Curly-Miken viparipeijaiset

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Bisley
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Mitä sanotte, toimisiko tuo volyymitreeni selälle(esim. ylätaljaa eteen.) Miulla on ollut vaikeuksia saada sinne mitään tuntumaa, eikä treenin jälkeisinä päivinä ole merkkejä minkäänlaisesta tulehduksesta(tästähän se treenikipu ilmeisesti tulee?) Leuanvetoa ylätaljalla olen tehnyt toistaiseksi, kun omalla painolla ei voima riitä kuin pariin hassuun toistoon. Painoa siis 82.5.

Sitten tuohon edelliseen, threadiin ei niin paljon, liittyvä kysymys. Mike joskus kirjoitti että venytyksellä ei latseille ole mitään virkaa. Olen kuitenkin huomannut että joskus esim. punnerrusliikkeitä tehdessäni(vinopenkki esim.) latsit tuntuvat seuraavana päivänä kipeiltä. Onko selkäni tavanomaista heikompi vai mistä tuo johtuu?

edit. no nytpäs tuntuu olevan askarruttavia asioita. Eli tuli tuosta vipunostosta sivulle mieleen, että voisikos tuon liikkeen mekaniikan valjastaa selälle menemällä hieman etukenoon(kulmasoutuasentoon) ja siitä lavoilla nostamalla?
 
toolate sanoi:
:offtopic:
Kiinnostais vaan tietää, miten mies jolla tuntuu olevan teoria hanskassa treenaa? :)
Ja hanskat hukassa :)
Treeniohjelma on sellanen sekasikiöristeytys. Tuosta löytyy vielä DC:nkin piirteitä, mutta eipä sitä voi hyvällä tahdollakaan sanoa edes clusteriksi. Olkapäät teen erikseen rintapäivästä (sarjapainot selvästi isommat kuin rinnan jälkeen) ja käytän niille muokattua CRP:tä. Yli 10rep en mene kuin kevyellä viikolla. Jotain mausteita kierrätetään sitten sopassa (rest-pauset ei enää vakiona). Hyvä puoli on se ettei tuo ohjelma mene "vanhaksi" kovin nopeasti kun ei ole niin monotoninen. Käytän tietynlaisia periodeja jne. Heikkoja kohtia löytyy aina ja kehitystyö pidetään käynnissä.
syöttösika sanoi:
Siis minkälaiset arpikudosjäljet? Ei siis raskausarvet vai?
En ole vielä lukenut kokonaan läpi toolaten lähettämään dc-manua mutta olen ollut siinä uskossa että dc:ssä tehdään juuri noita "väkivaltaisia venytyksiä" mutta juuri pumpin parantamisen ja solukalvojen venytyksen takia. Kyllähän se sattuu kun pumpissa olevaa lihasta venytetään...
Mitä eroa on "väkivaltaisella venytyksellä" ja pienessä pumppivenyttelyssä?
Siis lihaksessa, ei ihossa. Tuo on aika veteen piirretty viiva mikä on traumaattista, ja mikä "tavallista" venytystä. Itse käytän jälkimmäistä useinkin viimeisten sarjojen jälkeen (ei lisäpainoja tms.), mutta en usko sen aiheuttavan lihastraumaa. Extremejä tehdessä venytetään niin kovaa kuin mahdollista, ilman että nivelessä alkaa tuntua pienintäkään kipua. Esim. olkapäät on helppo saada väärin tehtynä pidemmän päälle hajalle rintaa venytettäessä. Tuohon kuuluu itsellä myös dynaamiset venytykset, joilla saadaan tehokas trauma-efekti
 
Miten ne ovat RUMAT arpikudosjäljet jos ne ovat lihaksessa, eivätkä näy ihossa ollenkaan? Eikö lihaksiin aina jää arpikudosta jonkin verran kun bodaillaan?
 
syöttösika sanoi:
Miten ne ovat RUMAT arpikudosjäljet jos ne ovat lihaksessa, eivätkä näy ihossa ollenkaan? Eikö lihaksiin aina jää arpikudosta jonkin verran kun bodaillaan?
Nusnus. Kauneus on katsojan silmässä. Sellaset kovat arpikudosmöhköt siihen jäi, mitkä näkyy ihan päältäpäin, ja kai haittaa jollain tasolla treeniä. Kaikki on pois lihaskudoksesta. Sama juttu kun joillain näkyy ja tuntuu leikkauksen jälkeen selvät arpikudokset (en tarkota ihon leikkaushaavaa)
 
Ei toi mielestäni ole pilkunnussintaa, kysyin koska en ole tollasta nähnyt enkä ymmärtänyt mitä tarkoitit.
Olenko oikeassa siinä että tota arpikudosta tulee aina kun bodataan? Muistaakseni jay cutler sanoi videossaan niin.
 
syöttösika sanoi:
Ei toi mielestäni ole pilkunnussintaa, kysyin koska en ole tollasta nähnyt enkä ymmärtänyt mitä tarkoitit.
Olenko oikeassa siinä että tota arpikudosta tulee aina kun bodataan? Muistaakseni jay cutler sanoi videossaan niin.
Ymmärtäisin että lihaskudos ja arpikudos on kuitenki eri asia. Ainakin itselläni on tyräleikkauksen jäljiltä tuollainen kovettunut möykky tuossa haavan alla...eikä sitä pysty jännittämään :D Joku lääkäri vois varmaan kertoa enemmän asiasta, mä mitään tiedä.
Miks muuten kaikki keskustelut menee enemmän tai vähemmän :offtopic::ksi?
 
(liha)pyörykkä sanoi:
Miks muuten kaikki keskustelut menee enemmän tai vähemmän :offtopic::ksi?
Kyllähän nämä ketjut aina poikkeaa itse aiheesta ajan mittaan. Sikäli hyvä, että poikii lisää treenaamiseen liittyvää juttua. Mun mielestä hyvä juttu. Täysin offtopic on tosin huono juttu, esim että tämä olisi kääntynyt roina/natu väittelyksi.
 
:offtopic: ei liity toistomääriin yms. vastaaviin mitenkään.


Sitä olen hiukan miettinyt, kun Ronnien liikkeiden tekotapaa on arvosteltu, esimerkiksi kulmasoudun tekotapaa. Liike elää paljon ja selkä on melkein pystyssä yläasennossa.
Kuitenkin tuollainen dynaaminen ja jopa räjähtävän repivä suoritustekniikka usein toimii selälle. Selkä yleensäkin vastaa tuollaiseen hyvin.
Epäkkäille tehokkaana liikkeenä puhutaan voimakohautusta(power shugs), jota Ronnie:kin myös harrastaa.
Painonnosto puolella tuota taidetaan käyttää niskan ja yläselän vahvistamiseen.
Jenkkifutareille tuota vissiin myös suositeltu, vahva niska on hyvä olla, jos meinaa pysty pitkään uraa jatkamaan.

Voimakohautus, power shug:

"Yeah, elbows locked. When warming up the bar will obviously fly up with the explosion and force the elbows to flex but once sufficient weight is reached that won't be an issue. I generally prefer starting them with the bar just a bit above the knees. Some people like a higher hang but depending upon what you are going for starting from just above the knees allows you to hit just about everything in the second pull phase of the clean - nothing is in stone so one can experiment and augment according to their preferences and goals. I've also found this exercise very condusive and result producing higher rep ranges (8-15 is what I mean by this but low reps work very well too). Keep in mind anything over 5 is high reps for me so when I say something works well in the 8-15 range you can bet myself and others have had surprising results with it (higher rep range allows lighter weight which won't overload your lower back too much and potentially take away recovery from other exercises as a bonus). Obviously reps and lots of weight = straps. I don't know many who try to maintain a hookgrip for this but it is generally unsuccessful and a waste of effort and skin.

Overall effectiveness is very good for both sports, Olifting and even bodybuilding. I don't know of any exercise that can compare for upper back and trap stimulus. Even natural bodybuilders will see significant physique changes in about 4 weeks if they've never done this exercise. For sports, it is in my opinion the easiest as well as being one of the most effective ways to develop explosive power. For OLifting it helps dramatically strengthen the second pull and particularly helps full extension."

Lähde:http://www.elitefitness.com/forum/showpost.php?p=4712284&postcount=319
Madcow2:http://www.elitefitness.com/forum/showpost.php?p=4711139&postcount=5

Tuolta löytyy muutenkin paljon faktaa sen puolesta, että selkälihaksisto on kuin tehty dynaamiselle vetämiselle.
Vai onko sattumaa, että juuri painonnostajat omaavat vahvoja niskoja ja yläselkää?

Kulmasoutuja, maastavetoja, kohautuksia isoilla tekevät omaavat järjestäen leveitä ja paksuja selkiä.
Jotkut saadat leveän selän mutta paksuus on melkein oma lajinsa.

Tuosta dynaamista kulmasoudusta, puhui S225T tuolla treenikirjapuolella, huomiona että tämä kulmasoutu "tyyli" on erittäin tiukka suoritustekniikasta, jolla se tehdään, tosin dynaamisuus on tässäkin se punainen lanka.

S225T sanoi:
Ja koska joku kuitenkin kysyy, JS row on kulmasoutu tangolla, mutta 90 asteen kulmassa niin, että tanko lasketaan maahan joka toiston välillä ja vedetään "dynaamisesti" siitä ylös vatsaan ylävartalon liikkumatta. Ei mitään touch and go - vaan kunnon pysäytys lattiaan.
Täältä selitykset ja kuvat kyseisestä liikkeestä

Pari tämän hetken "top strength coacheista" (nimimerkki "John Smith" tuolla on esim eräs tämän hetken arvostetuimmista alan valmentajista, treenannut kolminumeroista lukua huippu-urheilijoita eri aloilta) vannoo tämän tyylin nimeen kulmasoudussa ja mielenkiintoinen liike tämä onkin. Erittäin tekninen. Ja rankka.

Loppujen lopuksi Ronniella on paras selkä, niin paksuudeltaan ja leveydeltään.
Onko se raskaiden yleisliikkeiden takia vai muun pumppailun?
Musta tuntuu, että powerbuilding taitaa olla Ronniella lähellä sydäntä:).
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
makew sanoi:
Tuosta dynaamista kulmasoudusta, puhui S225T tuolla treenikirjapuolella, huomiona että tämä kulmasoutu "tyyli" on erittäin tiukka suoritustekniikasta, jolla se tehdään, tosin dynaamisuus on tässäkin se punainen lanka.

Kuulin/luin joskus vuosina,kun mummo sukkaa virkkas jostain fakin "maastavetokulmasoudusta"(noin sitä silloin ainakin nimitettiin),jolla Dorian olisi selkäänsä menestyksekkäästi treenennut.Onkohan tässä samasta liikkeestä kysymys?
 
makew sanoi:
Kuitenkin tuollainen dynaaminen ja jopa räjähtävän repivä suoritustekniikka usein toimii selälle. Selkä yleensäkin vastaa tuollaiseen hyvin.
Dynaamisuus on se asia mistä olen samaa mieltä. Ja tuollainen cheatti-tekniikka saattaa ajoittain käytettynä olla hyödyksi, mutta yleisesti ottaen se ei sovi liikkeille missä rasitus kasvaa liikeradan loppua kohden (useimmat selkäliikkeet). Ei ole hyötyä kehoa liikuttamalla antaa vauhtia nimenomaan liikkeen alkuosaan, mikä muutenkin on kevyt. melkein sama kuin ottaisi puolet liikeradasta pois. Toisaalta liikkeet, missä raskain kohta on alkuosassa hyötyy ko. tekniikasta. Kun vauhdin ottamisella saadaan ohitettua tuo "pullonkaula", ei se ole rajoittamassa käytettävää sarjapainoa. Muutamissa liikkeissä on tällainen kuollut kohta, jonka ohitettaessa liike on hyvinkin kevyt. Näihin cheatti sopii kuin nenä silmään...tai jotain sinnepäin
 
Snake sanoi:
Kuulin/luin joskus vuosina,kun mummo sukkaa virkkas jostain fakin "maastavetokulmasoudusta"(noin sitä silloin ainakin nimitettiin),jolla Dorian olisi selkäänsä menestyksekkäästi treenennut.Onkohan tässä samasta liikkeestä kysymys?

En ainakaan koskaan nähnyt/kuullut Dorianin kyseisenlaista liikettä tehneen.
Dorian nimenomaan "loi" tämän kehopuolella sittemmin yleistyneen tyylin jossa kroppa on korostetun pystyssä soudettaessa.
Ehkä joku on vain sekoittanut asioita sen Blood&gutsin pohjalta, Dorian ikään kuin aloittaa sen sarjan maasta, eli ensimmäinen toisto vedetään maasta ja suoraan siitä vatsaan. Mutta täysin eri asiasta siis kyse.

Nyt jo viikkokaupalla tuota JS rowta tehneenä - voin tunnustaa ihastuneeni liikkeeseen. Se on raskas, haastava, tuo jollain tapaa sellaisen voimantäyteisen fiiliksen koko hommaan.

Itse asiassa Glenn Pendlay, jonka mukaan variaatio kyseisestä liikkeestä on myös nimetty (Pendlay row), suosittaa vielä pientä twiikkausta liikkeeseen.
Tuolla makew:n quottaamassa postissani näkyy linkki jossa kuvat liikkeeseen. Niistä jälkimmäinen (eli se isompi ukkeli) kuvaa varsinaista Pendlay rowta - eli siinä alkuasennossa selkä on keskiosasta ylöspäin kaarella "alaspäin", alaselän on silti toki oltava suorana/lukossa. Samalla kun tanko vedetään ylös, yläselkä "ojennetaan" suoraksi, ALASELÄN KULMAN SILTI MUUTTUMATTA. Eli aivan saatanallisen vaikeantekninen liike, mutta väitetysti tehokas (jälleen mukaillaan luonnollista kehon liikettä soutaessa).

Itse olen toistaiseksi tehnyt vain yksinkertaisempaa versiota, jossa siinäkin on riittämiin haastetta, kun on tehnyt 12+ vuotta soudut aivan erilaisessa kulmassa. Edistyneempikin versio tulee toki kokeiluun, mutta vasta kun on vedetty muutamat rundit tätä dual factor -versiota 5x5:sta.
 
S225T sanoi:
En ainakaan koskaan nähnyt/kuullut Dorianin kyseisenlaista liikettä tehneen.
Dorian nimenomaan "loi" tämän kehopuolella sittemmin yleistyneen tyylin jossa kroppa on korostetun pystyssä soudettaessa.
Ehkä joku on vain sekoittanut asioita sen Blood&gutsin pohjalta, Dorian ikään kuin aloittaa sen sarjan maasta, eli ensimmäinen toisto vedetään maasta ja suoraan siitä vatsaan. Mutta täysin eri asiasta siis kyse.

Nyt jo viikkokaupalla tuota JS rowta tehneenä - voin tunnustaa ihastuneeni liikkeeseen. Se on raskas, haastava, tuo jollain tapaa sellaisen voimantäyteisen fiiliksen koko hommaan.

Itse asiassa Glenn Pendlay, jonka mukaan variaatio kyseisestä liikkeestä on myös nimetty (Pendlay row), suosittaa vielä pientä twiikkausta liikkeeseen.
Tuolla makew:n quottaamassa postissani näkyy linkki jossa kuvat liikkeeseen. Niistä jälkimmäinen (eli se isompi ukkeli) kuvaa varsinaista Pendlay rowta - eli siinä alkuasennossa selkä on keskiosasta ylöspäin kaarella "alaspäin", alaselän on silti toki oltava suorana/lukossa. Samalla kun tanko vedetään ylös, yläselkä "ojennetaan" suoraksi, ALASELÄN KULMAN SILTI MUUTTUMATTA. Eli aivan saatanallisen vaikeantekninen liike, mutta väitetysti tehokas (jälleen mukaillaan luonnollista kehon liikettä soutaessa).

Tuossahan suositellaan jotain leveää myötä otetta?
kuitenkin sellainen hartioiden levyinen vasta, vedettynä ylä/keskivatsaan, saa mun latsit supistumaan rajusti, kun tekee tuossa 90 asteen kulmassa kulmasoutua tangolla, pelkällä tangolla:eek:.

Kiitokset muuten tuosta linkistä, on hiukan muuttanut selkätreeniä:thumbs:.

Ei ihme, että kulmasoutu tangolla on EMG mittausten perusteella paras liike leveille selkälihaksille.

edit: eikös Richard75 tuollaista ole suositellutkin, 90 asteen kulmasoutua, vasta otteella? ja selkä on leveä kuin mikä:eek:
 
Mike sanoi:
Kulmasoutu pitää vetää AINA alas vyötäröön ja kyynärpäät kyljissä, niin saa parhaimman rasituksen latseille.

Ihan alavatsaan vai keskelle vatsaan? mulla kulmasoutu käy latseihin kipeiten, kun tohon keskelle vatsapakkia(tasan tarkalleen siihen keskinmäisiin vatsapalkkeihin) vetää. Joskus vedin tuonne aika alas alavatsaan, paremmin näin. Ja kädet kylkiin niin supistuu tosiaan hulluna.
Kulmasoutu on kyllä tekninen liike.

Leuanvedot rintalastaan asti, vasta otteella, hyvänä 2 liikkeenä.
 
makew sanoi:
Tuossahan suositellaan jotain leveää myötä otetta?
kuitenkin sellainen hartioiden levyinen vasta, vedettynä ylä/keskivatsaan, saa mun latsit supistumaan rajusti, kun tekee tuossa 90 asteen kulmassa kulmasoutua tangolla, pelkällä tangolla:eek:.

Kiitokset muuten tuosta linkistä, on hiukan muuttanut selkätreeniä:thumbs:.

Joo myötäotteellahan tämä tehdään.
Mutta nimenomaan sellainen luonnollisen tuntuinen ote, vähän hartioita leveämpi.
Ylävatsaan. Tuossa asennossa alavatsaan on jo melkein mahdotonta vetääkään.
Se sopiva kohta löytyy niin ikään ihan luonnostaan. Itselläni se on juuri solar plexuksen alapuolella.

Nk.kehokulmasoudut toki kuuluukin yleisesti ottaen tehdä juuri kuten Mike kuvaili. Tässä puhutaan vähän eri liikkeestä ja kokonaisvaltaisen potkun lisäämisestä kehoon, ei latsien eristämisestä. Eri tarkoitukseen eri metkut.
 
S225T sanoi:
En ainakaan koskaan nähnyt/kuullut Dorianin kyseisenlaista liikettä tehneen.
Dorian nimenomaan "loi" tämän kehopuolella sittemmin yleistyneen tyylin jossa kroppa on korostetun pystyssä soudettaessa.
Ehkä joku on vain sekoittanut asioita sen Blood&gutsin pohjalta, Dorian ikään kuin aloittaa sen sarjan maasta, eli ensimmäinen toisto vedetään maasta ja suoraan siitä vatsaan. Mutta täysin eri asiasta siis kyse.
Hyvä tietää.Muistin kanssa,että tuolloin kun asiasta kuulin sanottiin sen olevan Dorianin kehittämä liike.Kuulin tuon "maastavetokulmasoutu"-nimityksen eräältä työkaverilta joskus n.8vuotta sitten,joka oli perinteisessä kulmasoudussa tosi kova.Nimitys saattoi olla kyllä kaverin hatustavetämäkin.Kyseinen työkaveri souti vastaotteella hirveellä karhunselällään kulmasoutua 6*160kg.Itelläkään tuohon ei ole paljon enää matkaa,tosin soudan myötäotteella.Toisaalta eipä tarvitse varmaan kasvattaa noita painoja tuossa liikkeessä enää,vaan alkaa mielummin panostamaan kovempaan jännitykseen yläasennossa.Alkaa meinaan isommilla romuilla tuo asento kulmasoudussa tuottamaan jo turhan epämiellyttävää staattista rasitusta alaselkään.
 
Bodaus-lehdessä oli joskus 90-luvun puolivälissä muistaakseni Ojanahon kiroittama selkätreeniartikkeli, jossa puhuttiin Dorianin "maastavetokulmasoudusta".
 
Jallis sanoi:
Bodaus-lehdessä oli joskus 90-luvun puolivälissä muistaakseni Ojanahon kiroittama selkätreeniartikkeli, jossa puhuttiin Dorianin "maastavetokulmasoudusta".

Muistikuvilleni löytyy jotain vastinettakin,hyvä!
Saattaapi löytyä multakin toi lehti,kun vaan jaksan varastoon penkoon mennä.
Olisi kiva tietää,miten tuo liike tehdään,jos olisi vähemmän alaselkää rasittava liike,kuin perinteinen kulmasoutu,jos siinä pystymmässä asennossa ollaan niinkuin tuolla edellä mainittiin.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom