tuotapa en ees tienny, hieno nimi toi superkompensaatio kiitti valaistuksesta.
En varsinaisesti tarkoittanut tuota pilkunlähentelyä vinoiluksi, vaikka siltä saattoi kuulostaa - sori varmuuden vuoksi! :D
Tuo kapea penkki on kyllä hyvä idea ja olkapäille helpompi kuin leveällä otteella tehty. Jos treenaa paikassa jossa riittää isoja käsipainoja, voi kannattaa kokeilla käsipainopenkkiäkin. Tuo kuulema on myös joillekin helpomman tuntoinen. Pääasiahan liikkeiden vaihtamisessa on tuo, että tällaisissa ohjelmissa ei mitään eristettyjä etusormenkoukistuksia käytetä, vaan raskaita perusliikkeitä.
Näiden tässä ketjussa esiteltyjen SF/DF 5x5 ohjelmien perusrakenne on käytännössä aina sama. Yksi treenikerta on koostettu kyykystä, raskaasta työnnöstä ja raskaasta vedosta. Lisäksi mukana voi olla apuliikkeitä, mutta tuossa on 80% treenikerran sisällöstä ja ohjelmien kuvauksissa on tupattu korostamaan että apuliikkeet ovat sitten vain piste iin päällä, eivätkä mikään olennainen osa ohjelmaa.
Jos siis penkkipunnerrukselle, joka on raskas työntö, haetaan vaihtoehtoa, sen tilalle otetaan toinen raskas työntö. Vaihtoehtoja tulee yhtäkkiä mieleen pystypunnerrus, dippi, kapea penkki, käsipainopenkki, vauhtipunnerrus, jne... Tällä tavalla, kun raskas moninivelliike korvataan saman tapaisella raskaalla moninivelliikkeellä, ohjelman perusidea ei mene rikki, vaikka painotus tietysti muuttuu aina kun aletaan tekemään omia säätöjä.
Ongelma tässä on lähinnä se, että kaikki eivät meinaa ihan helposti sisäistää tuota, mitkä liikkeet ovat riittävän kokonaisvaltaisia ja raskaita käyttöön tällaisessa ohjelmassa, ja sitten kyykkyä halutaan vaihtaa jalkaprässiin, tai maastavetoa alataljaan. Aika hyvin pysyy oikealla suuntaa, jos miettii vaihtoa harkitessaan, että onko harkittu uusi liike
kivempi tai kevyempi kuin vanha. Jos on, palaa alkuperäiseen.
Kiertäjäkalvosinjumpasta puheenollen,
tässä eräs idea olkapäiden kuntoutukseen. En ole kyllä kokeillut tätä olkapääjumppaohjelmaa ihan sellaisenaan, mutta samoja liikkeitä on kyllä tullut veivattua.