Leuanveto

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Itsehän olen aina vetänyt leuat salilla alasti! Kikuli pystyssä on hyvä vetää leukoja, kun voi sen lisäpainon laittaa siihi kikulin päälle!

No helvetti, jos ei viidenkympin leoko pysy tukevasti kullinjuuressa niin ainaki täälläpäin voi unohtaa leukojen vetelyt!
 
Toi on iha hyvä metodi, mut suurin osa saleista ei salli nakuilua. Mut jos haluu vetää kovemmal intensiteetil ilma bannipelkoa niin kannattaa laittaa takki ja kengät päälle mitkä tosiaan painaa sen seitsemisen kilua. Tosin kengät jalaski voi tulla sanomista. No mut kyl se takkiki varmaa kuutise kilua.

Mitäs kivaa siinä sitte olis, jos se olis sallittua! Itse tykkään hakea elämässä kaikenlaisia jännityksiä ja kokemuksia ja yksi niistä sattuu olemaan leuanveto kikulia hyödyntäen lisäpainojen kanssa. ps. on mulla kyllä nahkaiset vetoremmit kädessä aina, että ihan alasti minäkään en viitsi näyttäytyä, kun olenhan kuitenkin siveellinen ihminen.
 
Ethän vaa ny sit kuitenkin vetäny herneitä kun aloit vinoilla nimimerkistä ja tuli tollane litanja selitystä? ;) Ei sun tarvi tota noin monella eri perusteella oikeuttaa, kyl mä ymmärrän vähemmästäki. Oikeesti mäki oon viimeaikoina alaannu vetää leukoja kotona alasti, mut käytän vaatteiden tilalla kilon lisäpainoa.

Ei kyröös mitää hernehiä verellä, vaan yhyren kären leukoja :)

Mun käsityksen mukahan halusit rehellisen vastauksen, ja sen sulle annoonki, tarvitte mun miälestä enää mitää uikuttaa :D

Vetelekkö muuten alasti yhyrellä vai kaharella kärellä? meinaan niitä leukoja :)
 
No oli ne aika selvät herneet, mutta ei siinä ole mitään hävettävää :)

Oli muuten hyvä vitsi, mäkin tajusin ton :) Mut vaikka teen alasti ja kahdella kädellä, niin ei mee kun puolikas leuka ja sekin kippaamalla.
 
Lauttamuksella on niin paksu tykki että pitäis olla 100mm reikä minkä läpi tunkea parru! ;)

Ei oo helppoa.......:D

Ajatelkaa nyt, kun tuon 50kg kiekon työntäis vehkeensä ympärille ja alkais sillä treenaaman ja sitku jaksaa nostella sitä vehkeellään nii johan sillä pystyy nostelee/siirtelee montaa mammaa! Kätevää. Otankin heti käyttöön kultasen kuusikon(seitsikon) rinnalla.
 
"Voimaleuanveto SM: 50v miehet ja 40v naiset
nuoret alle 20v. "

Juurikin näin. Eli 1.6 järvenpäässä.

Myös muita lajeja mutta nuo sarjat normaalin voimaleuanvedon osalta. Tuossa Kimmon viestissä lukee kaikki olleellinen kun ajatuksella lukee :)
 
Kokeilin ensimmäisiä kertoja leuanvetoa myötäotteella ja hartioita leveämmällä otteella. Saan hilattua nenän noin tangon korkeudelle mutta tästä ylemmäs menee hankalaksi. Kuinka tärkeitä nuo viimeiset sentit ovat? Entä mitkä ovat suurimmat erot myötä- ja vastaotteen välillä? Myötäote taitaa treenata selkää paremmin?
 
Kokeilin ensimmäisiä kertoja leuanvetoa myötäotteella ja hartioita leveämmällä otteella. Saan hilattua nenän noin tangon korkeudelle mutta tästä ylemmäs menee hankalaksi. Kuinka tärkeitä nuo viimeiset sentit ovat? Entä mitkä ovat suurimmat erot myötä- ja vastaotteen välillä? Myötäote taitaa treenata selkää paremmin?
Viimeiset sentit ovat tärkeitä, jos haluaa voimaa liikkeen koko liikelaajuudelle. Voiman kehittyminen on myös nivelkulmaspesifiä eli se yläosa ei kehity kovin hyvin, jos sitä ei treenaa. Sekä vasta- että myötäotteella samat lihakset tekevät päätyön eli olkaniveltä ojentavat leveät selkälihasket (tärkeimmät), isot liereälihakset, ojentajan pitkä pää ja takaolkapäät. Kyynävarren koukistuksessa (tärkeä nivelen liike leuanvedossa, muttei kokonaisvoimantuoton kannalta läheskään yhtä tärkeä kuin olkanivelen ojennus) lihasten toiminta-aktiivisuuden osuus muuttuu jonkun verran riippuen siitä vedetäänkö vasta- vai myötäotteella. Kyynärniveltä koukistavat hauis, olkalihas ja olka-värttinäluulihas (m. brachioradialis). Hauis toimii tehokkaammin kyynärvarren ollessa supinoituneena, joten se on aktiivisempi vastaotteella vedettäessä kuin myötäotteella vedettäessä. Brachioradialis taasen toimii tehokkaammin kyynärvarren ollessa pronatoituneena, joten se on aktiivisempi myötäotteella vedettäessä kuin vastaotteella vedettäessä. Leveämmällä otteella vetäminen kuormittaa hieman korostetusti latsien (leveiden selkälihasten) lateraali- eli sivuosia ja kapeammalla otteella vetäminen hieman korostetusti latsien keskiosia. Lisäksi viimeisien senttien vetämisestä vielä se, että epäkkäiden keskiosan ja suunnikaslihakset (molemmat lapojen lähentäjiä) saa mukaan työn tekoon, jos lähentää lapoja kurkottaessa leukaa sivuttaissuunnassa tangon ylitse.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Leuanvedon apuliikkeet

Hei vaan kaikille leuanvetäjille ja muille voimailijoille!

Olen treenaillut leuanvetoa käytännössä aina muun treenin mukana, mutta koskaan en kyseiseen lajiin ole erityisemmin panostanut. Nyt tänä keväänä laitettiin kaverin kanssa veto pystyyn, että kumpi vetää nopeammin lisäpainoleuanvedossa ykkösen 60 kilolla. Oma paino pyörii 90 kilon tuntumassa ja tämän hetken ykkönen on 45-50kg. Eli kiloissa matka ei ole pitkä tuonne 60 kiloon, mutta tekemistä varmasti riittää. Leukoja tulee treenattua 3 kertaa viikkoon, yhden kerran omana treeninään, jolloin keskitytään pelkästään leuanvetoon ja sen variaatioihin sekä yleisesti leuanvedossa käytettävien lihasten harjoitteluun (mukana myös erilaiset soutuliikkeet). Kaksi muuta treeniä sitten ovat lähinnä hermostollista maksimivoimaa sekä räjähtävyyttä, sarjoja 3-6 ja toistoja 1-3 (kuormat +85% maksimista, jättäen kuitenkin jokaiseen sarjaan varoja reilusti).

Sitten itse asiaan:

Tahtoisin saada kokeneemmilta vetäjiltä tietoa leuanvedon apuliikkeistä. Mitä kaikkia eri variaatioita voi käyttää apuliikkeenä (tai pääliikkeenä) parantamaan leuanvedon ykkösmaksimia? Tähän asti kaiken muun treenin tehnyt WSB -tyylisesti valiten aina 3 viikoksi kerrallaan jonkin tietyn pääliikkeen ja tahkoen sitä 1-3 toiston sarjoilla (ei aina maksimiin asti, tämä poiketen wsb -systeemistä). Kyseinen menetelmä toiminut erinomaisesti voimanostoliikkeissä, joten ajattelin käyttää samaa variaatioita myös leuanvetoon. Tähän asti treeneissä käyttänyt lähinnä eri oteleveyksiä sekä eri otteita, kuten V-kahvalla ja myötäotteella tehtyjä leukoja. Ongelmana edellä mainituissa variaatioissa on se, ettei ne tunnu itsellä korreloivan mitenkään tuon "testiotteen" kanssa. Eli käytännössä, jos vedän kovia treenejä (1-3 toistoa) noilla eri otteilla, niin tuntuma siihen testiotteeseen katoaa ja pahimmassa tapauksessa tulos tulee jopa alaspäin (tästä on kokemusta).

Kannattaako leuanvedossa tehdä isometrisiä pitoja eri kohdista? Itsellä heikkona kohtana nostossa tuntuu olevan noston keskivaihe, pohjista lähtee hyvin ja viimeiset sentit tulevat helposti, mutta kyynärkulman ollessa n. 90 astetta nosto meinaa hyytyä. Kannattaako tuohon heikkouteen ottaa "apuliikkeenä" isometrisiä pitoja tuon heikon kohdan paikkeilta? Vai onko tässä vaarana se, että tekniikka kusee lopullisesti, koska käsittääkseni isometriset pidot ovat erittäin rankkoja hermostollisesti..

TL;DR: Leuanvedon parhaat variaatiot ja apuliikkeet...
 
Threadistä miten saan kaivettua maksimin esiin, jto.n vastaus:
tässä yksinkertainen ja toimiva piikkaus, joka pitää perusvoimatasotkin ylhäällä. sopii mainiosti myös keskelle perustreenikausia. olen esitellyt tätä mallia muuallakin eri variaatioina, mutta perusrunko on sama: alotetaan helpoilla ykkösillä lisäten joka viikko rautaa ja varusteita.

ei siis tehdä tiukkoja kolmosia jne. ykkösnostojen määrä on melko suuri edesauttaen tekniikkaa ja kisanomaista nostamisrytmiä. ykkösten jälkeen nopeuspainotteinen perusvoimaosio. tällä ehkäistään testin jälkeinen perusvoimatasojen romahdus.

ko. treeni kerran viikossa ja toisena sitten nopeutta/voimaa painottava nopeustreeni omista puutteista riippuen. työsarja%:
1. ma: 2*2*80, 3*1*85, 2-3*4*80
2. ma: 2*80, 2*1*85, 2*1*90, 2-3*3*85
3. ma: 2*80, 85, 2*1*90, 1*95, 100, 1-2*2*90
4. ma: 4*1*85, 1*aloituspaino
5. ke: 3*2*50
5. la: KISA/TESTI

jos kyseessä on tärkeä kisa, piikkaus on 6-8 vkon mittainen. tällöin ei tehdä perusvoimasarjoja noin kovina, vaan enemmän kontrastivoimana

Olen nyt leukaillut puoli vuotta perusvoimaa tauon kanssa voimaleuanvetokisoista ja tuota ikääkin jo on.... mietin kannattaako piikata kesken kauden vai tehdä niinkuin yksi kova leuanvetäjä joka valmistautuu vain kerran kisoihin, ja maksimit katsotaan vain kisoissa. Jos tekisi kompromissin ja ottaisi tähän väliin kovan kakkosen. Eli tekisi pari viikkoa kolmosia ja pari viikkoa kakkosia. Haluaisin kuulla mielipiteesi jto? Olen lukenut ahkerasti ja mielenkiinnolla tätä threadia ja muitakin kirjoituksia. Tietämystä on tullut lisää ja tulostakin niiden avulla. Mutta aina törmää ajatteluun....Kisojen jälkeen oli perusvoimatasot kyllä alamaissa pitkään. ja tuossa em piikkauksessa mainitsin nopeuspainotteisen perusvoimaosion piikkauksen jälkeen. Mitähän se voisi tarkoittaa leuanvedon kohdalla?
 
ehdottomasti niitä hedelmiä keruuseen vaan. puoli vuotta ilman minkäänlaista maksimitreeniä on liian pitkään. tollasia ylläkuvattuja ja ns. hybridijaksoja kannattaa viljellä sekaan säännöllisesti. koska et juuri oo noita tehnyt, tee suoraan toi mun malli. prosentit tietenkin kokonaismassasta, ei pelkästään lisäpainoista. laita noihin perään vielä 1-3 sarjaa 5-8 toistoja ja ne perusvoimatasotkin pysyy hyvin. näin varsinkin, jos sulla on selkee taipumus niiden putoomiseen.

nopeusvoimapainotteinen tarkottaa aina kovatehoisia, mutta lyhyitä ja ei kovin tiukkoja sarjoja. esim. jos menee 85%:lla 6x, teet sillä 2-3 toiston sarjoja. kontrastivoimatreeni on aina tehokasta nopeuteen. esim. peruskaudella 3*(2*75%, 5*80%)
 
Jos ei pysty vetämään yhtään kokonaista leukaa (käsivarret jää noin puoleenväliin abaut 90 asteen kulmaan) niin onko mitään mieltä vedellä tollasia puolikkaita ykkösiä vai onko parempi vedellä ylätaljassa painoja joilla saa koko liikeradan tehtyä? Sori jos tämä on jo kysytty, mutta emmie löytänyt valmista vastausta.
 
Jos ei pysty vetämään yhtään kokonaista leukaa (käsivarret jää noin puoleenväliin abaut 90 asteen kulmaan) niin onko mitään mieltä vedellä tollasia puolikkaita ykkösiä vai onko parempi vedellä ylätaljassa painoja joilla saa koko liikeradan tehtyä? Sori jos tämä on jo kysytty, mutta emmie löytänyt valmista vastausta.
Ylätalja on jees ja voi myös hypätä/muuten avustaa itsensä siihen tangon päälle ja hitaasti jarruttaa itsensä alas.
 
Toistoleuanvedon SM-kisat 2013 Kiimingissä 10. päivä elokuuta: http://www.kiimu.fi/fi/Lajit/Voimailu/Kilpailut+2013/Viralliset+Leuanvedon+toisto+SM-kilpailut+2013.html
Ilmoittautumisaikaa 28.7. asti.

Kaikki lajista innostuneet mukaan kilpailemaan! Kiimingin Toistoleuanvedon SM-kisat on hyvin järjestetty tapahtuma niin kuin kuuluukin olla SM-kisojen arvon mukaisesti. Kilpailut ovat Kiiminkipäivien yhteydessä, joten paikalla on torillinen yleisöä kannustamassa urheilijoita. Ainakin vuosina 2011 ja 2012 urheilijoiden välillä on vallinnut hyvä meininki ja terve kilpailuhenki. Toistoleuanvedon SM-kisat on tapahtuma, joka kannattaa kokea. Leuanvetoa urheilulajina vähän aikaa harrastaneita kannustan tulemaan hankkimaan tärkeää kisakokemusta tulevien vuosien varalle sekä testaamaan todellisen kuntotasonsa SM-säännöillä. SM-säännöillä vetäminen kisatilanteessa on aika eri asia kuin kotisalin treenileuat. Sekä toistoleuanveto että lisäpainoleuanveto ovat siitä hyviä lajeja, että niihin pystyy suhtautumaan tehtäväsuuntautuneesti kilpailusuuntautumisen lisäksi. Mikäpä olisi parempi tapa testata omaa kuntoa kuin virallisen tuloksen tekeminen tarkasti tuomaroidussa SM-tason kisassa. Vuosien saatossa omaa kehitystä on mukava seurata eri vuosien SM-kisatuloksistaan. Sekä virallisten henkilökohtaisten ennätysten tekeminen että kilpaileminen Suomen mestaruuksista ja Suomen ennätyksistä toistoleuanvedossa on siis mahdollista 10. elokuuta, jolloin ratkotaan, ketkä ovat Suomen kovimmat toistoleuanvetäjät vuosimallia 2013 eri painoluokissa, ja nähdään tuleeko moneen sarjaan uusia Suomen ennätyksiä.

PS. Toistoleuanvedon SM-kisasäännöt ovat mahtavat, sillä ne pitävät tekemisen sataprosenttisena leuanvetona, mutta mahdollistavat luonnollisen liikkeen tehden lajista aidosti urheilullisen hienon kilpaurheilulajin. Lisäksi on hyvä tietää, että vuosina 2009-2011 toistoleuanvedon SM-kisasääntöjä kehitettiin SM-kisoissa kilpailleiden urheilijoiden palautteen perusteella ja näin ollen vasta vuonna 2011 SM-kisasäännöt jäädytettiin, jolloin päästiin pitämään virallista toistoleuanvedon Suomen ennätystilastoa.
 
On tuo leuanveto lisäpainoilla aivan saatanan miehekästä puuhaa. Olisi kiva saada jotain palautetta ja vinkkejä:

Tältä päivältä: http://www.youtube.com/watch?v=JeAjl7U9avE&feature=youtu.be

Vastaotteella, tämä tuntui no-liftiltä: http://www.youtube.com/watch?v=qLy8nsJHNnA

Tämäki vastaotteella: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GTofPTWH83U#t=43s

Sitä oon pitäny hyväksytyn suorituksen merkkinä että leuka ylittää tangon. Onko mitään järkeä että tekisi sarjat leveällä myötäotteella ja maksimiyritykset vastaotteella? Mulla nimittäin menee noin päin helpommin sarjat ja ykköset.
 
treenaa sitä miehekkyyttä vaan kummallakin otteella sekä maksimit että sarjat myös. kisoissa on eri kriteerit, eli leruka ylittää pysty- ja vaakalinjalla sen tangon, mutta jos itekseen vetelee, kriteerit saa olla ihan mitä lystää.
 
Taas vaihteeksi saanu 3kk säännöllistä treeniä putkeen ja 3x4 -->6x6 jotenkin rääppimällä soveltaen nouskin 3x4 x 12.5 siten, että viimesimpiä treenejä tältä viikolta mm. 6x4x20kg ja 8x2x30kg. Oon siis aika laajalti soveltanu tota 3x4-->6x6 progressiota siten, että joka treenissä pyrkiny sarjaennätykseen. Jotain ehkä lihasmuististakin.
Tänään testasin huvikseen maksimit. 35kg tuli helposti, niin kokeilin vielä 40kg joka tuli sekin ylös tiukasti. Onks toi nyt ihan normi "suhde"? Saan 3x30 ylös, ehkä 4x30(en oo kokeillu). Mietin, että oisin jonkin sortin maksimivoimakauden pitänyt, mut onko "järkeä" noilla suhdeluvuilla?
Omaa painoa n.84. Pitkän aikavälin tavoitteena nostaa mahdollisimman paljon ylös ja joskus tulee aloitettua ykl varten treenaaminen sen variaatioilla, mut ei vielä kehtaa aloittaa tällä nykyisellä maksimilla.
Jos kannattaa tehdä maksimivoimakausi, niin kun treenaan 3x viikkoon leukoja niin onnistuuko sen toteuttaminen ihan vaan siten, että teen treeneissä esim. 6viikkoa tyyliin 1-3 toiston sarjoja 4-8 ihan fiiliksellä?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom