- Liittynyt
- 10.8.2005
- Viestejä
- 504
- Ikä
- 41
Jos haluat kasvattaa massaa niin kyllä hiilaripohjaisempi vaihtoehto on parempi. Onnistuu toki TKD:n ja CKD:n kaltaisella kikkailullakin, mutta silloin kyseessä on ennemminkin kompromissi, joka mahdollistaa alhaisen rasvaprosentin ja hitaan lihasmassan kasvatuksen. Jos etsit ratkaisua, jolla lisätä kasvua ja pysyä kohtuusiistissä kunnossa voit perehtyä TKD-CKD yhdistelmään, josta on juttua tässäkin ketjussa aiemmin. Ideana siis lisätä hiilareita ruokavalioon viikollakin treenien yhteydessä ja viikonloppuna todella reilusti.
Nyrkkisääntö on, että lähes aina kun syöt, energiaa varastoituu. TKD:n ideana on juuri kohdistaa tämä energian siirtyminen lihaksiin, ei rasvakudokseen.
Jep. Jos pystyy pitämään syömisensä edes jotenkin kurissa ja fiksuna, niin massaa kannattaa lähteä hakemaan lisäämällä niitä hiilareita ruokavalioon. Voimaharjoittelussa glykogeeni on etenkin bodaus-tyylisessä treenissä ensiarvoisen tärkeää. Ja kuten Naitti tuossa toteaa niin TKD ja CKD ja näiden yhdistelmät kyllä soveltuvat myös patin kasvattamiseen, mutta ovat loppujen lopuksi kompromisseja. Itse käytän erästä versiota TKD/CKD-dieetistä jos haluan tiristää vähän ylimääräistä rasvaa, mutta silti säilyttää suorituskyvyn ennallaan. Ei sitä läskiä massakaudellakaan mitenkään älyttömästi tule jos vain katsoo, mitä syö, eikä suuntaa joka päivä mäkkäriin. Jos kuitenkin pelkää läskiä kuin ruttoa (syyllistyn tähän kyllä itsekin kaikista puheista huolimatta) niin tuo hiilareiden ajoittaminen/syklittäminen on ihan hyvä vaihtoehto.
Sen verran noista määristä voisi sanoa, että aivot tarvii glukoosia tuollaisen 100-120 grammaa päivässä henkilöstä riippumatta, joten tuota määrää kannattaa pitää pitkälti alarajana kun massan lisäämistä lähtee ajattelemaan. Jos hiilarit menee tuon alle, joutuu kroppa kompensoimaan ketoneilla tai tekemällä aminohapoista glukoosia.