VHH-Safkat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Vilu
  • Aloitettu Aloitettu
Jep, kokeiltu on täälläkin. Sairaan kallista se on, mutta maultaan ehkä parempi ku Karppinen ja hieman parempi tuo ravintosisältökin. Koostumus on vähä semmonen sitkeä höttö, ei kovin perinteinen siis. Mutta jää itellä yleensä kaupan hyllyyn kun on tuplasti kalliimpaa kuin Karppinen joka sekin on jo tuollaseksi sekaleiväksi arvokasta.

En olekaan tuota uutuutta vielä bongannut. Täällä meilläpäin Karppinenkin maksaa noin 3 egee/paketti ja jos tuo Skarppi leipä on VIELÄ puolta kalliimpaa, niin jää kyllä kaupan hyllyyn. Karppisessa on se 3g hh/viipale ja tuota mahtuu ainakin meikäläisellä hyvin se pari palaa päivittäisiin hiiluihin silloin kun sattuu leipää tekemään mieli. Ollenkaan jokapäiväisessä käytössä tuo ei mulla ole.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En olekaan tuota uutuutta vielä bongannut. Täällä meilläpäin Karppinenkin maksaa noin 3 egee/paketti ja jos tuo Skarppi leipä on VIELÄ puolta kalliimpaa, niin jää kyllä kaupan hyllyyn. Karppisessa on se 3g hh/viipale ja tuota mahtuu ainakin meikäläisellä hyvin se pari palaa päivittäisiin hiiluihin silloin kun sattuu leipää tekemään mieli. Ollenkaan jokapäiväisessä käytössä tuo ei mulla ole.

Toi Skarppi oli ainakin prismassa 2,99€ pussi, oisko 220g ollu. Maku mun mielestä parempi ku Karppisessa, mut maku
juttuja. Toi mantelirouhe ilm nostaa tota hintaa aikas kovastii. Pitää toivoo et joskus vähä laskis...
 
Niin minustaki maku oli parempi kuin Karppisessa, mutta tuo hinta on tosiaan puolet kalliimpi ku pussi maksaa saman noin 3€ mutta siinä on tosiaan puolet vähemmän tavaraa :rolleyes:
 
Mä oon tehnyt joskus rahkalettuja. Eli 250g rahkaa, 2 munaa ja 2 kukkuraista teelusikkallista psylliumkuitua tai 3 rkl mantelijauhoja. Kaikki aineet sekasin ja voissa tai oliiviöljyssä paistaen. Marjojen kanssa oon itte tykännyt syödä.. Hyviä on!
 

Liitteet

  • rahkalettu3.jpg
    rahkalettu3.jpg
    611,8 KB · Katsottu: 1 763
Ja sit älyttömän helppoa on tehdä itse tuoretta leipää, tai no rieskoja oikeestaan. Vaikkapa näin:

1-2 munaa
pellavarouhetta
mantelijauhoja
(siemeniä)
(raastettu porkkana)
suolaa
öljyä

Kaikki aineet sekasin, taikinasta pitäs jäädä semmonen löysä, vettä voi lisätä. Kaada taikina leivinpaperin päälle joko yhdeksi isoksi tai useemmaksi pieneksi kiekoksi. Paistele 200-225 asteessa semmonen vartti tai vähän yli. Päälle voita tai kinkkua tai juustoa tai ihan mitä vaan. On hyvää!

Ja raaka-aineina voi käyttää maun mukaan kaikkia jauhoja, hiutaleita, siemeniä, piimää... Aina onnistuu ja ei oo lisäaineita, ei!
 
Mitenkä jengi vetää jauhelihansa VHH:lla? Meneekö ihan sellaisenaan paistettuna ilman mitään riisejä pastoja sun muita?

Vastauksena edelliseen kysymykseen yksi variaatio:
AURALIHAPULLAT JA KUKKAKAALIMUUSI (joka haluaa kaloreita ja makroja laskea, tehköön sen itse)

lihapullat:
400g naudan paistijauhelihaa
n. 50 g maitorahkaa
n. 100g aurajuustomurusia
1 kananmuna
(korppujauhoja)
mausteita oman maun mukaan, esim: mustapippuria, suolaa ja paprika- ja sipulijauhetta

Heitä kaikki ainekset kulhoon ja muusaa puuhaarukalla taikinasta tasainen köntti. Muotoile taikinasta ruokalusikan ja käsien avulla sopivan kokoisia pyöryköitä ja paista voissa pannulla. HUOM! Jos ei jaksa muotoilla miljoonaa lihapullaa, niin helpommalla pääsee, kun ottaa taikinasta isomman köntin käsien väliin, muotoilee pallon ja painaa tuon pallon kasaan pihviksi. Näitä tarvitsee tehdä paljon vähemmän kuin lihapullia. VINKKI: taikinan muotoilu käsissä onnistuu helpommin kun kostutat kätesi vedellä ennen muotoilua.

KUKKAKAALIMUUSI oli mainittukin täällä jo aiemmin, mutta tässä silti resepti:

- 1 kokonainen kukkakaali (n. 1 kg)
- valion 3 juuston 10 % maustettu ruokakerma (n. 0,5 dl)
- voita 2 rkl
- aromisuolaa maun mukaan
-valkopippuria reilu ripaus

Poista kukkakaalista kanta ja pilko se paloiksi. Keitä kukkakaalin paloja kattilassa niin kauan, että ne ovat sopivasti pehmenneet (n. 10 - 20 minuuttia). Kaada vesi pois ja muusaa kukkakaali sauvasekoittimella. Lämmitä kermaa muutama sekuntti mikrossa ja kaada se muusin joukkoon. Heitä joukkoon myös pari palaa voita. Sekoita ja mausta. Syö nautinnolla pihvien/lihapullien kanssa. Ja kuka sanoo, ettei ketolla saisi syödä hyvin.

EXTRA:
Jos ei halua syödä "pelkkää" muusia ja pihvejä, niin vielä PIKAINEN PIPPURINEN SIENIKASTIKE -resepti:
- n. 200 g herkkusieniä
- mustapekka pippurijuusto
- ruokakermaa 2 dl
- voita

Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja ruskista niitä hetken aikaa voissa pannulla. Kun sienet ovat sopivasti pehmenneet, lisää kerma ja mustapekka juusto paloina. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike kiehahtaa ja juusto on kokonaan sulanut kastikkeen joukkoon. Valmis.
 
Vastauksena edelliseen kysymykseen yksi variaatio:
AURALIHAPULLAT JA KUKKAKAALIMUUSI (joka haluaa kaloreita ja makroja laskea, tehköön sen itse)

lihapullat:
400g naudan paistijauhelihaa
n. 50 g maitorahkaa
n. 100g aurajuustomurusia
1 kananmuna
(korppujauhoja)
mausteita oman maun mukaan, esim: mustapippuria, suolaa ja paprika- ja sipulijauhetta

Heitä kaikki ainekset kulhoon ja muusaa puuhaarukalla taikinasta tasainen köntti. Muotoile taikinasta ruokalusikan ja käsien avulla sopivan kokoisia pyöryköitä ja paista voissa pannulla. HUOM! Jos ei jaksa muotoilla miljoonaa lihapullaa, niin helpommalla pääsee, kun ottaa taikinasta isomman köntin käsien väliin, muotoilee pallon ja painaa tuon pallon kasaan pihviksi. Näitä tarvitsee tehdä paljon vähemmän kuin lihapullia. VINKKI: taikinan muotoilu käsissä onnistuu helpommin kun kostutat kätesi vedellä ennen muotoilua.

KUKKAKAALIMUUSI oli mainittukin täällä jo aiemmin, mutta tässä silti resepti:

- 1 kokonainen kukkakaali (n. 1 kg)
- valion 3 juuston 10 % maustettu ruokakerma (n. 0,5 dl)
- voita 2 rkl
- aromisuolaa maun mukaan
-valkopippuria reilu ripaus

Poista kukkakaalista kanta ja pilko se paloiksi. Keitä kukkakaalin paloja kattilassa niin kauan, että ne ovat sopivasti pehmenneet (n. 10 - 20 minuuttia). Kaada vesi pois ja muusaa kukkakaali sauvasekoittimella. Lämmitä kermaa muutama sekuntti mikrossa ja kaada se muusin joukkoon. Heitä joukkoon myös pari palaa voita. Sekoita ja mausta. Syö nautinnolla pihvien/lihapullien kanssa. Ja kuka sanoo, ettei ketolla saisi syödä hyvin.

EXTRA:
Jos ei halua syödä "pelkkää" muusia ja pihvejä, niin vielä PIKAINEN PIPPURINEN SIENIKASTIKE -resepti:
- n. 200 g herkkusieniä
- mustapekka pippurijuusto
- ruokakermaa 2 dl
- voita

Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja ruskista niitä hetken aikaa voissa pannulla. Kun sienet ovat sopivasti pehmenneet, lisää kerma ja mustapekka juusto paloina. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike kiehahtaa ja juusto on kokonaan sulanut kastikkeen joukkoon. Valmis.


Voiko tota kukkakaalimuusia pakastaa tai säilyykö se jääkaapissa miten pitkään ?
 
Voiko tota kukkakaalimuusia pakastaa tai säilyykö se jääkaapissa miten pitkään ?

Jos tekee tuoreesta kukkakaalista, niin en näe syytä, minkä takia tuota ei voisi pakastaa. Jos taas on tehnyt pakastekukkakaalista, niin en lähtis sitä sit enää pakastamaan. Jääkaapissa säilynee saman verran kuin mikä tahansa muukin jo kertaalleen lämmitetty/valmistettu ruoka, eli muutaman päivän. Jos jättää muusista kerman pois, niin veikkaan, että säilyy himpun verran pidempään kuin muusi, jossa on kermaa.
 
Vaikken VHH:lla ole niin iltapalaksi tuli eilen tälläinen tehtyä:

400g jauhelihaa
800g hapankaalia
cayanne pippuria
chilirouhetta
tabascoa

Paistetaan lihat pannulla, maustetaan, kipataan kaalit pannulle ja annetaan lämmeta sekä sekoitellaan. Tuli perkuleen hyvää ja pysy nälkä poissa vähän aikaa. :)
 
possunsuikaleit
paprikoita
tuoretta chilii
vihreitä papui
herkkusieniä
currya
cayanne pippuria
mustapippurii
ripaus suolaa

Possut rasvan kaa pannulle ja suolat ja pippurit kehii sitku sika on paistunu ni sienet pannulle ja kun sienetki on hyvin paistunu nii loput ainekset sekaa ja paistaa ja maustaa ja wokki on valmis.
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g


Edit vielä valmistus :D Eli pannulla lorauksel öljyn kaa (5-10min per pihvi) oon ite tehny mutta menee varmaan uunissakin.

Näitä tuli viikonloppuna tehtyä ja jopa emäntä tykkäsi vaikkei ole kovin perso tonnikalalle:hyper:
Mitähän seuraavaksi testaisi?
 
Teintä tuossa oman sovellukseni kesäkurpitsa lasagnesta

Ainekset:
1kg jauhelihaa
2-3 kesäkurpitsaa
500g paseerattua tomaattia
250g juustosiivuja
2 sipulia
öljyä paistamiseen

Eli ekaks siivutin kesäkurpitsat ohuiksi siivuikse. Tein vaan niin ohkasta mitä veitsellä sai. Jos haluaa hifistellä niin juustohöylällä vissiin sais paremmin. Kesäkurpitsat pitää ruskistaa kevyesti pannulla öljyssä. Ne ei vissiin uunissa kypsy oikeastaan enää. Siivut lautaselle odottamaan ja jäljelle jäänessä öljyssä ruskistetaan sipulit ja lisätään kurkumaa mausteeksi ennen jauhelihan lisäämistä. Sitten jauhelihat vaan ruskeeksi. Mausteeksi reilusti suolaa, pippuria, chiliä, oreganoa, vähän kanelia ja kuminaa. Valkosipulia voi toki pistää. Itse unohdin tällä kertaa. Lopuksi jauhelihan sekaan paseerattu tomaatti. Kannattaa antaa vähän aikaa kiehua että ylimääräset nesteet häviää. Itellä jäi vähän liikaa. Makuun ei toki vaikuttanut mitenkään

Sitten aletaan latomaan uunivuokaan vuorotellen kesäkurpitsa-, juustoviipale, ja jauhelihakastikekerroksia. Päälle vähän juustoraastetta ja uuniin. 200 astetta ja joku vartti, niin että pinta ruskistuu sopivasti. Guten Appetit.

Ravintoarvot koko paketille about:
4200kcal 300p 50hh 320r

toim.huom. Mulla oli käytössä normaalirasvastaista sikanauta jauhelihaa, kun ei ollu muuta saatavilla. Paistijauhelihalla kalorit ja rasvat tippuu jonkun verran. Juusto sisälti 17% rasvaa

Hyvää oli :)

edit: jäi tuota nestettä näköjään sittenkin kohtuu paljon tuonne uunivuoan pohjalle. Eihän se makuun mitenkään vaikuta mutta paremmalta näyttää jos sitä olisi vähemmän. Eli kannattaa antaa olla vähän pidempään uunissa mitä pistin ja antaa sen tomaattikastikkeen tosiaan kiehua.
 
Hemmetin osuvan threadin löysin kun itsellä alkoi toissapäivänä tämä :)

Tonnikalapihvit(3-6kpl):
2 purkkia tonnikalaa (öljyssä maistuu paremmalta)
1 kananmuna
150g juustoraastetta
suola ja pippuri
(kaikki sekasin mössöks)

ravintoarvoiks sain about tämmöstä kalorilaskurilla:

koko satsi:
P: 100.5g
R: 57g
H: 0.2g

Teinpä näitä äsken :) Sika hyviä!! Lisäsin vielä joukkoon valkosipulia ja huhhuh kun maistui hyvin!
 
Mites te ootte onnistunu saamaan rasvoja ruokiin ensimmäisten päivien ajalla paljon? Meikälle kerrottiin että 30% protskua ja 70% rasvaa olis ihanne ketoosiin mentäessä jotta keho oppisi polttamaan rasvaa..?
Tänään alotin VHH ja tota enemmän oon kyllä saanu protskua, päivä on mennyt suurinpiirtein näin: Aamupalana toimi 140g pekonia ja makkara(100g) ja kananmuna, lämpimänä ruokana meni täysliha pyörikät parsakaalin kera..
Varmaankin mennyt suurin piirtein 60& proteiinia 40% rasvaa jos noinkaan hyvin.. Tarviis muitaki vinkkejä kun "öljyä koneeseen".. Ei oikeen uppoo esim. rypsi öljy juodessa.. :D
 
Starttailtu myös pikkuhiljaa tuota vhh ruokavaliota.
Aika hankala kyllä äkkisältään keksiä noita ruokia muuta ku perus liha/salaatti. Täällä näyttäisi olevankin jonkin verran mitä voisi kokeilla. Uskaltaako kukaan suositella mitään kirjaa missä vhh ruokia?

Melko paljon rasvaa jos tosiaan 70% meinasit saada.

Onko täällä porukka miten monella aterialla päivässä? Meinaa kyllä nälkä pysyä aika hyvin kurissa vaikka 3 ateriaa vaa päivässä.:rock:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom