Leuanveto

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Jep, itsekin haluaisin, että esimerkiksi keihäänheitossa heitettäisiin ilman vauhtia... Näyttää niin typerältä, kun pitää käyttää hyödyksi koko kehoa siihen, että saa keihään lentämään pitkälle...

Eihän penkkikisoissakaan munat katossa penkata vaikka isommat raudat niin vois saadakin liikkeelle
 
Vähän sama asia nämä vedot nykyään, kuten penkissä ponnistettas perse ilmaan, että saatas liike kokonaisvaltasemmaksi ja enemmän rautaa liikkeelle. Ei katsoja ystävällistä, mutta eipä taida olla tarkotuskaan.
 
Totta. Sekunnin murto-osan ku leuka käy tangon päällä nii siitä ei kyllä kukaan tiedä ilman hidastettua videota että oliko veto hyväksytty vai ei (kävikö leuka tangon päällä kaikilla vaadituilla tavoilla).
 
Eihän penkkikisoissakaan munat katossa penkata vaikka isommat raudat niin vois saadakin liikkeelle

Kysehän ei ole siitä, miten saadaan isommat raudat liikkeelle, vaan siitä, miten liike on luonnollisinta tehdä sääntöjen sallimissa rajoissa. Munat katossa penkkaaminen ei korreloi mitenkään nykyisen lisäpainoleuanvedon kanssa. Penkkipunnertaminen perse ilmassa lyhentää liikerataa, ei tee siitä yhtään kokonaisvaltaisempaa tai luonnollisempaa. Asia olisi verrattavissa, jos nykyiset lisäpainoleuanvedon säännöt sallisivat noston aloittamisen vaikkapa puolesta välistä...

Kyse ei ole siitä kuka saa tuotettua suurimman voiman kehon tietyistä lihaksista, vaan siitä, kuka saa tuotettua suurimman voiman koko kehosta sääntöjen sallimissa rajoissa (nosto lähtee tuomarin merkistä, kädet täysin oienneena ja päättyy, kun leuka ylittää tangon horisontaalisesti, että vertikaalisesti). Kaikki taikatemput tuolla välillä on sallittuja, aivan kuten esimerkiksi 100 metrin juoksussa. Juoksu lähtee pisteestä A ja päättyy pisteeseen B. Juoksutapaa ei ole rajoitettu tuolla matkalla.
 
Ensimäiseksi penkkiä ja leuanvetoa on vaikea keskenään verrata ihan vaan siksi että penkillä ollaan stabiilissa asennossa kokoajan, eli pötkötellään penkillä. Leuanvedossa taas lähtöasento on roikunta joka on jo sinällään aika epästabiili asento, kun siitä lähtee sitten ponnistamaan maksimaaliseen suoritukseen tulee pakostakin sivuttaista liikettä, mikä minusta ei ole ollenkaan huono asia, tai vaikuttaisi sen suorituksen arvoon millään tavalla.

Tämä vaikeuttaa tuomarilinjaa juurikin siksi koska on lähes mahdotonta katsoa vetoja niin tarkasti että kaikilla olisi samanlaiset mahdollisuudet käyttää sitä maksimivoimaansa, sekä että tuomareiden pitäisi alkaa selvittämään yleisölle miksi näennäisesti onnistunut suoritus hylättiin. Tosin jos säännöt olisi rakennettu sillain ettei yhtään sivuttaista liikettä saisi tapahtua ja tuomareita haluttaisiin välttää pitäisi leuanveto tapahtua jonkinlaisten seinien/putkien välissä? Lajilla tosin olisi hyvä mahdollisuus kehittyä sellaiseen muotoon, kuin esimerkiksi tämä voimanosto jossa ymmärtääkseni jossain määrin käytetään välineitä parantamaan suoritusta (penkkipaita, kyykkytrikoot, yms.)? Sehän tiedetään ettei yhtäkään lajia jossa tuollaista ajatusmallia käytetään ei ole päässyt esimerkiksi olympialaisiin? Tämä on yksi syy miksi lisäpainoleuanvedon säännöissä on pyritty minimoimaan mahdollisuudet kehittää lajia välineurheilutyyppiseen voimanostoon (siteet, teippaukset, paidat, yms ovat kielletty)

Katsojaystävällisimmät lajit ovatkin olleet niitä joissa säännöt ovat yksinkertaiset ja suoritus näyttävä esim. keihääheitto, painonnosto molemmissa esimerkeissä toki on tiukat säännöt, mutta suoritus sinällään on yksinkertainen ja näyttävä. Eihän painonnostajaakaan aleta buuaamaan pois lavalta, jos hän vaikka taistelee eteen jääneen suorituksen ylös kävellen tangon perässä?

Tuomarilajeista sinäänsä onkin sitten todella paljon eriäviä mielipiteitä onko hyvä vai ei, mutta oma näkemykseni asiaan on että niin kauan kun lajissa on pakko käyttää tuomareita siinä on epäoikeudenmukaisuuden mahdollisuus, elikkä koska tuomaritkin valitettavasti ovat ihmisiä heillä on taipumusta tuomaroida kuten ihmiset.

sumsummarum.
- Leuanveto on suorituksena vaikea/mahdoton toteuttaa stabiilisti
- Jotta kaikille säännöt ovat samat voidaan lajia kehittää sellaiseksi että vedetään putkessa tai vedetään vapaasti
- Lajilla on suuremmat mahdollisuudet kasvaa, kun suoritus on selkeä ja näyttävä

Säännöt löytyvät www.slry.fi/lisapainoleuanveto

T: Jesse Sääkslahti

- - - Updated - - -

Mitä tuohon leuanylitys asiaan tulee, olemme kehittämässä tangon taakse tuomarin apuvälinettä joka sytyttää valon, kun leuka on ylittänyt tangon.
 
Olis vaan IMO helvetin hyvä semmonen pieni lisäys että veto myös päättyy tuomarin merkkiin.

Tästä täytyy olla ainakin osittain täysin samaa mieltä.

Virallisissa kisoissa ilmeisesti (luin slry:n sivuilta) tulee olemaan jonkinlainen merkkistoppari määrittämässä sitä, milloin leuka on ylittänyt tangon. Tämän lisäksi on erillinen leukatuomari, joka katsoo pelkästään leuan ylityksen. Tässä toivottavasti apuna myös videokuva, jolloin voidaan tarvittaessa tarkastaa leuan ylitys videolta hidastettuna.. Jos kaikki edellä mainittu toimii, niin kuin oletetaan, silloin ei erillistä merkkiä tarvitse tuohon vedon päättymiseen. Jos taas tuo kisasäännöissä mainittu leukastoppari on liian herkkä (merkkivalo syttyy esim. partakarvoista), niin silloin tarvitaan kyllä erillinen tuomarin merkki vedon päättymisen merkiksi. Tämä vaatii ehdottomasti testausta, ennen kuin järjestetään ainuttakaan virallista kilpailua näillä nykyisillä säännöillä.

En ole itse ollut mukana laatimassa sääntöjä, mutta ymmärrän nykyiset säännöt täysin ja mielestäni nämä nykyiset säännöt ovat lajin kehityksen kannalta paremmat, kuin aiemmissa leuanvetokilpailuissa olleet säännöt. Ja kuten aiemmin jo joku fiksu täällä threadissa mainitsi, niin tärkeintähän on se, että säännöt ovat kaikille samat...
 
Olis vaan IMO helvetin hyvä semmonen pieni lisäys että veto myös päättyy tuomarin merkkiin.
Tämä on äärinmäisen hyvä sääntö ja puollan sitä heti, kun ihmisen evoluutio on siinä pisteessä että leuanvetäjän nivelet lukittuu vedon yläasentoon, kuten muissakin lajeissa jossa kyseistä sääntöä käytetään.
 
Pahoittelen että hyppään ketjuun keskeltä, lukematta ensin kaikkia viestejä (noin 185 sivua Tapatalkilla).

Yleensä leuanveto-ohjelmat alkavat siitä lähtökohdasta, että treenaaja saa tehtyä vähintään muutaman leuan, mutta niille jotka pinnistelevät ensimmäisen leuan kanssa, on ohjelmia paljon vähemmän. Tietenkin sellaisia 20 pull ups in 6 weeks -tyyppisiä ohjelmia on helpompi laatia. Onhan hyppäys nollasta yhteen, tai yhdestä kahteen paljon isompi kuin vaikka yhdeksästä kymmeneen.

Onko joku törmännyt hyviin 0-tason leuanveto-ohjelmiin? Mielestäni Steve Maxwellin Your first chin up -ohjelma on hyvä ja toimiva. Siinä käytetään muutakin kuin negatiivisia toistoja ja Australian pull uppeja. Ohjelma löytyy esimerkiksi Amazonista Kindle-kirjana.
 
Olis vaan IMO helvetin hyvä semmonen pieni lisäys että veto myös päättyy tuomarin merkkiin.
Tuolla säännöllä laji muuttuisi siihen, että kuka jaksaa tehdä isometrisen loppupidon suurimmilla lisäpainoilla. Enää ei olisi kyse siitä, kuka jaksaa vetää leuan suurimmilla lisäpainoilla.

PS. Leukastopparista suunnitellaan sen verran jäykkä, että leuan tulee osua siihen. Partakarvat eivät jaksa heilauttaa stopparia. Leukastoppari on leukatuomarin apuväline, ei sääntö (jos stoppari esim. hajoaa kesken kisan, voidaan kisa viedä loppuun ilman sitä). Videokamera saatetaan viritellä vielä toiseksi leukatuomarin apuvälineeksi, jolloin rajatapaukset voi tarkistaa vielä videolta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jäi tosiaan ihan täysin huomioimatta tuo leukastoppari, ilmeisesti uusi keksintö ku muutama vuosi sitten tais olla vaan pään yläpuolella oleva stoppari. Hyvä homma ja selkeyttää suorituksia huomattavasti!

PS. näkyy olevan innokkaimmat leuanvetäjät keskittynyt pitkälti Jyväskylään.. Keljon viestin leukailijat, Funky Monkey ja meikäläinenki on sieltä :D
 
Meikän ennätyssarja tältä päivältä, harmittaa ku oli kyykkykengät jalassa ja leuat tein vasta toisena liikkeenä nii sen takia ei vitonen tullu :( ;)



Viimeinki rupiaa isommatki painot liikkumaan luontevasti :)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
mitä mieltä porukka olis siitä että heittäisin kaiken maailman hauiskäännöt veke(kyynärnivelen kipujen vuoksi) ja alkaisin tekeen hauiksille/kyynärvarsille pelkkiä leuanvetoja? ehkä kenties tekisin forkuille muutaman sarjan hammer kääntöö mut ei muuta. Nyt menee myötäotteella sen n.15 leukaa, ja vastaotteella n.18 leukaa. eli jos aloittaisin tekeen lisäpainoilla niin mistä olisi hyvä alottaa? Ja toki osaisin itsekin päätellä missä sarjapainoni menevät,mutta kun veikkaan että vaatii kropalle totuttelua kun en ole ennen tehnyt lisäpainoilla. Niin kannattaako aloittaa tekemään raskaasti vai pikkuhiljaa?
Vaihtelu on parasta. Voithan vaikka tehdä 3x5 niin että lisäät joka kerta rautaa. Tai esimerkiksi joka toinen treeni isoilla raudoilla 1x3-5 ja joka toinen pienemmillä painoilla 3 sarjaa failureen asti, ekassa sarjassa 12-15 toistoa. Jälkimmäisestä itse tykkään. Kokeile mikä sulla toimii, kehityttyä voi niin monella tyylillä etenkin ku et oo aikasemmin lisäpainoja käyttäny.
 
keskity siihen progressiivisuuteen. ehdottomasti lisäpainot käyttöön. määräpohjanen systeemi antaa sulle hyvän perusvoimatason lisäksi pohjaa tehdä sitten kestosarjojakin joskus paremmin.
 
mitä mieltä porukka olis siitä että heittäisin kaiken maailman hauiskäännöt veke(kyynärnivelen kipujen vuoksi) ja alkaisin tekeen hauiksille/kyynärvarsille pelkkiä leuanvetoja? ehkä kenties tekisin forkuille muutaman sarjan hammer kääntöö mut ei muuta. Nyt menee myötäotteella sen n.15 leukaa, ja vastaotteella n.18 leukaa. eli jos aloittaisin tekeen lisäpainoilla niin mistä olisi hyvä alottaa? Ja toki osaisin itsekin päätellä missä sarjapainoni menevät,mutta kun veikkaan että vaatii kropalle totuttelua kun en ole ennen tehnyt lisäpainoilla. Niin kannattaako aloittaa tekemään raskaasti vai pikkuhiljaa?
Meidän salilla yks tekee haukalle vaan erilaisia leukoja. On muuten törkeen iso haukka. Ei siihen aina jotain scotteja tarvita.
 
kyllä se hauis on lujasti mukana rankoissa leuoissa, joten kyllä ne aika pitkälle riittää. suoralta kädeltä vaan aina se lähtökin. jos haluut ihan spesiaalileukoja hauiksille, tee hartialevysellä vastaotteella siten, että vedät sen tangon niskan taakse.
 
Tuolla säännöllä laji muuttuisi siihen, että kuka jaksaa tehdä isometrisen loppupidon suurimmilla lisäpainoilla. Enää ei olisi kyse siitä, kuka jaksaa vetää leuan suurimmilla lisäpainoilla.

Voimannostossahan on idea, että kuka jaksaa pitää penkissä tankoa pisimpään rinnan päällä ja maastavedossa roikottaa tankoa ylhäällä näpeillään. Myöskin painonnoston idea on kuka jaksaa kannatella työnnössä pisimpään painoa suorilla käsillä. Ei mun mielestä tossa oo mitään järkee verrattuna siihen mitä toi sääntö muutos vois tehä lajin suosiolle ja yksinkertaisuudelle. Monesti se yksinkertaisin on paras.

Tällä hetkellä laji tarvii paljon harjoittelua, että osaa notkua tuonne ylös ihme kikoilla (tekniikalla). Se ei ole luontevaa suurimmalle osalle. Esim. Sotilaspenkkikisat on ihan ok suosittuja ja myös leuantoistokisat, koska ne on luontevia eikä vaadi erillistä teknista harjoittelua vaan rautaista fysiikkaa. Vois jäädä penkkikisat monelta käymättä, jos tekniikka on vapaa (kaikki pomput ja perseen irroitukset mukana). Näissä voimailujutuissa tuntus, että liikkeet tarvii reunaehtoja suosion ja helposti lähestyttävyyden kannalta. Voi olla että TR:ästä tulee 100-kertainen suomenmestari kun jengiä ei nappaa.

Ja jos kaiken näköset vimpaimet (merkkistopparit) tarvii kisojenkin järjestemäsiin, niin salin sisäisiä kisojakaan ei synny, eikä sitten harrastajia siirry isompiinkaan kisoihin. Itse en ainakaan noilla säännöillä tule koskaan osallistumaan, sikäli pettymys minkälaiseen muotoon säännöt muotoituivat.

Puhun tietty vain omasta puolestastani, ei mitään pahaa. Hyväksyn kyllä nykyisen.
 
Voimannostossahan on idea, että kuka jaksaa pitää penkissä tankoa pisimpään rinnan päällä ja maastavedossa roikottaa tankoa ylhäällä näpeillään. Myöskin painonnoston idea on kuka jaksaa kannatella työnnössä pisimpään painoa suorilla käsillä. Ei mun mielestä tossa oo mitään järkee verrattuna siihen mitä toi sääntö muutos vois tehä lajin suosiolle ja yksinkertaisuudelle. Monesti se yksinkertaisin on paras.

Tällä hetkellä laji tarvii paljon harjoittelua, että osaa notkua tuonne ylös ihme kikoilla (tekniikalla). Se ei ole luontevaa suurimmalle osalle. Esim. Sotilaspenkkikisat on ihan ok suosittuja ja myös leuantoistokisat, koska ne on luontevia eikä vaadi erillistä teknista harjoittelua vaan rautaista fysiikkaa. Vois jäädä penkkikisat monelta käymättä, jos tekniikka on vapaa (kaikki pomput ja perseen irroitukset mukana). Näissä voimailujutuissa tuntus, että liikkeet tarvii reunaehtoja suosion ja helposti lähestyttävyyden kannalta. Voi olla että TR:ästä tulee 100-kertainen suomenmestari kun jengiä ei nappaa.

Ja jos kaiken näköset vimpaimet (merkkistopparit) tarvii kisojenkin järjestemäsiin, niin salin sisäisiä kisojakaan ei synny, eikä sitten harrastajia siirry isompiinkaan kisoihin. Itse en ainakaan noilla säännöillä tule koskaan osallistumaan, sikäli pettymys minkälaiseen muotoon säännöt muotoituivat.

Puhun tietty vain omasta puolestastani, ei mitään pahaa. Hyväksyn kyllä nykyisen.

Ymmärtäisin säännön jos nivelet lukittuisi vedon yläasentoon, mutta kun ei. Mitä vetotyyliin tulee, vaikea sitä on tuomaroida tasaisesti ellei pistetä jätkiä vetämään jossain tuubissa? stoppareita käytetään menestyksekkäästi toistokisoissakin eikä siitä ole ollu kellekkään harmia, salikisoihin ei tarvita käytännössä muuta kuin 2 tuomaria.
Sääli ettet osallistu, mutta enemmistön äänillä nuo säännöt on rakennettu.
 
mä en kyllä edelleenkään nää tossa TR:n nostossa mitään vikaa noin kisasuorituksena. onhan se näennäisesti melkosta rykimistä, mutta tilanne kyllä on se, ettei tollasia romuja noin vaan sinne tänne viskota eli noi kropan vispailut ei ollenkaan auta niin paljoa, kuin nyt jotkut kuvittelee. enempi ne on sitä henkilökohtasta tekniikkaa. hieman siinä herra TR siis myös tuhlaa energiaa vääriin suuntiin.

oon täysin samaa mieltä siitä, että maksiminoston ollessa kyseessä sääntöjen tulis olla yksinkertaset ja tulkinnanvaraisuus mahdollisimman vähäinen. suorilta käsiltä ja leuka tangon yli ja päälle, helppoa. se kuinka nopeesti sen hetulan sinne tangon yli paiskaa on sitten tuomarin murhe katella. toistokisoissa sitten se nostettava paino on sen verran alhainen, että erilaisilla kippivariaatioilla saadaan liike-energiasta suhteessa liikaa hyötyä ja nostojen tulis olla kontrolloidumpia.
 
Kahvis:
”Voimannostossahan on idea, että kuka jaksaa pitää penkissä tankoa pisimpään rinnan päällä ja maastavedossa roikottaa tankoa ylhäällä näpeillään. Myöskin painonnoston idea on kuka jaksaa kannatella työnnössä pisimpään painoa suorilla käsillä. Ei mun mielestä tossa oo mitään järkee verrattuna siihen mitä toi sääntö muutos vois tehä lajin suosiolle ja yksinkertaisuudelle. Monesti se yksinkertaisin on paras.”
Ensinäkin Saajen huomio siitä, että leuanvedossa nivelet eivät lukitu yläasentoon on ensiarvoisen tärkeä huomio sen puolesta, että loppumerkki olisi outo sääntö (korostaisi valtavasti loppupidon merkitystä lajissa). Kyykyn, penkin, maastavedon, tempauksen ja työnnön yläasennoissa nivelet ovat suorana ja lukossa. Toisekseen tuo olisi lisäsääntö verrattuna nykyisiin sääntöihin eli monimutkaistaisi sääntöjä – ei yksinkertaistaisi. Kolmanneksi säännöt on jäädytetty enemmistön päätöksen mukaisiksi. Kun säännöt on jäädytetty, niin urheilijat pääsevät harjoittelemaan lajia, koska säännöt määräävät lajin olemuksen. Vain jäädytetyt säännöt mahdollistavat urheilulajin mielekkään ja pitkäjänteisen harjoittelun. Olen itse vain yksi leuanvetäjä muiden joukossa ja treenaan säätöjen määrittämää lajia varten. Säännöt ovat muokanneet tekniikkaani (eikä tekniikkani sääntöjä). Lisäpainoleuanvedon säännöt laadittiin nimenomaan lajin harrastajien enemmistön ehdoilla, että vältettäisiin kuppikuntaisuus ja yhden miehen tai ryhmän etujen ajaminen. Lähtökohtana oli aidosti lajin etu. Lisäksi suoritukseni eivät ole mitään malliesimerkkejä nykyaikaisesta lisäpainoleuanvedosta. Kyse on henkilökohtaisesta tekniikastani, kuten jto:kin sanoi.

”Tällä hetkellä laji tarvii paljon harjoittelua, että osaa notkua tuonne ylös ihme kikoilla (tekniikalla). Se ei ole luontevaa suurimmalle osalle. Esim. Sotilaspenkkikisat on ihan ok suosittuja ja myös leuantoistokisat, koska ne on luontevia eikä vaadi erillistä teknista harjoittelua vaan rautaista fysiikkaa. Vois jäädä penkkikisat monelta käymättä, jos tekniikka on vapaa (kaikki pomput ja perseen irroitukset mukana). Näissä voimailujutuissa tuntus, että liikkeet tarvii reunaehtoja suosion ja helposti lähestyttävyyden kannalta. Voi olla että TR:ästä tulee 100-kertainen suomenmestari kun jengiä ei nappaa.”
Ensinäkin tuo minun tekniikka on lajin yhden harrastajan tämänhetkinen tekniikka, jota kenenkään muun ei tarvitse käyttää, jos ei halua. Säännöt mahdollistavat kaikki leuanvetotekniikat, joissa veto lähtee heilumattomasta roikunnasta ja päättyy leuan vertikaaliseen sekä horisontaaliseen tangon ylittämiseen. Miten lajin aloituskynnyksestä voisi tehdä teknisesti vielä helpompaa, kun käytännössä säännöillä osaa vetää jokainen, joka vaan jaksaa yhden täysirataisen leuan vetää? Tekniikka on tärkeä asia lähes jokaisessa urheilulajissa: oli kyse sitten juoksemisesta, heittämisestä, hyppäämisestä, nostamisesta, uimisesta tai kamppailemisesta. Voimanostossakin hyvillä kyykky-, penkki- ja maastavetotekniikoilla kovan tason nostaja saa yhteistulokseen kymmeniä kiloja lisää verrattuna huonoon tekniikkaan (allekirjoittaneellakin olisi sivulajin tekniikassa vielä paljon hiomisen varaa: Leuanvetäjän maastaveto 230 kg ja penkki 137,5 kg 27.5.2013 - YouTube...penkki on ilman merkkiä, kun en treenaa voimanostoa kisailumielessä). Voimailulajeista painonnostossa tekniikan merkitys korostuu kaikista eniten. Mielestäni lähes jokaiseen vakavasti otettavaan urheilulajiin kuuluu fysiikan lisäksi myös tekniikkaa.

”Ja jos kaiken näköset vimpaimet (merkkistopparit) tarvii kisojenkin järjestemäsiin, niin salin sisäisiä kisojakaan ei synny, eikä sitten harrastajia siirry isompiinkaan kisoihin. Itse en ainakaan noilla säännöillä tule koskaan osallistumaan, sikäli pettymys minkälaiseen muotoon säännöt muotoituivat.”
Tässä komppaan täysin Saajea eli salikisoihin ei tarvitse kuin kaksi tuomaria. Merkkistoppari selkeyttää tuomareiden tuomiota, kuten maalikamera jääkiekossa maalia. Jääkiekossa käsittääkseni (en ole lajin asiantuntija) maali on maali, kun kiekko ylittää kokonaan maaliviivan. Ei siinäkään kiekon tarvitse jäädä maaliin, jotta maali hyväksytään. Maailmassa ei olekaan asiaa, joka miellyttää kaikkia. Jokainen tekee eri asioista omat johtopäätöksensä ja toimii niiden mukaisesti.

PS. Henkilökohtaisesta näkökulmasta vielä sellainen kommentti, että olen vain pyrkinyt kehittämään tekniikkaani optimaaliseksi lisäpainoleuanvetoon sen jälkeen, kun säännöt selvisivät demokraattisen päätöksenteon tuloksena. Kunnon urheilija pyrkii optimoimaan tuloksensa kaikilla sääntöjen sallimilla ja eettisesti kestävillä keinoilla: tekniikkaharjoittelu ja tekniikan analysointi on yksi noista keinoista. Lisäpainoleuanvedon säännöt ovat kaikille samat eli eivät suosi ketään. Jokainen on tasa-arvoisessa asemassa kilpailutilanteessa ja saa vetää sääntöjen puitteissa parhaaksi näkemällään tekniikalla.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom