• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Intermittent Fasting - Pätkäpaasto

RRR

Liittynyt
15.5.2003
Viestejä
145
Hours 00-16(12am-4pm) (fasting, fat burning phase)

Hours 16-24(4pm-12am) (pre-wo meal breaks the fast). A heavy workout sends a growth stimulus. Overfeeding occurs. If macros are controlled, short term fat gain is avoided while providing adequate nutrition for growth to occur post-workout and during sleep).

Hours 24-40(12am-4pm) (fasting, PW meal still digesting)

Hours 40-48(4pm-12am) (eating window, high protein intake, deficit during this day sets the stage for lipolysis during hours 48-66, and so it goes on)Kuulostaa paljon Warriorilta ilman filosofiaa. Warriorissa myös painotetaan enemmän raakaa ja käsittelemätöntä ravintoa.

Oman kokemukseni mukaan toimii hienosti. Nelisen vuotta on jo tullut syötyä tähän tapaan.

Olisi mielenkiintoista saada jostain kokonaisempi selvitys menetelmästä.
 
Liittynyt
22.11.2006
Viestejä
96
Itsekkin olen koottua pakettia yrittänyt kovasti etsiä, laitan tänne jos satun löytämään. BB.comin threadia olen päässet sivulle 10, ja kiinnostus sen kun lisääntyy.
 
Liittynyt
24.7.2006
Viestejä
831
Lueskelin tuon threadin nopeasti läpitse. Kyse ei sinänsä ole siitä, että tämän menetelmän avulla saavutettaisiin sen kummempia tuloksia kuin perinteisilläkään dieeteillä. Lähinnä ideana on se, että tällä tyylillä syöminen muuttuu huomattavasti helpommaksi kun päiväohjelmasta poistetaan osa pikkuaterioista.

Eli tärkeimmät havainnot menetelmän puolustajilta olivat ettei 16 tunnin paasto aiheuttanut lihaskatoa tai hurjaa nälkää. Käytännössähän tässä vain jätetään syömiset pois ennen nukkumaanmenoa, jätetään aamupala välistä ja siirretään lounasta parilla tunnilla eteenpäin.
 
Liittynyt
22.11.2006
Viestejä
96
Muistelisin tosin lukeneeni tuolta, että rasvaa olisi palanut jopa ylläpitokaloreilla ? Tosin mistäpä sitä tietää...
 

RRR

Liittynyt
15.5.2003
Viestejä
145
Kyse ei sinänsä ole siitä, että tämän menetelmän avulla saavutettaisiin sen kummempia tuloksia kuin perinteisilläkään dieeteillä. Lähinnä ideana on se, että tällä tyylillä syöminen muuttuu huomattavasti helpommaksi kun päiväohjelmasta poistetaan osa pikkuaterioista.

...Käytännössähän tässä vain jätetään syömiset pois ennen nukkumaanmenoa, jätetään aamupala välistä ja siirretään lounasta parilla tunnilla eteenpäin.
Kyllä tässä systeemissä tavoite on nimenomaan aineenvaihdunnan manipulointi suosimaan rasvan palamista ja lihaskudoksen rakentamista. Ero perinteisiin 3-4h ruokaväleihin läpi koko hereilläoloajan on ilmeinen. Kyse ei siis ole pelkästä ruokailun kätevoittämisestä ja lounaan myöhästämisestä, vaan tarkoituksena on saada juuri niitä kummempia tuloksia.

Perustapa toteuttaa tämänkaltaista dieettiä on syödä illalla n. 16-24 ja paastota päivät tuohon neljään asti. Tärkeää on, että treeniä seuraavat tunnit ovat noita "ylensyömisen" tunteja.

Itse pidän tuota 8h syömisaikaa melko pitkänä. Pienellä harjaantumisella 2500-3000kcal uppoaa kuitenkin muutamassa tunnissa ilman ongelmia ja syömisen treeniravintoineen saa mahtumaan 18-23 väliseen aikaan.
 
Liittynyt
24.7.2006
Viestejä
831
Lueskelin tuon BB.comin ketjun läpi, ja sain vähän erilaisen kuvan asiasta. Ainakin Alan Aragon ja Lyle McDonald näkyivät olevan varsin skeptisiä ihmevaikutusten suhteen, eivätkä menetelmän innokkaimmatkaan puolestajatkaan puhuneet kuin tuosta syömisen helpottumisesta. Uskoa saa tietysti mitä ja ketä tahtoo, vaikkapa tämän menetelmän "keksijää", jonka tarkoitus on siis tehdä dieetillä rahaa kunhan saa kirjansa ulos...
 
Liittynyt
26.9.2002
Viestejä
1 198
Ikä
35
Mainitsin asian "lyhyet + - jaksot"-threadissä, mutta asia ei ottanut tulta alleen. http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showpost.php?p=1445088&postcount=19

Yksi hyöty on pitkien miinuskalori-jaksojen välttäminen. Mulla tulee dieetillä ylirasituksen oireita jo muutamassa päivässä. Mitä enemmän keventää treeniä ja mitä pienempi kalorivaje, sitä pitempään kestää ennen kuin kurkku kipeytyy. Viikossa se tulee viimeistään kuitenkin. En oo vielä testannut IF:ää.
 
Liittynyt
29.11.2003
Viestejä
342
Ikä
31
Herätelläämpäs ketjua..

Tältäkin foorumilta löytyy varmasti Intermittent Fastingiä, "pätkäpaastoa", kokeilleita. Itselleni on vain herännyt pari kysymystä.
Mitenkäs jos tykkää aamulla harrastaa juoksemista pk-lenkkien ja intervallien muodossa? Tarkoituksena kun olisi itellänikin rikkoa paasto vasta iltapäivällä/illalla.

Katabolia nyt ei juuri niin pelota, mutta iskeekö tämä sitten pään ja kropan ihan jumiin kun on intervallisessiossa maksasta ryövätty loputkin hiilarit, vaikka paastolla ollaankin ?
 
Liittynyt
7.9.2007
Viestejä
2 876
Kaupunki
Oulu
Herätelläämpäs ketjua..

Tältäkin foorumilta löytyy varmasti Intermittent Fastingiä, "pätkäpaastoa", kokeilleita. Itselleni on vain herännyt pari kysymystä.
Mitenkäs jos tykkää aamulla harrastaa juoksemista pk-lenkkien ja intervallien muodossa? Tarkoituksena kun olisi itellänikin rikkoa paasto vasta iltapäivällä/illalla.

Katabolia nyt ei juuri niin pelota, mutta iskeekö tämä sitten pään ja kropan ihan jumiin kun on intervallisessiossa maksasta ryövätty loputkin hiilarit, vaikka paastolla ollaankin ?
Pätkäpaastolla olen, aikasemmin kun koitin ni aamureenit kusi tuon homman totaalisesti, eli ne pois ja homma toimii. "Reeni" ku reeni, eli jos aamulla juoksentelet, se on syy syödä se päivän suurin ateria, eli postworkoutti. Ite toteutan kuitenki ihan että kerran päivässä reenaan illalla, jonka jälkeen järkyttävät safkaamiset.

Sillon ku koitin aamureenillä tuota pätkäpaastoa niin kaaduin melkeen joka päivä syömään sen jälkeen jotain prodepitoista, eli sehän kusee sen paaston idean täysin. Nyt kun oon viikon ollut voin todeta että oikein toteutettuna tuo systeemi on parempi itelle kuin mikään muu vastaan tullut tapa ruokailla. Ja reenikin kulkee ku salaman iskemänä, virtaa riittää enemmän kuin aikasemmin ja koko päivän on tasaisempi ja energisempi olo.

EDIT: Niin ja siis tuo leangainsin 16h/8h on käytössä.
 
Liittynyt
23.4.2009
Viestejä
1 860
Katos vaan tällainenkin threadi löytyy täältä.

Itse en ole kokeillut hirveästi liikkua paaston aikana, päinvastoin. Kun rasvat ovat kuitenkin suhtkoht alhaalla, alkaisi keho käyttää proteiinia enemmän energiaksi. Varsinkin jos intervalleja vetää. Glukoneogeneesin kautta hiilarit otettaisiin lihaksista. Tosin nettotase olisi sama. Mutta mitä nyt on jenkkifoorumeja lueskellut ja sieltä eri tyyppien kokemuksia sekä Martin Berkhanin suosituksia, kannattaa aktiivisuustasot pitää melko minimaalisina paaston aikana.

Tietenkin tätä on monia tapoja toteuttaa ja kokeilemalla löytyy se paras keino. Mutta matalan intensiteetin juttuja sitten, että käytettäisiin vain rasvaa energiaksi.

Ja mainittakoon, että eräs kaveri kokeili aerobisia paaston aikana, mutta sällille oli sitten aina huono olo koko päivän, kun ei ollut ravinteita tarjolla.
 
Liittynyt
24.6.2003
Viestejä
1 931
Ikä
34
Tää pelaa ihan hyvin -koitettu on. Ei tosiaan sovi oikeastaan kuin toimistorotille, joiden ei tarvitse tehdä päivisin paljon mitään.
 
Liittynyt
4.8.2008
Viestejä
485
Nostellaan ylös treadii, tässä jotain kuvia mitä löyty koneelta IF annoksista.

Itse yhteensä vaivaset 3-4 kuukautta leangainssiä toteuttaneena olen aika noob, mutta paljon sitä olen kyllä seurannut ja tutkinut.

Perunaa, lanttua ja lohta tomaattikastikkeessa

Spagettia, jauhelihakastiketta, vihanneksia ja leipiä

Sienisipuli paistos, broilerin rintaa ja vihanneksia

Parsakaalisieni paistos, lohta ja kirsikkatomaatteja


Ois kiva saada johonkin treadiin jengin safkoista kuvia, niistä saa aina hyviä ideoita ;)
 
Liittynyt
18.1.2006
Viestejä
1 854
Tähän malliin tullut syötyä pari viikkoa. Mulle ei aamupala ja tollanen jatkuva puputtaminen ole ikinä sopinut.
 
Liittynyt
3.11.2010
Viestejä
155
Taas tuli todettua että kaloreiden lisäksi myös makroilla on väliä. En varmaan ite joulupyhinä jaksa noudattaa kaikkia noita jippoja mut ihan normidieettiinki tuli uutta asiaa.

dinho: hyvännäköset mätöt sulla, ei muutaku lisää tulemaan :)
 
Liittynyt
28.6.2007
Viestejä
259
Jo todellakin, näyttää herkulliselta dinho! Mulla ei oo kameraa voisin muuten ottaa kuvia, kännykän kuvat ei tee niille oikeutta :D
 
Liittynyt
4.8.2008
Viestejä
485
Maastaveto meni tänään vituiks aran alaselän johdosta, mutta muuten ok treeni.

Tälläistä tuli tänään vedeltyä treenin perään

Bataattia ja naudansisäfilettä sienikastikkeessaRahkaa, mansikoita ja banaania minttusuklaa prodekastikkeessa. Kylkeen vielä banaani sorbettia.Illalla vielä samaa settiä :)
 
Liittynyt
4.8.2008
Viestejä
485
Tänään oli luvassa lohkoperunoita ja nautaa kuorrutettuna cheddar juustolla.Hirveen pieneltä näyttää kuvassa, perunoita kilo ja nautaa 300g :rock:
 
Ylös