Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eipä meikäläisellä tuohon mitään muutosehdotuksia ole koska ei ole varsinaisesti tuollaisesta extremeoptimoidusta CKD:sta mitään kokemusta. Ja Lyle on yleensä miettinyt nuo ketospesiaalit aika pitkälle loppuun saakka, joten tuskin tuossa mitään suurempaa korjattavaa edes olisi.Päivä 1 - Tyhjennys/pumppailu
Treeni : Koko keho, 6 x 15-20 isoille lihaksille, 2-3 x 15-20 pienille lihaksille
Ravinto : Ylläpitokalorit x 50% (P 40%, HH 10%, R 50%)
Päivä 2 - Tyhjennys/pumppailu
Treeni : Koko keho, 6 x 15-20 isoille lihaksille, 2-3 x 15-20 pienille lihaksille Huom. Kinesis-treeninä
Ravinto : Ylläpitokalorit x 50% (P 40%, HH 10%, R 50%)
Päivä 3 - Tyhjennys/intervalli
Treeni : Intervalli kuntopyörällä, 20 min, 4-5 minuutin huippua
Ravinto : Ylläpitokalorit x 50% (P 40%, HH 10%, R 50%)
Päivä 4 - Tyhjennys/aerobinen
Treeni : kuntopyörä 30 - 45 minuuttia, matala syke
Ravinto : Ylläpitokalorit x 50% (P 40%, HH 10%, R 50%)
Päivä 5 - Tankkaus/tensio
Treeni : Koko keho, 3-4 x 6-12 isoille lihaksille, 2-3 x 6-12 pienille, sarjojen kovuus 1-2 vajaa failuresta
Ravinto : Ylläpitokalorit x 225% (P 15%, HH 70%, R 15%)
Päivä 6 - Tankkaus/lepo
Ravinto : Ylläpitokalorit x 175% (P 15%, HH 70%, R 15%)
Päivä 7 - Tankkaus/voima
Treeni : Koko keho, 4-5 x 3-6 isoille lihaksille, 2-3 x 4-6 pienille, pitkät tauot
Ravinto : Ylläpitokalorit (P 25%, HH 60%, R 15%)
Päivä 8 - Tyhjennys/aerobinen
Treeni : kuntopyörä 30 - 45 minuuttia, matala syke
Ravinto : Ylläpitokalorit (P 33%, HH 33%, R 33%)
About 2-3 tuntia kiinteän ruoan jälkeen taukoa ennen treeniä. Sitten juuri ennen salille lähtöä (asun ihan Meijerin vieressä) noin 20 g heraa + aminot ja vihreä tee -uute.Kuinka pitkää taukoa olet Hulkki pitänyt viimeisestä ruokailusta/tankkauksesta ennen treenejä?
Eroa dietillä ja plussakalorijaksoilla?
Enpä tiedä, sillä tällaisessa asiassa kannattaa mielestäni vain kuunnella omaa kroppaa eikä pahemmin välittää mitä joku tutkimus mahdollisesti sanoo.Onkohan tästä olemassa mitään tutkimus tietoa?
Kyllä ne lihakset lopulta tiheämpään treenifrekvenssiin tottuvat, mutten suoranaisesti käsitä minkä takia niitä vatsoja kannattaisi yli 3 kertaa viikossa tehdä? Ylimääräistä kehitystä tuolla ei kuitenkaan merkittävästi saa. Jos siis ainoa syy minkä takia teet vatsoja tästäkin huolimatta joka treenissä on se, että "noi on niin helppo tehä treenin loppuun", ihmettelen kovasti logiikkaasi jatkaa hommaa vaikka palautuminen ei selvästikään ole rasituksen tasolla. Ylimääräistä kehitystä et todennäköisesti tuolla tavalla saa, mutta ylimääräisistä lihaskivuista kyllä kärsit. Ja vaikka ne vatsat on "niin helppo tehä treenin loppuun", on ainakin meikäläisen lapsellisen logiikan mukaan vieläkin helpompaa jättää ne vatsat osassa treeneistä kokonaan tekemättä.Oon nyt tehny vatsoille joka treenis sarjoja. Voimatreenis 2X8 istumaannousua ja volyymis 2X16 rutistuksia tosta nousevalla sarjamäärällä. Mul on nyt ollu varmaan 2vk putkeen vatsat enemmän tai vähemmän kipeet. Kevennänkö treeniä, vai odotanko että vastat tottuvat treeniin? Tiedän ettet ite suosittele noin paljon vatsoille tai noin usein, mutta kun noi on niin helppo tehä treenin loppuun...
IMO jotain vatsaa on aivan turhaa tehdä kovinkaan monta sarjaa kerralla, koska kyseessä on hyvin pieni lihasryhmä. Varsinkin jos viikossa tulee 2-3 vatsatreeniä, ei kerralla tarvitse tehdä 2-3 sarjaa enempää (suuremmalla sarjamäärällä tulokset eivät ole sen parempia). Treenivolyymi kannattaa kohdentaa suurempiin liikkeisiin ja lihasryhmiin.Niin, tarkemmin sanottuna se 2 sarjaa noita "kovia" istumaannousuja on nopee tehä, ja rutistukset tekee mihin väliin tahansa. Kun vertaa vaikka 4:än sarjaan, nii siinä on jo vähäsen enempi aikaa .
Selvä homma. Kiitoksia TAAS KERRAN suuresti!IMO jotain vatsaa on aivan turhaa tehdä kovinkaan monta sarjaa kerralla, koska kyseessä on hyvin pieni lihasryhmä. Varsinkin jos viikossa tulee 2-3 vatsatreeniä, ei kerralla tarvitse tehdä 2-3 sarjaa enempää (suuremmalla sarjamäärällä tulokset eivät ole sen parempia). Treenivolyymi kannattaa kohdentaa suurempiin liikkeisiin ja lihasryhmiin.
Tekemällä 5 sarjaa suurta perusliikettä (kuten mainitsemasi kyykky, penkki, soudut) saat stimuloitua enemmän lihaskasvua kuin tekemällä 5 sarjaa vatsarutistuksia. Ojentaja ja hauis ei tuossa lauseessa oikein sovi samaan luokkaan vatsojen kanssa, sillä vatsalihakset ovat todella pieni lihasryhmä, ja niille riittää samaan suhteelliseen harjoitusefektiin vähemmän sarjoja kuin suuremmille lihaksille. Hauis ja ojentajat ovat jo astetta suurempia lihaksia kuin vatsa, ja niitä voi ja kannattaakin treenata enemmän kuin vatsaa (jos tavoitteena on lihaskasvu, eikä esim. joku fakin core stability tms funktianaalinen hinailu).eli yksijakoisessani hyödyn enemmän lisäämällä sarjoja kyykkyyn, penkkiin ja soutuihin esimerkiksi, ja vatsaa ja hauista ja ojentajia ei juuri hyödytä tehdä enempää kuin pari sarjaa kolmesti viikossa?
Tuo lause itsessään on TODELLA karkea yleistys, enkä voi täysin ehdoitta olla samaa mieltä. Pelkästään enemmän treenaamalla ei nimittäin välttämättä suurempaa lihaskasvua saada aikaan, vaan homma vaatii paljon muitakin elementtejä jotta tulokset olisivat hyviä.eikö lihas kasvakaan enemmän treenaamalla sitä enemmän?
Jos treenejä tulee 3 viikossa, ja yläkropalle tehdään muutenkin moninivelliikkeitä jotka rasittavat epäsuorasti hauista ja ojentajaa, en lähtisi kauheasti suoraa työtä käsille erikseen tekemään ellei tarkoituksena ole sitten vahvasti priorisoida hauista ja ojentajaa. Joku 2-3 sarjaa molempia on varmasti ihan riittävä määrä perustreeniin.Hulkki tai joku muu viisas
Kuinka monta sarjaa kannattaa tehdä (Kyseessä 1-jakonen) hauista/ojentajaa per. treeni (treenejä semmone 3 per. viikko)
WTF? Kyllä selälle voi tehdä 15 sarjaa vaikka joka päivä jaosta riippumatta, kunhan intensiteetti säädetään kohdalleen. En tosin suosittele kokeilemaan, jos treenitietous on suurimmaksi osaksi bodylehtien pro-ohjelmien selailusta ja nettiforumeilla seikkailemisesta peräisin.Onko nyt sitten perusteltua tehdä selälle vaikkapa se 15 sarjaa, jos treenaa 4 jakosella?
WTF? Kyllä selälle voi tehdä 15 sarjaa vaikka joka päivä jaosta riippumatta, kunhan intensiteetti säädetään kohdalleen.
Niin?Juu, voi varmaan, mutta ajoin takaa lähinnä sitä, että yleensä ei tehdä noin monta vaikka ois mikä jako. Porukka vääntää yleensä ihan perussarjamäärillä, mitä noissa tänkin foorumin esimerkkiohjelmissa on.
Porukka vääntää yleensä ihan perussarjamäärillä, mitä noissa tänkin foorumin esimerkkiohjelmissa on.
Edit: Eli, onko järkeä tällasen perustreenaajan tehdä selkätreenissä vaikka 4 liikettä ja 4 sarjaa, niinkuin Coleman neuvoo natulle monijakosessa? Riittääkö vähempikin samalla intensiteetillä?
Riippuu aivan täysin tavoitteista, treeniohjelmasta kokonaisuudessaan, intensiteetistä, ruokavaliosta, levosta, genetiikasta, treenitaustasta, jne. Eli sopivalla eri tekijöiden yhdistelmällä voit tehdä selälle sen 20 sarjaa vaikka joka päivä ja kehittyä, ja toisaalta mikään yksittäinen sarjamäärä ei itsessään automaattisesti takaa kehitystä vaan kokonaisuus ratkaisee.Eli, onko järkeä tällasen perustreenaajan tehdä selkätreenissä vaikka 4 liikettä ja 4 sarjaa, niinkuin Coleman neuvoo natulle monijakosessa? Riittääkö vähempikin samalla intensiteetillä?