Sarjojen pituudesta: yksilölliset asiat vaikuttavat varmasti ja vaihtelunkin vuoksi monenlaiset sarjapituudet toimivat, mutta sekä käytönnön kokemus että tieteellinen tutkimus ovat vuosikymmenten aikana osoittaneet noin kymmenen toiston sarjat (6-15) parhaimmiksi lihaskasvun kannalta. Varmasti voi tehdä lyhyempää ja toki pidempääkin sarjaa. Omassa treenissäni pysytellään pääasiassa 8-12 toiston sarjoissa, mutta poikkeuksellisissa liikkeissä (mave, voimapyörä) otan 6-8 toiston sarjoja, etukyykyssä vain 4-6 ja reidenojennuksessa sitten 14-20. Kuitenkin se about kymppi vaikuttaa parhaalta. Eihän minulla vielä edes voi olla ikäni puolesta asiasta kokemusta, mutta 6-15 toiston sarjoilla on lihaa tahkottu iät ja ajat hyvällä menestyksellä ja asiantuntevat kaverit kuten jto neuvoo bodaamaan alueelle 8-12.
Tuota "suuremmat sarjapainot tuo uudenlaista rasitusta lihaksille" en kyllä voi juurikaan allekirjoittaa. Meinaan, eihän se rasitus muutu mihinkään: volyymi, palautusajat, tempo ja tekniikka ovat kaikki samanlaisia, ainoa muutos on liikutettavassa massassa sinänsä, mutta vastuskaan ei muutu koska voimaa on tullut enemmän. Vähän sama kuin teet vaikka taljassa jotain liikettä 50 kilolla ja seuraavassa treenissä otat saman liikkeen sellaisessa vehkeessä joka puolittaa painot. 100 kilon massa liikkuu ylös alas mutta rasitus on täsmälleen sama. En uskalla ihan tyystin kiistää väitettäsi koska voi olla etten ole ottanut jotain huomioon, mutta oma järkeni kyllä sanoo että hermostollisen voiman lisääminen ei bodyjutuissa yleensä auta. Toivon että jos olette eri mieltä osaatte perustella näkökulmanne, otan aina mieluusti vastaan uutta informaatiota!
E: Risumies, ongelma on luetun ymmärtämisessä tai kirjoitukseni paskuudessa. Eli meinaan sitä että sillä on merkitystä, voimistuvatko lihakset lihasmassan lisäyksellä, mutta sillä ei, tuleeko hermostollista voimaa. Sarjapainojen kehitys sinänsä ei takaa lihasmassan kasvua, vaikka yleensä sitä tapahtuukin ainakin vähän.