VHH-Safkat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vilu
  • Aloitettu Aloitettu
Millainen se sitten pitäisi olla, että vakuuttaisi. 18,6g proteiinia, 12,1g hiilaria ja 11,2g rasvaa, joista suurin osa tyydyttymätöntä. Lisäksi 14,1g kuituja päälle. Ei kai tuon parempaa leipää ole bodarille vielä tehtykään. Omaan silmään vaikuttaa kyllä aika hyvältä tuotteelta.

Paljonkohan tuolla on hintaa?

Siinä on valkoinen vehnäjauho yksi pääraaka-aineista, taas idiootit päästetty kokkailemaan reseptejä??
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Siinä on valkoinen vehnäjauho yksi pääraaka-aineista, taas idiootit päästetty kokkailemaan reseptejä??

No hui, tuleeko siitä nyt tuosta määrästä kipeeksi?? Oisko tumma vehnäjauho sitten pelastanu tuotteen? Se millä tuohonkin sitkosta saadaan aikaan on vehnägluteeni.. ei sitä toimivaa leipää kovin monesta aineksesta saa aikaan. Tai voihan sitä vaikka pikku kivistä tehdä mutta se ei ole leipää enää :)
 
No hui, tuleeko siitä nyt tuosta määrästä kipeeksi?? Oisko tumma vehnäjauho sitten pelastanu tuotteen? Se millä tuohonkin sitkosta saadaan aikaan on vehnägluteeni.. ei sitä toimivaa leipää kovin monesta aineksesta saa aikaan. Tai voihan sitä vaikka pikku kivistä tehdä mutta se ei ole leipää enää :)

Joku voi hyvin tullakin. Kyse ei ole tummasta tai vaaleasta vehnajauhosta, vaan yleisesti ottaen VILJASTA. Leipaa voi tehda vaikka mantelijauhosta ja sellaista kaipaisinkin kauppoihin. Tosin en ole niin hifistelija, etten tata Karppistakin voisi silloin talloin syoda :)
 
No nuo leipomot eivät varmaan halua tehdä perinteisiä ja rasvaisia leipiä, vieläpä maun vaarantaen. Voi olla, että parhaiten myy juurikin tällainen huomattavasti normaalia vähähiilarisempi muunnelma, joka ei kuitenkaan sisällä kovin paljoa rasvaa ja makukin lienee (?) lähellä normaalia leipää
 
Tuota monkeyfoodin vhhpitsapohjaa täytyy kyllä kokeilla :O
 
No hui, tuleeko siitä nyt tuosta määrästä kipeeksi?? Oisko tumma vehnäjauho sitten pelastanu tuotteen? Se millä tuohonkin sitkosta saadaan aikaan on vehnägluteeni.. ei sitä toimivaa leipää kovin monesta aineksesta saa aikaan. Tai voihan sitä vaikka pikku kivistä tehdä mutta se ei ole leipää enää :)

Ostin itsekkin tuota, ei siinä vikaa ole ja vehnägluteeinikin on proteiinia, kirjoitinki siitä miksi tuossa ei ihan prosessoidun valkoisen vehnäjauhon tilalla kaytetty hiivaleipä, speltti tai tms. täysviljajauhoa.
 
Lahdessa ainakin kaikki uutuudet tulevat nopeammin citymarketteihin, kun prismoihin. Eilen kävin kattomassa niin citymarketista löyty jo, mutta prismasta ei.
 
herkkusieni nyytit!
-Tuoreita herkkusieniä
-Pekonia
-Aurajuustoa/jotakin tuorejuustoa

poista kannat herkkusienistä, laita aurajuusto sisään, laita pekoni ympärille ja vaikka hammastikulla kiinni. Grillaa tai paista uunissa!

tajuttoman hyviä :D
 
Kokeilinpa tätä.

Kananmunalla pitsapohja kuulosti ihan häröltä. Senhän täytyy olla semmonen lutru, semmonen kananmuna, eikö?

No vatkasin vaahdoksi ja sekotin keltuaiset, ja ei perkele! Siitähän tuli aivan loistavaa ja rapeaa!

Sitten tein virheen: Lisäsin lisukkeet joista yks oli raejuusto. Big mistake. Raipasta irtoava neste vetää koko pohjan ihan sörsseliksi. Lopputulos oli täys totaalifailurelutrumunakas. No, makrot ainakin on kohillaan mutta vitutus ihan mieletön.

Mitä tästä opimme: Lisäämme seuraavalla kerralla lisukkeet viimeisenä ja jätetään raejuusto pois. Ehkä noi katkaravutkin ois voineet olla kuivempia niin lopputulos ois ollu rapsakka. Aivan loistava resepti ja aion ehottomasti tehä toiste, mutta fiksummin.
 
Tein tänää semmosta karppiruokaa

maustamatonta broileria 300g
viola afrikan paprika tuorejuustoa 50g
cayennepippuria oma valitsema määrä maun mukaan
pari lusikallista salsaa
mausteita
fetajuustoa

sekoitin nää siis broilerin kanssa, ja sain aivan loistavan makuisen marinadin broilerille! söin tätä fetajuusto salaatin kera, ja ainakin salaatin kanssa ihanaa.
 
Pizzapohjan saa helpoiten tehtya sekoittamalla pussilliseen juustoraastetta pari kananmunaa (ma teen tuon aina hatusta, joten kokeilemalla loytyy sopivat maarat). Tuosta tulee sellaista loysaa ripulia, joten sitten vain kaataa pellille levittaen tasaiseksi ja ouhueksi. Taman jalkeen grillitasolle uuniin kunnes on kovettunutta ja juusto hiukan ruskistunut. Tuosta saa todella ohuen pohjan aikaiseksi eika pohja maistu itse pizzassa juurikaan.
 
Leipäjuusto.
Esimerkiksi Juustoportin.
100g sisältää: Energiaa 290 kcal, proteiinia 18 g, hiilihydraattia 3 g ja rasvaa 22 g.
 
Tein karppipizzaa

pohjaan laitoin

1 prk maitorahkaa (valion pehmeän makuista)
170g juustoa
2 kanamunaa
4rkl vehnälesettä
3 rkl soijajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Paistoin 200 asteisessa uunissa ensin 10 min. Sitten täytteet päälle ja 10-15 min lissää.

Tuli todella hyvää!!

makrot 100g näyttää tältä:

185kcal protskut: 16.2g hiilarit: 4.3g rasvat: 10g
kuitua: 1.7g


Niin ja rakenne! Heti uunista tulleena on hieman löysähkö ei voi käsin syödä, mutta haarukalla ja veitsellä loistavasti. Mutta hieman kun antaa jäähtyä niin kovettuu sen verran että on ihan käsin syötävää.
Ja nyt kun söin aamulla viimeisen palasen jääkaappi kylmänä niin vastasi pakastepizzan pohjaa ohuudeltaan ja koostumukseltaa
 
Tuosta postin 58 ohjeesta sovelsin täytteen lämpimiin voileipiin.

10 siivua Karppista
1 purkki lidlin Nixe-tonnikalaa auringonkukkaöljyssä (valutin pintaöljyt pois)
1 kananmuna
0,5dl mantelirouhetta
100g valio raejuustoa
mausteet, itse käytin n. 2rkl sinaappia ja n. 2rkl Sriracha-chilikastiketta (miksei tuohon nyt kävisi mikä tahasa muukin chilimauste).
n. 150g oltermanni-juustoraastetta leipien päälle
kevyt töräys ketsuppia voiteluun

Elikkä het kärkeen uuni lämpiämään 200c. Sitten sekoitetaan kulhoon tonnikala, kananmuna, mantelirouhe, raejuusto ja mausteet. vatkataan, kunnes koostumus on tasainen. Sitten leivät levitetään uunipellille, sipaistaan kevyesti ketsupilla ja tasainen kerros tuota tonnikalamassaa pintaan. Minulla tuo satsi riitti juurikin 10 leipään oikein hyvin. Sitten päälle hieman juustoraastetta, oman maun mukaan voi viimeistellä oreganolla. Koko komeus uuniin ja pidetään uunissa, kunnes juusto alkaa ruskettua eli n. 10-15min.

Makrot tässä on per leipä : P 21, HH 5, R 11. On erittäin täyttäviä, isokin karpaasi täyttyy neljästä-viidestä palasta. Suosittelen kokeilemaan!
 
lähes 0 hh rullakebab

Kokeilinpa tätä.

Kananmunalla pitsapohja kuulosti ihan häröltä. Senhän täytyy olla semmonen lutru, semmonen kananmuna, eikö?

No vatkasin vaahdoksi ja sekotin keltuaiset, ja ei perkele! Siitähän tuli aivan loistavaa ja rapeaa!

Sitten tein virheen: Lisäsin lisukkeet joista yks oli raejuusto. Big mistake. Raipasta irtoava neste vetää koko pohjan ihan sörsseliksi. Lopputulos oli täys totaalifailurelutrumunakas. No, makrot ainakin on kohillaan mutta vitutus ihan mieletön.

Mitä tästä opimme: Lisäämme seuraavalla kerralla lisukkeet viimeisenä ja jätetään raejuusto pois. Ehkä noi katkaravutkin ois voineet olla kuivempia niin lopputulos ois ollu rapsakka. Aivan loistava resepti ja aion ehottomasti tehä toiste, mutta fiksummin.

Meitsi teki tällä viikolla edellisen postin ja jonkin (mustaakseni) tämän ketjun aiemman viestin innoittamana lähes 0 hh RULLAKEBABIA

"tortilla" -lätty:

- 3 kananmunaa
- suolaa
- himpun verran vehnäleseitä

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, Lisää valkuaisvaahdon joukkoon rikkivatkatut keltuaiset ja suola varovasti sekoitellen. Kaada seos voidellulle leivinpaperille, joka on uunipellin päällä. Lykkää setti uuniin (n. 200 C) about 10 minuutiksi.

TÄYTE:
- itse tehtyä kebabia riittävästi
- 1 iso tomaatti
- kiinankaalta
- valkosipulimajoneesia
- chilejä / pepperoneja
-juustoraastetta
- muita lisukkeita maun mukaan

Tortillalätyn paistuessa uunissa paista voissa pannulla itse tehtyä kebua (resepti täällä: http://www.pakkotoisto.com/ravinto/32307-tee-se-itse-kebab/) sopivaksi arvioimasi määrä, pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi, suikaloi kiinankaalta ja varaa juustoraaste valmiiksi.

VALMISTUS:
Ota tortillalätty uunista kun se on sopivasti paistunut, mutta ei vielä liian rapea. Lado lätyn päälle paistamasi kebabliha, tomaattikuutiot, kiinankaalisuikaleet ja pepperonit. Lisää vielä valkosipulimajoneesia ja ripottele kaiken päälle vielä juustoraaste (oman maun mukaan voi käyttää vieläpä esim. aurajuustoraastetta). Rullaa koko komeus paketiksi leivinpaperia apuna käyttäen ja kääräise paketti folioon. VOIN MELKEIN TAATA, että pesee mennen tullen karvarannepizzerioiden rullakebut ja on ravintoarvot kohdallaan.

PS. meitse vetelee tällä hetkellä ketolla, niin siksi homma on noin ehdotonta hiilareiden suhteen. Ne, joilla on enemmän varaa ruokavaliossa voi tietysti käyttää esim. kaupan kebabkastikkeita, ketsuppia jne.
 
Meitsi teki tällä viikolla edellisen postin ja jonkin (mustaakseni) tämän ketjun aiemman viestin innoittamana lähes 0 hh RULLAKEBABIA

"tortilla" -lätty:

- 3 kananmunaa
- suolaa
- himpun verran vehnäleseitä

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, Lisää valkuaisvaahdon joukkoon rikkivatkatut keltuaiset ja suola varovasti sekoitellen. Kaada seos voidellulle leivinpaperille, joka on uunipellin päällä. Lykkää setti uuniin (n. 200 C) about 10 minuutiksi.

TÄYTE:
- itse tehtyä kebabia riittävästi
- 1 iso tomaatti
- kiinankaalta
- valkosipulimajoneesia
- chilejä / pepperoneja
-juustoraastetta
- muita lisukkeita maun mukaan

Tortillalätyn paistuessa uunissa paista voissa pannulla itse tehtyä kebua (resepti täällä: http://www.pakkotoisto.com/ravinto/32307-tee-se-itse-kebab/) sopivaksi arvioimasi määrä, pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi, suikaloi kiinankaalta ja varaa juustoraaste valmiiksi.

VALMISTUS:
Ota tortillalätty uunista kun se on sopivasti paistunut, mutta ei vielä liian rapea. Lado lätyn päälle paistamasi kebabliha, tomaattikuutiot, kiinankaalisuikaleet ja pepperonit. Lisää vielä valkosipulimajoneesia ja ripottele kaiken päälle vielä juustoraaste (oman maun mukaan voi käyttää vieläpä esim. aurajuustoraastetta). Rullaa koko komeus paketiksi leivinpaperia apuna käyttäen ja kääräise paketti folioon. VOIN MELKEIN TAATA, että pesee mennen tullen karvarannepizzerioiden rullakebut ja on ravintoarvot kohdallaan.

PS. meitse vetelee tällä hetkellä ketolla, niin siksi homma on noin ehdotonta hiilareiden suhteen. Ne, joilla on enemmän varaa ruokavaliossa voi tietysti käyttää esim. kaupan kebabkastikkeita, ketsuppia jne.

satuimpa itekkin tekemään melkein vastaavan setin viikonloppuna, sillä erotuksella että heitin kananmunat vaan suoraan kulhoon ja tehosekoittimella vaahdoksi..Heitin vielä pari ruokalusikallista turkkilaista jugurttia ja levitin pellille, päälle ripottelin aurajuustomurusia :) Hyvää tuli ja tossa voi käyttää mielikuvitusta mitä haluaa täytteeksi, tulee nykyään todella usein valmistettua kananmunat uunissa, varsinkin tuo turkkilainen jugu antaa sellasen "piirakkamaisen" olemuksen tuolle setille.

Oma lempiruoka tällähetkellä on kukkakaalimuusi. Keittää kaalit ja joukkoon turkkilaista jugurttia, suolaa ja voita ja sekoittimella muusiksi. Viimeksi eilen tuli syötyä silakkapihvien kanssa ja oli todella hyvää :)
 
Onko tämä jo tullu esiin täälä? Mitä mieltä ihmiset on tuosta?

Luulisin, että mille tahansa ruokavaliolle löytyy joku järkevä perustelu, ja minkä tahansa tutkimuksen voi asetella tukemaan mitä tahansa haluttua tulosta.

Ja tossa nyt on varmaan sekin, että vähähiilihydraattinen ruokavalio voi olla aika vapaasti määritelty ja yksilökohtainen ratkaisu ruokavaliossa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom