Crossfit toimii paremmin kuin bodauksessa - kaikkeen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sihvi
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Jännää.

Perustelut molemmin puolin on tasoa "mutku Mikko Salo"... "mutku Ronnie C."... Voi kun maailmassa ihmiset vain pitäisivät toisiaan kädestä, harrastaisivat reilusti jumppaamista ja olisivat tyytyväisiä kansantalouden kannalta ensiarvoisen hyödylliseen peruskunnon parantumiseen. Oli se soututulos kilometrille alle 3:15 tahi maksimikyykky yli 200kg.

Tällä viikolla mä heilutin kahvakuulaa (muistatteko vielä TÄMÄN?!) neljä tuntia, kävin juoksemassa neljä tuntia ja tein junttipunttia kaksi tuntia. Nyt mä katson telkkaria, juon olutta ja mulla on hyvä fiilis.

Ajattelin kehittää uuden, huippuammattilaisten suositteleman lajin, fullbodyhillbillyliftingin. Siinä noudatetaan menetelmää, missä treenataan eläimen lailla. Joskus vähän sinnepäin, joskus hauista vääntäen, joskus jopa lenkkarit jalassa pururadalla, mutta terveeseen peruskuntoon pyrkien.

Urheilkaa ihmiset. Kun viikon jumppatunnit on siellä yli 20:n, sitten ollaan suorituskyvyn alkulähteellä. Ollaan me harrastelijat vain tyytyväisiä.
 
Ajattelin kehittää uuden, huippuammattilaisten suositteleman lajin, fullbodyhillbillyliftingin. Siinä noudatetaan menetelmää, missä treenataan eläimen lailla. Joskus vähän sinnepäin, joskus hauista vääntäen, joskus jopa lenkkarit jalassa pururadalla, mutta terveeseen peruskuntoon pyrkien.


Voi hyvä ystävä, olisit sitten keksinyt itsellesi jonkun tosi ämeriikkalaisen nimimerkin. Ei joku suomalainen Ktuo tai Timba79 kiinnota tasan ketään. Pitäisi olla joku seksikäs nimi, niin johan kuule lähtisi taalaa liikenteeseen ja vauhdilla.

Eikä muuten tässä ole perheellisellä aikaa jumpata 20 tuntia viiikossa. Hyvä kun 5 tuntiin kykenee ja siinä jo suihkut mukana. ;)
 
kerran meinannu tätä krossifitnestä kokeilla, peruin aikeeni.
 
Voi hyvä ystävä, olisit sitten keksinyt itsellesi jonkun tosi ämeriikkalaisen nimimerkin. Ei joku suomalainen Ktuo tai Timba79 kiinnota tasan ketään. Pitäisi olla joku seksikäs nimi, niin johan kuule lähtisi taalaa liikenteeseen ja vauhdilla.

Eikä muuten tässä ole perheellisellä aikaa jumpata 20 tuntia viiikossa. Hyvä kun 5 tuntiin kykenee ja siinä jo suihkut mukana. ;)


Pakko tarrautua viimeiseen väitteeseen;) Onpas jos haluaa..

TV: sekopää joka herää aamulla taas 05.00 lenkille :hyper:
 
Pakko tarrautua viimeiseen väitteeseen;) Onpas jos haluaa..

TV: sekopää joka herää aamulla taas 05.00 lenkille :hyper:

No joo, totta tuokin. On minullakin aikaa tehdä hommia aika paljon enempi kuin 40 h viikossa. Se 40 h tulee päätoimesta ja loput sitten sivutoimista yrittämistä (josta kai joskus vielä saa liksaakin, toivottavasti ainakin) ja sitten vielä sijoitusharrastus päälle.

Eli puhuin kyllä shaibaa siinä mielessä, että on sitä aikaa jos sitä itselleen järjestää.

Itsekin heräilen aika useinkin viideltä ja siitä suoraan salille ja siitä töihin.

Mulla menee varmaan ehkä se 6-7 h viikossa punttiharrastuksen kanssa.

Mutta ei tuollaisen 20 h setin järjestäminen helppoa ole ellei tingi itse esim. siitä ettei aamulla voi nukkua niin pitkään kun haluaisi. ;)
 
Hieno homma, että kehitystä on tullut, mutta johtuisko se yksinkertaisesti siitä, että on välillä varioinut junnaavaa bodytreeniään?

CF:ssä on paljon hyvää (hyviä liikkeitä, toiminnallisuutta, monien tärkeiden ominaisuuksien kehittymiseen tähtäystä jne). Mutta sieltä maailmasta lähinnä perustajan taholta on tullut niin paljon aivopieruja, että uskottavuus on turhan usein koetuksella.

Miettikääpä näitä:

“No successful strength and conditioning program has anywhere ever been derived from scientific principles. Those claiming efficacy or legitimacy on the basis of theories they’ve either invented or corralled to explain their programming are guilty of fraud. Programming derives from clinical practice and can only be justified or legitimized by the results of that practice.” -Greg Glassman


Tämä tietysti on täysin :anssi: Koko aivopierun virheellisyydestä voisi kirjoittaa kirjan.


Muita aivopieruja samalta herralta:

"Greg Glassman declares that periodization as planned variations in intensity is witchcraft."

No ilmankos. No, esim. bodarit ja monet muut toki tekee monet saman virheen, että ei sen puoleen. Ja sitten junnataan vuosia samassa.


" Greg Glassman releases the first Crossfit Journal article, entitled "What is Fitness?" Among other things, it stresses the idea that the training all people (soldiers, athletes, and housewives included) should differ by intensity, not by type."

Onko se nyt niin vaikeata tajuta, että valmennus- ja treeniopin yksi pääperiaate on spesifisyys. Lukekaa tuo linkin juttu ja miettikää vielä uudestaan jos olette sitä mieltä, että yksi tapa treenata kaikkia sekaisin olisi parasta tapa kaikkeen. Toivottavasti ketään ei ole aivopesty kuvittelemaan, että Glassmanin CF-WODit ovat tehokasta treeniä vaikkapa pikajuoksijalle. On myös syynsä sille, miten kehonrakentajat treenaavat. Mitä nyt olen muutamien CF-huippujen treeniä seurannut ja kuullut, niin he eivät ole päässeet tälle tasolle treenaamalla CF WODeja, vaan ihan monien perusvoimaharjoitteluoppien (jotka perustuu pääosin tieteeseen) pohjalta ja tähän päälle "CF-spesifejä" liikkeitä. Mitä tulee CF:n tehokkuuteen muiden HIT-treenien ohella kehittämässä kestävyyttä, niin onhan se tehokasta, ei siitä ole kyse, sen kertoo vaikka tuore tutkimus. Samaisessa tutkimuksessa oli muuten koehenkilöiden keskeytysprosentti mm. vammojen ym. johdosta suurinta, mitä olen tutkimuksissa yleensä tavannut. Että se on sitten tämä tunnettu kääntöpuoli kun mennään all-out.

Lisää aivopieruja ja muuta tarinaa:
http://joshsgarage.typepad.com/Crossfit_White_Papers_--_Timeline.html

Ja lempeää vastinetta:
http://articles.elitefts.com/training-articles/science-and-practice-a-response-to-glassman/

Eli summa summarum. CF:ssä on paljon hyvää ja monelle varmasti oikein tehtynä erinomainen harrastus. Mutta älkää nyt kuvitelko, että se olisi vastaus ja ratkaisu kaikkeen. Kehonrakennuksella kasvaa eniten ja tasapainoisimmin lihakset, nopeustreenillä kasvaa nopeus ja maksimivoimaharjoittelulla kasvaa maksimivoima ja kippileukoja treenaamalla kehittyy kippileuat. Se mitä treenaa, kehittyy eniten. Tämä on treenaamisen spesifisyyttä ja on tiedetty jo kymmeniä vuosia.

T: Liikuntatieteiden tohtori
 
Se 20h/vko on aika lähellä oikean urheilijan viikotahtia. Me harrastelijat voimme tyytyä varmaan tunti per päivään. Siksi tykkään näistä tunneista jauhaa, koska meistä 99% lienee kuntoharrastajia. Ei kilpaurheilijoita. Koska mikään ei ole säälittävämpää, kuin harrastelija joka kuvittelee olevansa kilpaurheilija harjoitteluaan myöten. Paitsi että ei treenaa tarpeeksi, oikein, tavoitteellisesti tai edes käy kilpailemassa. Pätee muuten kaikkeen tämän foorumin jumppalajeihin, bodauksesta crossfittiin, kestävyysjuoksusta painonnostoon ja kamppailuun. Voitaisiinko olla iloisia toisen menestyksestä oman kunnon/voiman/lihaksen kasvatuksessa, pliiiis?

Joten miksi tällä harrastelijatasolla tarvitsee edes vertailla toisen leirin suorituksia omiinsa? Pölhöä hommaa. Lukekaa se Ukkolan Pertsan kirja painista, siinä jumpataan sillai old schoolisti paljon...

Timba79: miltäs kuullostaisi John Cockhammer's "Fitness extravaganza with hi-rep heavyweight athletics movements for angry young men kill system"? Lyhyesti FitKill. Tänään täällä, huomenna ehkä jo Loimaalla.
 
...Eli summa summarum. CF:ssä on paljon hyvää ja monelle varmasti oikein tehtynä erinomainen harrastus. Mutta älkää nyt kuvitelko, että se olisi vastaus ja ratkaisu kaikkeen. Kehonrakennuksella kasvaa eniten ja tasapainoisimmin lihakset, nopeustreenillä kasvaa nopeus ja maksimivoimaharjoittelulla kasvaa maksimivoima ja kippileukoja treenaamalla kehittyy kippileuat. Se mitä treenaa, kehittyy eniten. Tämä on treenaamisen spesifisyyttä ja on tiedetty jo kymmeniä vuosia...

Oliskohan tämä ketjun älykkäin toteamus? Siis ihan oikeesti?
 
Oliskohan tämä ketjun älykkäin toteamus? Siis ihan oikeesti?
On. Ikävää, että sen tajuamiseen vaaditaan tohtorin tutkinto, koska ei näytä muuten valtaosa ymmärtävän.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kysymys: mikä on foorumilaisten mielestä "hyvä kunto"?

Duunissa meillä on tämmöinen simppeli bro-mittari: pystyy juoksemaan maratonin, penkkaa 1.5 kertaa oman painon, vetää yli 15 leukaa ja coopperi yli kolme tonnia. Kuperkeikka on hyvä osata ja sparrata pitää auttavasti muutama erä kyetä vetämään. Nää on semmoisia " pitää mennä vaikka sängystä noustessa" juttuja.

Puuttuuko jotain? Miten te muut mittaisitte hyvää kuntoa näin peruspulliaiselle? Vai riittääkö se hyvältä näyttäminen?
 
Oliskohan tämä ketjun älykkäin toteamus? Siis ihan oikeesti?

Ei ollut.

Ketjun aloitusviestin pääasialliset argumentit ovat nämä:

1) Crossfitin metodit toimii paremmin kuin bodausmetodit useimpiin asioihin mitä keskimääräinen bodari itsekin arvostaa

2) Kehonmuokkaus alistaa muita liikkumisen motivaatiotekijöitä

3) Keskimääräinen kehonmuokkaaja treenaa aivan liian yksipuolisesti ja suurin tähän vaikuttava tekijä on bodausideologia

4) Kehonmuokkaus on elämäntapana vaarallinen, koska sen psykologiset taustaoletukset ovat epäterveellisiä

5) Kehonmuokkaaja hyötyisi enemmän niillä mittareilla mitä hän itsekin arvostaa jos vaihtaisi crossfitin metodeihin
 
Itse treenasin crossfittiä ennen tätä boomia, ja Hulmin kanssa täysin samaa mieltä. Tuli lopetettua onneksi moinen hassuttelu, joka toki monelle on se ensimmäinen kerta kun treenaaminen maistuu, johon lajin suosion kasvukin varmasti pitkälti perustuu.
Itse näen crossfittaukseen vetäviä syitä seuraavasti:

1. Ei ole saavuttanut salitreenillä koskaan haluamiaan tuloksia
2. On treenannut samalla ohjelmalla vuosia salilla
3. Ei ole oppinut tuntemaan kehoaan ja tekemään töitä oikeilla lihaksilla
4. On halunnut, mutta ei ole jaksanut perehtyä eri ominaisuuksien kehittämiseen ja erilaisiin treeniohjelmiin.
5. Kokee perinteisen painoharjoittelun liian vaikeana asiana
6. Kilpailu muita vastaan koukuttaa, helpompaa kuin asettaa itselleen goaleja ja tehdä töitä niiden eteen.
7. Valmentajan läsnäolo
8. Huonompikin tekniikka menee läpi useimmiten

On syitä paljon enemmänkin toki, ja kaikki tekee mitä haluaa, mutta jos joku yllämainituista kohdista nosti verenpainetta niin kannattaa ehkä mietiskellä asiaa.
Ei myöskään pidä sumentaa aistejaan tyyliin että ei voi lukea jotain artikkeleita tai treenijuttuja jos niissä ei lue crossfit, koska "se on nyt se mun juttu", ei kenellekkään suunnattu mutta tälläistä on tullut vastaan.
 
Ei ollut.

Ketjun aloitusviestin pääasialliset argumentit ovat nämä:

1) Crossfitin metodit toimii paremmin kuin bodausmetodit useimpiin asioihin mitä keskimääräinen bodari itsekin arvostaa

2) Kehonmuokkaus alistaa muita liikkumisen motivaatiotekijöitä

3) Keskimääräinen kehonmuokkaaja treenaa aivan liian yksipuolisesti ja suurin tähän vaikuttava tekijä on bodausideologia

4) Kehonmuokkaus on elämäntapana vaarallinen, koska sen psykologiset taustaoletukset ovat epäterveellisiä

5) Kehonmuokkaaja hyötyisi enemmän niillä mittareilla mitä hän itsekin arvostaa jos vaihtaisi crossfitin metodeihin
1) Väittäisin, että ei pidä paikkansa. Varmaan haet tässä sellaisia ominaisuuksia kuin esim. liikkuvuus, joka kehittyy aivan yhtä hyvin bodauksessa kuin crossfitissäkin, jos siitä vain huolehtii. On niitä jotka siitä eivät huolehdi mutta niin niitä on crossfitissäkin.

2) En ymmärrä tätä lausetta varmaan oikein. Ymmärsin sen niin, että jos kehonmuokkaus on päätavoite niin muut syyt liikkumiseen vähenevät. Enpä usko, että lajia vaihtamalla se motivaatio kasvaisi sen enempää. Kaikkeen tottuu joo, mutta toiset nyt vaan tykkää eri jutuista ja vaikka sitä väkipakolla rupeisi crossfittaamaan niin en usko, että se vanha kiinnostus lihaskasvuun siitä kovinkaan hiipuisi.

3) Varmaan jossain määrin totta. Ihan yhtä totta on, että keskimääräinen crossfittaaja treenaa puutteellisilla tekniikoilla eikä lähelläkään optimaalista kehitystä tarjoavalla treenillä. Vai väitätkö, että lajissa, joka on niin aloittelijaystävällinen, että harrastajina on 60-vuotiaita mummoja ja sohvaperunoita, yli 50% osaa tehdä rinnallevedot, tempaukset, muscle upit, kyykyt, mavet, työnnöt ja pystypunnerrukset oikein?

4) Ja mitähän sä tiiät psykologisista taustoista? Nimenomaan oletukset on erittäin hyvin sanottu. Vai oletko tehnyt jotain tutkimusta siitä, miksi jotkut käy salilla? Vaikka en perinteistä bodausta täysin teekään vaan teen paljon voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta niin itselläni ei ainakaan ole lähtökohtana se, että haluan esitellä lihaksiani kuin mikäkin narsisti. Enkä usko että suurimmalla osalla harrastajista onkaan.

5) Tämähän riippuu täysin siitä missä suhteessa mitäkin arvostaa. Tuskinpa kukaan bodauksen harrastaja sanoo ettei arvosta liikkuvuutta ja hyvää kuntoa, mutta jos vaan haluaa kasvattaa sitä lihasta hyvänen aika. Silloin crossfit ei ole se fiksuin treeni. Ja uskoisin, että jokainen tietää itse mitä arvostaa ja jos arvostaa tarpeeksi noita crossfitin ominaisuuksia niin osaa siihen vaihtaa ilman jonkun Sihvin provoketjuja.
 
Itse treenasin crossfittiä ennen tätä boomia, ja Hulmin kanssa täysin samaa mieltä. Tuli lopetettua onneksi moinen hassuttelu, joka toki monelle on se ensimmäinen kerta kun treenaaminen maistuu, johon lajin suosion kasvukin varmasti pitkälti perustuu.
Itse näen crossfittaukseen vetäviä syitä seuraavasti:

1. Ei ole saavuttanut salitreenillä koskaan haluamiaan tuloksia
2. On treenannut samalla ohjelmalla vuosia salilla
3. Ei ole oppinut tuntemaan kehoaan ja tekemään töitä oikeilla lihaksilla
4. On halunnut, mutta ei ole jaksanut perehtyä eri ominaisuuksien kehittämiseen ja erilaisiin treeniohjelmiin.
5. Kokee perinteisen painoharjoittelun liian vaikeana asiana

Miten olet suorittanut painoharjoittelun crossfitissä ja "peinteisenä"?
Itselläni ei painoharjoittelu ole juurikaan muuttunut cf:n tullessa treeniin mukaan, ihmettelen lähinnä miten ne jotka kokevat sen jotenkin ihmeellisenä ovat ennen treenanneet.
Omissa treeneissä erona on lähinnä hilavitkutin apuliikkeiden vähemmälle jättäminen ja niiden tilalle enemmän näitä hapotus jumppia.
Voimatreenin pohja on kuitenkin pysynyt lähes samana. Voi tietenkin olla että olen treenannut aina väärin.
 
Hyvä kirjoitus Jhulmilta. Yritin itse joskus samaa asiaa sanoa tuolla Crossfit-ketjussa, muttei se vissiin mennyt oikein perille.

Ei mitään järkeä maksaa 90e/kk siitä että pääsee tekemään wodeja jossain ryhmässä.

IMO jos haluaa ominaisuuksia kehittää, niin itse teen voimatreenin erillään ja sitten hapottavat setit erillään. Näin maailman huiputkin treenaavat.

Hapotavissa treeneissä riskialttiit liikkeet vittuun, kuten cleanit ja snatchit. Ei mitään järkeä treenata niitä. Itse teen paljon kahvakuulaa yhdistettynä muihin liikkeisiin wodi-tyylisenä kiertoharjoitteluna. Itellä on vanha teininä hankittu olkapäävamma, joten ei tulisi kuuloonkaan treenata noita liikkeitä jossian wodissa loppuun asti kun en pysty edes hangiin pudottamaan eli painot pitää pudottaa aina lattialle toiston välissä.

Omana päivänään voi sitten tehdä skill painotteista treeniä, johon kuuluu painonnostoliikkeet, liikkeet ringeillä, kuten dipiti, muscle upit jne. Skill treeni kannattaa pitää suhteellisen kevyenä.

Eli jako:
-Voimapäivä, joku kevyt wodi loppuun turvallisista liikkeistä
-Hapotuspäivä
-Taitopäivä
-Jos peruskunto on heikko kannattaa siihen ottaa vaikka juoksua ja uintiakin mukaan korjaamaan aluksi

Normitreenissäkin voi vetää eka voimapainotteisen liikkeen ja sitten vaikka avustavat korkeammalle temmolla supereina tai giantteina. Ei se niin vaikeaa ole ohjelmoida omaa treeniään.
 
Ei mitään järkeä maksaa 90e/kk siitä että pääsee tekemään wodeja jossain ryhmässä.

Mitä jos treenikaverit on siinä ryhmässä?? Tai ryhmän vetäjä on tosi pätevä tyyppi?? Tai viihaat yksin treenaamista ja kavereita ei paikkakunnalla vielä ole??

Kai tossa nyt jotain järkeä kuitenkin on....
 
1) Väittäisin, että ei pidä paikkansa. Varmaan haet tässä sellaisia ominaisuuksia kuin esim. liikkuvuus, joka kehittyy aivan yhtä hyvin bodauksessa kuin crossfitissäkin, jos siitä vain huolehtii. On niitä jotka siitä eivät huolehdi mutta niin niitä on crossfitissäkin.

Haen tässä sellaisia ominaisuuksia kuin liikkuvuus, maksimivoima, hapenottokyky, lihaskestävyys, nopeus, notkeus, koordinaatio, ketteryys, räjähtävä voima, tasapaino ja liiketarkkuus sekä useimmiten itse lihasmassa. Crossfitmetodien ja siihen yhdistettävän ruokailun vaikutuksista varsinkin aloittelevan salillakävijän lihasmassan kehittymiseen on jo runsaasti tutkimusnäyttöä.

2) En ymmärrä tätä lausetta varmaan oikein. Ymmärsin sen niin, että jos kehonmuokkaus on päätavoite niin muut syyt liikkumiseen vähenevät. Enpä usko, että lajia vaihtamalla se motivaatio kasvaisi sen enempää. Kaikkeen tottuu joo, mutta toiset nyt vaan tykkää eri jutuista ja vaikka sitä väkipakolla rupeisi crossfittaamaan niin en usko, että se vanha kiinnostus lihaskasvuun siitä kovinkaan hiipuisi.

- Ymmärsit sen oikein. Kehonmuokkaus syö sisäänsä muut motiivit, koska bodausideologiaan kuuluu olennaisena osana treenaamisen yksipuolisuus. Tämä yksipuolisuus on osa kehonrakennuksen psykologista harhaa (kehittyminen tarkoittaa lisääntyvää lihasmassaa) sekä niitä treenimetodeja, joissa pyritään lihaskavuun. Lajia vaihtamalla vanha kiinnostus lihaskasvuun todellakin hiipuu, koska vanhat bodausideologian "aurinkolasit" eivät enää estä näkemästä liikunnan muita mahdollisuuksia. On kai selvää, että into lihaskasvuun ei johdu vain "jostain" vaan taipumus rakentuu selvästi osoitettavia reittejä pitkin.

3) Varmaan jossain määrin totta. Ihan yhtä totta on, että keskimääräinen crossfittaaja treenaa puutteellisilla tekniikoilla eikä lähelläkään optimaalista kehitystä tarjoavalla treenillä. Vai väitätkö, että lajissa, joka on niin aloittelijaystävällinen, että harrastajina on 60-vuotiaita mummoja ja sohvaperunoita, yli 50% osaa tehdä rinnallevedot, tempaukset, muscle upit, kyykyt, mavet, työnnöt ja pystypunnerrukset oikein?

- No kun keskimääräinen crossfittaaja ei treenaa yksipuolisesti sillä monipuolisuus on osa lajin pääideologiaa. Se ei ole crossfittia (tai sitä brändättyä kuntopiiriharjoittelua) jos se ei ota huomioon em. osa-alueita. Suurin osa crossfittaajista pyrkii tekemään mainitsemasi liikkeet oikein ja kehittymään kymmenissä uusissa liikkeissä.

4) Ja mitähän sä tiiät psykologisista taustoista? Nimenomaan oletukset on erittäin hyvin sanottu. Vai oletko tehnyt jotain tutkimusta siitä, miksi jotkut käy salilla? Vaikka en perinteistä bodausta täysin teekään vaan teen paljon voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta niin itselläni ei ainakaan ole lähtökohtana se, että haluan esitellä lihaksiani kuin mikäkin narsisti. Enkä usko että suurimmalla osalla harrastajista onkaan.

- Olen tehnyt riittävästi tutkimusta sanoakseni, että kehonmuokkauksen päätavoitteeseen kuuluu kehonmuokkaus, ja että siitä seuraa jotain treenin ja treenaavan ihmisen kannalta. Bodarit ovatkin moniulotteisempia kuin bodausideologia. Siksi he voisivatkin vaihtaa crossfittiin.

5) Tämähän riippuu täysin siitä missä suhteessa mitäkin arvostaa. Tuskinpa kukaan bodauksen harrastaja sanoo ettei arvosta liikkuvuutta ja hyvää kuntoa, mutta jos vaan haluaa kasvattaa sitä lihasta hyvänen aika. Silloin crossfit ei ole se fiksuin treeni. Ja uskoisin, että jokainen tietää itse mitä arvostaa ja jos arvostaa tarpeeksi noita crossfitin ominaisuuksia niin osaa siihen vaihtaa ilman jonkun Sihvin provoketjuja.

- Tästä onkin kyse. Bodarit arvostavat keskimäärin asioita, jotka crossfitissa kehittyvät paremmin kuin bodauksessa. Useimmille crossfit olisi myös parempi treeni lihasmassan kasvattamisessa. Ihmiset treenaavat keskenään hyvin samanlaisilla tavoilla ja sen voi laittaa merkille esimerkiksi pakkotoisto.com:ssa. Arvostukset ovat luonteeltaan sosiaalisia ja tämän ketjun tarkoitus on jakaa ihmisille riittävästi tietoa rationaalisten ratkaisujen tekemiseen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom