IronFist sanoi:Ootteko käyttänyt painojen laskemisessa 5% kaikissa liikkeissä,
tyyliin 75%-80%-85%-90%-95%-100% ??
Joo, viiden prosentin nousuilla ja pyöristys lähimpään 2,5 tai viiteen kiloon liikkeestä riippuen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
IronFist sanoi:Ootteko käyttänyt painojen laskemisessa 5% kaikissa liikkeissä,
tyyliin 75%-80%-85%-90%-95%-100% ??
Terska-Arska sanoi:Noin minä ainakin olen tehnyt. Käytän aina painoja mitkä on lähimpänä noita prosenttiarvoja. Oma paino pitää ottaa myöskin huomioon esim kyykyssä ja sjmv eli painot + ~60% kehon painosta.
Näin se menee. Eihän tuossa ole kuin 7,5kg painon lisäämisestä per treeni. 7,5kg jalkakyykyssä on vähän eri asia kuin 7,5kg hauiskäännöissä. Suhteistahan tässä on kyse. Itse lähdin tekemään ensimmäistä sykliä enkä ottanut asioista kunnolla selvää ja lisäsin yksinkertaisesti kyykyssä ja sjmv:ssa 2,5kg joka treenikerta. Voitte kyllä arvata etten huomannut ensimmäisen ja kuudennen treenin painoissa juurikaan eroa Kyykkyä ja sjmv:a sai vetää joka treeni ihan täysillä :wall: Eli kyllä näissä liikkeissä tietenkin täytyy painon lisäykset olla suurempia kun on on suuremmista painoistakin kyse jos haluaa reenata HST:n periaatteen mukaan.AllIn sanoi:Onko todellakin noin, että oma paino on huomioitava? Oletetaan, että henkilö painaa 90kg ja jalkakyykyssä maksimipaino on 100kg. Jos henkilö laskee harjoituspainot suoraan 100kg:sta 5%:n pudotuksilla, saadaan painoiksi 100,95,90,85,80 ja 75kg. Jos taas 100kg:aan lisätään 60% omasta painosta, päästään lukemaan 100+0.6x90kg= 154kg. Kun tästä lukemasta tehdään 5%:n pudotukset ja vähennetään tuloksista aina tuo 54kg, tulee harjoituspainoiksi n. 100,92.5,85,77.5,70 ja 62.5kg! Melkoisesti pienemmät harjoituspainot kuin ensimmäisessä esimerkissä...
Suurinpiirtein tuota tapaa olen käyttänyt.AllIn sanoi:HST-foorumilla ohjeistettiin tekemään lämmittelysarjoja päälihasryhmille (etureidet, rinta, selkä)seuraavasti:
15toiston sarjat: ei lämmittelyjä
10toiston sarjat: lämmittelyksi 1x5/70%:lla harjoituspainosta
5toiston sarjat: 1x5/50%
1x3/70%
1x2-3/80%
1x1/90%(vapaaehtoinen sarja)
Käytättekö em. tapaa lämmittelysarjoissa? Tuntuu turhalta lämmitellä noin monella sarjalla ainakin ensimmäisissä viiden toiston treeneissä, kun harjoituspainot ovat vielä varsin kevyet esim. raskaimpiin kymppitreeneihin verrattuna..
Tuota on kysytty miljoonaan kertaan tässä lirpakkeessa. Esim reilun viikon takaa löytyy kun selitin "since 1988":lle tuon asian. Olisi aika kova juttu jos nämä kaikki olisi kerrottu aloituspostauksessa :arvi:laksu sanoi:Joo, siis mun pointtina oli se, että jos on kahden viikon kierto, jossa yhteensä 6 treenikertaa ja vaihtelet liikkeitä kerrasta toiseen, niin eihän molemmille liikkeille jää kuin 3 treenikertaa? Vai pitäisikö molemmat liikkeet tehdä jokaisella treenikerralla? Pahoittelen, etten tajua, mutta yksinkertaisella miehellä on yksinkertaiset kyssärit...
yani sanoi:HST on mielestäni hieman helpommin lähestyttävä kuin Single- tai Dual Factor -filosofiat.
Ja tämä ketju on taas jälleen hieman pitemmäksi paisunut avautumiseni vuoksi, mutta tämä oli pakko kirjoittaa. ;)
Pohjoisvirta sanoi:
Tämä on erittäin loogista, koska dual factor toimivuus perustuu superkompensaatioon. Kehitys ns. tulee viiveellä, kun on ollaan hetkellisesti ylirasitettu eli tarkkaa hommaa kun lähestytään ylikuntoa ja pitää osata keventää oikeassa ajassa. Kehitystä saa toki tasaisella rasituksella ja nousujohteisilla sarjapainoilla.
Larzan sanoi:Ei vaan single factor eli nämä perinteiset ohjelmat perustuu superkompensaatioon. HST taas on hyvin lähelle Dual Factor teorian mukainen. ;)
Edit: oli pakko vähän hifistellä... :D
Pohjoisvirta sanoi:Onko noin?
Superkompensaatiotahan HST:ssäkin käytetään, ne viimeisten viikkojen negatiiviset toistot tai pelkät kovat sarjat on ns. ylirasitusta ja sitten annetaan 9-12 päivä SD, aivan totaalilepoa. Voisihan sitä väärässä tosin ollakin:D.
Dual Factor:issa taas kevennetään harjoittelua, kun ensin "liika rasitetaan" lihasta isommalla volyymilla. No pääasia, että lihas kehittyy... ei hermostuksesta niin väliä;).