Mitenkä jengi vetää jauhelihansa VHH:lla? Meneekö ihan sellaisenaan paistettuna ilman mitään riisejä pastoja sun muita?
Vastauksena edelliseen kysymykseen yksi variaatio:
AURALIHAPULLAT JA KUKKAKAALIMUUSI (joka haluaa kaloreita ja makroja laskea, tehköön sen itse)
lihapullat:
400g naudan paistijauhelihaa
n. 50 g maitorahkaa
n. 100g aurajuustomurusia
1 kananmuna
(korppujauhoja)
mausteita oman maun mukaan, esim: mustapippuria, suolaa ja paprika- ja sipulijauhetta
Heitä kaikki ainekset kulhoon ja muusaa puuhaarukalla taikinasta tasainen köntti. Muotoile taikinasta ruokalusikan ja käsien avulla sopivan kokoisia pyöryköitä ja paista voissa pannulla. HUOM! Jos ei jaksa muotoilla miljoonaa lihapullaa, niin helpommalla pääsee, kun ottaa taikinasta isomman köntin käsien väliin, muotoilee pallon ja painaa tuon pallon kasaan pihviksi. Näitä tarvitsee tehdä paljon vähemmän kuin lihapullia. VINKKI: taikinan muotoilu käsissä onnistuu helpommin kun kostutat kätesi vedellä ennen muotoilua.
KUKKAKAALIMUUSI oli mainittukin täällä jo aiemmin, mutta tässä silti resepti:
- 1 kokonainen kukkakaali (n. 1 kg)
- valion 3 juuston 10 % maustettu ruokakerma (n. 0,5 dl)
- voita 2 rkl
- aromisuolaa maun mukaan
-valkopippuria reilu ripaus
Poista kukkakaalista kanta ja pilko se paloiksi. Keitä kukkakaalin paloja kattilassa niin kauan, että ne ovat sopivasti pehmenneet (n. 10 - 20 minuuttia). Kaada vesi pois ja muusaa kukkakaali sauvasekoittimella. Lämmitä kermaa muutama sekuntti mikrossa ja kaada se muusin joukkoon. Heitä joukkoon myös pari palaa voita. Sekoita ja mausta. Syö nautinnolla pihvien/lihapullien kanssa. Ja kuka sanoo, ettei ketolla saisi syödä hyvin.
EXTRA:
Jos ei halua syödä "pelkkää" muusia ja pihvejä, niin vielä PIKAINEN PIPPURINEN SIENIKASTIKE -resepti:
- n. 200 g herkkusieniä
- mustapekka pippurijuusto
- ruokakermaa 2 dl
- voita
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja ruskista niitä hetken aikaa voissa pannulla. Kun sienet ovat sopivasti pehmenneet, lisää kerma ja mustapekka juusto paloina. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kastike kiehahtaa ja juusto on kokonaan sulanut kastikkeen joukkoon. Valmis.