Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Mitkähän JTO on päätekijät miksi toisilla mm. vedot on huomattavasti paremmat kuin punnerrukset ja kuten itselläni, juuri toistepäin?

Periattessa olisi kiva oppia hyväksi vetäjäksi, mutta kun 200 kiloakin on tuskanen, niin mikä avuksi? Miten lähteä treenaamaan vetoja?

Ps, vedoissa tuntuu syvää "kipua" tai pistelyä perselihaksissa ja jotenkin se vie valtavasti tehoja vedossa. Toimistotyö on, eli istun 10 tuntia päivässä koneella.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
usein ne on ihan mittasuhdejuttuja. lyhyet kädet, hyvä penkki, huonompi veto ja päinvastoin. noin yksinkertasesti. ei se kuitenkaan ollenkaan aina noin mene, mutta hieman voi yleistää. tekniikassakin voi olla häikkää. syvä kipu sun persiissä ei nyt kerro sen enempää, mutta jos se tehoja vie, ei kannata itteensä kiusata. lekurille vaan.
 
usein ne on ihan mittasuhdejuttuja. lyhyet kädet, hyvä penkki, huonompi veto ja päinvastoin.

Minkämallinen on mediaani-ihminen? Itselläni esim. suorana seisoessa keskisormien päät ovat aika tarkasti puolivälissä reittä, ovat kädet silloin pitkät vai lyhyet?

(Muutoin kiitokseni viesteistä; niistä on ollut iloa taustalta seurattunakin! Ja onnea ihan juuri olleen syntymäpäivän johdosta, huomasin ikäsi vaihtuneen.)
 
hanskaan pitoo

Mikä olisi paras tapa parantaa puristusvoimaa farmarikävelyssä? Tulisiko asiaa lähestyä lajiomaisesti eli noin suorituksen pituisia pitoja farmareilla sekä riipuntoja yms. vai pitäisikö monipuolisemmin ottaa grippereitä ja muita mukaan treeniin? ja jos treenaa näppejä 3 krt/vk nii kannaattako vetää sarjat ihan loppuun asti miten usein?

tässä jaksossa ei ole lajitreeniä ollenkaan, joten näppejä voi treenata sen puolesta kyllä kovemminkin, pelkäämättä suurempia tulehduksia.
 
bobbie: kesähän on parasta treeniaikaa hei :) yks vaihtoehto ois tehdä ihan perustreeniä vaan. muutama iso liike ja siinä se. kyykky, penkki, veto, leuat, vatsa, kotiin. toistoja kannattaa tietnekin vaihdella, mutta ei tekis pahaa tehdä vaikka alkuun joku voimallisempi sarja 1-5 välillä ja sit perään 1-2 bodysarjaa. pysyy mielenkiinto ja on aina useita tavoitteita treeneissä. liikejärjestyksiäkin voi vaihdella ja vaikka kyykkyä ja vetoa vuorotreeneissä, ellei oikein jaksa samassa. ei se kaks treeniä viikossa 2-jakosellakaan paha ole.

Vallan unohdin tähän aiemmin vastata. Kiitokset tuosta - pidän tuota runkona ja mietin myöhemmin jos tekee välillä vaikka tuota 2-jakoista pari kuukautta. Kuinka toistoväliä kannattaisi muutella tällaisen yleistreenin aikana? Treenistä toiseen esim. 6-8, 9-11, 12-15 vai kuukausittain? Nyt olen tosiaan tehnyt pitkään max. 6 toistoa ja ajatuksissa olisi pitää toistot kesän aikana pääosin tuon yli.
 
jori: tack. kyllä sulla aika mediaanit sit on. oon kuviope ja siinä noita anatomiajuttujakin katellaan. siihen reiden puokkiin ne menee :) mut noista ei kantsi välitellä. isoja rautoja on nostettu huonoilla välityksillä.

attlaskivi: ei suoritusmittasia. pidä roikotukset lyhyempinä ja lähesty hommaa voiman kautta. tee normisti toistoja ja sarjoja niinku muussakin treenissä.
toistopituus 5-15"
toistoja sarjassa 5-10
toistotauko 5"

bobbie: pidä jaksopituus 2-3 kuukautena, mut voit vaihdella siel jakson sisällä treenejä eka esim. 6-8 ja toinen treeni 10-12. sit seuraava jakso raskaampana 1-2 ja 3-4 ja vaikka ylläpidoksi treenin lopussa joskus 6-10.
 
Kannattaako 2-jakoisessa bodausohjelmassa tehdä vaikka kerran tai kaks viikkoon nopeuspenkki jos haluaa bodykauden aikana säilyttää hermotuksen ja penkkimaksimin mahdollisimman hyvänä?

Ja kannattaisiko tuo nopeuspenkki tehdä ennen varsinaista treeniä vai eri päivänä?
 
ei se maksimi nopeuspenkillä säily. toisaalta ei sen pidäkään huipussa säilyä, kun kehitetään muita ominaisuuksia (perusvoima). bodailu on ihan hyvää hermostotreeniä sekin, eikä se hermosto ollenkaan nuku, vaikka sarjat jää keskenkin. enempi kannattaa pitää yllä aika laajaa toistoskaalaa ja sillon tällön käsitellä isompiakin rautoja. hyvä malli on semmonen, et teet lämpän jälkeen nousun suht isoihin romuihin 1-4 toiston alueella ja sit sen jälkeen ne bodysarjat.
 
Mites jto, kannattaisko tota peruskausi 3x4 -> 6x6 sta tehdä maastavetoon? Onko prosentit olennaista tossa vai voiko mennä vähän fiilis tuntumalla, eli ottaa alussa jonkun raudan jolla menee suht hyvin se 3x4 jne?
 
Ite nyt vääntäny vuoden alusta Westside Barbellin raw-ohjelmalla ja muuten pelittää, mutta kyykky ei oikein kulje, muuten kyllä. Boxia tein 1x180kg ja normi kyykky liikkuu siellä 160-170kg. Suhteet käsittääkseni pitäisi olla normille 10% paremmat kuin boxille. Maastaveto noin 240-250kg ja etukyykky 130-140kg riippuen päivästä. Kyykyt teen semikapeella ja pohjista painonnostokengillä, ilman vyötä reenaan. Boxin tehnyt noin 90% kulmasta, enempi alle.

Boxikyykyn jättäny nyt tekemättä ja kyykky vähän laskenyt, eli boxi toimi jotenkin. Moni sanonut kyl ettei boxi toimi kunnolla kuin varuste ja leveelle kyykkääjälle. Omasta mielestä joku mättää kyykyssä silti, kun vertaa suhdetta maveen. Onko mitä vinkkejä heittää? Mitä vahvistaa?
 
niccessor: se ssyteemi toimii erinomaisesti ilman prosentteja. vedossa se pari toistoa varastoon ainakin alussa on jees.

ragnarök: boksi pitää valita avuksi omalle kyykylle, ei muuten vaan. tee se samaan syvyyteen ku oma tai hiukan alle. pikkusen leveemmällä ja persusta taemmalle saat enempi apuja lantioon. sun omasta kyykystä ei oo tietoo eika kuvaa joten vaikee sanoo mikä siinä mättää. heikko se vetoon nähden on.
 
bobbie: pidä jaksopituus 2-3 kuukautena, mut voit vaihdella siel jakson sisällä treenejä eka esim. 6-8 ja toinen treeni 10-12. sit seuraava jakso raskaampana 1-2 ja 3-4 ja vaikka ylläpidoksi treenin lopussa joskus 6-10.

Kiitokset!

Eli mennään näin:

1. Jakso 2-3kk
harjoitus 1. Alkuun lämmittelyn jälkeen yksi sarja isolla raudalla (1-4 toistoa) + 2-3 sarjaa 6-8 toistoa
harjoitus 2. Alkuun lämmittelyn jälkeen yksi sarja isolla raudalla (1-4 toistoa) + 2-3 sarjaa 10-12 toistoa

2. Jakso 2-3kk
harjoitus 1. 2-6 sarjaa toistovälillä 1-2 + loppuun yksi pidempi 6-10 toiston sarja
harjoitus 2. 2-6 sarjaa toistovälillä 3-4 + loppuun yksi pidempi 6-10 toiston sarja
(Tämän jakson voisin tehdä myös 3x4-6x6:sta)
 
Lankkupenkki askarruttaa.
Pari eri tekniikkaa tullut nähtyä ja olis kiva kuulla sun mielipide kumpi on raakanostajalle fiksumpi liike.

Eli tanko lasketaan lankulle niin, että paino käsillä kevenee huomattavasti josta sitten punnerrus ylös.
Vai versio jota itse teen, eli tanko vain hipaisee lankkua kevyesti ja siitä tanko ylös.

Apuina penkkiin ollut nyt lankku ja lattiapenkki normi oteleveydellä. Kun ei olkapää tuntunut tykkäävän kapeasta penkistä/dipistä.


Nyt viimeinkin löytyi poppamies (Markku Keränen) joka löysi syyn kipuiluun. Nivelkapseli niin kireä, että vääntää olkapään liikerataa ja aiheutti kipua jne. hermopinnettä.
Nyt jumpattu reilu 2viikkoa ja olin ihan hoomoilasena tänään kun kokeilin yli 3 vuoteen dippiä. Ei mitään kipuja(ennen tuntu että oikea solisluu lentää avaruuteen jo omalla painolla) Vaikka on venytellyt rintaa ja tehnyt lavankääntöä kepillä, ei ole venytys näköjään osunut ongelma kohtaan :)
 
jannmann: eri vaikutus noilla on. kolmas versio ois pitää tankoa leijumassa nippanappa lankkua hipoen. tällä saat eniten voimaa sinne noston alaosaan. kunnon lasku lankulle ja kädet "rennoiksi" kehittää hyvin sitä lähtöä ja kapeella tehtynä ojentajien voimaa. sun tekemä versio on noista ehkä vähiten toimiva apuliike nimenomaan raw-penkille. siinä kuitenki pitäs korostua se rinnallaolon kontrolli ja räjähtävä lähtö. yleensä lankuissa kannattaa käyttää medium- tai kapeeta otetta. olkapäästä: aika pienestä noi voi olla kiinni, mut niin se vaan menee. hyvä, että apu löytyi.
 
jannmann: eri vaikutus noilla on. kolmas versio ois pitää tankoa leijumassa nippanappa lankkua hipoen. tällä saat eniten voimaa sinne noston alaosaan. kunnon lasku lankulle ja kädet "rennoiksi" kehittää hyvin sitä lähtöä ja kapeella tehtynä ojentajien voimaa. sun tekemä versio on noista ehkä vähiten toimiva apuliike nimenomaan raw-penkille. siinä kuitenki pitäs korostua se rinnallaolon kontrolli ja räjähtävä lähtö. yleensä lankuissa kannattaa käyttää medium- tai kapeeta otetta. olkapäästä: aika pienestä noi voi olla kiinni, mut niin se vaan menee. hyvä, että apu löytyi.

Eli koska teen lattiapenkkiä niin, että kädet ja rinta on rentona alhaalla paino kokonaan kyynärpäiden varassa lattiaavasten, niin fiksuinta olis vissiin tehdä tota lankkua leijuttamalla sitä tankoa siinä lankun yllä hetki ja sitten ylös.
Vai meneekö metsään jos nyt kuvittelen ton lattiapenkin auttavan siihen lähtöön, niin tolla lankulla sais apuja siihen kun rinta loppuu ja nosto siirtyy ojentajille? (edelleen penkissä ongelma n. 10cm korkeudella rinnasta se vaikein paikka)
Oteleveydeksi sama mitä on sun ohjeiden mukaan käytetty tossa 5x5 ohjelmassa 80% saakka, eli pikkurillit merkkeihin.
 
käytä eripaksusia lankkuja niin saat parhaiten tehoja ja niitä heikkoja kohtia poisteltua. apuliikkeet joka tapauksessa valitaan aina tarpeen mukaan, ei muuten vaan. ihan oikein oot homman käsittänyt. kapeeta otetta kannattaa avuissa suosia. ainakin kapeempaa ku kisaote.
 
Miten yhistäisit lihashuollossa eri metodit maksimoiden hyödyt?
Ite ajattelin heti treenin jälkee jääkylpy, illalla venyttely -> foam roller -> kiillotuskone -> piikkimatto.

Onko liikaa? Vai väärä järjestys?
 
vuato: mitkä nopeusliikkeet? kaikki liikkeet voidaan tehdä nopeusperiaatteella, eikä bodaillessakaan nostovaiheen saa hidas olla.

peeveli: kiillotuskoneen funktio on rentoutus, eli se ois hyvä saada ekana treenin jälkeen. jäät kannattaa ottaa käyttöön nivelalueille aika nopeeta. eli ne ekana. kunnon jäät siis, ei geelejä. venyttelyn hyödyt on joskus kyseenalaisia, mutta se kannattaa jättää illemmalle. tärinän jälkeen siis. piikkimatosta en kommentoi kyl mitään... noi on kaikki oikeestaan passiivisia venyttelyä lukuunottamatta. hieronnat myös. kannattaa suosia myös ns. aktiivisia palautumiskeinoja, esim. kinttutreeniä seuraavana päivänä voi tehdä koiville jotain kevyttä jumppaa että veri kiertää. ne on usein tehokkaampia ku noi passiiviset.
 
niin tarkoitin nopeusliikkeillä noita perinteisiä penkkiä ja kyykkyä, jotenki vaan alko itsestä tuntumaan että lihasta kasvattaessa ne ei olisi parhaita mahdollisia?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom