VHH-Safkat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vilu
  • Aloitettu Aloitettu
Lähes hiilariton pannukakku:

4 munaa
kuumennuksen kestävää makeutusainetta haluttaessa
hyppysellinen leivinjauhetta
n. 100 g tuorejuustoa

Vatkaa valkuaiset erikseen ja sekoita muut erikseen ja yhdistä varovasti. Paista 150 asteessa 20-30 min. Söin kermavaahdon, marjojen ja stevian kanssa ja että oli hyvää :hyper:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
"Lohkoperunat" lantusta:
Kuori lantut, pilko venemuotoon.
Lantut johonki kulhoon, kulhoon reilusti oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, chilimaustetta, paprikamaustetta.
Pyörittelee sielä niitä ja laittaa uunipellille leivinpaperin päälle ja uuniin 225 asteeseen n.30min.
Hiilareita n.5g/100g.
Sopii hyvin esim tuon itsetehdyn kebabin kanssa!
yllättävän hyvää kun en normaalisti lantusta tykkää. toimii ainakin kalapuikkojen ja kanan kanssa ja tulee samalla vaivalla uunissa. :)
 
Pakko pistää mun uus munakas resepti koska se on tällä hetkellä tuunattu lähelle täydellisyyttä.

3 munaa
Mustapippuria
Salamitangosta leikattu salami viipaleita
Juustoraastetta
Tomaatti

Kananmunat pannulle miedolla lämmöllä (itellä on 4 asteikolla 1-6)
Mustapippuria päälle oikeen kunnolla ja annat munakkaan sitten jäähtyä niin että se on reunoista irti. Tämän jälkeen juustoraaste päälle ja sen jälkeen lisäät salamiviipaleet ja viipaloidun tomaatin päälle. Levy kiinni ja taitat munakkaan kahtia ja annat sisällön lämmetä pari minuuttia ja siitä lautasella sitten.

Eilen kokeilin ensimmäistä kertaa ja aivan uskomattoman hyvän makuista.
 
Testattu, loistava ja nopea vhh-napo yllättäviin mässyihin!

Huuhtele purkillinen kikherneitä ja lataa ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 10-15 min luukku raollaan niin että kuivahtavat. Ota pois, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon loraus oliiviöljyä sekä suosikkimaustesekoituksesi (itsellä toimii: reilu puoli tl suolaa, ripaus chiliä ja reippaasti jauhettua juustokuminaa). Kaada takaisin pellille. Nosta uunin lämpötila 225, ja paista herneitä n. 15 min lähellä vastuksia rapeiksi. Pistele poskeesi heti tuoreeltaan, nämä eivät säily yhtä herkullisina seuraavaan päivään, tosin luultavasti tuhoat annoksen alle varttitunnissa joka tapauksessa.
 
Nostetaas tää threadi takasi ylös.

Kukkakaalimuusi ja makkarakastike:

Kukkakaalimuusi:
500g (tai niin paljon kun haluaa tehdä) pakastekukkakaalia.
Ruokalusikallinen voita.
Loraus kermaa.
Suolaa ja valkopippuria ripaus

Keitä kukkakaaleja n. 5-10min (ei liian kovaksi mutta ei liian pehmeäksikään)
Kaada vesi pois ja lisää mausteet, voi ja loraus kermaa ja soseuta sauvasekoittimella muusimaiseksi.

N. 11hh koko satsissa.


Makkarakastike:
Lihaisia makkaroita (esim ukkopekkaa)4kpl.
1 iso sipuli
Kermaa 2dl (tai vähän vajaakin riittää).
½pakettia voimakasta koskenlaskijaa.
Maustepippuria ja chilimaustetta.

Ruskista sipulit ja makkarat pannulla.
Kaada kerma sekaan ja paloiteltu koskenlaskija juusto sekaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä.
Mausta.
Syö.

n. 10hh koko satsissa (ilman sipulia n. 6hh)

Ja näistä molemmistaha saa joku 2-3 annosta!
 
Itse huitasin tänään ennen treeniä burriton, jonka "leipä" oli tehty kananmunasta. Vatkataan pari munaa kupissa ja levitetään leivinpaperille. Siihen vaan sitten maun mukaan täytteet.
Esim. avocadosta on hyvä itse vääntää cuacamole, koska hiilareita ei taida olla juuri ollenkaan. Tomaattipyreestä ja paseeratusta tomaatista voi sitten veistellä tomaattimössön.
Eihän tuo tietty valmiskaan kaupan mössö paljoa hiilareita sisällä.

Toinen hyvä jota tein eilen on kananmunablini. Pohjaan ja kanteen tulee pari kananmunaa, vähän emmentalia, pilkottua sipulia, vähän suolaa ja mustapippuria.
Paistetaan ensin pohja, jonka jälkeen heitellään täytteet. Itse viipaloin täytteeksi salamia ja kinkkuhan toimii aina. Siihen päälle toinen kananmuna, jossa samat ainekset, kuin pohjassa ja paistetaan kevyesti kummaltakin puolelta.
Kruunasin komeuden vielä ruokalusikallisella smetanaa, sipulimurskaa ja vähän valkosipulia. Nuo mitat on tietty viitteellisiä, eli maun ja fiiliksen mukaan voi lähtä tota rakentaan.
 
Kyllä sen keltuaisenkin voi salaattiin laittaa :rolleyes:

Mä teen paljon uunivihanneksia, eli pilkon paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia (paljon!), parsakaalia jne., laitan vuokaan ja sit uuniin n. 30 minuutiksi. Uunin jälkeen niille voi tehdä juustokastikkeen, mihin tulee maitoa (kuumenna kattilassa) ja juustoa (sulata maidon joukkoon, vuohenjuusto on aika hyvää). Mausteena mustapippuria ja suolaa.

Selitäs vähän vielä tarkemmin. Laitatko vihannekset johonki folioon? Meinaan, että eivätkö ne kärähdä/kuivu uunissa aika nopsaan? Kuin iso tuosta juustokastikkeesta tulee eli kuinka paljon maitoa/juustoa? Toimisiko homma, jos laittaa vihannekset lillumaan juustokastikkeeseen alusta lähtien?
 
Selitäs vähän vielä tarkemmin. Laitatko vihannekset johonki folioon? Meinaan, että eivätkö ne kärähdä/kuivu uunissa aika nopsaan? Kuin iso tuosta juustokastikkeesta tulee eli kuinka paljon maitoa/juustoa? Toimisiko homma, jos laittaa vihannekset lillumaan juustokastikkeeseen alusta lähtien?

En laita folioon, ihan vaan vuokaan. Sinne sit oljya jonkin verran ja vettakin voi laittaa jos pelkaa karahtamista. Loppua kohti voi laittaa vaikka kermaa (eli siis niin etta kerma ehtii olla uunissa vain about viitisen minuuttia). Ma laitan aina pelkkaa oljya ja joskus on voinut parsakaalin latvat vahan karahtaa, mutta tykkaan rapeista vihanneksista joten ei haittaa :D

En laittaisi juustokastiketta ihan koko ajaksi uuniin. Vahaksi aikaa voi laittaa, samalla tavalla kuin ylla ehdotin kerman laittamista.
 
VHH-leipä (tuunattu Oopsit-resepti)

6-7 munaa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl mantelijauhetta
100 g voita
1tl leivinjauhetta

Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi ja vatkaa keltuaiset muut ainekset eri kulhossa (sulata voi). Yhdistä. Laita taikina uunipellille ja paista 150 asteessa 20-30 min. Jaa pellillinen veitsellä leipäpaloksi. Tästä tulee jo aika reilu annos todella täyttävää leipää! Säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin muutaman päivän.
 
Ai että kun napa paukkuu, vhh rullakebab:

-4 kananmunaa
-0,5 tl suolaa

Erottele ensin valkuaiset munista ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon suola ja keltuaiset ja vatkaa sekaisin. Pellille leivinpaperille tasaiseksi kentäksi ja 200 asteisessa uunissa 10min. Kannattaa tarkkailla ettei ala liiaksi tummumaan. Tällöin massasta tulee kovaa ja rapisee myöhemmin.

Uunista veke ja mitä tykkää päälle. Itse tein tänään satsin sisällöltään:
-250g juustoraastetta
-200g kinkkusuikaleita
-200g kebablastua
-jalopenoja
-1 sipuli
-pikkusisko juustoa

Takaisin 200 asteiseen lämpiöön, 10min ja uunista ulos. Päälle vielä ruukkusalaattia ja kurkkukuutioita, sekä loraus kebab kastiketta. Leivinpaperin kanssa jööti tiiviiksi rullaksi, keskeltä poikki ja kupua ravitsemaan.
Suosittelen lämmöllä ja täydellä mahalla.
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.

Laitoin tän jo toiseenkin triidiin, mutta tännekin. Hieman ylläolevaa muokaten eilen tuli taas tehtyä ihan törkeän hyviä tonnikalapihvejä, niin laitetaan tämä nyt taas tähän:

Tonnikalapihvit (n. 8 kpl)
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 200g raejuustoa
- 2 kananmunaa
- jonkin verran korppujouhoja (jos ja KUN haluaa vältellä hiiluja, voi käyttä esim. mantelijauhoa)
- mustapippuritouhetta, chilijauhetta ja sinappia

Valmistus:
- Heitä toinen purkillinen tonnikalaa johonkin riittävän suureen kulhoon öljyineen kaikkineen, kaada toisesta tonnaripurkista päällimmäiset öljyt pois ja lisää tonnarit tästä purkista ensimmäisten joukkoon (näin tulee kokemukseni mukaan parempi rakenne kuin jos laittaisi molemmat purkit öljyineen).
- Lisää kulhoon kananmunat ja raejuusto.
- Mössää seos tasaiseksi esim. isolla puuhaarukalla / perunanuijalla.
- Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan (esim. 1 tl mustapippurirouhetta, 3 tl chilijauhetta ja 1 rkl sinappia) ja noin vajaan desin verran korppu/mantelijouhoja niin, että taikina saa vähän rakennetta. Sekoita.
- Muotoile näin syntyneestä "taikinasta" kämmenien välissä palloja (n. 8 kpl), paina pallo varovasti kasaan pihvin muotoon ja paista kohtuullisen kuumalla pannulla (mieluiten voissa) n. 4 min per puoli.
- Jos haluaa hifistellä, voi pallon vielä ennen muotoilua ja pannulle laittoa pyöritellä mantelirouheessa, jolloin paistopinnasta tulee rapea.

Omaan makuun noi on ainakin ihan sikahyviä, sisältää runsaasti prodea, on helppo ottaa eväsrasiassa mukaan kouluun, töihin tai mihin vaan ja maistuu taatusi kylmänäkin paremmalle kuin pelkkä tonnikala-raejuustomössö.

Tietysti noiden valmistus kysyy vähän aikaa, mut jos tonnari persumuodossaan on alkanut tökkiä, niin kehoitan kokeilemaan. Ravintoarvoja en ole laskenut, vaikka se helppoa olisikin.
 
Saisko tänne kerättyä eri tuotteita, joita porukka ostaa kaupasta? Tällä tavalla ei tarttis käyttää kaupassa tuntia siihen, että käy jokaisen tuotteen läpi ja tutkii ravintoarvoja.Varsinkin sellaisia tuotteita, joita nyt ei ihan joka päivä täälä luetella. Varmasti kananmunia ja tonnikalaa jokainen osaa hyllystä etsiä. Itse olen törmännyt nyt Tapolan Tulikukko-makkaraan, jossa hyvät ravintoarvot vhh-dieetillä oleville. Samoin Korpelan kevyt broilerin fileekuutiot- ovat tulleet erittäin tutuksi.
 
Ukko-pekka makkara on kans tykki iltapala, olikos jopa 0.1g hiilaria. Kotijuusto, kreikkalainen/turkkilainen jugurtti. Äkkiä noi tuli mieleen "erikoisemmista"
 

Suositut

Back
Ylös Bottom