Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
jto sanoi:paljon myös riippuu, kyykkääkö body-mielessä vai voimanostokyykkynä. jälkimmäisessä kyllä selkä taipuu ja sillä tehdään kovasti töitä.
Näinhän ne näyttäis närhenmunat olevan ja kiitti muuten hyvästä linkistä. Mulla sitten on kyllä tosi matala kyykky. Mutta kai se on hyväksäyttävä kun se on aavistuksen verran polven alapuolella.Gillyanne sanoi:EDIT: " Kilpailuissa hyväksyttyyn suoritukseen riittävä syvyys on sellainen, jossa reiden yläpinta on lonkan kohdalla alempana, kuin polven yläpinta. Esimerkiksi säären ja reiden välisellä kulmalla ei ole .mitään. tekemistä vaadittavan syvyyden kanssa." Lähde: http://www.musclenet.fi/voimanosto_1.php
Paskapuhetta.nyt kyllä j.uhis on melkoisesti hakoteillä... niin se vaan on.
voimanostotekniikalla tehty kyykky on aivan erilainen ja kuormittaa eri tavalla lihaksia kuin ns. body-kyykky. bodailussa tarkoitus on kasvattaa reisiä ja voimanostossa nostaa mahdollisimman suuria rautoja. tämä mahdollistuu vain hyödyntämällä mekaanisesti parempaa tekniikkaa.
body-tyylissä juuri tuo mainitsemasi polvien eteen työntäminen on hyvä ja stimuloi sitä alareittäkin antaen hyvän treenivasteen koko reidelle. voimanostossa taas kyseinen tekniikka on ehdottoman turmiollinen, sillä se on mekaanisesti huomattavasti heikompi kuin leveä kyykky.
Tuon mä allekirjoitan.kuten aiemmin todettua, voimanosto pyrkii parhaimmillaan mekaaniseen tehokkuuteen nostoissa eli nostetaan rauta mahdollisimman helposti käyttäen suurimpia = vahvimpia nivelkulmia, mahdollisimman paljon eri lihaksia toisiaan auttamassa sekä varusteita ja sääntöjä apuna. voimaakin tarvitaan aika pirusti
Kiitti kovasti näin monista vinkeistä! Tässä eilen muuten teinkin käsipainopunnerrusta juuri noin kun kuvailit (ainakin luulisin, että meni sillai). Dipistä miulla on hyviä kokemuksia joskus kymmenen vuoden takaa, mutta en tiedä uskallanko nykyisin dipata, kun on olkapään kanssa ollut ongelmia. Enpä ennen tiennyt tuota totuutta lankkupenkistäkään. Silti, tuskin niitä tulee kaytetyksi. Kun ei oo lankkuja. Pysäytystä kokeilen aina silloin tällöin, kevyissä ja vähän raskaammissakin sarjoissa. Jeps, eiköhän tässä ala olla tietoa kasassa tulevia treenejä varten. Vielä kerran kiittää ja kumartaa.jto sanoi:lankkupenkki treenaa ojentajiakin tietysti siellä yläosassa, mutta rintaa lähinnä siksi, että se nosto lähtee rinnan (ja hartioiden) avulla tyhjistä. suosittelen myös dippiä apuliikkeeksi. sillä saa hartiat ja ojentajat kyytiä.
hyvin paljon merkkaa myös tangon liikerata. sen ei sais olla body-tyyppinen ballistinen, vaan suoraan rinnalta ylös, jolloin saat ne sun vahvat ojentajat ja selän paremmin käyttöön. jos tanko kääntyy naamalle, on kyse suhteessa heikoista hartioista.
noi vahvat ja heikot ykköset saattaa johtua aika monesta jutusta. vaikee noin yleisesti sanoa. ennätyskokeilujen olosuhteet (kellonaika, lepopäivien määrä, yleinen vireys...) vaikuttaa. treenitaustalla on myös merkitystä. jos treenaa body-painotteisesti, saattaa sarjat parantua, mutta ykkönen ei samassa suhteessa ja päinvastoin.
stoppaaminen vaikuttaa tosi paljon. sitäkin voi treeneissä sillon tällön tehdä, että tuntuma pysyy. esim. jos tekee 4*4*80%, yrittäis stopata sen viimesen noston per sarja. stoppailu suurissa määrin saattaa viedä tukkoon, joten sitä kantsii annostella kuuriluontoisesti. lankku- ja lattiapenkit kannattaa stopata melkein aina. niissä ei kuitenkaan se staattisen työn osa ole niin iso.
rinnan apuliikkeistä vielä: tee ne käsipainopunnerrukset siten, että kyynärvarret kaatuu hieman ulospäin koko ajan, eli paine pysyy rinnalla eikä ojentajilla. laske melko syvälle ja levitä kyynärpäät kunnolla ulos toisin kuin kisapenkissä. keskity nostamaan kyynärpäitä(!) ulospäin kaarevaa rataa ja paina yläosaa lähestyttäessä olkavarsia kovaa keskelle. ikäänkuin pyrit hauiksilla rusentamaan rinnat kasaan. pidä yläselässä tukeva pieni kaari ja takahartiat penkissä. voit myös tehdä liikkeen hieman alaviistolla penkillä sekä vinopenkillä.
Olisin mieliksesi ja omaan normaaliin vastaustyyliin pohjaten vaihtanut kommentin "paskapuhetta" kommentiksi "roskapuhetta", mutten enää voinut editoida... jostain syystä vain yhdyssanan alkuosa vahingossa lipsahti :piis:kun et mua tunne, älä alennu käyttään tollasta kieltä. ittees vaan nöyryytät tollasella, aikunen äijä . varsinkaan, kun sulta ei mokomalle mitään perusteita ole. tollanen "puuro on pahaa, ku se vaan on" -tyylinen touhu ei kauheesti hätkäytä.
mutta: mä en ala tästä kinastelemaan. sä saat kyykätä ihan kaikessa rauhassa polvia oikein kunnolla vaan eteen työntelemällä. sillä sä kuitenkin häviät raudoissa 20-40%, mikä ei taas mua haittaa pätkän vertaa
jto sanoi:jatkossa sitten, jos siltä tuntuu, voit siirtyä helpommin varsinaiseen voimanostohommaan, kun takana on jonkinasteista sisäänajoa leveemmällekin tekniikalle. toisaalta voit myös harrastaa ihan tavallista voimailua, johon sellanen puolileveä (jalat hieman hartioita leveämmällä) kyykky on oikein hyvä.
jto sanoi:suosittelisin kuitenkin sun kyykkyihin melko konservatiivista lähtökohtaa ihan yleiskehityksenkin takia. voisit tehdä tollasta j.uhiksen mainitsemaan body-kyykkyä toisena ja sitten hieman leveempää toisena kyykkynä. tällai pystyt kehittämään hyvin sekä reisien että lantion seudun lihaksistoa. yhdellä kyykkykerralla kannattaa siis tehdä vain yhtä versiota.
ihanahelena sanoi:mutta kyykyn täytyisi käydä yhtä alhaalla kuin voimannosto kyykky? Nyt en uskalla niin alhaalla käyttää, mutta vähennän sen verran painoja, että uskallan