Kiertäjäkalvosin?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Maza
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Joo... Meikäläiselläkin todettiin just lievä tulehdus olkapäässä, nimenomaan tuolla kiertäjäkalvosimen alueella jossain jänteessä. 1-2 viikon kuuri tulehduskipulääkettä. Se oli kuitenkin positiivinen kuulla, että muutama vaan muutama päivä lepoa ja sitten voi aloitella taas reenaamisen, tietenkin normaalia kevyemmin.

Eli niille,joilla kipua on alkanut olkapäässä tuntua niin kannattaa heti puuttua asiaan se on todella pieni vaiva alkuvaiheessa, mutta voi kehkeytyä pahaksikin.
 
Mulla tulee olkapäähän vihlontaa penkatessa, mutta olen huomannut että perusteellinen lämmittely auttaa asiaa. Nykyään teen lämmittelyksi parin kilon kässäreillä parin minuutin liikesarjana vipareita edestä, sivulta ja takaa, hidasta käsien pyörittelyä kässäri kourassa, kiertäjäkalvosinta, olankohautuksia, pystypunnerrusta sekä kepillä tai pyyhkeellä pyörittelyn vielä päälle.
 
Teillä joilla on ollut ongelmia tuon kiertäjäkalvosimen kans, nii kauanko on mennyt sen paranemiseen jos on parantanut sitä vaan jumppaamalla ja pitämällä taukoa treenistä, joissa siihen sattuu? Mulla siihen sattuu eniten vinopena ja pystypunnerrukset ja en oo niitä tehny ny pariin viikkoon ollenkaa. Sitte oon pienillä käsipainoilla tehny noita jumppaliikkeitä. Tulehtunut se ei oo ja normaalisti pystyn esim. paidan laittaa päälle ja kättäkin nostamaan sivulta ylös ja pyörittämään sitä ympäri mutta joskus jossain tilantees se vihlaisee ikävästi.

Pitäiskö sitä vaan tehdä pienillä painoilla kevyttä vinopenkkiä ja pystypunnerrusta vai kannattaako antaa olla kunnolla rauhas esim. kuukauden ja jumpata vaan sitä? Paraneeko se sillä kokonaan?
 
Kiertäjäkalvosin kuntoon

Kiinnitin asiaan / threadiin vasta nyt huomiota kun eräässä punttiohjelmassa (muscle magazine 2000) kehoitettiin tekemään Rotator Cuff Excercise. Salillakaan kukaan ei tiennyt mikä tämä on, joten nettin ja sen seitsemän hakusanaa kehiin.

Allaolevien liikkeiden väitetään a. Parantavan penkkitulosta joka on jumittunut b. Korjaavan kiertäjäkalvosimen vaivat ja tuskat.

Kaikki kehoittavat pieniin painoihin. Mutta koska penkkini on 100 + kiloa, otin tietysti miespainon: 5 kg. Ja pahus. oli liikaa. Kun sitten tein liikkeet 2,5 kg limpulla, tunne oli OK. Ja tuo Bradford press tehtynä hiukan isommalla painolla tuntui juuri oikealta liikkeeltä minulle.

Näitä kun veivaan seuraavan kuukauden olen valmis 150 kg penkkiyritykseen.

Pahoittelut englanninkielisestä jatkosta, mutta en jaksa kääntää. Jos noita osia leikkaa ja liimaa niin törmää saitteihin joista ne nyysin, niistä oli kuvat mukana kieltä ymmärtämättömille.

HUOM: kyseessä on kolmen tai neljän eri siten ohjelmia, käytä järkeä kun olet lukenut.


Rotator Cuff Exercise Routine

The most effective is the side-lying external rotation.
dumbbell 3 kilograms
dumbbell raised up 45 degree angle, arm still flexed close to the body, at a pace of two seconds up and four seconds down.

propped external rotator
sit perpendicular to the barbell, arm flexed at 90 degrees at the elbow
raise the dumbbell up until the forearm points up.

lateral raise with internal rotation (LRIR). Grasping a dumbbell in each hand,internally rotate arm thumbs point towards the floor - as if the lifter is emptying a drink into a bin. raise his arms sideways, with the thumbs still pointing downwards, until the dumbbells are just below the shoulders.

Standing Rotator Cuff Rotations:

Hold your arms out to the sides at shoulder level with your elbow bent to 90°. Keeping your elbows bent, rotate your arms until your hands are above your head. Then rotate your arms back down to the starting position.


Bradford Press:


Grip the bar just a bit wider then shoulder width. Press the bar up and lower the bar behind the head. Press the bar back up and lower the bar to the front of the head. Keep alternating pressing to the front and back of the head. Do not lock out the elbows, keep your elbows slightly bent throughout the entire exercise.

Standing Dumbbell Flyes:

This movement is similar to how you would do chest flyes if you were lying down on a bench. Hold a pair of dumbbells out in front of your body. Keep your elbows bent at all times. Open your arms as wide as you comfortably can and then return your arms to the starting position.




Lying "L" Flyes The book "The 7-Minute Rotator Cuff Solution" recommends this exercise be performed with very light weight. If you are rehabbing an injury, they recommend you use 1 to 5 lbs. at most. If you are conditioning to prevent injury, they recommend using 5 to 15 lbs. and never exceed 20 lbs. The external rotators are small muscles and can be easily injured if you try to move a lot of weight with them.

Lying on your side on a flat bench, begin with your arm bent at 90 degrees at the elbow, your upper arm along your side and your forearm down across your chest.

Hold a very light dumbell in your hand and while maintaining the 90 degree angle bend in your
elbow, slowly lift the weight. If you are rehabbing an injury, lift only until your forearm is just above
parallel to the ground. If you are not rehabbing an injury, lift your arm as high as is comfortable. If
you experience any discomfort in your shoulder during the exercise, try putting a small pillow under your elbow. It is important while doing this exercise to not raise your upper arm off your body or let it slip forward and down. You should keep your arm at your side at all times. Rolling back while doing the exercise is also a no, no. Keep your body in the same plane throughout the movement.
 
Jälleen, meikäläisen englannin kielen taidolla ei tuollaisia lueta...
En koko threadia jaksanut alkaa lukemaan, joten jos joku on jo tästä kirjoitellut niin sorpat. :) Taisi jossain Body-lehdessä (?) olla Taulukselta kyselty tästä asiasta. En ihmeemmin ole kerinnyt lukasemaan, mutta jotain pienellä käsipainolla/irtopainolla kehoitti sivulta nostelemaan ylös 90-asteen kulmassa hiiitaasti, joka vahvistaisi tätä kiertäjäkalvosinta.
 
Laitetaas tähän ketjuun, kun ei jaksa alottaa uutta.
Elikkä tuskin liittyy kiertäjänkalvosimeen, mutta olkapäähän kuitenkin. Kipu alkoi olkapäästä pistävänä kipuna, jota kesti noin 2 päivää. Seuraavaksi mukaan tuli epäkkään vihlominen ja tätäkin kesti n.paripäivää. Sitten seurasi todella ikävän tuntuistä viiltävää kipua niskasta aina korvan yläpuolelle, kallon sivulle asti. Koko ajan on olkapäätä samalla vihlonut hyvin kivuliaasti. Nyt on toistaviikkoa kipua ilmennyt ja treenit jäänyt väliin eli lepoa on olka saanut, muttei meinaa millään luovuttaa. Outoa minusta hommassa on se ettei kipu ilmene välttämättä missään liikkeessä eli kättä saa pyöritellä miten huvittaa ja ei satu, mutta sitten yhtäkkiä tuntuu niinkuin joku vetäisi puukolla olkapäästä epäkkään kautta kalloon iha vaan istuessa/maatessa jne...
Olisiko kellään mitään veikkausta mikä voisi olla kyseessä ja mitä pitäisi treenailla enemmän vastaavien ehkäisemiseksi.

Laitan tuohon vielä treeni ohjelman josko sieltä vikaa löytyisi:

1: Kp penkki 2-3 x 6-10, flying 2x10, ojentaja 2-3x6-10, hauis kp
2: etukyykky 3-5 x 5, prässi 2-3 x 5-8 (ehkä hauis kp)
3: lepo

4: kp vpp 2-3 x 6-10, olkapää punnerrus tangolla 2-3 x 5-10, viparit 2x10, hauis kp
5: mave 2-4 x 5 (mahd kevyt kyykky & hauis kp)
6: lepo

Ohjelmassa tuota hauista käännellään motivaation rajoissa joskus joka reeniin pari kolme sarjaa, joskus yksi sarja ja sokus ei ollenkaan moneen päivään.
 
pläski: -Ja joka treeniin täytyy tuo hauiksen vääntely ottaa mukaan? Etsippäs tietoa hauiksen pitkänpään tulehduksesta ja katsele täsmääkö oireet. Tuo hauiksen tulehdus ei siis itsestään aiheuta tuota kalloon asti säiteilyä ym. mutta voi osaltaan edesauttaa moisten ongelmien syntymistä. Myös selän treenaamista kannattaa harkita, helposti saa tuollaisella treenillä lihasepätasapainoja aikaan jotka voivatkin sitten oireilla jos vaikka ja miten.

ticotaco: -Eipä tuohon voi mitään yksiselitteistä vastauista antaa. Alkuun treeneihin kauttaaltaan kevennys ja jossei se auta, niin kunnon lepoa sitten. Eikä viikon parin aika ole mikään kunnon lepo vielä, ottaa miltei aina pitempään jos oikeasti on jotain vialla.

Jos et omin konstein saa syytä selvitettyä, käy ammattilaisen juttusilla.
 
risumies: Unohdin näköjään laittaa tuohon mave reeniin selkä liikkeet eli teen ylätaljan 3-5 x 6-10 ja kulmasoudun tangolla 2-3 x 10. Usein ylätaljaa vetelen myös ennen kp pp:ta. Hauiksen raanaaminen on kieltämättä vähän lähtenyt lapasesta ja sitä onkin nyt jätetty vähemmällä, mutta tutkinpa tuota neuvomaasi juttua hieman tarkemmin.
Kiitos vastauksesta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
No niin, herätellääs henkiin tätä kyseistä treadii. Elikä oisin vaan kysyny moista, että voiko mitenkään tollane olkapään ulko-, takasyrjän rajamailla tuntuva ajoittainen pieni vihlonta liittyä kalvosimeen. Vihlontaa ei erityisemmin esiinny liikkeitä ym. tehdessä vaan myös levossa.
Kiitos etukäteen!
 
Ripp3: -Voi.

"voiko mitenkään tollane olkapään ulko-, takasyrjän rajamailla tuntuva ajoittainen pieni vihlonta liittyä kalvosimeen."

Urheiluvamma puolelta löytyy lukuisia ketjuja aiheesta, kannattaa käväistä siellä lueskelemassa.
 
No niin, herätellääs henkiin tätä kyseistä treadii. Elikä oisin vaan kysyny moista, että voiko mitenkään tollane olkapään ulko-, takasyrjän rajamailla tuntuva ajoittainen pieni vihlonta liittyä kalvosimeen. Vihlontaa ei erityisemmin esiinny liikkeitä ym. tehdessä vaan myös levossa.
Kiitos etukäteen!
Vaikuttaa oikein normaalilta kiertäjäkalvosinvammalta ... ja jos joku liike tekee kipeää, niin yleensä ihan vain käden nosto sivukautta ylös on pahin. Monesti kipu alkaa vasta kun käsi hiukan rasittuu ja pahaksi äityessään sattuu aina.
 
Uusimmassa BODY-lehdessä muuten näytti olevan ihan näppärä artikkeli kiertäjäkalvosimesta, sen venyttelystä sekä treenaamisesta.
 
Vihlova kipu olkapäässä

Aluksi uumoilin että kipu paranee ajan kanssa mutta nyt on 2kk mennyt ja kipu pysyy juuri samanlaisena. Liikkeen pystyy tekemään eli mikään tuskin on hajalla, mutta vihlonta tuntuu varsinkin liikkeen ala-asennossa sekä työntövaiheen alkuvaiheessa.Vihlonta hellittää kun painot ovat ylhäällä.

Tämä vihlonta ei kuitenkaan tunnu muita olkapäitä rasittavia liikkeitä tehdessäni(Penkki, Viparit sivuille, takaolkapäät taljassa, etc), vaan ainoastaan pystypunnerruksessa. Tehdessäni pystypunnerrusta koneessa huomasin että kun otan selkään hiukan kaarta ja tuen olkapään hyvin penkin selkänojaan hyvin niin kipua ei juurikaan tunnu, mutta heti jos istun laitteeseen normaalisti niin vihlonta alkaa. Joten kysymys kuuluu missä vika voisi olla? Toivottavasti saitte tekstistä jotain selkoa..
 
^ omalla kohdalla auttoi olkapääkipuihin huomattavasti, kun alkoi keskittymään huomattavasti enemmän takaolkapäiden treenaukseen, sekä epäkkäisiin. Olkapäiden/hartiaseudun lihasten epätasapaino laittaa myös enemmän painetta nivelille kuten juuri kiertäjänkalvosimelle. Itse siis kehottaisin jättämään pystypunnerruksen kokonaan vaikka kuukaudeksi ja sen sijaan olkapäille vain vipunostoja varsinkin takaolkapäille ja vaikka kohautuksia. Itsellä tosiaan auttoi.. En tähän hätään muista mistä olisin tämän vihjeen alunperin lukenut, mutta en siis itse keksinyt sentään :s
 

Suositut

Back
Ylös Bottom