D-vitamiini (EI ALENNUSKOODEJA TAI TILAUSJUTTUJA)

M-NUTRITION PURE CREATINE 300 g

100 % puhdaslaatuista kreatiinimonohydraattia

-30%
edit: onko kellää mitää tiivistelmää D:n hyödyistä ja siitä kuinka paljon sitä tarvitaan, minkä vois tulostaa tuttaville/perheenjäsenille? ..päätänsä vaan hetkauttavat jos yritän selittää. lähteet olis hyvä olla mukana
Näillä sää pääset alkuun varmaan jotenkin. Ensin yleisartikkeli D-vitamiinista:

http://www.aamuposti.fi/Uutiset/Arkisto/2009/01/11/Asiantuntijat-vaativat-D-vitamiinin-saantisuositusten-pikaista-nostamista sanoi:
Yli puolet suomalaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta, ja juuri nyt tämän tärkeän vitamiinin tasot ovat matalimmillaan.

Sateinen kesä ei kartuttanut varastoja tarpeeksi, eikä ravinnosta ole mahdollista saada riittävää määrää tätä ”aurinkovitamiinia”, jota muodostuu iholla auringon valon vaikutuksesta.

Erityisen huolissaan asiantuntijat ovat kasvuikäisistä nuorista, joista peräti 70 prosenttia potee D-vitamiinin vajausta. Mutta vielä surkeampi tilanne on niillä laitoshoidossa olevilla vanhuksilla, jotka eivät pääse ulos edes kesällä - heillä tämä puutos on 100-prosenttista.

Alan johtavat kansainväliset tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että viralliset saantisuositukset ovat nykyisin liian alhaiset.

He ilmaisivat huolensa ravitsemustieteen huippulehdessä American Journal of Clinical Nutritionissa (AJCN) jo maaliskuussa 2007 ja vetosivat sekä USA:n terveysviranomaisiin että EU:n Terveysvirastoon, jotta ne pikaisesti arvioisivat uudelleen D-vitamiinin saantisuositukset.

D-vitamiinin tiedetään vahvistavan luustoa, mutta lisäksi se vaikuttaa erittäin laajasti myös moneen muuhun asiaan.

Tutkimusten mukaan se vahvistaa immuunipuolustusta ja vähentää infektio- ja autoimmuunisairauksien riskiä sekä kipuja ja karkottaa jopa kaamosmasennusta.

D-vitamiini parantaa yleistä vireystilaa ja jaksamista sekä lihaskuntoa, jolloin se vähentää vanhusten kaatumisriskiä.

Kansanterveyslaitoksen tutkimusten mukaan D-vitamiini voi vähentää riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen; piilevä D-vitamiinin puutos nostaa verensokeria ja altistaa monille eri sairauksille.

Yhteyksiä sydän- ja verisuonitauteihin, syöpään, fibromyalgiaan, reumaan, MS-tautiin ja metaboliseen oireyhtymään on lukuisissa eri tutkimuksissa havaittu.

Nykytiedon mukaan D-vitamiini on oikeastaan hormoni, koska se vaikuttaa fosforin ja kalsiumin aineenvaihduntaan hormonin tavoin parantamalla niiden imeytymistä ja auttamalla kalsiumia kiinnittymään luustoon.

Kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasen toiminnalle D-vitamiini on elintärkeä.

D-vitamiinin puute aiheuttaa lapsilla riisitautia ja aikuisilla osteomalasiaa eli luiden pehmenemistä sekä pitkään jatkuessaan osteoporoosia, jota sairastaa noin 400000 suomalaista.

Paras D-vitamiinin lähde on aurinko. Asiantuntijat suosittelevat 15-20 minuutin auringonottoa kesäisin keskipäivän aikaan. Tässä ajassa iho ei ehdi palaa, vaikkei käyttäisi aurinkosuojavoiteita, jotka usein ehkäisevät D-vitamiinin imeytymistä.

Ravinnosta D-vitamiinia saa parhaimmillaankin vain puolet tarpeellisesta määrästä, eli jos syö kalaa 2-3 kertaa viikossa, koska eniten sitä on kaloissa. Parhaita ovat kuha, siika ja silakka; lohessa on vain neljännes siitä mitä kuhassa.

Myös munankeltuaisessa, voissa ja mm. suppilovahveroissa ja kantarelleissa on D-vitamiinia. Maitovalmisteisiin (paitsi luomumaitoon) alettiin Suomessa lisätä D-vitamiinia vuodesta 2003 lähtien. Myös kevytmargariineihin ja joihinkin muihin elintarvikkeisiin on lisätty D:tä.

Mikä sitten on tarpeeksi? Virallinen suositus meillä on ollut vuodesta 2005 lähtien 7,5-10 mikrogrammaa/päivä, mikä tiedeyhteisön mukaan on siis aivan liian alhainen.

Lääkäri Matti Tolosen mukaan Kansanterveyslaitos ja Lääkintöhallitus tekivät 1960-luvulla emämunauksen, josta Suomen kansa maksaa nyt kalliisti.

Vielä 1960-luvun alussa Suomen neuvoloissa suositeltiin lapsille D-vitamiinia 10-kertainen määrä nykyiseen nähden, mutta vuonna 1964 suositus puolitettiin. Sen jälkeen ohjearvoja madallettiin vielä lisää vuosina 1975 ja 1992.

-Kaiken lisäksi Kansanterveyslaitos on pelotellut odottavia äitejä A- ja D-vitamiinin yliannostuksilla, jolloin kaikki äidit eivät uskaltaneet enää antaa lapsilleen D-vitamiinia lainkaan, harmittelee Tolonen, jonka mukaan terveysviranomaisilla ei ole ollut rohkeutta myöntää ja korjata virhettään.

Antioksidanttihoitoihin erikoistuneet lääkärit suosittelevat aikuisille kolme- tai jopa seitsenkertaisia määriä, eli 20-50 mikrogrammaa päivässä.

Lasten tulisi lääkäri Erkki Antilan mukaan saada vielä enemmän, eli kymmenkertainen määrä, siis 75 mikrogrammaa pimeään vuodenaikaan; kesällä riittää vähempi.

Nykytiedon mukaan turvallisuusraja on vähintään 50-kertainen nykyiseen saantisuositukseen nähden, eli myrkytysriskiä ei vähällä tule, vaikka D-vitamiini on rasvaliukoinen.

TV1:n aamutohtorin, fysiatri Jukka-Pekka Kourin mielestä D-vitamiinilisän nauttiminen on halvin tapa huolehtia terveydestä, ja hän ennakoi saantisuosituksia nostettavan piakkoin.

Kouri suosittelee ottamaan D-vitamiinin erillisenä valmisteena, jolloin se vaikuttaa parhaiten.
Muutama tutkimus tiivistelmineen. Poimittu tiedelehden keskustelusta, josta ehkä se suurin kiitos palstan aktiivikirjoittaja neonomidelle:

D-vitamiini ehkäisee eturauhassyöpä.
http://www.presswatch.com/health/?d=2007-01-09#2
http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=2210367

D-vitamiinin liian niukka saanti liittyy ikääntyvien naisten selkävaivoihin, kertoo uusi tutkimus
http://www.reutershealth.com/archive/20 ... in004.html

D-vitamiinilla masennusta torjumaan.
http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=9585583

Aivot ja masennus. D vitamiini auttaa masennukseen mm. seuraavat tutkimukset.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12893107
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12883104
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9619889
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11148153
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14526884
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14508036
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12686369
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10088979
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8815939

Uusi raportti osoittaa, että riittävän D-vitamiinin saanti ehkäisee lasten diabetesta. Tämän meta-analyysin sanotaan olevan tähän mennessä vahvin näyttö asiasta.
http://adc.bmj.com/content/93/6/512.abstract

Suomalaiset D-vitamiinisuositukset tyrmäävä väikkäri. Heli Viljakainen suosittelee 25 mikrogramman annosta.
http://www.tohtori.fi/?page=6486373&id=9987843

D-vitamiinin vajaus liittyy miehillä sydäninfarktiin, sanotaan Harvardin yliopiston tuoreessa tutkimuksessa.
http://www.reutershealth.com/archive/20...in032.html

Tutkimuksia kognitiivisista kyvyistä ja D-vitamiinistä.
http://www.vitamindcouncil.org/science/research/cognitive-function.shtml

Hussin artikkeli d-vitamiinista, jossa mainittu syöpä ja diabetesyhteydet
http://www.hus.fi/default.asp?path=1,32,818,1733,3727,3839

D-vitamiinin puutos saattaa vaikuttaa haitallisesti aivojen kehitykseen.
http://www.fasebj.org/cgi/content/a...INDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT

D-vitamiini ehkäisee tulehdusta ja hapetusstressiä. Liittyy läheisesti myös lihavuuteen.
http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/168/12/1340

D-vitamiini saattaa ehkäistä parkinsonin tautia.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17230473?dopt=AbstractPlus

Ja parkinsonin taudilla ja leveyspiirillä on havaittu yhteys.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1776386?dopt=AbstractPlus

Usan terveysviranomaiset suosittelevat:

The U.S. Dietary Reference Intake Tolerable Upper Intake Level (UL) of vitamin D for children and adults is 50 micrograms/day (2,000 IU/day), although !!!!this is widely presumed to be below actual physiological daily requirements!!!!. In adults, sustained intake of 2500 micrograms/day (100,000 IU) can produce toxicity within a few months.[

Eli 50 mikrogrammaa on Usan terveysviranomaisten mukaan reilusti alakanttiin ja te syötte 20 mikrogrammaa. Vasta 2500 mikrogrammaa aiheuttaa toksisia vaikutuksia.

Teinityttöjen lihavuus yhteydessä d-vitamiinin puutteeseen
http://www.physorg.com/news148134167.html

D vitamiini ja LDLu. Lykopeenin kanssa suotuisat vaikutukset LDL:n vissiin vielä parempia.
http://www.liebertonline.com/doi/abs/10.1089/15230860050192279?cookieSet=1&journalCode=ars

D vitamiini tasapainottelee verensokerin heittelyä.
http://www.westonaprice.org/The-Miracle-of-Vitamin-D.html

D-vitamiini alentaa verenpainetta.
http://www.vitamindcouncil.org/researchHypertension.shtml

Duodecimin terveysportista Helsingin yliopiston farmakologian professorilta:

D-vitamiinilisällä saattaa olla tärkeä merkitys Yhdysvaltojen tummaihoiselle väestölle, joiden muuta väestöä suurempi kardiovaskulaari- ja syöpäsairastavuus on liitetty vähäiseen D-vitamiinin saantiin (12, 13).
- -
Sijainniltaan Suomen kaltaisen maan, Kanadan, syöpäyhdistys on yhdessä terveysviranomaisten kanssa laatinut suosituksen, jonka mukaan aikuisten tulisi ottaa D-vitamiinivalmistetta talvikuukausina 50 µg (2 000 KY) päivässä. Yli 50-vuotiaille suositus on ympärivuotinen.

Suomalaisista 40% kärsii D:n puutteesta jo SUOMALAISTEN SUOSITUSTEN mukaan.
http://www.tohtori.fi/?page=3023333&id=1572431

D-vitamiinilla on todettu immunosuppressiivisia ominaisuuksia, auttaa flunssiin yms.
http://virologyj.com/mostviewedbyyear

Vahva näyttö D vitamiinin antibakteerisista vaikutuksista. Huom. 75 kiloiselle influenssavirukseen sairastuneelle voidaan antaa jopa 3750 mikron päiväannoksia heti oireiden ilmaannuttua.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/51913.php

Tässä esitetään D vitamiinin mekanismi aivoissa, vaikuttaa mm. katekolamiinibiosynteesiin tyrosyynihydroksylaasia lisäämällä. Serotoniinitasot nousevat.

Kansanterveystieteen entinen tutkimusprofessori Antti Aro suositti jo vuonna 2005 Suomen Lääkäriliiton Duodecim-lehdessä, että "Lapset voivat ottaa turvallisin mielin 25 µg/vrk ja aikuiset 100 µg/vrk

Osteoporoosiliitto suosittelee D-vitamiinin saantisuosituksen tuplaamista(joka on liian vähän)
http://elisa.net/uutiset/ruoka/?id=3759

D-vitamiini/-hormoni näyttäisi suojaavan ientulehdukselta.
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/82/3/575

D-vitamiini ehkäisee flunssaa. 50 mikrogramman annoksilla 128 ryhmästä vain yksi sairastui kausiflunssaan.
http://www.virologyj.com/content/5/1/29/figure/F2

Tutkimuskooste:
Human clinical trial data published subsequent to the establishment of the FNB vitamin D UL published in 1997 support a significantly higher UL. We present a risk assessment based on relevant, well-designed human clinical trials of vitamin D. Collectively, the absence of toxicity in trials conducted in healthy adults that used vitamin D dose > or = 250 microg/d (10,000 IU vitamin D3) supports the confident selection of this value as the UL.

Tutkimuskooste varmistaa sen, että 250 mikrogrammaa on turvallinen annos.
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/85/1/6

Autismista, sen kehittymisestä ja D vitamiinista mielenkiintoista juttua.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17920208

Tulehdussytokiineista ja d vitamiini solutason mekanismeista
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1784003/?tool=pubmed

6400 IU:ta eli 160 mikrogrammaa on odottavalle äidille suositeltu määrä tässä tutkimuksessa.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17661565

Tähän linkkiin on listattu sairauksia, joissa D vitamiini on hyödyllinen - mm. hampaisiin ja luustoon liittyviä juttuja, koska D vitamiini parantaa kalsiumin imeytymistä.
http://www.cfp.ca/cgi/content-nw/full/53/5/841/T70530841

Artikkeli jossa mainitaan mm. D vitamiinin vaikutus persoonallisuushäiriön vakavuuden asteeseen.
http://www.westonaprice.org/The-Miracle-of-Vitamin-D.html

D-vitamiini vähentää stressihormonien tuhoja rottien aivoissan. Rotilla testataan vitamiineja, sillä aineenvaihdunta on ihmiselle läheinen.
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=17476930

D vitamiini muodostaa antibakteerisia peptidejä - kehon omia antibiootteja.
http://www.pnas.org/content/103/24/8913.full

D vitamiini saattaa vaikuttaa kaljuuntumiseen
http://searchwarp.com/swa74115.htm

Toisaalta D:n vastavaikuttaja A-vitamiini saattaa aiheuttaa kaljuuntumista.
http://www.physorg.com/news153736642.html

Järkyttävä luettelo erilaisia sairauksia, joiden kanssa d-vitamiinilla on havaittu tai saattaa olla tekemistä.
http://www.vitamindcouncil.org/research.shtml

Tutkimuksia kilpirauhashormonista ja D-vitamiinista.
http://www.vitamindcouncil.org/researchHyperparathyroid.shtml

Vitamiini D:n puute yhteydessä lihavuusepidemiaan.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19054627

edit tämä lista ei ole mitenkään tyhjentävä, vie vaan tuhottomasti aikaa tällaiset projektit...
 
anticatabolic: Kiitos listauksesta! Mielenkiintoista luettavaa, tässä menikin tovi... Tuumasin että jospa vielä nostaisi annostusta, tällä hetkellä vedän 50 mikrogrammaa purkista, lisänä tulee monivitskuista 5ug ja mitä nyt tulee maidosta ja kalasta ja ruuasta ylipäätään. Jos nappais vaikka 75 purkista tästä eteenpäin.
 
Eipä tullut hullu hurskaammaksi!
Vosu kehu ettei liika saisi ottaa,mutta ei puhunut mikä olisi liikaa??

Taisi olla vain puolustelu nykyisille saantisuosituksille, ja kaikki mitä lisäravinteena käytetään on liikaa.
Iholla muodostuva olisi ilmeisesti riittävä...

En kyllä ehtinyt kokonaan katsomaan, mutta se minkä näin tuntui painottuvan tähän.

Eikös tämä ohjelmassa puhunut täti ollut se sama joka on ollut päättämässä saantisuosituksista?
 
Eipä tullut hullu hurskaammaksi!
Vosu kehu ettei liika saisi ottaa,mutta ei puhunut mikä olisi liikaa??

Liika on on aina liikaa. Kai se nyt on sanomattakin selvä, että yli 15 sekuntia auringossa päivisin on perkeleen myrkyllistä. Usko menee noihin kaiken maailman "Suomen johtaviin asiantuntijoihin".
 
Pari päivää oli ihan selkeet flunssan oireet mutta ei päässyt päälle,nyt on perhe lenssussa,ihme tai sitten d-vitamiini jos ei meikäläiseen tartu,saas kattoo.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
en kyllä itse juuri ole eroa huomannut kun alkanut D-vitamiinia syömään. Päivittäin tulee otettua sen 100-150ug + mitä vitamiini ja kalkki/dvitamiini tabusta tulee (paino noin 70kg). Muutaman kuukauden nyt ottanut ja ihan normaalit talviflunssat ja vatsataudit kärsiny. Nytkin on tämä jokavuotinen räkätauti jo ties monetta viikkoa.

Eli ei mikään ihmelääke, vaikka takuulla hyvästä on. Sen huomasin että kun edellinen vitamiinipurkki loppui ja unohdin ostaa uuden ja meni jotain 2-3pv ilman d-vitamiinia niin väsytti päivällä enemmän. Se oikeastaan ainut ero minkä huomannut
 
en kyllä itse juuri ole eroa huomannut kun alkanut D-vitamiinia syömään. Päivittäin tulee otettua sen 100-150ug + mitä vitamiini ja kalkki/dvitamiini tabusta tulee (paino noin 70kg). Muutaman kuukauden nyt ottanut ja ihan normaalit talviflunssat ja vatsataudit kärsiny. Nytkin on tämä jokavuotinen räkätauti jo ties monetta viikkoa.

Eli ei mikään ihmelääke, vaikka takuulla hyvästä on. Sen huomasin että kun edellinen vitamiinipurkki loppui ja unohdin ostaa uuden ja meni jotain 2-3pv ilman d-vitamiinia niin väsytti päivällä enemmän. Se oikeastaan ainut ero minkä huomannut

Oletko käynyt mittauttamassa d-vitamiinitasosi? Nuilla annosmäärillä se on erittäin suotavaa, ellei jopa ehdotonta. Tutkijat eivät suosittele 100 mikrogrammaa deetä päivässä aikuisille koska kyseinen määrä itsessään olisi jotenkin terveellinen, vaan koska tuo määrä riittää nostamaan useimpien ihmisten tasot sinne missä ne pitäisi nykytiedon valossa olla, eli vähintään 80nmol/l, mielummin 100-150nmol/l. Vaihtelua eri ihmisten välillä on kuitenkin paljon. On esimerkkejä, joissa vain 30μg päivässä on riittänyt nostamaan tasot yli 100nmoliin/l, ja toisaalta, yli 200μg päivässä ei ole riittänyt nostamaan kalsidiolitasoja edes 100nmoliin/l. Yksilöllisiä vaihteluja on paljon, joten ainut varma tapa tietää itselle sopiva annos on käydä mittauttamassa veren kalsidiolitasot.

Itsellä menossa tällä hetkellä n.90mikroa/d, ja kohta pitäisi käydä mittauttamassa tasot. Sen jälkeen sitten rukataan annosta ylös tai alas, sen mukaan kun aihetta ilmenee..:)
 
Oletko käynyt mittauttamassa d-vitamiinitasosi? Nuilla annosmäärillä se on erittäin suotavaa, ellei jopa ehdotonta. Tutkijat eivät suosittele 100 mikrogrammaa deetä päivässä aikuisille koska kyseinen määrä itsessään olisi jotenkin terveellinen, vaan koska tuo määrä riittää nostamaan useimpien ihmisten tasot sinne missä ne pitäisi nykytiedon valossa olla, eli vähintään 80nmol/l, mielummin 100-150nmol/l. Vaihtelua eri ihmisten välillä on kuitenkin paljon. On esimerkkejä, joissa vain 30μg päivässä on riittänyt nostamaan tasot yli 100nmoliin/l, ja toisaalta, yli 200μg päivässä ei ole riittänyt nostamaan kalsidiolitasoja edes 100nmoliin/l. Yksilöllisiä vaihteluja on paljon, joten ainut varma tapa tietää itselle sopiva annos on käydä mittauttamassa veren kalsidiolitasot.

Itsellä menossa tällä hetkellä n.90mikroa/d, ja kohta pitäisi käydä mittauttamassa tasot. Sen jälkeen sitten rukataan annosta ylös tai alas, sen mukaan kun aihetta ilmenee..:)

Jonkinaikaa sitten kävin verikokeissa ja samoilla annoksilla oli arvo 92 nmol/l
 
D-vitamiinihan ei ole mikään ihmelääke mutta se on todella tärkeä vitamiini. Näistä jutuista todennäköisesti saa sellaisen kuvan että d-vitamiinilla parannettaisiin syöpä ja muut vaivat mutta useimmat vaivathan saattavat johtua talvella tulevasta d-vitamiinin puutteesta.
 
Olen syönyt d-vitamiinia 145 microgrammaa päivässä kolmen kuukauden ajan. Kävin mittauttamassa d-vitamiinin määrän verestä ja se on 93. Sanoivat että tavoite ja minimi on 50 ja toksinen raja 250. Että taidanpa jatkaa samalla annoksella.

Silloin kun pyysin tuon kokeen ja kuulivat paljonko syön d-vitamiinia päivässä, tuli hieman saarnaa ja ehdotuksia että jos söisin vähemmän. Määräsivät jopa maksa-arvot katsottavaksi omaan laskuunsa. No maksa-arvot(kin) oli aivan normaalit, eikä tässä viimeisimmässä puhelussa enää uusia neuvoja tullut :)

Mittaus maksoi muuten 50 euroa ja siitä saa vielä jotain Kelalta takaisin... että käykääpäs mittauttamassa.
 
Kaverin tulokset olivat 130nmol/l (100ug:n annoksilla) ja oli sanottu että tavoitearvot ovat 75-80nmol/l - itekin tosin lukenut jostain 150nmol/l:n tietämissä olevista ihannearvoista.
 
Mistä tuollaisia yli sata mikrogrammaa sisältäviä tapuja saa. Ruokakaupassa oli vain jotain 10mikron näpertely pureskelutapletteja joita saisi vetää kuin muroja aamulla jos tuntuvaa lisäystä tuohon vitamiinin saantiin haluaa...
 
Mistä tuollaisia yli sata mikrogrammaa sisältäviä tapuja saa. Ruokakaupassa oli vain jotain 10mikron näpertely pureskelutapletteja joita saisi vetää kuin muroja aamulla jos tuntuvaa lisäystä tuohon vitamiinin saantiin haluaa...

Hainpa tänään apteekista pojalle devisol tabletteja ja bongasin 20mcg uuden koostumuksen jonka hintaki halvempi kuin 10mcg tabujen vaikka sama kappalemäärä (200). Eli sitä sitten kehiin.
 
Jumankauta. Väkisinkin tulee mieleen kaikenmoiset salaliittoteoriat. Ei edes kyseinen dosentti voi olla noin ammattitaidoton:

Kohuväite: D-vitamiinistä voi olla jopa haittaa
"- Pikemminkin on saatu viitteitä siitä, että yliannoksina pillereistä voi olla jopa haittaa, toteaa ravitsemustieteen dosentti Christel Lamberg-Allardt Helsingin yliopistosta.

Hän toimii puheenjohtajana valtion ravitsemusneuvottelukunnan työryhmässä, joka jättää ehdotuksensa D-vitamiinisuosituksista maaliskuun lopulla. Työryhmä aikoo esittää, että suositukset pidetään ennallaan."

Eli yli parikytä sekkaa auringossa päivisin on "Suomen johtavan D-vitamiinitutkijan" mielestä riskialtista. Menen hajottamaan jotakin...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/171907.shtml
 
Back
Ylös Bottom