VHH-Safkat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vilu
  • Aloitettu Aloitettu
- pekoni (hh 0,3 %)
- kabanossi karski -makkara (hh 1,3%)
- Vilunkin mainitsema kotijuusto (hh n. 3 %)
- metwursti on ihan jees vaihtelua tonikalalle vaikka suolaa ja rasvaa tuleekin siitä melko reilusti
- kaikki rasvaiset juustot on jees (halloum, aurajuusto, gouda, täysrasvaiset sulatejuustot) mukavasti saa vaihtelua ihan tavisruokiinkin noilla

Siinäpä nyt noita mitä tuli nopeasti mieleen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ruskista 400 grammaa jauhelihaa runsaassa voissa, kun jauheliha on kypsää riko sekaan 4 munaa ja hämmentele kunnes munat on kypsiä. Mausta mieleiseksi. Ravintoarvot kohillaan! Ja hyvää jatketta toi muna jauhelihalle.
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.

Tein äske kyseisen satsin ja täytyy kyllä myöntää, että perkuleen hyviä ovat !
 
Tämä lähtee huomena uuniin. :kuola:
 
Ruskista 400 grammaa jauhelihaa runsaassa voissa, kun jauheliha on kypsää riko sekaan 4 munaa ja hämmentele kunnes munat on kypsiä. Mausta mieleiseksi. Ravintoarvot kohillaan! Ja hyvää jatketta toi muna jauhelihalle.

tämä menee huomenna testiin kuulostaa aikas hyvältä mutta taidan laittaa sipulia sekaan.:rock:
 
tämä menee huomenna testiin kuulostaa aikas hyvältä mutta taidan laittaa sipulia sekaan.:rock:

jatkojalostin tota, nyt tuli enemmän semmosta kastikemaista, eli ruskistaa sipulin ja jauhelihan (400g), sekaan 4 munaa ja sekottelee kunnes munat on kypsyny, sit nakkaa sekaan purkin rahkaa ja muutaman lusikallisen maapähkinävoita ( kurrea) ja maustaa oman maun mukaan, helvetin hyvää.
 
Tonnikalapihvit (n. 8 kpl)
- 2 prk tonnikalaa öljyssä
- 200g raejuustoa
- 2 kananmunaa
- jonkin verran korppujouhoja (jos ja KUN haluaa vältellä hiiluja, voi käyttä esim. mantelijauhoa)
- mustapippuritouhetta, chilijauhetta ja sinappia

Valmistus:
- Heitä toinen purkillinen tonnikalaa johonkin riittävän suureen kulhoon öljyineen kaikkineen, kaada toisesta tonnaripurkista päällimmäiset öljyt pois ja lisää tonnarit tästä purkista ensimmäisten joukkoon (näin tulee kokemukseni mukaan parempi rakenne kuin jos laittaisi molemmat purkit öljyineen).
- Lisää kulhoon kananmunat ja raejuusto.
- Mössää seos tasaiseksi esim. isolla puuhaarukalla / perunanuijalla.
- Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan (esim. 1 tl mustapippurirouhetta, 3 tl chilijauhetta ja 1 rkl sinappia) ja noin vajaan desin verran korppu/mantelijouhoja niin, että taikina saa vähän rakennetta. Sekoita.
- Muotoile näin syntyneestä "taikinasta" kämmenien välissä palloja (n. 8 kpl), paina pallo varovasti kasaan pihvin muotoon ja paista kohtuullisen kuumalla pannulla (mieluiten voissa) n. 4 min per puoli.
- Jos haluaa hifistellä, voi pallon vielä ennen muotoilua ja pannulle laittoa pyöritellä mantelirouheessa, jolloin paistopinnasta tulee rapea.

Omaan makuun noi on ainakin ihan sikahyviä, sisältää runsaasti prodea, on helppo ottaa eväsrasiassa mukaan kouluun, töihin tai mihin vaan ja maistuu taatusi kylmänäkin paremmalle kuin pelkkä tonnikala-raejuustomössö.

Tietysti noiden valmistus kysyy vähän aikaa, mut jos tonnari persumuodossaan on alkanut tökkiä, niin kehoitan kokeilemaan. Ravintoarvoja en ole laskenut, vaikka se helppoa olisikin.

Kokeilin äsken ja tosi hyviä tuli! Minimoin ekalla kerralla riskit ja käytin korppujauhoja, joten vähän tuli hiilareitakin. Taikinasta tuli silti kohtuullisen notkea, mutta yllättävän hyvin pihvit kestivät kasassa. Sellaisen sivuhuomion tein että vaikka käytin öljytonnikalaa, niin taikina oli vastaavaan jauhelihamössöön verrattuna huomattavasti rasvattomamman tuntuinen.

Ylläolevalla reseptillä tuli 10 pihviä, vähän isompiakin olisi voinut tehdä. Todella täyttäviä ja tosiaankin sata kertaa parempaa kuin raejuusto-tonnikalamättö :)
 
Ruskista 400 grammaa jauhelihaa runsaassa voissa, kun jauheliha on kypsää riko sekaan 4 munaa ja hämmentele kunnes munat on kypsiä. Mausta mieleiseksi. Ravintoarvot kohillaan! Ja hyvää jatketta toi muna jauhelihalle.

Laittaa vielä 200g tomattipyrettä/murskaa sekaan antamaan makua ja pilkkoo tuoreita, keitettyjä parsakaaleja siivuiksi sekaan. Uskomattoman hyvää. Parsoista tulee lähinnä lisää massaa ruualle, joten saa mahanki täydemmäksi.

Suosittelen parsojen keittoa (8-12min) pystyasennossa ja kun kypsiä, lisää parsojen päälle hieman sitruunatiivistettä antamaan lisää makua. Keittoveteen kannattaa myös lisätä suolaa 1tl/litra tai oman maun mukaan.
 
Millane olis hyvä VHH aamupala jos ei jaksa mitään jauhelihoja yms heti heräämisen jälkeen väsäämään? Semmonen aamupala mis ois protskua kunnolla ja täyttäs vatsan hyvin.
 
Millane olis hyvä VHH aamupala jos ei jaksa mitään jauhelihoja yms heti heräämisen jälkeen väsäämään? Semmonen aamupala mis ois protskua kunnolla ja täyttäs vatsan hyvin.

Ite vedän purkin rahkaa, desin jotain noista valion marjakeitoista(sokeroimaton) + 25g pellavansiemenrouhetta. Jos tuntuu et rahkasetit ei uppoo niin teen jonkun 3 munan munakkaan kinkulla, sipulilla ja juustolla.

Kummallakin jaksan hyvin tuonne 11 asti, syön yleensä seiskan aikaan aamupalan.
 
Kokeilin kanssa _JoE_:n tonnikalapihvi-reseptiä ja hyviä tuli! 2/8 meni samantien. Ennen pannulle heittämistä ajattelin, että näinköhän näistä pihvejä tulee, kun taikina tuntui murtuvan hyvin helposti. Pannulla pihvit sitten "vetäytyivät kasaan" ja rakenteesta tuli hyvä. Varmaan vielä paranisi, jos näistä saisi vielä ohuempia, mutta omilla taidoilla/hermoilla tuskin onnistunee :)

Niin ja vaikken mikään chilisuu olekaan niin maisteita näihin saa omasta mielestäni laittaa vaikka tuplamäärän!
 
meitsi heittää aika monesti tämmösen setin

300g kebablastuja (portti)
400g kabanossi
500g raejuustoa
4-6 kpl kanamunia ja tekee munakokkelia

paistaa kebabit ja makkarat (pilkottuna). sitte tekee munakokkeli ja lyö ne isoon kulhoon ja raejuusto sekaan..
tosta setistä syö pari päivää.

koko setin ravintoarvot:

kcal n.2500
prode 224
hiilarit 23
rasvat 178

:kuola:
 
Monkeyfoodin sivuilta pizzapohja! LOISTAVA!

Pohja:
4-5 kananmunaa
suolaa

Täytteet:
mitä haluat

Valmistus:
"Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi, vähän vielä sen jälkeen, kun vaahto jo pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi. Sekoita keltuaisia hieman että menevät rikki ja lisää ne sekä ripaus suolaa valkuaisiin lempeästi sekoittaen. Levitä massa leivinpaperille ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Lisää päälle täytteet ja paista vielä 15-20 minuuttia"

tein äsken. TOIMII! Pohja ei ole rapea, mutta pysyy kasassa. Itse laitoin päälle jauhelihaa, tomaattia ja kesäsipulia.
 
Monkeyfoodin sivuilta pizzapohja! LOISTAVA!

Pohja:
4-5 kananmunaa
suolaa

Valmistus:
tein äsken. TOIMII! Pohja ei ole rapea, mutta pysyy kasassa. Itse laitoin päälle jauhelihaa, tomaattia ja kesäsipulia.

Ite tein 3 munan pohjan ja tuli aika hyvä, sellasen "normaali" pitsan kokonen.

Oli kyllä herkkua!
 
Löytyykö leivälle mitään vhh korviketta?
Lopultakin VHH-leipää kaupasta, Prismasta nappasin pari pakettia eilen... ja on taivaallisen hyvää ketosapuskojen lomassa! 3g hiilaria per pala.

karppinen2.jpg


http://www.leipomosalonen.fi/index.php?p=Tuotetiedot&groupid=67&id=460
 
Millainen se sitten pitäisi olla, että vakuuttaisi. 18,6g proteiinia, 12,1g hiilaria ja 11,2g rasvaa, joista suurin osa tyydyttymätöntä. Lisäksi 14,1g kuituja päälle. Ei kai tuon parempaa leipää ole bodarille vielä tehtykään. Omaan silmään vaikuttaa kyllä aika hyvältä tuotteelta.

Paljonkohan tuolla on hintaa?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom