Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Viime marraskuussa otettiin sydän käyrä ja silloin oli lepo syke 42-47,nyt ei pääse alle 65 millään,verenpaine myös nyt koholla 160/68 pulssi 71.
Viime marraskuussa otettiin sydän käyrä ja silloin oli lepo syke 42-47,nyt ei pääse alle 65 millään,verenpaine myös nyt koholla 160/68 pulssi 71.
Milloin tuo leposyke mitattiin? Oliko se kertaluontoinen mittaus? Mihin kellonaikaan? Oliko maakuultaan? Kuinka kauan tuota leposykettä mitattiin?
Kuinka kauan tuota omaa leposykettäsi olet mitannut? Oletko seurannut sitä pitkän aikaa? Mihin kellonaikaan? Miten olet mitannut?
Nuihin asioihin pitäisi ottaa hieman huomiota leposykettä tarkkaillessa. Jos leposykkeesi pitäisi olla tuolla alle 50, niin tuo 65 on huolestuttavan korkea ja saattaisi olla vahva merkki sympaattisen hermoston ylikunnosta. Sen voi myös aiheuttaa muutkin asiat, jotka pitäisi tietenkin poissulkea ennen ylikuntotuomiota. Siihen tarvitaan labratestejä ja lääkärin ohjausta.
Sydänkäyrän yhteydessä aamupäivällä maaten mitattiin tuo päälle 40 leposyke,aamupäivällä tuntuu nuo sykkeet nyt olevan korkeella,iltapäivällä/illalla matalemmalla äsken mittasin 51,edelleen ihmetyttää tuo istualtaan seisomaan nouseminen kun syke nousee 40-45 pykälää,laskee kyllä nopeasti sen parikymppiä.
Tuo korkea leposyke nostaa luonnollisesti verenpainetta,140/68 pulssi 60 nyt iltapäivällä.
Aamulla, heräämisen jälkeen, mitattu lepo- ja ortostaattinen syke, kertovat pidempään seurattuna hermoston tilasta. Mittaus pitäisi suorittaa aikalailla samaan aikaan aamuisin ja sitä pitäisi olla seurattuna pidempään.
Mutta menee jo itsensä toistoon. Tuosta löytyy infoa tästä ketjusta jo aikalailla.
Viitsitkö vielä sen verran kertoa kun aamulla herätään ja käydään aamukusella ja mennään takas sänkyyn,odotetaan että syke on matalimmillaan,sit noustaan pystyyn,niin pitikö siinä olla joku tietty aika pystyssä 1-3min ennen verrokki lukemaa?
Paljonko se ero pitäis "normi" kunnossa olla?
Kiitos avusta!!!!
Elikkä heräät, käyt kusella ja menet takaisin sänkyyn makaamaan 3-5 minuutiksi. Seuraat samalla, mitä se syke näyttää ja koska se jonkun verran vaihtelee, sun pitää laskea, tai arvioida, leposykkeen keskiarvo.
Sen jälkeen nouset rauhallisesti seisomaan ja mittaat samalla tavalla ortostaattisen sykkeen seisten. 3-5 minuuttia, josta otat keskiarvon. Kannattaa seisomaan noustessa katsoa myös se, kuinka korkealle syke nousee. Sekin muistaakseni kertoi jotain, mutta pääpointti on tuossa leposykkeen ja ortostaattisen sykkeen erossa.
Leposykkeen ja ortostaattisen sykkeen keskiarvojen ero tulisi olla yleensä 15-20 pykälää.
Mulla tällä hetkellä jotain 30...
Viime marraskuussa otettiin sydän käyrä ja silloin oli lepo syke 42-47,nyt ei pääse alle 65 millään,verenpaine myös nyt koholla 160/68 pulssi 71.
Sitten on aika pitää kevyt/vapaa viikko kun tuntuu treeni kulkevan ihan helvetin hyvin,enkat paukkuu liikkeessä kuin liikkeessä ja virtaa tuntuu piisaavan,näin ainakin omien kokemuksien perusteella.Millon porukka pitää kevyen viikon tai viikon täysin ilman treeniä? Säännöllisesti kerran kuukaudessa vai silloin, kun keho huutaa lepoa? Meinaan, että olen vetänyt nyt todella kovaa treeniä reilun kuukauden ja tulokset ovat nousseet, mutta olo on edelleen todella pirteä... Kannattaako pitää hieman kevyenmpi viikko (onko enemmän hyötyä kuin haittaa?) vai jatkaa täysin treenaamista?
Sitten on aika pitää kevyt/vapaa viikko kun tuntuu treeni kulkevan ihan helvetin hyvin,enkat paukkuu liikkeessä kuin liikkeessä ja virtaa tuntuu piisaavan,näin ainakin omien kokemuksien perusteella.
Onko muilla täällä kokemuksia ylikunnon lääkehoidosta? Olen muutaman viikon käyttänyt ssri-tyypin masennuslääkkeitä, ja niillä olo tuntuu virkistyneen todella paljon. (treenit lopetin puoli vuotta sitten) ei ihan normaaliksi mutta melkein, syke alkanut käyttäytyä normaalimmin, lenkkeily tuntuu sujuvan taas kuin terveenä mutta huonokuntoisena, lenkistä jää hyvä olo eikä tuntikausien kohonnut syke, kuumotus, hikoilu ja uneton yö. Kirjallisuudestakin löytyy joitain mainintoja, että masennuslääkkeet nopeuttaisivat toipumista ylikunnosta mikä kuulostaa uskottavalta, onhan ylikunto käytännössä urheilijan burn-out ja oireet ovat hyvin samankaltaiset.
täytyy toivoa, ettei lääkkeet vain piristä keinotekoisesti ja keho kohta väsähdä entistä pahemmin.
entä sitten testosteroni/anaboliset steroidit ylikunnon hoidossa, jos niistä keskustelu on sallittua? ainakin ne ennaltaehkäisevät ylirasitusta mutta miten toipumisvaiheessa?
Havu- sanoi:Miksi näin? Jos kerran on virtaa niin miksi jättää se käyttämättä?
Niin eihän tuo tosiaan oikeaa kuumetta ole, toki paljon riippuu normilämpötilastasikin. Paljonko ollut lämpöä muina päivinä? Pieni ruumiinlämmönnousu salitreenin jälkeen ei kuulosta kyllä kovin ihmeelliseltä.Hei! Minulla on nyt n. 2½-3 viikkoa ollut sellaista, että niinä päivinä joina olen ollut salilla, illalla on ''kuumetta'' 37.1. Ensimmäistä kertaa havaitsin tämän juurikin noin 2½ viikkoa sitten, jonka jälkeen pidin viikon tauon kaikesta liikunnasta. Sen jälkeen salipäivinä - huom ei muina päivinä - on ollut 37.1 illalla. Mietin, voisiko kyseessä olla ylikunto? onko muilla ollut vastaavanlaisia oireita? Pitäisikö käydä lääkärissä vai pitää vaan pitkä tauko liikunnasta? Niin ja olen 18- vuotias perusterve poika.
Niin eihän tuo tosiaan oikeaa kuumetta ole, toki paljon riippuu normilämpötilastasikin. Paljonko ollut lämpöä muina päivinä? Pieni ruumiinlämmönnousu salitreenin jälkeen ei kuulosta kyllä kovin ihmeelliseltä.