Elikkäs otin tämän elaston 2-jakoisen (paitsi et penkin teen ekana):
TOISTOT: MA, TI: 4-6. TO, PE: 8-15
MAANANTAI
Etukyykky/takakyykky 5x
Penkkipunnerrus tanko 4x
Pystypunnerrus kp 4x
Ranskalainen punnerrus 3x
Vatsarutistus 3x
TIISTAI
SJMV/mave 5x
Leuanveto 3x
Kulmasoutu kp 3x
Hauis kp 3x
Takaolkapääsoutu 2x
Pohkeet seisten 4x
TORSTAI
Jalkaprässi 3x
Reiden ojennus 3x
Vinopenkki kp 4x
Viparit sivulle 4x
Pushdown 3x
Jalannostot 3x
PERJANTAI
Reiden koukistus 5x
Alatalja 3x
Ylätalja 3x
Hauis tanko 3x
Viparit taakse 2x
Pohkeet istuen 4x
Sanoit, että 2-3 kertaa viikkoon penkkiä ja enemmän mä sitä haluaisinkin tehdä kuin kerran viikkoon joten mihkä ne kannattas tossa tunkee? Ilmeisesti leukoja liian vähän tuossa... Tota noin, varmaan se heikko kohta on siellä lopussa, alussa meinasi kaatua naamalle mutta sen olen saanut kitkettyä hyvin jo pois.
Ojentajissa sitten heikkous. Purista tankoa kovaa ja keskity työntämään tankoa ulos, eli vedät tankoa kahtia kun punnerrat ylös. Ja paljon kapeata penkkiä. Ja lisää kapeata penkkiä. Kapea vinopenkki on muuten erinomainen apuliike penkkiin.
Penkkiä voi vallan mainiosti tehdä vaikka neljä kertaa viikossa. Tekniikka paranee kun tulee tehtyä useammin ja hermosto oppii paremmin. Yhdellä kerralla ei silloin vain kannata tehdä niin kovaa, että kerkee palautua seuraavaan treeniin. Mutta jos teet pari kertaa viikossa niin maanantaina ja torstaina. Ja mikäli siihen penkkiin haluaa panostaa niin tee se ekana. Kyykky ja veto rasittaa selkää ja silloin on vaikea pitää kunnon kaarta. Ja muutkin penkissä tärkeäst lihakset saa osumaa kyykyssä ja vedossa joten ne sitten vasta penkin jälkeen.
Pystypunnerrusta ei tarvitse jos penkkailet 3-4 kertaa viikossa. Etuolkapäät saa kyllä aivan riittävästi osumaa. Sivuolkapäille vipareita kerran tai kahdesti viikossa 2-4x6-15. Takaolille sama joko face-pullina tai vipareina taakse. Ja selkää sitten useasti, vaikka joka treenipäivä. Leukoja, ylätaljaa, kulmasoutua tangolla, käsipainoilla, alataljaa leveällä jne.
Yksi erittäin kätevä homma apuliikkeiden suhteen on niiden vaihtaminen. Eli ekaksi teet vaikka leukoja vastaotteella neljä viikkoa kovaa (tai niin kauan kunnes kehitys pysähtyy) ja sitten vaihdat leukoihin myötäotteella. Ja taas kovaa treenaat sitä liikettä kunnes kehitys pysähtyy ja sitten uusi liike joka voisi olla vaikka ylätalja.
Tuolla systeemillä saa hyvin parannettua tuloksia koko ajan ja sitten kun palaa siihen liikkeseen, jossa kehitys aikoinaan pysähtyi, saadaan uusi buusti tuloksissa. Ja usein sen liikkeen tulokset ovat parantuneet, kun samaa lihasta on treenattu kuitenkin koko ajan kovaa, vain hieman eri tavalla.
Eli ekalla viikolla voisi tehdä vaikka 3x8x100 (varaa jää vikassa sarjassa 3-4 toistoa)
sitten seuraavalla viikolla 5x9x100 (vikassa sarjassa jäi toisto varastoon)
sitten 8x100,105,107,5,105,100.
Ja sitten 10x100,102,5, 105, 107,5, 105,100.
Eli tuollaista jatketaan niin kauan kunnes liikkessä ei saada enää lisää sarjoja/toistoja/painoja. Aluksi kannattaa aloittaa vähän kevyemmin, että ei tule seinä heti vastaan. Palautuminen on myös paljon nopeampaa kun ei tee sarjoja loppuun saakka. Ehkä kerran tai kahdesti kuussa sarja tai kaksi loppuun saakka, eli vain silloin tällöin eräänlaisena shokkina tai ärsykevaihteluna.