Niin no nykyään trendi on enemmän tuon suuntainen, että syödään mielummin max 200-300 kcal yli kulutuksen (+100kcal vaikea toteuttaa, mielummin varmasti plussan puolelle). Mitä pidempään on treenannut, sitä vähemmän lihasta voi saada eikä se lihaskasvu hirveästi ylimääräistä energiaa enää tarvitse. Vertaa aloittelijana 1 kg lihaa kk, ja myöhemmin vuodessa sama. Loput kaloreista menee läskiksi. Jos treenaa suht tiheään, eli neljä kertaa viikossa tai enemmän, niin lepopäivinäkin saa pitää kalorit kyllä melko ylhäällä, silloinhan sitä tarvitaan kun palaudutaan. Noihin kulutuksiin on vaikea ottaa kantaa, kannattaa melkein lähteä ihan kokeilemaan miten paino alkaa nousta tietyillä kaloreilla ja sen mukaan muutokset.
Syö silti puhtaasti vaikka on massakausi, välillä voi pitää vaikka kerran viikossa jonkun nami päivän, niin sekin vähentää sitä fläsän kertymistä.
Järkevä massakausi on mielestäni sellainen että painoa sopiva tahti nostaa on joku 1-1,5kg/kk ja vaikka parin kk:n välein yhden viikon -1000kcal viikko, jona aikana palaa puhdasta rasvaa kilo, niin voi olla ympärivuoden massakaudella eikä rasvaa silti juuri kerry. Ei ehdi tulla dieetin negatiivisia vaikutuksia noin lyhyessä ajassa, ja viikko menee nopeasti vaikka päällä seisten. Ja varmasti saadaan ainakin 95% siitä lihaskasvun potentiaalista mitä isolla bulkilla, ja loppu erotus kääntyy varmaan päinvaistoin kun jälkimmäinen pitää pitkän dieetin jossa palaa kaikki vuoden aikana saadut lihat tai todella monta hyvää treeni kuukautta.