Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Mulla on kivenheiton päässä kotoa tommonen aika jyrkkä reilu sadan metrin mäki ja oon miettiny, että miten voisin hyödyntää sitä. Intervallijuoksuun suositellaan näköjään pidempiä matkoja, mutta jos kuitenkin voisin tuolla pyrähdellä. Oisko sulla jotain ideaa siihen, aerobinen kunto on heikko?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
niinpä. jos halutaan panostaa kunnolla pääliikkeeseen, miksi niissä avuissa pitäs hakata ittensä tohjoksi? ei se kyllä millään tasolla ideaalia oo. lisäksi jos kunnolla tehään se koko pääliiketreeni ei pitäs olla paukkuja liikoja pumppailla.

rytmo: aerobista kuntoo voi toki nostaa anaerobisilla treeneillä, mutta kyl kannattaa tehdä ihan peruskestoo iisimmin myös. se miten toi intervallitreeni tehtäs on sit monen jutun summa. helpoiten pääsee matkaan, ku lepäät triplasti suoritusajan. toistoja 6-10. sitten kunnon kasvaessa lyhennät pausseja ja lisäät hieman määrää.
 
Ennen teinkin pidempiä lenkkejä ja se fiilis oli loistava, kun kympin jälkeen olisi voinut jatkaa vaikka toisenkin, kunnes penikat alkoivat vaivaamaan ja sehän vei täysin fiilikset ja lenkit jäi siihen.
Testailin vähän ja noilla lyhyillä vedoilla ei penikat vaivaa niin kokeilen nyt noilla ohjeilla kasvatella kuntoa. Eipä tarvitse tällä kunnolla edes ottaa juoksuaskelia tuossa mäessä niin kyllä tossa tekemistä riittää pitkäksi aikaa.
 
jto vaikutat aika velholta näissä hommissa joten tässäpä kyssäri:

tykkään reenailla suht usein (5-7 krt/viikko) ja tarkoitus olisi kokeilla vetää ala/ylä jako 3 krt / 7-8pv läpi bodaustyylisesti (2-3kk), nykyisen voimapainotteisen jakson piikkailun jälkeen. siis kolme erilaista alakehon ja kolme erilaista yläkehon treeniä. isoja liikkeitä painottaisin ja jättäisin puhtaat eristelyt aika minimiin. toteutus aika pitkälti kokonaisvolyymin kasvu + taukojen lyhentelyt, ei erikoistekniikoita. kevyitä viikkoja oon pitänyt näissä hommissa 3-4 vkon välein. mitä pitäs ottaa huomioon että homma toimii? ihan tällästä ei ole tullut tehtyä ennen.
 
alahan vetään raskailla rinnalle myös. sulla pitää olla siellä reserviä, ettei paina missään. mutta ylöstyöntötreenejä kaipaat eniten. taloudellisia vaihtoehtoja ei oo kuin kaksi. vauhtipunnerrus tai työntö. jälkimmäinen vaatii tarkemman ajoituksen toimiakseen kunnolla. en tekis treeneissä kuin toista, ettei sekota. mutta eka hieman vaatii aikaa löytää kumpi on itelle se parempi. sulla se allemeno tapahtuu väärään aikaan ja jopa heikentää ylöspunnerruksen tehoa. tee pienemmillä painoilla vaikka ja keskity siihen, että sulla on syvin kyykky sillon ku kädet on suorina. muuttele pikkusen asioita kerrallaan, niin opit nopeempaa.
Noniin.
Nyt on otettu neuvosta kiinni(ainakin yritetty). Tässä uutta pätkää tukin kanssa. Menen nyt vauhtipunnerruksena, josko se olisi ainakin aluksi helpompi omaksua. Eihän se toki hyvältä näytä vieläkään, mutta ehken parempi kuin viimeksi? Riveäkin nyt myös raskaammalla painolla ja tekniikkaan enemmän panostaen.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
myövipril: noilla specseillä ei ihan vielä tiedä miten tota rakentelis, mutta en nyt nää kovin pahana. vähän liikkeitä ja kokonaisvaltaisuus kunniaan niinku itekin laittelit. katot vaan, että mahdollisimman vähän treeni haittais aina seuraavaa ja sit vaan kokeiluun.

mazarus: kyllähän tosta näät itekin, koska ne jalat toimii apuna ja millon ajoitus punnerruksessa myöhästyy vähä, mutta ratkasevasti. kovaa saat jaloilla potkia. ei siellä kyykyssä kaffilla käydä. osatoistoja istuen punnerruksissa kannattaa myös tehdä, jos vaan saat tukkia pukeille tms. riveä ei tarvi reisillä stopata, mutta isommissa romuissa se suoraan nosto rinnalle voi olla aika haastavaa. niin isoilla ku vaan menee tietenki yrität rullata sen yhtäjaksosesti vauhdilla rinnalle.

krocco: enempi vaan temppu, vaikka toki vaatii älyttömästi voimaa. loukkaantumisriski peittoaa hyödyt.
 
jotain tämän tyylistä oli mielessä:

1. kyykky
2. penkki+leuat
3. veto
4. pystyp.+leuat
5. kyykky
6. dippi+soutu lattialta​

leuat eri otteilla, hieman eri pituista sarjaa, "apuina" jotain tarpeen/tuntemusten mukaan. 2-4 liikettä per treeni kunnolla läpi. kyykky ja veto vois olla myös kiertävä 2vk? kyykyt high bar, pn kengät, toistot jotain 6-15. tietyissä isoissa liikkeissä oon tykänny bodyjaksoilla käytellä jonkunlaista esiväsytystä, esim penkille.
 
kyykyissä vaihtoehtona etukyykky, hack ja prässi myös. esiväsytysten käyttö riippuu aina siitä toimiiko ne sulle bodymielessä oikeesti.
 
no jos sun tarkotuksena on käyttää isoja liikkeitä treeneissä ja vältellä pakkoja ja muita spesiaaleja, miksi sotket sinne sekaan esiväsytystä?
 
kuten tiiät niin moninivelliikkeissä esiintyy usein sitä että vahvin lihas tekee eniten hommia. mulla on vahva pystypunnerrus vrt. penkkiin, ja etuhartiat dominoi rintaa hirveesti. esiväsytyksellä saan rinnan olemaan tavallaan se ensin väsyvä osa, ja hartiat on pysyneet kunnossa. voimakaudella en välitä niinkään mikä tekee mitä, kuhan painot nousis tekniikan pysyessä reilassa. muissa liikkeissä sitä ei niinkään esiinny, enää nykyisin. oisko sulla jotain ehdotuksia?

- - - Updated - - -

pp on mulle henk.koht tärkeempi ku pena. ja vaikka etuhartiat dominoi rintaa, niin hartiat on muuten tasapainoset, eikä kipuja yms. oo ollu.
 
tossa on penkkitekniikallakin paljon tekemistä. alavinokulmaa ja dippiä hieman kehiin. toki jos saat tollai tissit enempi töihin ei siitä sen kummempaa. etänä näitä ei voi ohjeistaa kovin yksilöllisesti. en nyt mitenkään erityisesti virheenä sitä väsyttelyä pidä.
 
ymmärrän. ongelma voi tietenkin olla tekninen myös. miten tärkeenä pitäisit liikevalinnoissa sitä missä lihaksen asennossa kuormitus on suurinta? tällä meinaan nyt valintoja esim. venytyksen alla suurin kuorma, keskialueella suurin kuorma ja supistuneena suurin kuorma?

edit: eli esimerkkinä löytyy jotain "positions of flexion" googlesta, näköjään hietalakin jotain kirjaillu asiasta
 
en laittelis noita järjestykseen. mieluiten hieman ees vaihtelua noissa. käytännössä jos suoritustekniikka on bodypainotteinen eli selkeen korostettu nega, kyllä ne tärkeimmät liikkeet on ne, joissa liikkuu eniten rautaa. toki voit vaihdella noissakin sitten lihasryhmän sisällä isompaa liikettä ja seuraavassa sitten keskitetympää. tulee vaihtelua ja parempi palautuminenkin.
 
isompi parempi. näimpä olen aatellukkin. mites näkisit kyykky ja vetopäivän liikevalikoiman? kyykyn kaveriksi mieluummin polvea ojentavaa vai takareisi/pakara sektoria?
 
riippuu mitä tarvit, ku bodari olet. samoin kyykkyjen tekniikat lähtee tarpeista. sjmv on tietenkin aika kova kaveri normivedolle, jota sitä vois kokeilla pukeilta. välttäsit suuremmista kiloista huolimatta paremmin ylirasitusta.
 
Miten suosittelet, että reverse hyperiä tekis? Ei missään selkäranganpalauttelumielessä vaan ihan oikeana treeninä esim. vahvempaa mavea varten. Minkä mittasta sarjaa? Entä laittaakko vähän reilummin painoa ja käyttää heiluria apuna vai tehdä pienemmällä painolla ja liikuttaa niitä hitaammin molempiin suuntiin?
 
aika rauhallinen liike saa olla, kun lähtee ranka pyöreenä. toistoalue 5-12 ja kannattaa jättää varaa. se onko toi se paras apu vedolle on sitten aina mietittävä...
 
aika rauhallinen liike saa olla, kun lähtee ranka pyöreenä. toistoalue 5-12 ja kannattaa jättää varaa. se onko toi se paras apu vedolle on sitten aina mietittävä...

En tiedä itsekään onko se paras liike mulle. Keskivartalo on mulla kuitenkin selvästi heikoin lenkki vedossa – pyöreellä selällä jaksaisin vetää aika paljon enemmän kuin suoralla tai melkein suoralla selällä. Vatsoja treenaan jo voimapyörällä (ja sen variaatioilla), taljarutistuksilla, laiterutistuksilla ja lisäpainolankuilla. Myös kierto- ja sivutaivutusliikkeet ovat mukana. Mä järkeilin, että kai sitten selkäpuolellekin olis hyvä saada voimaa.

Ootko muuten koskaan kuullut sellasesta ideasta, että tekis esim. lisäpainolankkua vyön kanssa? Hassu idea periaatteessa, mutta toisaalta sehän olisi kaikkista lajikohtaisinta eristävää keskivartalotreeniä voimanostolle.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom