Crossfit toimii paremmin kuin bodauksessa - kaikkeen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sihvi
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Tässä muuten esimerkki bodausideologiasta, joka saa uskomaan, että ihmiset treenaavat automaattisesti muokatakseen kehoaan. Lhaksikkaan kropan syntymisesta tavalla tai toisella ei seuraa koskaan, että se olisi ollut päätarkoitus. Tämän johtopäätöksen syntymiseen tarvitaan ainakin sellaista logiikkaa, joka syntyy vasta bodatessa. Siksi laji on vaarallinen.

Sama logiikkaa rakentaa muutkin tämän keskustelun argumentit

Bodausideologia: voima = liikkeen tekeminen yhdellä lihaksella mahdollisimman vaikeasti
Crossfit: voima = kokonaisvaltainen kyky tehdä liike isommalla painolla

Bodausideologia: kestävyys = se kun lihas palaa
Crossfit: kestävyys = työkapasiteetti, jonka avulla jaksaa tehdä mitä vain enemmän

Bodausideologia: liikkuvuus = turhaa, koska vaikutus lihaskasvuun olematon
Crossfit: liikkuvuus = tärkeä osa voiman kasvattamista, tekemisen opettelemista ja ihmisenä olemista

Bodausideologia: tekeminen = välineellistä suhteessa olemiseen (näyttämisen)
Crossfit: tekeminen = itseisarvoista liikuntaa

Bodausideologia: itsetunto = syntyy siitä, kun muut kunnioittaa kateuden tai pelon kautta. Koostuu hetkistä.
Crossfit: itsetunto = syntyy oman tekemisen ja oppimisesta syntyvien jatkuvien itseen palautuvien kokemusten kautta.


Puhun nimenomaan bodausideologiasta, koska todellisuudessa bodaritkin arvostavat crossfitin päämääriä ja tämän voi nähdä kilpabodareiden itsensä tutkiskelua koskevista kirjoituksista.
en tiedä kenen ideologioita tuohon laitoit mutta varmaan 99,9% kohdalla vääriä


on kyllä hauskaa kuinka crossfittareiden mielestä lihastenkasvatus on halveksuttava päämäärä, ja heidän on tärkeää painottaa että heille se tulee vain sivutuotteena. Mutta samalla on kuitenkin tärkeä myös mainita että he ovat siinä nearly as good as bodarit ja kaikki muutkin
 
Tuli Timba79 mieleen noista ns. toiminnallisista jutuista, että kottikärryn työntäminen tai vetäminen on muuten oiva juttu maalla, jos on vähän enemmän pihaa tai tienpätkää. Siinä on kätevä säätää kuormitusta. Aikoinaan 16v sällinä raksa-apulaisena menin ihan voimieni ylärajoilla, kun lähdin viemään kottikärryllistä vuolukiveä. Voi morjes, se painoi! :D Mutta hiekka tai sora lienee kätevintä, voi niin helposti säätää sitä enemmän tai vähemmän kärryyn. Lisukkeeksi hankalien kappaleiden roudailua ja nostelua sinne ja tänne (erilaisia säkkejä, tukkeja, tynnyreitä, lapsia jne.). Ehkä sinne ulos voisi asentaa voimistelurenkaatkin parin puun väliin, paksu kerros purua alle, niin uskaltaisi niillä kikkailla.

Ite olen aikanaan paljonkin Oulussa tehnyt voimistelujuttuja, köysissä kiipeilyä, voimistelurenkailla perusjuttuja ja erilaisia hyppyjä. Jos voisin valita, en muuta liikuntaa harrastaisikaan, kuin jotain painityyppistä kamppailulajia (nyt Tampereella judo ja bjj sekä lukkopaini olisivat kaikki hyviä vaihtoehtoja), sulista, uintia ja noita ketteryys/voimistelujuttuja, ihan parhautta. Mutta erinäisistä elämäntilannesyistä juoksu, perusvoimailukehoilutyylinen punttireeni (=ei muita laitteita, kuin selänojennuspenkki, muuten mennään rekkitangon, levytangon ja painolevyjen kanssa ja joitain kahvakuulajuttuja) ja omatoiminen venyttely ovat nyt vielä hyvän aikaa ne, millä voin kuntoani ylläpitää. Eli todellakin varmaan aika iso osa kehoilijoista ja voimailijoistakin arvostaa ketteryyttä ja liikkuvuutta, ainakin jos on yhtään järkeä päässä. Voi kumminkin itse kenelläkin olla elämäntilanteisiin liittyviä tekijöitä, jotka estävät sen parhaan mahdollisen ja itselleen mieluisimman liikunnan harrastamisen.
 
Mitähän vikaa rahan takomisessa ja oman bisneksen kasvattamisessa on? Kannattaa myös muistaa, että kaikilla CF-liikkeillä ei pyritä kasvattamaan ainoastaan voimaa. Edelleen eri lajit = eri tavoitteet.

Miksi niitä liikkeitä pitää sitten helpottaa myös lajin huipulla? Toi "aloittelijatkin pääsee mukaan" on maailman naurettavin perustelu. Ja todellakin on vikaa siinä, että esim. omaa kuntosaliaan ei voi markkinoida tuon lajin salina jos ei maksa naurettavia summia siitä. Mun mielestä maailman ei tulisi toimia noin. Kun kerran cf on olevinaan urheilulaji niin urheilulajien nimet pitäisi olla vapaassa käytössä. Vai haluaisitko maksaa siitä että menet "jalkapallo-otteluun"? Vaihtoehtona olisi halvempi "potkupallo". Eihän tossa ole mitään järkeä.
Sitä paitsi nykymaailmassa eläminen on alkaa olla aika perkeleen hankalaa, jos ei tahdo maksaa mistään tuotemerkistä.
No onkin ihan perseestä että toi on tuotemerkki.
En edes yritä ymmärtää mistä vedät tän johtopäätöksen.

No se kertookin mukavasti sun treenitietoudesta jos et tosiaan näe mitään vikaa noissa treeneissä. Koetapas vaikka lukea vähän noita sticky-ketjuja täältä ja voimaosiota. Parasta on kun sanotaan, että "cf-saleilla ne treenit ohjataan, joten ne eivät ole tuota 5krt viikossa hapoille ja ylikuntoon". Eli jos haluaa treenata crossfittiä kehittävästi pitää mennä salille ohjatuille tunneille ja maksaa vitusti? Eikö tämä ole vähän ristriidassa tuohon "crossfittä voi harrastaa vaikka himassa ilmaiseksi"-kommenttiin? Valoja päälle.
Eri tasosille kavereille on eri tasosia treenejä. Kyllä normisalillakin pystyy rikkomaan itsensä aika helposti kun haukkaa liian ison palan liian nopeasti.
No just joo. Et siis kiistä että tuollainen treeni on turvallisuudessaan varsin kyseenalainen? Ja miten tuo taso tähän liittyy kun treenit on skaalattu? Jos kovakuntoinen juoksee ittensä piippuun niin ihan yhtä väsynyt se on kuin heikkokuntoisempi. Molemmat lähtevät sitä mave kiskomaan siitä sitten omille voimilleen skaalatuilla painoillaan. Ihan yhtä lailla ne välilevyt paukkuu 80kg mavessa kuin 180kg jos tekniikka on päin vittua.
 
Treeneistä valitaan ne, joissa haluaa käydä. Muina päivinä salilla voi käydä tekemässä mitä tykkää tai olla käymättä. Jaksotus muokataan usein jokaiselle treenaajalle yksilöllisesti sopivaksi, välillä enemmän voimaa, välillä liikkuvuutta, välillä hapottavia wodeja.
No eipä muokata jos sitä harrastaa "himassa ilmaiseksi" niin kun täällä on toitotettu. Jos haluaa kehittyä niin ei muuta kuin cf salille maksamaan ittensä kipeäksi. Hyvin aloittelijaystävällinen laji eikö vai

Liikkeet on perseestä? Mitä vikaa esim seuraavissa liikkeissä on?

- Muscle up renkailla/tangolla
- Dipit renkailla/nojapuilla
- Erilaiset vaa'at ja ja pidot (etuvaaka, takavaaka, kulmanoja)
- Leuanvedot + variaatiot
- Kyykyt, rinnalleveto, maastaveto, tempaus, pistoolikyykyt
- Penkkipunnerrus

Ei mitään. Pepusta ne on silloin kun ne tehdään helpotetusti ja huonolla tekniikalla, mihin nuo wodien tyylit (amrap, for time) ajavat. Mikä idea muutenkaan on käyttää kropan heilautuksilla kehon omaa massaa hyväkseen jos kerran crossfitin idea on kehittää kehoa? Mun mielestä kehon kehittäminen tarkottaa ennemminkin lihaksiston kehittämistä (HUOM EI MASSANA, ettei tule tästä paskaryöppyä) voimana, liikkuvuutena ja kestävyytenä, eikä niinkään jotain heilumisen optimointia. Crossfit kuulemma valmistaa sua elämää varten. Hmm.... näinköhän sä heilut siellä muuttohommissa koko kropallas.... vai ehkä sittenkin nostat ne tuolit niillä lihaksilla?
On ihan luonnollista, että liikkeissä lähdetään etenemään helpoista variaatioista ja seurataan tiettyjä progressioita. Jos tämä tuntuu tyhmältä, niin odotan vastauksia, jossa on mukana videota esim itse tehdystä front leveristä tai muscle upista ilman kippiä niin, ettei tekijällä ole mitään treenitaustaa noissa liikkeissä.
No ei kukaan oletakaan tuollasta. On vaan jännä että ne huiputkin vissiin on vielä treenitaustattomia kun vetää kaiken kipillä?

Omakohtaiset kokemukset kehityksestä ovat todella hyviä. Kroppa on tasapainoisempi, liikkuvampi ja kaikin puolin toiminnallisempi kuin punttia tehdessä.
No ihan varmasti onkin, en kiistä. Eri juttu että oletko saavuttanut vain murto-osan siitä mitä olisit voinut fiksulla treenillä saavuttaa.

Kannattaa itse käydä tutustumassa crossfit-toimintaan jollain suomalaisella salilla ennen kuin alkaa tekemään youtube-videoiden perusteella lajin tilasta mitään johtopäätöksiä.
Jos käyn kiskasemassa pari kuukautta wodeja niin mitenhän se muuttaa sen faktan että se ei ole fiksua kehityksen kannalta?

Muuten tuli mieleen tuo lause, joka esiintyy monessa paikassa. "Crossfitissä jokainen treeni on erilainen". Mitehän porukka mittaa sen kehityksen niissä treeneissä kun jokainen treeni tosiaan on erilainen? Fran tehdään seuraavan kerran vuoden päästä ja katotaan onko kehittynyt?
 
Käy sääliks vanhoja Leokon tai Eleikon levypainoja jotka joutuu olemaan CF salilla, kun alunperin on levyillä kilpailtu 70-80 luvulla painonnosto/voimanosto kisoissa.
 
Mitehän porukka mittaa sen kehityksen niissä treeneissä kun jokainen treeni tosiaan on erilainen? Fran tehdään seuraavan kerran vuoden päästä ja katotaan onko kehittynyt?

Esimerkiksi. Tai vaikka kolmen kuukauden välein.

Ite testailen salilla ykkösiä ehkä kerran tai kaksi vuodessa. Pitäisikö useammin?
 
Tuli Timba79 mieleen noista ns. toiminnallisista jutuista, että kottikärryn työntäminen tai vetäminen on muuten oiva juttu maalla, jos on vähän enemmän pihaa tai tienpätkää. Siinä on kätevä säätää kuormitusta. Aikoinaan 16v sällinä raksa-apulaisena menin ihan voimieni ylärajoilla, kun lähdin viemään kottikärryllistä vuolukiveä. Voi morjes, se painoi! :D Mutta hiekka tai sora lienee kätevintä, voi niin helposti säätää sitä enemmän tai vähemmän kärryyn. Lisukkeeksi hankalien kappaleiden roudailua ja nostelua sinne ja tänne (erilaisia säkkejä, tukkeja, tynnyreitä, lapsia jne.). Ehkä sinne ulos voisi asentaa voimistelurenkaatkin parin puun väliin, paksu kerros purua alle, niin uskaltaisi niillä kikkailla.

Ite olen aikanaan paljonkin Oulussa tehnyt voimistelujuttuja, köysissä kiipeilyä, voimistelurenkailla perusjuttuja ja erilaisia hyppyjä. Jos voisin valita, en muuta liikuntaa harrastaisikaan, kuin jotain painityyppistä kamppailulajia (nyt Tampereella judo ja bjj sekä lukkopaini olisivat kaikki hyviä vaihtoehtoja), sulista, uintia ja noita ketteryys/voimistelujuttuja, ihan parhautta. Mutta erinäisistä elämäntilannesyistä juoksu, perusvoimailukehoilutyylinen punttireeni (=ei muita laitteita, kuin selänojennuspenkki, muuten mennään rekkitangon, levytangon ja painolevyjen kanssa ja joitain kahvakuulajuttuja) ja omatoiminen venyttely ovat nyt vielä hyvän aikaa ne, millä voin kuntoani ylläpitää. Eli todellakin varmaan aika iso osa kehoilijoista ja voimailijoistakin arvostaa ketteryyttä ja liikkuvuutta, ainakin jos on yhtään järkeä päässä. Voi kumminkin itse kenelläkin olla elämäntilanteisiin liittyviä tekijöitä, jotka estävät sen parhaan mahdollisen ja itselleen mieluisimman liikunnan harrastamisen.

Tätä tuli viimekesänä toteutettua. Ei tosin nyt suoraan jumppailumielessä vaan pihaa rakentaessa. Varmaan 20 tonnia kiviä tuli kannettua eri kohtiin ja aika monta kuutiota multaa ja hiekkaa lapiotua ja kuljtettua eri paikkoihin. Siihen päälle sitten sopivasti kantojen irtirepimistä rautakangella ja lapiolla jne. Voi helvetti että lentää hiki ja saa kyllä selänkin taottua aika treenatun oloiseksi, etenkin noissa kantohommissa.

Eli todellakin jos on pihaa tai naapurilla/kaverilla/mummolla on talkoot niin sinne vaan riehumaan.
 
Olenko nyt ymmärtänyt oikein,
1. Crossfit on ihan ok kuhan ei tee sitä liian kalliissa salissa ??
2. Missään nimessä ei saa reebokin vaatteita eikä kenkiä käyttää ??
3. Kippileuat on paholaisen keksintö??
4. Englanninkielisiä treeniohjeita ei suomalainen urheilia pysty ymmärtämään ??
 
No eipä muokata jos sitä harrastaa "himassa ilmaiseksi" niin kun täällä on toitotettu. Jos haluaa kehittyä niin ei muuta kuin cf salille maksamaan ittensä kipeäksi. Hyvin aloittelijaystävällinen laji eikö vai

Kuten sanoin, oma salimaksuni on alle 70e kuukaudessa. Tuo ei ole normaalia ketjusalia yhtään kovempi hinta.

Ei mitään. Pepusta ne on silloin kun ne tehdään helpotetusti ja huonolla tekniikalla, mihin nuo wodien tyylit (amrap, for time) ajavat. Mikä idea muutenkaan on käyttää kropan heilautuksilla kehon omaa massaa hyväkseen jos kerran crossfitin idea on kehittää kehoa? Mun mielestä kehon kehittäminen tarkottaa ennemminkin lihaksiston kehittämistä (HUOM EI MASSANA, ettei tule tästä paskaryöppyä) voimana, liikkuvuutena ja kestävyytenä, eikä niinkään jotain heilumisen optimointia. Crossfit kuulemma valmistaa sua elämää varten. Hmm.... näinköhän sä heilut siellä muuttohommissa koko kropallas.... vai ehkä sittenkin nostat ne tuolit niillä lihaksilla?

Liikevoiman käytön ideana on ymmärtääkseni se, että tällä tavalla toistoja voidaan vetää isompi määrä lyhyemmässä ajassa, eli saadaan aikaan kovempi intensiteetti. Hengityselimistö saadaan rasittumaan samalla paremmin kuin jos tehtäisiin liikeet puhtaasti. Huom - treenien voimaosioissa korostetaan puhtaiden liikeratojen tärkeyttä.

No ei kukaan oletakaan tuollasta. On vaan jännä että ne huiputkin vissiin on vielä treenitaustattomia kun vetää kaiken kipillä?

Sama perustelu kuin edellisessä kohdassa.

No ihan varmasti onkin, en kiistä. Eri juttu että oletko saavuttanut vain murto-osan siitä mitä olisit voinut fiksulla treenillä saavuttaa.
Punttitreeniä tein vajaat viisi vuotta kolme kertaa viikkoon. Lihaksia tuli paljon (paino korkeimmillaan 92kg), mutta aerobinen kunto vaan laski vaikka kävin juoksemassa ja pyöräilemässä. Mulla on lajeina mm. alamäkipyöräily ja kiipeily crossfitin ja telinevoimistelun lisäksi. Tällä hetkellä (paino nyt 83kg) tässä kombossa mikään yksittäinen laji ei kärsi toisesta lajista vaan homma pysyy hyvin kasassa. Haen treeniltäni funktionaalista voimaa, liikkuvuutta, venyvyyttä, kestävyyttä, tasapainoa ja räjähtävyyttä. Lihasmassasta tai estetiikasta en suuremmin välitä, vaan liikun saavuttaakseni omalle fysiikalleni asettamiani haasteita ja ihan vaan hyvän fiiliksen takia.

Jos käyn kiskasemassa pari kuukautta wodeja niin mitenhän se muuttaa sen faktan että se ei ole fiksua kehityksen kannalta?
Se on fiksua niin pitkään kun et ylirasita itseäsi. Toki tekisit tuona aikana kestävyys- ja voimatreenejäkin. Todennäköisesti ainakin työkapasiteettisi ja liikkuvuutesi paranee jonkin verran. Jos kehityksestä puhutaan, niin sun pitää ensin tarkentaa mitä kehitys sulle merkkaa ennen kuin siitä sen enempi puhuu. Jos tavoitteena on lihasmassan kerääminen, ei crossfit sovi siihen optimaalisesti.

Muuten tuli mieleen tuo lause, joka esiintyy monessa paikassa. "Crossfitissä jokainen treeni on erilainen". Mitehän porukka mittaa sen kehityksen niissä treeneissä kun jokainen treeni tosiaan on erilainen? Fran tehdään seuraavan kerran vuoden päästä ja katotaan onko kehittynyt?
Nimettyjä wodeja löytyy vaikka miten paljon. Niitä voi mielensä mukaan testailla benchmarkkeina. Myös 1RM suorituksia tehdään kyykyssä, penkissä, dipeissä, leuoissa yms. Myös juoksutreenejä kellotetaan usein.

Jokainen treenaa kuten itse haluaa. Olen muutenkin treenauksen suhteen sitä mieltä, että treeni joka toimii jollakin ei välttämättä toimi yhtään jollekin toiselle. Jokaisen kroppa on erilainen ja reagoi ärsykkeisiin jossain määrin eri tavoin. Mulle tuo mainitsemani treenikombo toimii, sulle ehkä ei.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Et ihan. Mut 1/4
1. Just näin.
2. Ei, saa kyllä mutta jos on leuhka ja ylimielinen crossfittaaja niin siitä vittuillaan.
3. Ei, mut melkosen typeriä kuitenkin.
4. Ei, ymmärtää, mut helpommin toki suomea. (tein maanantaina Ylesnikin ja sit keskiviikkona vuorossa Fleenjo :D -Minkä kielinen urheilija ymmärtää mitä tuossa tarkoitettiin?)
 
tarkoittaako tuo ns työkapasiteetti samaa kuin "density" eli mitä vähemmässä ajassa enempi töitä sen parempi? jos kyllä niin sehän on yksi tapa tehdä progressiota podailussakin, sen lisääminen loputtomiin ei tosin ole tie onneen ja siksei siihenkään panosteta sillä innolla mitä joku muu kuntoilija saattaa.

e. blder millon noita 1rm:iä tehää vai onko monta koulukuntaa. haen takaa onko ne jutut et eka juossaa pari km lenkki tai hapotus sarjoja sit 1rm... onks se historiaa/osatotuus/ei ikinä pitänykkää paikkaasa?
 
e. blder millon noita 1rm:iä tehää vai onko monta koulukuntaa. haen takaa onko ne jutut et eka juossaa pari km lenkki tai hapotus sarjoja sit 1rm... onks se historiaa/osatotuus/ei ikinä pitänykkää paikkaasa?
Ainakin oman kokemuksen mukaan 1RM + muita voimajuttuja tehdään lämmittelyn ja liikkuvuustreenin jälkeen. Alle vielä pari kevyempää sarjaa ja sitten tehdään maksimit. En ole ikinä ollut treeneissä, joissa maksimeja tehtäisiin hapottavan tai kevyenkään WODin jälkeen, vaan WOD on poikkeuksetta viimeisenä.

Edit: Density-termiä en tunne. Termiä "work capacity" olen nähnyt itse useimmiteän käytettävän ja sen merkitys on juuri tuo mitä kirjoitit.
 
tarkoittaako tuo ns työkapasiteetti samaa kuin "density" eli mitä vähemmässä ajassa enempi töitä sen parempi? jos kyllä niin sehän on yksi tapa tehdä progressiota podailussakin, sen lisääminen loputtomiin ei tosin ole tie onneen ja siksei siihenkään panosteta sillä innolla mitä joku muu kuntoilija saattaa.

e. blder millon noita 1rm:iä tehää vai onko monta koulukuntaa. haen takaa onko ne jutut et eka juossaa pari km lenkki tai hapotus sarjoja sit 1rm... onks se historiaa/osatotuus/ei ikinä pitänykkää paikkaasa?

Kisoissa saatetaan tehdä voimaa hapotusten jälkeen. En tiedä syytä. Treeneissä näin tuskin tehdään missään. http://www.youtube.com/watch?v=QFyBJAFDWQU
 
Heh, vai kasvaa CF:ssä lihasvoima (ja kaikki muukin siinä sivussa menee parempaan suuntaan kuin taika-iskusta).. Varmaan kasvaa, jos ei ole elämässään niin kovaa ennen treenannut, vartalo on siitä kiva kapistus, että se vastaa uusiin ärsykkeisiin ;) Mutta kannattaa ihan tutustua tuohon kilpa-cf-maailmaan. Siellä ei seurata main-site:n ohjelmointia, vaan vuosi jakautuu kilpakauden mukaan ja ohjelmointi on kisaajalle itselleen tehty ja siihen todelliseen kehitykseen tähtäävä. Kisojen jälkeen palauttava, sitte lähetään voimakaudelle kehittämään heikkouksia.. Tässä vaiheessa metconit voivat olla ihan nollassa, koska vaikka ne ovat kivoja, ne syövät sitä lihaksen kehitystä. Mitäs ne treenit sitten sillon on? No ne on ihan sitä normaalia voima treeniä, weight- ja powerligting nimilläkin tunnettua.. Optimaalisinta voimankasvatustreeniä siis myös CF:ssä.. Sitte tulee taas enemmän taitotreeniä ja kovaa metcon-treeniä, ku mennään kohti kilpakautta (open, regionaalit, games).

Itsekkin pienenä CF-ihmisenä toivoisin, että ihmiset jo pikku hiljaa ymmärtäisivät, että CF-ei ole pelkkää aikaa/kierroksia vastaan tehtäviä metconeja, vaan siellä on todellakin raakaa voimatreeniä taustalla. Huiput nostaa/kyykkää/vetää ISOJA painoja.. JA crossfit ei ennen kaikkea ole yhtä kuin Main-site ja Reebok.. Toiset seuraa sitä kuin uskonta, itse ainakin olen "onneni" löytänyt "laittomasta" kellarista mielestäni huomattavasti mielenkiintoisemman ohjelmoinnin parista..

Rauhaa ja rakkautta, jokainen valitkoon oman lajinsa ja kunnioittakoon toisia lajeja. Toisella ne isot lihakset on se juttu, toiset haluu tehä niillä lihaksilla jotain, kaikille suotakoon se mitä itse haluu tehdä..
 
Kuten sanoin, oma salimaksuni on alle 70e kuukaudessa. Tuo ei ole normaalia ketjusalia yhtään kovempi hinta.

Joo ihan perus hinta toki. Perus punttisali maksaa ainakin meillä päin 35€ kk-kortilla ja kun ottaa pitkäkestoisen kortin niin 20,70€. Eli kyllähän se on aika lähellä tuota 70€ kuussa, olet oikeassa. :david: Sanottakoon vielä, että ainakin opiskelijalla tollanen 50€ kuussa säästö tuntuu aika mukavalta.
 
Olenko nyt ymmärtänyt oikein,
1. Crossfit on ihan ok kuhan ei tee sitä liian kalliissa salissa ??
2. Missään nimessä ei saa reebokin vaatteita eikä kenkiä käyttää ??
3. Kippileuat on paholaisen keksintö??
4. Englanninkielisiä treeniohjeita ei suomalainen urheilia pysty ymmärtämään ??

Reebokin paidat onkii ihan paskoja :D

Heh, vai kasvaa CF:ssä lihasvoima (ja kaikki muukin siinä sivussa menee parempaan suuntaan kuin taika-iskusta).. Varmaan kasvaa, jos ei ole elämässään niin kovaa ennen treenannut, vartalo on siitä kiva kapistus, että se vastaa uusiin ärsykkeisiin ;) Mutta kannattaa ihan tutustua tuohon kilpa-cf-maailmaan. Siellä ei seurata main-site:n ohjelmointia, vaan vuosi jakautuu kilpakauden mukaan ja ohjelmointi on kisaajalle itselleen tehty ja siihen todelliseen kehitykseen tähtäävä. Kisojen jälkeen palauttava, sitte lähetään voimakaudelle kehittämään heikkouksia.. Tässä vaiheessa metconit voivat olla ihan nollassa, koska vaikka ne ovat kivoja, ne syövät sitä lihaksen kehitystä. Mitäs ne treenit sitten sillon on? No ne on ihan sitä normaalia voima treeniä, weight- ja powerligting nimilläkin tunnettua.. Optimaalisinta voimankasvatustreeniä siis myös CF:ssä.. Sitte tulee taas enemmän taitotreeniä ja kovaa metcon-treeniä, ku mennään kohti kilpakautta (open, regionaalit, games).

Itsekkin pienenä CF-ihmisenä toivoisin, että ihmiset jo pikku hiljaa ymmärtäisivät, että CF-ei ole pelkkää aikaa/kierroksia vastaan tehtäviä metconeja, vaan siellä on todellakin raakaa voimatreeniä taustalla. Huiput nostaa/kyykkää/vetää ISOJA painoja.. JA crossfit ei ennen kaikkea ole yhtä kuin Main-site ja Reebok.. Toiset seuraa sitä kuin uskonta, itse ainakin olen "onneni" löytänyt "laittomasta" kellarista mielestäni huomattavasti mielenkiintoisemman ohjelmoinnin parista..

Rauhaa ja rakkautta, jokainen valitkoon oman lajinsa ja kunnioittakoon toisia lajeja. Toisella ne isot lihakset on se juttu, toiset haluu tehä niillä lihaksilla jotain, kaikille suotakoon se mitä itse haluu tehdä..
Hyvin sanottu.Mun mielestä huippuja ja normitreenaajia ei muutenkaan kannata rinnastaa keskenään,ero treenissä ja treenimäärässä on melkoinen.
Eihän missään muussakaan lajissa harrastelijat ja ammattilaiset treenaa samalla tavalla
 
tarkoittaako tuo ns työkapasiteetti samaa kuin "density" eli mitä vähemmässä ajassa enempi töitä sen parempi? jos kyllä niin sehän on yksi tapa tehdä progressiota podailussakin, sen lisääminen loputtomiin ei tosin ole tie onneen ja siksei siihenkään panosteta sillä innolla mitä joku muu kuntoilija saattaa.

e. blder millon noita 1rm:iä tehää vai onko monta koulukuntaa. haen takaa onko ne jutut et eka juossaa pari km lenkki tai hapotus sarjoja sit 1rm... onks se historiaa/osatotuus/ei ikinä pitänykkää paikkaasa?

Sellainen wod on olemassa kuin crossfit total, kolme yritystä jokaisesta kyykystä, pystypunnerruksesta ja maastavedosta yhteistulos laskettaan. Muutaman kerran vuodessa ainakin crossfit.comissa.
Toinen samanlainen on penkille, over head squatille ja rinnallevedolle.
Sellaisiakin on näkynyt missä on sarjat tyyliin 5-5-5-3-3-3-1-1-1, liikkeenä voi olla vaikka penkki.
 
Heh, vai kasvaa CF:ssä lihasvoima (ja kaikki muukin siinä sivussa menee parempaan suuntaan kuin taika-iskusta).. Varmaan kasvaa, jos ei ole elämässään niin kovaa ennen treenannut, vartalo on siitä kiva kapistus, että se vastaa uusiin ärsykkeisiin ;) Mutta kannattaa ihan tutustua tuohon kilpa-cf-maailmaan. Siellä ei seurata main-site:n ohjelmointia, vaan vuosi jakautuu kilpakauden mukaan ja ohjelmointi on kisaajalle itselleen tehty ja siihen todelliseen kehitykseen tähtäävä. Kisojen jälkeen palauttava, sitte lähetään voimakaudelle kehittämään heikkouksia.. Tässä vaiheessa metconit voivat olla ihan nollassa, koska vaikka ne ovat kivoja, ne syövät sitä lihaksen kehitystä. Mitäs ne treenit sitten sillon on? No ne on ihan sitä normaalia voima treeniä, weight- ja powerligting nimilläkin tunnettua.. Optimaalisinta voimankasvatustreeniä siis myös CF:ssä.. Sitte tulee taas enemmän taitotreeniä ja kovaa metcon-treeniä, ku mennään kohti kilpakautta (open, regionaalit, games).

Itsekkin pienenä CF-ihmisenä toivoisin, että ihmiset jo pikku hiljaa ymmärtäisivät, että CF-ei ole pelkkää aikaa/kierroksia vastaan tehtäviä metconeja, vaan siellä on todellakin raakaa voimatreeniä taustalla. Huiput nostaa/kyykkää/vetää ISOJA painoja.. JA crossfit ei ennen kaikkea ole yhtä kuin Main-site ja Reebok.. Toiset seuraa sitä kuin uskonta, itse ainakin olen "onneni" löytänyt "laittomasta" kellarista mielestäni huomattavasti mielenkiintoisemman ohjelmoinnin parista..

Rauhaa ja rakkautta, jokainen valitkoon oman lajinsa ja kunnioittakoon toisia lajeja. Toisella ne isot lihakset on se juttu, toiset haluu tehä niillä lihaksilla jotain, kaikille suotakoon se mitä itse haluu tehdä..

Asiallista tekstiä. Sen verran syyttävällä sormella itseänikin tässä osoitan, että ongelmia keksin mutten ratkaisuja. Oikeastaan, koska jokainen ihminen on erilainen, olisi hyvä jos jokainen crossfittaaja tietäisi tarpeeksi treenitietoa, jotta voisi itse suunnitella ohjelmiansa. Ja totta puhut tuossa, että metconit syö lihaksista tehoja. Lisäksi on kroppa varmaan aika mukavasti tukossa hermostoa myöten jos vetää joka ikisen treenin loppuun itsensä aivan äärirajoille.

- - - Updated - - -

Liikevoiman käytön ideana on ymmärtääkseni se, että tällä tavalla toistoja voidaan vetää isompi määrä lyhyemmässä ajassa, eli saadaan aikaan kovempi intensiteetti. Hengityselimistö saadaan rasittumaan samalla paremmin kuin jos tehtäisiin liikeet puhtaasti. Huom - treenien voimaosioissa korostetaan puhtaiden liikeratojen tärkeyttä.
.
Miksi tuollaisilla liikkeillä pitää testata hengityselimistön kestävyyttä? Eikö raskaat juoksut mittaa sitä? Leuanveto on todella huono liike tuohon. Kanssa ärsyttää kun crossfit-sivuilla lukee henkilöiden tuloksissa "max pull-ups: 60" tms. Tuohan on ihan eri liike, jossa on 60 toistoa saatu: kippileuka. Sen haluaisin nähdä kun Mikko Salo vetää 60 oikeaa leukaa.
 
Heh, vai kasvaa CF:ssä lihasvoima (ja kaikki muukin siinä sivussa menee parempaan suuntaan kuin taika-iskusta).. Varmaan kasvaa, jos ei ole elämässään niin kovaa ennen treenannut, vartalo on siitä kiva kapistus, että se vastaa uusiin ärsykkeisiin ;) Mutta kannattaa ihan tutustua tuohon kilpa-cf-maailmaan. Siellä ei seurata main-site:n ohjelmointia, vaan vuosi jakautuu kilpakauden mukaan ja ohjelmointi on kisaajalle itselleen tehty ja siihen todelliseen kehitykseen tähtäävä. Kisojen jälkeen palauttava, sitte lähetään voimakaudelle kehittämään heikkouksia.. Tässä vaiheessa metconit voivat olla ihan nollassa, koska vaikka ne ovat kivoja, ne syövät sitä lihaksen kehitystä. Mitäs ne treenit sitten sillon on? No ne on ihan sitä normaalia voima treeniä, weight- ja powerligting nimilläkin tunnettua.. Optimaalisinta voimankasvatustreeniä siis myös CF:ssä.. Sitte tulee taas enemmän taitotreeniä ja kovaa metcon-treeniä, ku mennään kohti kilpakautta (open, regionaalit, games).

Itsekkin pienenä CF-ihmisenä toivoisin, että ihmiset jo pikku hiljaa ymmärtäisivät, että CF-ei ole pelkkää aikaa/kierroksia vastaan tehtäviä metconeja, vaan siellä on todellakin raakaa voimatreeniä taustalla. Huiput nostaa/kyykkää/vetää ISOJA painoja.. JA crossfit ei ennen kaikkea ole yhtä kuin Main-site ja Reebok.. Toiset seuraa sitä kuin uskonta, itse ainakin olen "onneni" löytänyt "laittomasta" kellarista mielestäni huomattavasti mielenkiintoisemman ohjelmoinnin parista..

Rauhaa ja rakkautta, jokainen valitkoon oman lajinsa ja kunnioittakoon toisia lajeja. Toisella ne isot lihakset on se juttu, toiset haluu tehä niillä lihaksilla jotain, kaikille suotakoon se mitä itse haluu tehdä..
no toi nyt on vähän kun sanois että jääkiekko ei ole vain jäällä luistelua ja kiekon lätkimistä, tai pituushyppy pelkkää hiekkalaatikkoon loikkimista, vaan taustalla on raakaa voimatreeniä. No duh, ei kai kukaan sitä ihmettele.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom