä edes ämatöörivalmentaja, mutta aerobinen harjoitus on sellainen jossa pääasiassa liikutaan hieman aerobisen kynnyksen alapuolella, tai juuri kynnyksellä. Siis sellaisilla tehoilla, joissa ei elimistöön kumuloidu maitohappoja. Luonnollisestikkaan harjoitusta ei voi välttämättä mustavalkoisesti luokitella aerobiseksi tai anaerobiseksi, vaan harjoitus voi toki sisältää molemmilla tehoilla suoritettuja osioita.

Mikä tuo aerobisen kynnyksen syketaso sitten on, se on melkoisen yksilöllistä. Itselläni aerobinen kynnys on ollut noin 77% max. sykkeestä.
 
Tää sun viesti kuvastaa hyvin miten paskaa oikeastaan mistään asiasta keskusteleminen on.

Miksi otat tällaisen asian henkilökohtaisesti? Ja toisekseen miksi yrität loukata ja vähätellä mun ajatusmallia valmennuksesta? Tiedät kyllä, että minulla ei ole valmennuskokemusta muusta kuin omasta urastani ja se vähän, mitä olen asiaa opiskellut.

Minä peilaan oman kokemukseni kautta sitä, mitä luen ja kuulen, kuulostaako se järkevältä.

Se burnout-esimerkki oli kärjistetty. Mutta siinä on kyllä totuuden siemen siinä mielessä, että liian paljon sitä puntti+laji+intervalli-metodia tekemällä se burnout on uhkaava vaara.

Revitkö sinäkin vähän hätäisiä johtopäätöksiä hukaten punaisen langan, kuten minä teen kun luen Poliquinin juttuja?

Ihan näin? Määrällä, metodilla, palautumisella, ruualla, unella, levolla, jne. jne. ei ole mitään merkitystä? Aina vaan tulee burnout? Ihan aina? Niin aina, että väliin voi vetää yhtäsuuruusmerkin?

Taisin urheilijan burnout-tilasta jotain kirjoittaa joskus ja muistaakseni otin jo siinä huomioon hieman näitä muitakin asioita, mitkä vaikuttaa.

Muu oli niin paskaa myös että en jaksa vaivautua.

Harmi etten pysty keskustelemaan kanssasi sinun vaatimallasi tasolla.

Sää sanot, että Poliquin ei ole objektiivinen, mää taas sanon, että kun sää tulkitset ja kommentoit sen tekstejä niin et ole objektiivinen. Et edes yritä ymmärtää mitä ajetaan takaa.

Voit olla hyvinkin oikeassa tässä, mutta mun angstiin Poliquinia kohtaan vaikuttaa ne lukuisat kerrat, kun hän on mielestäni laukonut epämääräisiä ja todistamattomia asioita jumalan totuutena. Sen takia ne hyvätkin asiat alkavat hukkua pidemmällä tähtäimellä kunnes näkee enää pelkästään punaista.

Ottamatta kantaa kuka on oikeassa niin siitä ei päästä yli eikä ympäri, että Poliquinin "opeilla" on tuotettu ja tuotetaan tälläkin hetkellä huippu-urheilijoita huipputasolle. Se tuskin olisi mahdollista jos niin moni hänen mainitsemansa asia olisi niin perseellään kuin täällä väitetään.

Mutta sehän on vain hyvä asia. Ei se minulta ole pois jos muunlaisilla menetelmillä kuin minun "hyväksymilläni" saadaan tuloksia aikaan.

Mutta Poliquin ei ole tämän ketjun pääasia, joten jätetään se sikseen. Tää asia ei täällä nyt ratkea kuitenkaan.

Agreed.

Olen koko ajan puhunut offseasonista eli siitä ajasta kun rakennetaan perusta sille, että esim. NHL-kiekkoilijalla hokkari kulkee lujaa ja läpi kauden. Ja että mies pysyy ehjänä. Siihen ei siis aerobisia juoksulenkkejä tarvita. Toki jos joku on siinä kunnossa mitä tuolla ylhäällä kuvattiin jos ei ole IKINÄ tehnyt 5-toistoa enempää niin ehkä sitten.

Eihän siihen välttämättä tarvikaan kun lajiharjoittelu on parasta aerobista harjoittelua.

Olen lukenut. Olen kokeillut. Olen ollut kursseilla opiskelemassa, en millään perus-PT-vedä-ylätaljaa-kurssilla vaan ihan korkeatasoisissa sellaisissa. Olen ollut ihan käsi kädessä esim. Ben Prentissin kanssa tuntikausia istumassa ja nuuskimassa mitä kaikkea urheilijan valmentaminen, treeniohjelmat, ravinto, elämäntavat, jaksotus jne jne jne. vaativat.

Mun mielestä on hienoa, että olet päässyt oppimaan todella hyvää urheiluvalmennusta, enkä epäile, etteikö sieltä saisi timantin kovaa tietoa.

Sinänsä on siis ihan sama mitä mieltä niistä täällä kukin on.

Tätä minä en ymmärrä. Tulee mieleen semmonen lausahdus kuin "If you are not with us, you are against us." Jokseensakin ahdasmielistä ajattelua, ettei muilla voi olla tarjota mitään hyväksyttäväksi kelpaavaa.

Tärkeämpää on puntti+intervallit+lajitreenit.

Tärkeää kyllä, mutta en lähtisi ihan heti laittamaan eri fysiikan osa-alueita numerojärjestykseen.

Homopornon katselukin on jollekin mukavaa vaihtelua. Se, että sä tykkäät lenkkeilystä ei tarkota, että kaikki tykkää. Moni valmennettava on ollut onneissaan kun ei tarvitse käydä puuduttavilla paskalenkeillä.

Harvoin ihmiset tykkäävät peruslenkistä, koska se koetaan tylsäksi ja puuduttavaksi. Eri asia on, minkälaiset vaikutukset sillä voi olla pidemmällä tähtäimellä.
 
Jaa a, ei tainnut kyllä määritelmä mennä ihan oikein nyt Frankilla. Tuollainen alle aerobisen kynnyksen harjoittelu on hyvin kevyttä peruskestävyys/palauttavaa harjoittelua. Aerobisen kynnyksen yli mentäessä elimistöön alkaa kertyä maitahappoa, mutta ei niin nopeasti ettei elimistö pystyisi sitä poistamaan. Anaerobisen kynnyksen yli mentäessä sitten game over tietyn ajan sisällä. Eli alle anaerobisen kynnyksen alla tehtävät harjoitteet ovat aerobista harjoittelua noin karkeasti sanottuna. Kestävyysurheilijat kisoissa juoksevat juuri siinä anaerobisen kynnyksen kohdilla. Huippumaratoonarit ilmeisesti pystyvät hieman ylittämään kynnyksen ja silti juoksemaan matkan läpi. Tuollainen aerobisen ja anaerobisen kynnyksen välissä oleva harjoittelu on vauhtikestävyysharjoittelua, joka varmasti teholajien ihmisille on sitä pahinta myrkkyä? Mutta että tuollaiset alle aerobisen kynnyksen kevyet olisivat pienellä määrällä, sitä en kyllä vieläkään usko. No testetaan kuitenkin omakohtaisesti.

Niin ja tosiaan Fuhrer tai Pulla voisi kertoa, missä raja menee. Yli 15min yli 100 sykkeellä haitallista teholajeissa jne?
 
Jaa a, ei tainnut kyllä määritelmä mennä ihan oikein nyt Frankilla. Tuollainen alle aerobisen kynnyksen harjoittelu on hyvin kevyttä peruskestävyys/palauttavaa harjoittelua. Aerobisen kynnyksen yli mentäessä elimistöön alkaa kertyä maitahappoa, mutta ei niin nopeasti ettei elimistö pystyisi sitä poistamaan. Anaerobisen kynnyksen yli mentäessä sitten game over tietyn ajan sisällä. Eli alle anaerobisen kynnyksen alla tehtävät harjoitteet ovat aerobista harjoittelua noin karkeasti sanottuna. Kestävyysurheilijat kisoissa juoksevat juuri siinä anaerobisen kynnyksen kohdilla. Huippumaratoonarit ilmeisesti pystyvät hieman ylittämään kynnyksen ja silti juoksemaan matkan läpi. Tuollainen aerobisen ja anaerobisen kynnyksen välissä oleva harjoittelu on vauhtikestävyysharjoittelua, joka varmasti teholajien ihmisille on sitä pahinta myrkkyä? Mutta että tuollaiset alle aerobisen kynnyksen kevyet olisivat pienellä määrällä, sitä en kyllä vieläkään usko. No testetaan kuitenkin omakohtaisesti.

edit. Äh, juu olet oikeassa. Pahoittelut :hyper:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Force, Sehän ei voi olla treenityylistä kiinni?
Punttitreenin vikahan se on jos olet ollut niin huonossa kunnossa?

Ei ihme että tuolleen treenaamalla ei missään huippukunnossa ole.

Tuosta samasta syystä tulee nekin käsitykset että kaikki voimanostajat ovat halvauksen partaalla portaiden jälkeen.

Treenityylistähän se oli kiinni ja eniten varmaan pitkistä sarjatauoista ja liian monotonisesta treenistä.

Tunnistan itseni tuosta Jim Wendlerin The Origin of 5/3/1:ssä kirjoittamasta pätkästä (paitsi kyykky oli helvetisti pienempi :D);

I remember thinking to myself that if I ever reached a point in my life where I had to walk to get exercise, it might be time to clean out my ears with a gun.

Fortunately, I didn’t follow through with my plans. The point, however, is this: I was fat and out of shape. And even though I’d recently squatted 1000 pounds, I really wasn’t strong. I couldn’t move, and I couldn’t use this strength for anything other than waddling up to a monolift and squatting.
 
Millä ihmeen perusteilla tämä väite nyt on kehitetty? Miksi hapenottoa kehittävä harjoittelu olisi turhaa?

Tämä on vähän sama kun väittäisi, että kympin sarjat penkissä tyhjällä tangolla on hyväksi, mutta painojen lisääminen tankoon tekee koko touhusta turhaa..

Mistä tämän hapenottokyky nyt on revitty tähän? Miksi punttaajan pitäisi harjoittaa jotain hapenottokykyä juoksemalla? Juokseminen kun ei nyt muutenkaan ole siitä parhaasta päästä oleva liikuntamuoto jos painoa on vähänkin reilummin.

Miksi sitä hapenottokykyä ei voi kasvattaa ottamalla vaikka 4 vk jaksoja 12-20 toiston sarjoja 30-60 sekunnin palautuksilla? Olen noita tehnyt ja aivan takuulla kasvaa hapenottokyky ja aivan takuulla on hyödyllisempää punttaajalla kuin juokseminen.

Minulla ei ole mitään valmennustaustaa, enkä ole alaa opiskellut sen kummemmin. Tämä on pelkkää omakohtaista kokemusta ja mutuilua. Eli voitte haukkua maan rakoon mun teoriat ihan vapaasti.

Itse en vain tajua mikä siitä juoksemisesta teke niin ihmeellistä? Siis jos nyt pysytään taas tässä pitkähkössä suurinpiirtein aerobisessa suorituskessa. Onhan sitä vähän hiton monenlaista juoksemista. Miksi sitä pitää juosta tasaisen puuduttavasti tunti tai puolitoista jos voi vartissa vetää vähän ylämäkisettejä? Miksi tavallisen punttijantterin pitäisi tehdä yhtään ainoaa pitkää ja puuduttavaa (henkisesti ainakain) juoksulenkkiä tai sotke kuntopyörää tunnin putkeen?
 
Mun mielestä siitä tulee perhanan hyvä olo kun käyt punttisali veivailun ohessa vetämässä vaikka 45-60 min juoksulenkin PK sykkeillä. Voi se olla myös hiihtoa, uintia, pyöräilyä jne. Ihan mistä kukin tykkää.
 
Itse en vain tajua mikä siitä juoksemisesta teke niin ihmeellistä? Siis jos nyt pysytään taas tässä pitkähkössä suurinpiirtein aerobisessa suorituskessa. Onhan sitä vähän hiton monenlaista juoksemista. Miksi sitä pitää juosta tasaisen puuduttavasti tunti tai puolitoista jos voi vartissa vetää vähän ylämäkisettejä? Miksi tavallisen punttijantterin pitäisi tehdä yhtään ainoaa pitkää ja puuduttavaa (henkisesti ainakain) juoksulenkkiä tai sotke kuntopyörää tunnin putkeen?

Jos haluaa paremman aerobisen kunnon?

Jos taas haet sitä, että lyhyillä, intensiivisillä spurteilla kehität aerobista kuntoa niin sitten ollaan taas tinkaamisen alkulähteessä :)
 
Eikös tuossa ollut kyse hapenottokyvyn parantamisesta eikä aerobisen kunnon parantamisesta? Väittäisin noiden mäkivetojen olevan parempia siihen kuin joku tunnin PK-lenkki.
 
Jos haluaa paremman aerobisen kunnon?

Jos taas haet sitä, että lyhyillä, intensiivisillä spurteilla kehität aerobista kuntoa niin sitten ollaan taas tinkaamisen alkulähteessä :)

Niin jos haluaa. Mihin sitä sitten tarvitsee, onkin jo toinen juttu. Enempi tuntuisi että taviksen kannattaisi nimenomaan hankkia kuntoa joka kestää hetken kovat spurtit eikä tasaista jolkottelua. En mä ainakaan varmaan ikinä jaksaisi juosta edes puolta maratonia, mutta käveleen pystyy kyllä aika törkeen kauan jos tarpeen. Kuten myös tekemään raskasta fyysistä duunia, muuttohommia, puiden pilkkomista, lumitöitä ja raksaa yms. En usko että noihin pystyisi yhtä hyvin jos puntin sijaan harrastaisin vaikka juoksua.

No joo, antaa olla mun puolesta. Väitelkööt ne joilla enempi on tietämystä jostakin.
 
Poterosta päivää! Pulla, haista vittu! No joo, huono...

Ja kyllä, sen verta pahasti tosiaan kiertää jo juttu samaa rataa, etten kyllä jaksa nähdä enää vaivaa edes alkaa mistää kirjailemaan. Eipä nuita näytä juuri kukaan lukevanakaan tai ainakaan ymmärtävän lukemaansa. Edelleen kun tuntuu olevan se käsitys, että vain ja ainaostaan lenkkeily, pyöräily ym. on sitä aerobista ja kaikki aerobinen on sitä normi tasavauhtista kolmestavartistatuntiin-settiä. Se, että se aerobinen voi olla ja se kannattaakin tehdä osana lajiharjoitteluaan tai suoraan sitä tukevasti, tuntuu olevan täysin ylitsepääsemättömän vaikea ymmärtää ja sisäistää. Ja jossei varsinaisesti harrasta mitään lajia, se voi peruskuntoilijalle olla ihan mitä tahansa muuta mielekästä tekemistä, kunhan se tapahtuu nillä tehoilla, että sitä voi tehdä pitempiäkin aikoja putkeen.

No, jatkakaa jatkossakin samalla linjalla. "Aerobisesta kieltätyjät" voi jatkaa huutamistaan siitä, miksi pitää lenkkeillä jossei tahdo ja "aerobisen puolustajat" siitä, miksi 60min lenkki PK-sykkeillä on pop. Jännä nähdä, kiertääkö sama juttu samoin virsin vielä toisen kymmenen sivua? Ehkä sitten, kun itse kukanenkin ottaa ne laput pois silmiltä ja näkee sen metsän puilta, keskustelu muuttuu uudestaan siihen suuntaan, että siitä joku voi jopa jotain irti saadakkin. Nyt tästä ei saa enää kuin tatin otsaan jo lukemisestakin!
 
mulle on ainakin tullut paljon uutta asiaa aerobisesta ja anaerobisesta liikunnasta ja niiden hyödyistä tätä ketjua lukemalla, vaikka tosi hankalasti se kaikki on täältä löydettävissä kaikkien eriävien mielipiteiden ja väärinymmärrysten takia. Olis kiva saada joku tiivistelmä aerobisesta treenistä, anaerobisesta, niitten välimaastossa treenaamisesta, hyödyt/haitat/tarpeellisuus, sykealueet, peruskuntotreeni, treeniajat, hiit, maitohappo, hapenottokyky jne käsitteet toisiinsa yhdistettynä vaikka johonkin stickyyn :D
 
Crossfit games 2009. Ensimmäinen laji 7.1km juoksu hyvin vaihtelevassa maastossa.

Jason Khalipan (gamesien voittaja mallia 2008) harjoittelu ei pahemmin sisällä juoksua ja tulos on sen mukainen. Khalipa sijoittuu 72/74. Loppusijoitus viides. Jos olisi ollut parempi juoksija, niin olisi saattanut suurellakin todennäköisyydellä voittaa koko kilpailun.

http://games2009.crossfit.com/men-results.html

Crossfitissä voittaja ei ole se kuka on paras yksittäisissä tai jopa useimmissa asioissa, vaan voittajaksi lopulta kruunataan se, joka on paras kaikessa.

Prepare for the unknown and unknowable.
 
Crossfit games 2009. Ensimmäinen laji 7.1km juoksu hyvin vaihtelevassa maastossa.

Jason Khalipan (gamesien voittaja mallia 2008) harjoittelu ei pahemmin sisällä juoksua ja tulos on sen mukainen. Khalipa sijoittuu 72/74. Loppusijoitus viides. Jos olisi ollut parempi juoksija, niin olisi saattanut suurellakin todennäköisyydellä voittaa koko kilpailun.

http://games2009.crossfit.com/men-results.html

Crossfitissä voittaja ei ole se kuka on paras yksittäisissä tai jopa useimmissa asioissa, vaan voittajaksi lopulta kruunataan se, joka on paras kaikessa.

Prepare for the unknown and unknowable.

Ja jos hän olisi vain juossut enemmän niin olisi ollut parempi loppusijoituksessa? Helvete, kun se olisikin niin yksinkertaista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom