Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Taikka sitten aiempi kevyt pompautus rinnalta ja lievä kiemurtelu penkillä on "huijannut" minua todellisen voimatasoni suhteen puhtaaseen suoritukseen verrattuna.

Juurikin näin, mutta kunhan totut tukevaan kaareen ja siisteihin nostoihin niin menee nopeasti "runkkupenkin" ohi. Itselläni kaari auttaa normaalilla otteella 10-20kg sarjapainoissa, ja jos vahingossa sählää niin että tanko pompsahtaa niin se häiritsee nykyään, ei helpota nostoa(kun tekniikka hajoaa) eli tottumuskysymys tämäkin.
Siitä vaan opettelemaan :thumbs:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Noista sit-upeista kiertäen olisi kyssäri. Kumpaa tyyliä pidät 'parempana'? Silleen että lähtö selkä maassa ja aina vuorotellen kyynärpää koskee vastakkaiseen polveen noustaessa vai sillä lailla että lähdössä oikea kylki maassa ja siitä kiertäen niin, että yläasennossa oikea kyynärpää koskee vasempaan polveen ja sitten lasku vasemmalle kyljelle ja siitä vasen kyynärpää oikeaan polveen?

Vai päteekö tässäkin se, että tapa, jolla et tee on 'parempi' ja kehitys=vaihtelu?
 
zl1: kevyt dynaaminen osa rinnalla ei oo mikään huono, vaan se elastinen voimantuotto kyl kannattaa hyödyntää. eli liian rauhallinen ja hidas ei kannata siellä rinnalla olla. stoppipenkit sitten erikseen.

ravintomies: jälimmäisessä vaihtoehdossa siis vaan pidempi kiertoliike? jos se kaikki tulee vastuksen alla, on kyseessä vaan kaks eri liikettä ja käyttelet niitä vuorotellen. polvien nosto kiertäen on tosi hyvä myös.
 
ykköstä kannattaa hakea aiemminkin. tee vaikka tällai:
1. vko: nouse melko tiukkaan 3-maksimiin, perään 2*6-10
2. vko: nouse melko tiukkaan 2-maksimiin, perään 2*6-10
3. vko: 3*2* kolmosmaksimin rauta -5kg.
4. vko: ykkösmaksimi, tiukka sarja*90%, 80%
5. vko: homma uusiks... sitten kun ei enää enkat pauku, alota perustreenit.

Tein tuon 3x4-->6x6 systeemin n.3kk ja sain sillä kyllä hyviä tuloksia,(130x6x6, 140x4x4) kun on ennen tullut aina vaan väännettyä noita body hommia. Nyt alottelin maksimikautta tuolla ylläolevalla esimerkillä. Ekalla viikolla kevyt 150x3 ja tällä viikolla jäikin tosi tiukkaan ykköseen 155. Kannattaako jatkaa samalla systeemillä vai siirtyä tekemään kakkosia, ykkösiä?
 
Mikä Jto mulla vikana kun kapeessa vedossa lähinnä yläselkä tuppaa pyöristymään kovemmissa raudoissa?Vatsaa teen kyllä et ei siitä pitäs olla kiinni?
 
Mikä Jto mulla vikana kun kapeessa vedossa lähinnä yläselkä tuppaa pyöristymään kovemmissa raudoissa?Vatsaa teen kyllä et ei siitä pitäs olla kiinni?

yläselkä saakin pyöristyä ja se helpottaa nostoa. kunhan alaselkä pysyy tiukkana niin ei hätää
 
zl1: kevyt dynaaminen osa rinnalla ei oo mikään huono, vaan se elastinen voimantuotto kyl kannattaa hyödyntää. eli liian rauhallinen ja hidas ei kannata siellä rinnalla olla. stoppipenkit sitten erikseen.

Muutaman viikon olen tuota 2x6 systeemiä (tai 3x6 eli toinen sarja määrää lisäänkö painoja vai en) tehnyt ja 90kgstä aloitin, 92,5seen pääsi vaihtamaan nopeasti ja samoin 95teen kuin myös 97,5teen mutta siinä junnasin pari viikkoa...treenaan joka toinen päivä.

Nyt tuon tekniikkaan keskittymisen ja noiden jton ohjeiden turvin kuin yllättäen tänään 3x97,5 meni täysin puhtaasti joka työntö:rock:. Ja tosiaan muutama edellinen kerta on ollut niin että 97,5sella kaikki kolme sarjaa on aina jäänyt selkeästi 5 toistoon. Teknikka pysyi hallussa ja työnnöt siisteinä erinomaisesti.

En tiedä olisiko tekniikan lisäksi ollut osuutta sillä että tällä kertaa alla oli 2 täyttä lepopäivää normaalin yhden sijaan...

Ensikerralla sarjapainoksi 100kg:dance2:
 
pth: aika kummaa et 3*150 oli kevyt ja sit 1*155 vaan. piditkö kevyen vkon ennen tota 3*150? jatkasin ykkösillä.
 
Pidin ennen tuota kolmosta viikon taukoa kokonaan. Hierontaa vaan. Tein toisen treenin nopeuspenkkiä 110x3x5 ennen tuota 155x1. Ei kait sekään nyt luulis voimia vievän, kun oli vielä kuiteskin 4pv väliä noissa. Jatkanko huomenna tuota nopeuspenkkiä ja perjantaina max 1?
 
en tekis nopeutta noin isoilla raudoilla, ellet oo tehnyt niitä pitkin matkaa. mieluummin joku kohtuullinen 4*2*100 tms. äkkiseltään ne antaa liian suuren ärsykevaihtelun ja voivat kyl häiritä. totaalitauot ja muut ei kyl nekään oo mun mielestä ihan sitä parasta.
 
juu en ihmettele lainkaan ettei se 155 kulkenut. pidä se toinen treeni paljon iisimpänä nyt, kun maksimia teet. en tekis oikeestaan kovin räväkästi ees, vaan enempi herättelyksi seuraavaa maksimia varten. ota seuraava maksimitreeni 155:llä. jos on kevyttä, tee 2 tai 3 toistoo. muuten pari kolme ykköstä ja perään vitonen jollain 120-125:llä.
 
alaviisto napsii hieman samoin kuin hyvin vahvalla kaarella tehty normipenkki. ihan ok apuliike se on ja saa hieman paremmin selkää käyttöön, mutten nyt sen ihmeellisempänä sitä pitäis. siitähän seuraava aste on dippi, kun aatellaan liikesuuntia.
 
Morjesta jto,
tarkoituksena on siirtyä pienen dietin loputtua panostamaan voimakestävyyteen. Ohjelmana tuntuu toimivan 2-jakoinen. Voimaillessa toinen jalkatreeni on painottunut kyykkyyn+apu ja toinen maaastavetoon+apu.

Kannattaako voimakestävyystreenissä korvata tuo mave esimerkiksi toisella kyykyllä, vai vedellä lyhyempiä sarjoja siinä, mutta pitää muuten voimakestävyystreeni samantyyppisenä?
 
Trve jto.

Toista viikkoa olen tehnyt tuota 20 leukaa, 100 punnerrusta ja 200 vatsaa-ohjelmia ja ajattelin, kun olen tehnyt yhdellä tyylillä lihasharjotteita ja haluaisin kehittyä monipuolisesti, niin mitenkä olisi järkevää jaksottaa noita reenejä. Esim. Leuat vastaotteella/myötäotteella, punnerrukset kapealla/leveellä jne.

Kolme reeniähän tuossa on viikossa, niin onko tuota mitenkään järkevää jaksottaa, vaikka esim. joka toinen reeni kapealla ja seuraava leveellä tjsp. Vai onko järkevää tehdä yhdellä tyylillä loppuun ja sitten soveltaa?

Toivottavasti tuosta sekavahkosta kirjotuksesta saa jotain selvää, niin voit vastatakkin.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom