Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä
Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)
ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:
koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g
Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.
Laitoin tän jo toiseenkin triidiin, mutta tännekin. Hieman ylläolevaa muokaten eilen tuli taas tehtyä ihan törkeän hyviä tonnikalapihvejä, niin laitetaan tämä nyt taas tähän:
Tonnikalapihvit (n. 8 kpl)
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 200g raejuustoa
- 2 kananmunaa
- jonkin verran korppujouhoja (jos ja KUN haluaa vältellä hiiluja, voi käyttä esim. mantelijauhoa)
- mustapippuritouhetta, chilijauhetta ja sinappia
Valmistus:
- Heitä toinen purkillinen tonnikalaa johonkin riittävän suureen kulhoon öljyineen kaikkineen, kaada toisesta tonnaripurkista päällimmäiset öljyt pois ja lisää tonnarit tästä purkista ensimmäisten joukkoon (näin tulee kokemukseni mukaan parempi rakenne kuin jos laittaisi molemmat purkit öljyineen).
- Lisää kulhoon kananmunat ja raejuusto.
- Mössää seos tasaiseksi esim. isolla puuhaarukalla / perunanuijalla.
- Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan (esim. 1 tl mustapippurirouhetta, 3 tl chilijauhetta ja 1 rkl sinappia) ja noin vajaan desin verran korppu/mantelijouhoja niin, että taikina saa vähän rakennetta. Sekoita.
- Muotoile näin syntyneestä "taikinasta" kämmenien välissä palloja (n. 8 kpl), paina pallo varovasti kasaan pihvin muotoon ja paista kohtuullisen kuumalla pannulla (mieluiten voissa) n. 4 min per puoli.
- Jos haluaa hifistellä, voi pallon vielä ennen muotoilua ja pannulle laittoa pyöritellä mantelirouheessa, jolloin paistopinnasta tulee rapea.
Omaan makuun noi on ainakin ihan sikahyviä, sisältää runsaasti prodea, on helppo ottaa eväsrasiassa mukaan kouluun, töihin tai mihin vaan ja maistuu taatusi kylmänäkin paremmalle kuin pelkkä tonnikala-raejuustomössö.
Tietysti noiden valmistus kysyy vähän aikaa, mut jos tonnari persumuodossaan on alkanut tökkiä, niin kehoitan kokeilemaan. Ravintoarvoja en ole laskenut, vaikka se helppoa olisikin.