Omasta kokemuksesta kroppa ei totu kyllä kovin helpolla tähän jos progressiota pitää yllä. Jos jämähtää kahdeksi viikoksi niin voi laskea uuden progression ja esim. kierrättää samalla liikkeiden paikkoja. Muutenkin sen ekan syklin myötä tulee sitä kokemusta ja tuntemusta omasta kropasta suhteessa tähän ohjelmaan, jota voi sitten käyttää seuraavalla syklillä. Esim itte vaihdoin toiseen SF-kierrokseen penan ja kulmiksen paikat koska tuntui tukevammalta tehdä penaa latsien ja trapsien ollessa hyvin lämmenneet ja turvonneet. Ja toimi hyvin,
mulla.
Kolmanteen sykliin muutin kulmiksen tilalle riven ja maven tilalle high pullin. Noilla muutoksilla (jotka löytyy alkuperäisestä artikkelista kohdan "Incorporating the Olympic Lifts" alta)
mulle tuli olkapäihin jerkkua vähän enempi, jonka ansiosta pena lähti taas nousuun jne... sitte seuraava sykli oliki pääasiassa tempausta/työntöä/riveä, etukyykkyä, penaa ja leukoja, treenin keston ollessa noin tunti sis. lämmittelyt. Muokkasin siis kamppailulajia tukevaan suuntaan.
Perusperiaatteet vaan entisellään. Jos liikkeitä vaihdat niin suurinpiirtein samaan lihasryhmään pääasiassa ottava iso liike tilalle. Viiden vitosen sijaan voi kokeilla tehdä jonkun aikaa esim kahdeksan kolmosta ja sillä saadulla voimalla sitten 5x5 -sykliä perään. Salilla mahdollisimman vähän aikaa mahdollisimman tehokkaasti. Ja ennen kaikkea ei ajatella enää jotain yksittäistä treeniä vaan sitä koko sykliä kokonaisuutena joka koostuu niistä treeneistä. Eli yksittäisen treenin työmäärän ja tulosten sijaan koko syklin työmäärää ja tuloksia.
14 viikkoa kun on kurinalaistesti tehnyt tuon ohjelman mukaan, on totisesti enempi tietoa omasta kropasta kuin perus aloittelijalla. Sitä voi sitten käyttää ja soveltaa seuraaviin sykleihin niin tulee muutosta ja uutta shokkia. Kaikki toimii huonommin, hyvin tai paremmin, mutta samat jutut ei toimi hyvin kaikilla, joten kantsii löytää ne jotka
ittelle toimii paremmin.
Tossa nyt jotain juttuja joita tuli mieleen ja joita et välttämättä ees kysyny mutta silti.... .... :jahas: