Varustesodat yms.

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Force sanoi:
Ihan saletisti vuonna 2200 nostetaan aika selvästi isompia painoja kuin nykyään. Tekijöitä on monta ja yksi on jatkuvasti lisääntyvä tieto mahdollisimman tehokkaasta harjoittelusta.
Jep, geenimanipulaatio-dopingia odotellessa
:kippis1:
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Pecman sanoi:
Jep, geenimanipulaatio-dopingia odotellessa
:kippis1:
Ei ei kyllä niitä vaan tulee yksinkertaisesti vahvempia sällejä kokoajan jo ennen vuotta 2200. Usko poies. Ei tartte odottaa geenimanioulaatiota :D .
 
Lääketiede tulee varmasti kehittymään -ennätykset tulevat paranemaan lähinnä sen johdosta.
Vähän sama juttu kuin nykyajan bodimestarit; ei voi verrata 70-luvun huippuihin. Ihan kuin eri planeetalta. Ja kaikkea sitä ei voi laittaa kehittyneiden laillisten lisäravinteiden eikä treenitietämyksen piikkiin...
 
Zone-sarja -42%
Yleisurheilussa on monissa lajeissa maailmanennätys tehty joskus 80-luvun loppupuolella - 90-luvun alussa. Melko suoraan voi vetää yhteyden doping testaukseen, joka alkoi 90-luvulla kehittymään reilusti ja rajoitti käyttöä pahasti. Nykyään rajoittaa vielä pahemmin.

Tosta mä olen ihan samaa mieltä. Mutta, mutta...

Eli yhteenvetona:
Voimalajeissa on kutakuinkin saavutettu se taso mikä on saavutettavissa.

Ei mielestäni ihan noinkaan...

Koska on testaamattomia lajeja ja lajeja, joissa testataan. Tehostunut testaus vaikeuttaa luonnollisesti vaan lajeja, jotka kuuluvat testien pariin. Tälläisiksi voidaan lukea esim yleisurheilu ja IPF voimanosto jne. Testaamattomien lajien urheilijat sen sijaan kehittyvät oikeasti. Tälläisiä lajeja ovat ammattilaisvoimanosto ja kehonrakennus. Molempia puolia auttaa lisäksi parantunut treeni- ja ravintotietämys, mutta testatulla puolella se lähinnä vaimentaa tulosten heikentymistä eikä täysin kompensoi testien tiukentumista.

Minusta IPF voisi pelastaa tilanteen "jäädyttämällä" tilanteen varustekehittelyn osalta.

Toi kävis mullekin paremmin kuin hyvin.
 
N.O.Kummonen sanoi:
Koska on testaamattomia lajeja ja lajeja, joissa testataan. Tehostunut testaus vaikeuttaa luonnollisesti vaan lajeja, jotka kuuluvat testien pariin. ,Testaamattomien lajien urheilijat sen sijaan kehittyvät oikeasti. Tälläisiä lajeja ovat ammattilaisvoimanosto ja kehonrakennus.
Ammattilaisvoimanostossa urheilijat tosiaan kehittyvät oikeasti. :lol2: Penkkipunnerrusennätys on viimeisen vuoden aikana noussut jotain 60-70 kiloa. Jostain syystä vedossa ei näy vastaavaa kehitystä tai oikeastaan kehitystä ollenkaan. :jahas:

Ilmeisesti me puhummekin eri asiasta. Minä sanoin, että miehet eivät juuri ole vahvistuneet 80-luvun lopun jälkeen. Sinäkin taisit tarkoitttaa urheilijoiden kehittymisellä, jotain muuta kuin voimatasojen nousua?
Esim. sitä että osataan ottaa uusista varusteista parempi hyöty.
Voi toki olla montaa mieltä siitä onko tuo kehitystä ollenkaan. Minusta ei.

PS.Tuohon kehonrakennuksen "kehittymiseen" voisi sanoa samaa kuin voimanostoonkin: kehitystä on tapahtunut jos numeroihin tuijottaa, mutta itse laji ei ainakaan paremmalta näytä. Mutta jätetään kehonrakennus kuitenkin tämän keskustelun ulkopuolelle.
 
jto sanoi:
heh...tohon kyykyn kehitykseen on kyllä pakko kommentoida. noi kyykyt, mitkä menee läpi noissa ns. ammattilaisliitoissa, ei ole mitään kyykkyjä, vaikka ne sillä nimellä kulkee. ihan oikeesti ei ole. EI!

olin ite mm. helsinginkadulla katsomassa niitä MM-kisoja ja istuin maassa n. viiden metrin päässä klo kahdessa suhteessa nostajiin. uskoisin, että olin kaikkein parhaimmalla paikalla, mitä tulee nostojen syvyyteen, eli pää polven korkeudella. moni tuomarikin on sanonut, että syvyystuomarien pitäis istua maassa, mutta se kuulemma syö arvovaltaa liikaa. näinhän se onkin. ihan ekaa kertaa en ollut matkassa. kisoja on tullut kateltua. paljon ja pitkään.

no niin, nyt en ala sitten viilaamaan pilkkua, että joku nosto oli pari senttiä liian korkee tms. tai että vain ipf olis jotain... en todellakaan. mm. virtasen jarmon kyykyt aikanaan oli aina siinä ja siinä just sen älyttömän leveyden takia. nyt tässä mun pälätyksessäni ei siis oo kyse senteistä, vaan täysin selkeistä tapauksista, jotka näkee sokeakin.

mutta: päätin laskea kaikki kyykyt, jotka menis tai saattas mennä läpi SÄÄNTÖJEN puitteissa, jotka on syvyyden osalta samat mm. wpc:ssä ja ipf:ssä. päätin olla vielä hyvin kiltti ja armollinen, koska en itse ole tuomari. menkööt joku 5cm:n vajauskin siis. suurimmassa osassa nostojen tuomaroinneista olin lähinnä järkyttynyt. jopa alku- ja loppuasennoistakaan ei ois mennyt läpi kuin murto-osa.

en ollut toki ainoa kammoksuja, vaan meitä suu-auki-ei-voi-olla-totta! - toisiammetöllääjiä oli aika kasa. aikamme paheksuttuamme sitten homma meni niin yli, että siitä tuli jo hyvää huumoria.

ainoa, jonka kaikki kyykyt olis saattaneet mennä läpi oli suomalainen. ei ano ei (jopa video näyttää hidastetuna, ettei mee lähellekään rajaa). ei todellakaan. nyt en vaan saa päähäni oliko se puhdas pulmunen hra patteri. saattopa olla. lisäksi laskin neljä muuta kyykkyä, jotka ois saattaneet mennä läpi. en muista nostajien kokonaismäärää, mutta aika pikkunen prosentti kyllä...

onhan se niin, että ihan eri laji se on eri liittojen kesken, eikä tuloksia saisi verrata jne... näinhän se on... mutta kyllä mun mielestä aika hassua....sitä todellakin... on se, että raudat nousee ja ukkojen kalsarit lisääntyy ja paksuuntuu.

jokainen tosi leveeltä kyykännyt tietää, kuinka helppoa on mennä siihen 10cm vajaaseen ja antaa trikoon tuoda alun ylös. siitä alaspäin noin ylileveellä (sääret sisäänpäin kallellaan jo) on jopa todella hankalaa mennä, koska lonkkanivel ei anna myöten. tolla tekniikallahan suurin osa tuollakin kyykkäili... tai siis hytkyi. hieman kapeemmalla taas eri juttu.

simmons ite sanoi, että kehitystä se on apuvälineidenkin kehitys. näinhän se on vrt. formulat. mutta kyllähän se oikeesti täysin naurettavaa on, että tungetaan 2-3 alustrikoot ja sitten sentin paksu nostotrikoo päälle ja sitten muka jotain nostetaan. naurettavaa hytkymistä se oli, kun oli koukut napattu pois. ite hra kindermuna (loistava kielikuva muuten ) oli yks pahimmista puolikyykkääjistä.

penkit tuomaroitiin melko hyvin, vaikka aika monessa oli stopittomia, pomppuja, epätasaisia jne. mutta ihan ok siis. olin tässäkin kiltti. vedot taas on yleensäkin helpoin vihellettävä ja ne meni ammattilaisiltakin ihan hyvin. parasta kisoissa oli tosi hyvä fiilis musiikkeineen jne. siitä sais svnl ja muut ottaa oppia.

olihan vuodatusta...

kaikki kunnia siis isojen romujen liikuttelijoilla. EN SIIS HEITÄ MOITI, liittoja vaan ja sitä, mihin tää laji menee. vertaaminen aiempiin vaan ei ole enää relevanttia. joku sanoi jenkkilässä rahan puhuvan ja kaiken olevan siitä kiinni. eipä ton oikeemmassa voi juuri olla.

täältä tähän. seuraavaksi sää... scorchio!

Siirsin nyt tänne tämän postauksen, jos joku haluaa vastailla varusteisiin ja kyykyn syvyyksiin. Yritetään pysyä Rychlakin kohdalla penkissä.
 
Itseäni "häiritsee" ammattilaiskisoissa enemmän tuo nostojen tuomarointi kuin varusteet. Varusteet olkoot vaikka sellaiset ettei pääse 600 kiloa niskassa syvyyteen, mutta hyväksytyn noston kriteerit pitäisi täyttää. Tosin IPF:n linja esimerkiksi penkissä on välillä liiankin tiukka. Ojennus ei tarvitse kovin montaa senttiä olla epätasainen niin punasta vilahtaa.
 
tää threadi todella on pätevä olla olemassa :D
Aivan mahtava keksintö, tuntuu aika monella olevan sanottavaa täällä...
 
Force sanoi:
Kuula: 23.12m Randy Barnes 1990
Moukari: 86.74m Yuriy Sedykh 1986
Kiekko: 74.08m Jürgen Schult 1986
Pituus: 8.95m Mike Powell 1991
Seiväs: 6.14m Sergey Bubka 1994
Korkeus: 2.45m Javier Sotomayor 1993
110m aidat: 12.91s Colin Jackson 1993
400m aidat: 46.78 Kevin Young 1992

Monissa lajeissa ei päästä nykyään edes lähelle vanhaa ennätystä.

Naisissa miltei kaikki ennätykset on tehty 80-luvulla.

Entäs M. Johnsonin ja Zeleznyn ennätykset? Ne tehtiin 1996 ja ovat IMO kovimpia yleisurheilussa. Ja on turha varmaan edes mainita satasen ME:stä.

Lähelle noita em. ennätyksiä on päästy ihan viime aikoinakin. Kuulassa Nelson, Toth ja Cantwell ovat työnnelleet yli 22.50 ja viimeksi mainittu voi hyvinkin ylittää vielä 23 m, miksei Nelsonkin.

Moukarissa Murofushi heitti melkein 85 m ja muitakin kovia tuloksia on tehty. OP:llakin muuten lensi leka eilen ihan hyvin :) .

Kiekossa Alekna heitti 73.88 vuonna 2000.

Pituudessakin Pedroso pääsi suhteellisen lähelle Powellin ja Lewisin tuloksia.

Seipäässä Bubka on oma lukunsa, mutta yli 6 m:n miehiä tuli vaikka kuinka pitkin 90-lukua.

Korkeudessa Voronin hyppäsi joku vuosi sitten 240, mutta ei se paras mahdollinen voimalaji olekaan.

110 aidoissa A. Johnson on päässyt lähelle ME:tä.

Voisi mainita myös kymmenottelun, jossa on viime vuosina tehty uusia ME-lukemia.

Naisissa ollaan kieltämättä huomattavasti kauempana 70- ja 80-lukujen tasosta, mutta joitakin väläyksiä silloin tällöin tulee, esim. Ivet Lalova kipitti vast'ikään satasen 10.77, Jonesin tulokset pikamatkoilla, Ceplak 800 m:llä ja mainitaan vielä vaikkapa Ruotsin Clüft seitsenottelusta.

Johtopäätös: Testit kehittyy, mutta douppaus menee edelleen pikkuisen edellä. :david:
 
:offtopic: Ben Johnsson 100metriä aikaan 9.78 vuonna 1988 :worship: Ja nosti kätensä pystyyn voiton merkiksi 5metriä ennen maaliviivaa :eek:. Ennätykset paranee vuosien mittaan hitaasti, mutta varmasti.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
neutraali sanoi:
:offtopic: Ben Johnsson 100metriä aikaan 9.78 vuonna 1988 :worship: Ja nosti kätensä pystyyn voiton merkiksi 5metriä ennen maaliviivaa :eek:. Ennätykset paranee vuosien mittaan hitaasti, mutta varmasti.

Eikös aika ollu 9.79 ja beni anto vielä positiivisen näytteen kisan jälkeen joten tätä ei hyväksytty ME:ksi joten Lewiksen ME 9.92 jäi tilastoihin silloin. Montgomery juoksi 2002 9.78.
 
fullpower sanoi:
Eikös aika ollu 9.79 ja beni anto vielä positiivisen näytteen kisan jälkeen joten tätä ei hyväksytty ME:ksi joten Lewiksen ME 9.92 jäi tilastoihin silloin. Montgomery juoksi 2002 9.78.
Aivan 9.79.Niin antoi positiivisen näytteen, mutta silti kova aika. Olis puristanu Beni loppuun asti(ei ois nostanu käsiä ilmaan) niin ois voinu vielä sen pari sadasosaa nipistää tuosta ajasta.
Raven älä suutu enään en puhu yleisurheilusta tässä tredissä ;)
 
Onhan tuo Obadele Thompson juossut vuonna 1996 satasen aikaan 9.69 sekunttia 5,7m/s myötätuuleen. :)

Carl Lewis on juossut 9.78 vuonna 1988, kun myötätuulta oli 5,2m/s.
 
Force sanoi:
Onhan tuo Obadele Thompson juossut vuonna 1996 satasen aikaan 9.69 sekunttia 5,7m/s myötätuuleen. :)

Carl Lewis on juossut 9.78 vuonna 1988, kun myötätuulta oli 5,2m/s.
Nii o. Tuuli tuloksia ei voi vaan mun mielestä verrata oikeen mihinkään mutta Benin juoksua voi kyllä huoletta verrata vaikka mihin..Tää oli viimenen
 
neutraali sanoi:
Raven älä suutu enään en puhu yleisurheilusta tässä tredissä ;)

No, ei ehkä ihan voimanostoa, mutta voitte purkaa itseänne tähän threadiin. Sen takia se on varustesodat YMS kitinät, valitukset, provoilut, päänahan nylkemiset ym. :)
Ainoa missä menee raja on toisten suoranainen pilkkaaminen ja syyllistäminen johonkin. ARVAILUT jonkun roinaamisesta tai roinaamiseen liittyvät yleensäkin eivät kuulu tänne osiolle. Muuten aika vapaa sana tähän threadiin.
 
tribulus sanoi:
Mulla varmaan päässä jotain vikaa,kun aina oon jotenkin kattonut karsaasti penkkipaidan käyttöä.Sallittuahan se eri liitoissa on ja sairaan suuret romut sen avulla saadaan ylös,mutta eikö penkkipunnerruksessa pyritä katsomaan kuka on nostomuodossa vahvin,eikä sitä kenellä on paras paita?Eihän 100m:n pikajuoksijatkaan käytä alamäkeä apuna juoksussa,vaikka sillä varmaan saatais parempia aikoja.Eikä juoksijoiden taakse laiteta mitään suuria tuulikoneita jotka työntäisivät juoksijat nopeammin maaliin.Nostovyöt ja polvi-,ja rannesiteet ihan ok,nehän vähentävät mm.loukkaantumisriskiä.Penkkipaidan/paitojen käyttö on minusta selvää kikkailua.Joo,kaikki on tietty tässäkin samalla viivalla,koska paidathan on kaikkien käytettävissä,mutta kuitenkin.....
Kuinkahan paljon karjut,jotka ottaa paitojen avulla yli 350kg:tä penkistä,saisivat ylös ilman niitä?

Mä mistään mitään ymmärrä....??

Onhan paidat enemmän aktiivisia, mutta myös esim pikajuoksijoilla apuvälineitä joilla pääsee nopeammin. Ja kuten monasti olen sanonut, niin lähes lajissa kuin lajissa varusteet/välineet auttavat. Päämäärä on sama, parempi lopputulos.
Esim pikajuoksussa lähtötelineet, nopeat juoksualustat, piikkarit.
Eivät niin aktiivisia, mutta lopputulos kuitenkin sama.
 
Miksi penkkipaita on varusteista se suurin punainen vaate?! Kyykkytrikoot ja briefsit joiden kanssa ei pääse kulmaan 300 kiloa selässä on kuitenkin ilmeisesti ok. kun ei kuulu valitusta. Vai onko penkki se kuningasliike missä kukaan ei saa saada yhtään ylimääräistä apua millään tavalla?
 
neutraali sanoi:
:offtopic: Ben Johnsson 100metriä aikaan 9.78 vuonna 1988 :worship: Ja nosti kätensä pystyyn voiton merkiksi 5metriä ennen maaliviivaa :eek:. Ennätykset paranee vuosien mittaan hitaasti, mutta varmasti.
No juurihan se yhteistuumin todettiin, että taso on laskenut viime vuosina ja erityisesti voimalajeissa (lukuunottamatta varustevoimalajeja ;) ) Entiset ennätykset ovat painonnostossa ja kuulantyönnössä kaukana eikä näköpiirissä ole juuri ketään joka tuon tason saavuttaisi saatika sitten pystyisi ennätyksiä parantamaan.

Kuten joku totesikin, testauksen kiristyminen ei riitä syyksi tason laskulle sillä eivät doping-aineet ja niiden kehittelijätkään jää junnaamaan paikoilleen.

80-luvulla DDR:ssä onnistuttiin erinomaisen valmennuksen lisäksi myös löytämään tehokkaasti lahjakkaimmat yksilöt suuresta populaatiosta. Samaa voi kai sanoa myös Neuvostoliitosta. Amerikassa joukkoelajien suosio ja palkkiot urheilijoille eivät olleet samaa luokkaa kuin nykyään, joten sielläkin lahjakkaimmat urheilijat päätyivät todennäköisemmin yksilölajien pariin.

Kun vielä otetaan huomioon, että urheilun suosio yleensäkin on kääntynyt laskuun niin nykyään on epätodennäköisempää, että juuri se yksi mies 100 miljoonasta jolla on edes teoreettiset mahdollisuudet työntää kuulaa 23 metriä tai 265 kiloa suorille käsille, päätyisi harrastamaan oikeaa lajia.

Ja vaikka päätyisikin, niin mitään mullistavia parannuksia entisiin ennätyksiin ei ole odotettavissa. Sentti tai pari, kilo tai kaksi.

Eli jos penkkipunnerruksen maailmanennätys paranee vuodessa 70 kiloa (pikaisesti laskettuna jotain 15 prosenttia) niin kyse on jostain muustakin kuin siitä että "ukot ovat vaan koventuneet".

Force sanoi:
Kyykkytrikoot ja briefsit joiden kanssa ei pääse kulmaan 300 kiloa selässä on kuitenkin ilmeisesti ok. kun ei kuulu valitusta. Vai onko penkki se kuningasliike missä kukaan ei saa saada yhtään ylimääräistä apua millään tavalla?
Minua häiritsee samalla lailla kyykkytrikoot ja polvisiteet kuin penkkipaidatkin. Itseasiassa ammattilaisvoimanostossa jalkakyykky on jopa enemmän perseestä kuin penkkipunnerrus. Siinähän käytettäviä välineitä on enemmän ja tekniikka ajautunut jopa vielä kauemmas alkuperäisestä. Monoliftien, siteiden, trikoiden yms. yhteenlaskettu hyötykin on yleensä enemmän kuin penkkipaidasta saatava.
 
Force sanoi:
Miksi penkkipaita on varusteista se suurin punainen vaate?! Kyykkytrikoot ja briefsit joiden kanssa ei pääse kulmaan 300 kiloa selässä on kuitenkin ilmeisesti ok. kun ei kuulu valitusta. Vai onko penkki se kuningasliike missä kukaan ei saa saada yhtään ylimääräistä apua millään tavalla?

Kato kun penkkiä ja haukkaa reenaa 90% reenareista innokkaasti. Kyykky on ikävä liike kun joutuu seisomaan ja sitäkään ei uskalleta syvään tehdä kun polviin tulee vikaa (tai ainakin meidän salin se iso mie sano niin että ei kannata kun vähän pyllistellä) ja maastavedossahan saattaa hajota selkä niin eihän niitä nyt uskalla tehdä. On ne niin vaarallisia liikkeitä. :hyper:
 
Raven sanoi:
Onhan paidat enemmän aktiivisia, mutta myös esim pikajuoksijoilla apuvälineitä joilla pääsee nopeammin. Ja kuten monasti olen sanonut, niin lähes lajissa kuin lajissa varusteet/välineet auttavat. Päämäärä on sama, parempi lopputulos.
Esim pikajuoksussa lähtötelineet, nopeat juoksualustat, piikkarit.
Eivät niin aktiivisia, mutta lopputulos kuitenkin sama.

Et pääse puusta pitkään, jos perustelet voimanoston varusteita sillä, että niin monissa muissakin lajeissa käytetään varusteita.

Jos monta hullua hyppää kaivoon, pitääkö sinun hypätä perässä? Vain koska muutkin tekevät niin?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom