• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Treeniasiaa "normikehoiluun" kyllästyneelle (5X5, dual/single factor-teoriat, DFHT))

Liittynyt
16.10.2003
Viestejä
65
Ikä
35
Mitäs porukka ollut nyt mieltä tuosta stronglifts 5x5 ohjelmasta? Itse mietin tässä uutta projektia aloitettavaksi ja tuo vaikutti ihan näppärältä sovellukselta.

Pari asiaa vain mietityttää. Ensinnäkin nuo aloituspainot tulisi olemaan todella kevyet, ja ilmeisesti nousee todella hitaasti tuolta. Miksi näin?
Toisena ajattelin että toimisiko se että tekisi barbell row:n tilalla toista rintaliikettä? Itsellä rinnankehitys lagaa eniten ja sille osastolle pitäisi panostaa enemmän, kuin helposti hittiä ottavalle selälle.
Perus maven tilalla ajattelin kokeilla räkkivetoa, niin ehkä tämä tukisi sitten enemmän tätä bodailuharrastusta.
Noihin kaikkiin löytyy vastaus strongliftsin sivuilta, mutta tiivistetysti:

Vaikka alottaisit tosi kevyillä painoilla, niin tarkoittaisi se silti 6kk:ssa kyykkyyn 195kg lisää ja muihinkin liikkeisiin 97,5kg lisää painoa. Vuodessa toi määrä tuplautuisi. Eli jos treenaat säännöllisesti (3x vko) niin varsin nopeasti alkaa olemaan paljon rautaa tangossa. Kärsivällisyyttä tarvitaan.

Kannattaa varmaan vetää se ohjelma sellaisenaan läpi, eikä muokata sitä heti kärkeen. Kuten strongliftsin sivuillakin lukee, niin idea on, että pitää pystyä olemaan "valmennettavana" ja tehdä sen ohjelma mukaan, eikä heti soveltaa jos tuntuu, että joku ei toimi. Jos linear gainsit on jo käytetty, niin älä tee Strongliftsiä vaan jotain muuta, esim. Madcow 5x5.
 

jtjeremia

VIP
Liittynyt
22.7.2014
Viestejä
1 461
Hyvä kun tuli esille toi stronglifts. Itse en terveydellisistä syistä pysty toteuttamaan ohjelmaa sellaisenaan kovin pitkälle, mutta olisi hyvä lähteä kokeilemaan aivan alusta lähtien. Tavoitteena pitää lihaskunnosta huolta sen minkä pystyy fiksusti.
 
Liittynyt
11.2.2015
Viestejä
719
Strongliftsihän on ihan paska ohjelma. Joka liikkeessä joka treenissä samat 5x5, ei mitään järkeä. Ei yhtään eristäviä ja muutenkaan ei liikkeissä juuri yhtään vaihtelua. Kaksi vuorottelevaa treeniä vaan.
 

jtjeremia

VIP
Liittynyt
22.7.2014
Viestejä
1 461
Strongliftsihän on ihan paska ohjelma. Joka liikkeessä joka treenissä samat 5x5, ei mitään järkeä. Ei yhtään eristäviä ja muutenkaan ei liikkeissä juuri yhtään vaihtelua. Kaksi vuorottelevaa treeniä vaan.
Onhan se yksitoikkoinen, jos liian pitkään tekee. Oli ohjelmarunko mikä tahansa, niin vaihtelua täytyy olla sopivin välein.
 
Liittynyt
8.1.2012
Viestejä
1 632
Itse mietin vähän jos muuttaisi ohjelmaa nykyisestä 5-jakoisesta pikkuisen ja kasvattaisi massaliikkeiden frekvenssiä ja jakaisi niiden volyymia vähän 5x5 stronkun pohjalta 2 viikon sykleihin:

Viikko 1 tehtäisiin 2 treeniä kyykkyä ja kulmasotua, 2 treeniä penaa ja 1 treeni ohp ja mavea ja tukiliikkeet (habat, ojentajat, pohkeet, absit, facepullit)
Viikko 2 tehtäisiin 1 treeni kyykkyä ja kulmasoutua, 1 treeni penaa ja 2 treeniä ohp ja mavea ja tukiliikkeet (yo)

Erona vain että treenaan 6x viikossa ja jaan 3 päivän treenit niille, koska aikaa on ja tukiliikkeistä saa puuhastelua. Kyykky- ja mavepäivät vaihtuisivat päittäin.
 
Liittynyt
5.2.2014
Viestejä
536
Kaupunki
Kuopio
Selittäskö joku tuon SSTn? Netistä löytyy haulla ainakin paria erilaista säperrystä.
 
Thread starter Samankaltaiset keskustelut Forum Replies Date
mielipiteitä HIT-treeneistä, siirretty Treeniasiaa normikehoiluun-threadista Treeni 5
treeniasiaa... Treeni 7
Ylös