"Turhat" liikkeet?

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Ei tuota liikettä todellakaan juuri perusohjelmassa tarvita. Lihasta yritetään jännittää äärimmilleen lyhentyneenä, jolloin tulee kyllä kramppaava tunne, mutta todellinen jännitys (=tensio) jää heikoksi.

Ainoa käyttötarkoitus, joka voisi olla perusteltu tuolle liikkeelle voisi olla m. anconeuksen kohtuullisen spesifi harjoittaminen. Tuo unohdettu m. triceps brachiin ohella toinen kyynärnivelen ojentaja ohjaa kyynärnivelen optimia liukumista loppuojennuksessa ohjaten kyynärluun asentoa sivullepäin (lateraalideviaatio) ja ja kiertäen sitä sisäänpäin (mediaalirotaatio). lihas on siis eräänlainen optimaalisen liikeradan koordinaattori. Lähinnä tuo voisi olla tarpeen esim. instabiilin kyynärnivelen kohdalla.

katso liitettä 113118

Hehe,

Mä olen jättänyt kickbackin tekemättä, koska se näyttää homolta ja neitimäiseltä = ei voi ottaa tarpeeksi lihakseen, mutta näköjään siihen on ihan oikea syykin miksi ei kannata tehdä.
 
Isoista liikkeistä oikeastaan leuanveto on ainoa, jota voi huoletta treenata "repimällä" painoja niin kovaa, kuin kropasta lähtee. Kaikissa punnerruksissa, kyykyissä, maastavedoissa ja souduissa tämä ei enää käy laatuun, kun on heti polvet, selkä tai olkapää p*****a.

Mihin sitä repimistä tarvii jos kroppa selkeesti ilmottaa, että ei käy laatuun? Sillon pitää mukautua tilanteeseen. Todennäköisesti joku syy ajaa tekniikoissa siihen, että koko aika on polvet, olkapäät ja nivelet paskana? Aika etsiä syyt ja välttää niitä. Vai pitääkö silti jauhaa, vaikka kroppa sanoo stopin ja ego ei anna periksi? Näinhän niitä loukkaantumisia tulee vaan lisää.
 
Kiitos kaikille tsemppaamisesta! Uuden veroista polvesta tuskin tulee, mutta ei se edes haittaa, minulle riittää, että pystyn jatkossa kyykkäämään, mavettamaan ja rivettämään ilman kipuja tai jumeja. Jos esim. yhden jalan pistoolikyykky ei enää onnistu, niinkuin kävi oikean polven kanssa tähystysleikkauksen jälkeen, ei se ole kovin suuri menetys. Pääasia, että isoja tankoliikkeitä pystyy taas tekemään säännöllisesti.

Tosta repimisestä sen verran, että en ole sitä harrastanut koko ajan treeneissä, mutta vuosien saatossa ilmeisesti kuitenkin liian usein, kun kroonisia jumeja esiintyy. Oma moka, mutta joskus on sellaisia kehityksen totaalisia pysähtymisiä esiintynyt, että ainoa tapa niiden yli on ollut uhrata tekniikka painon eteen. Tottakai asiat olisi luultavasti voinut tehdä myös toisin, mutta eihän sitä silloin tiennyt.
 
Mitä jos kysymys käännettäisiin toisin päin. Kuinka pitkälle Craigin listaamat perusliikkeet riittäisivät ihan siltään. Mitään niihin lisäämättä:
Mave
Kyykky
Penkki
Leuanveto
Pystäri
Dippi
Rinnalleveto
Kulmasoutu

Minusta tuossa Creigin heitossa on totta toinen puoli. Aika moni varmaan jakaa sen mielipiteen, että aloittelijalle nuo riittävät vallan hyvin.
Kysymys teille kokeneemmille: kuinka pitkälle nuo liikkeet riittäisivat, jos ei tekisi mitään apuliikkeitä niiden lisäksi:
A) harrastelijakehonrakentajalle, joka ei tähtää lavalle
B) lihasvoimaa lisää haluavalle

Oma, vähäiseen kokemukseen perustuva, tuntuma on se, että syynä apuliikeiden ja laitteiden lisäämiseen ohjelmaan ei ole niinkään kehityksen pysähtyminen vaan halu kokeilla uutta ja puhtaasti kyllästyminen samojen liikkeiden tekemiseen. Toisilla myös laiskuus. Moninivelliikkeet ovat raskaita.

Mitä jos pelkästään noilla hinkaisi vuosikaudet? Millaista olisi lihaskasvu ja kuinka voima kehittyisi? Onko kukaan kokeillut?
 
Mitä jos kysymys käännettäisiin toisin päin. Kuinka pitkälle Craigin listaamat perusliikkeet riittäisivät ihan siltään. Mitään niihin lisäämättä:
Mave
Kyykky
Penkki
Leuanveto
Pystäri
Dippi
Rinnalleveto
Kulmasoutu

Minusta tuossa Creigin heitossa on totta toinen puoli. Aika moni varmaan jakaa sen mielipiteen, että aloittelijalle nuo riittävät vallan hyvin.
Kysymys teille kokeneemmille: kuinka pitkälle nuo liikkeet riittäisivat, jos ei tekisi mitään apuliikkeitä niiden lisäksi:
A) harrastelijakehonrakentajalle, joka ei tähtää lavalle
B) lihasvoimaa lisää haluavalle

Oma, vähäiseen kokemukseen perustuva, tuntuma on se, että syynä apuliikeiden ja laitteiden lisäämiseen ohjelmaan ei ole niinkään kehityksen pysähtyminen vaan halu kokeilla uutta ja puhtaasti kyllästyminen samojen liikkeiden tekemiseen. Toisilla myös laiskuus. Moninivelliikkeet ovat raskaita.

Mitä jos pelkästään noilla hinkaisi vuosikaudet? Millaista olisi lihaskasvu ja kuinka voima kehittyisi? Onko kukaan kokeillut?

Olen kokeillut. Noin 12 vuotta treenasin pelkillä perusliikkeillä, voimanostopainotteisesti. Kehon paino nousi 8%:stä lähemmäs 110 kiloa. Treenejä oli vain kolme/vko, joskus neljäs mutta harvemmin. Pääsääntöisesti jokaista lihasryhmää kiusasin vain kerran viikossa.
Penkki nousi noin 140:stä 200:n. Niskantakaapunnerrukset (vitosen sarjat)seisten noin 60 kilosta 110 kiloon. Kyykyn vitoset nousi noin 150 :stä 250 kiloon.

Meni eteenpäin, kun jaksoi treenata. Eri asia, kuinka paljon olisi mennyt eteenpäin, jos olisi treenannut muulla tavalla.
 
Mikäs se Mirandosin paras yhteistulos olikaan? Sen aikasilla vermeillä, eli penkki ilmeisesti raakana? Sori OT.
 
Tätä viestiä oli hyvin turhauttavaa lukea, sillä pidät sekä minua että kyseisten videoiden tekijää idioottina ja sitten et ole edes itse oikeassa

Turha laittaa sanoja suuhuni. Idiootiksi en ole ketään väittänyt, mutta en vieläkään ymmärrä, miten tuon videon linkittäminen oli sitten parempi tapa tuoda kantasi esiin kuin perustelujen tiivistäminen muutamaan lauseeseen, jotka monet olisivat saattaneet jopa lukeakin viisiminuuttisen videon katsomisen sijasta. Taisi kuitenkin kritiikki käydä egon päälle.

Videon tehnyt kaveri on kyllä selvästi lukenut anatomian perusteokset, mutta varsinainen tiedon soveltaminen ja biomekaniikan parempi ymmärrys ei kyllä ole ihan hallussa.

Sebastian väittää videollaan, että rinnalle tehtävistä punnerrusliikkeistä dippi on kaikkein epäoptimaalisin.

Niin tai ytimekkäämmin tuo meni "crappy exercise" eli paska harjoitus.

(i) Kädet ovat dipissä paikallaan, joten olkavarren adduktio jää väistämättä vajaaksi (kuten myös kaikissa tankoliikkeissä).

Toisaalta onko siitä näyttöä, että loppuliikeradalla tapahtuva lihassupistus olisi edes niin tärkeä lihaskasvulle? Suurimman voiman lihas tuottaa kuitenkin keskiliikeradalla, jossa aktiini- ja myosiinifilamenttien kontakti on suurin. Kaiken lisäksi vastaava vajaan liikeradan argumentti kävisi sitten myös varsin suureen osaan harjoitusliikkeitä, joita kuitenkin yleisesti pidetään juuri parhaimpina.

(ii) Dipissä tapahtuva olkavarren adduktio ei ole samassa linjassa ison rintalihaksen lihassolujen kanssa.

Esität ison rintalihaksen anatomian aivan oikein, mutta päättelysi on virheellinen. Vastaavalla logiikalla voitaisiin väittää, että "ison rintalihaksen solisluuhun kiinnittynyt pää aktivoituu parhaiten yläviistoon suuntautuvissa liikkeissä, kuten hieman takakenossa tehdyssä pystypunnerruksessa". Väite (ii) voidaan siis esittää toisella tavalla siten, ettei dipissä voida ottaa niin suurta etukenoa, että "olkavarren adduktio tapahtuisi samassa linjassa ison rintalihaksen alaosaa parhaiten aktivoivan liikeradan kanssa". Samoin (seisten tehtävää) pystypunnerrusta ei voida tehdä niin takakenossa, että olkavarren adduktio tapahtuisi samassa linjassa ison rintalihaksen yläosaa parhaiten aktivoivan liikeradan kanssa.

Rintalihaksen ollessa kyseessä ei tietysti mikään yksittäinen liike ole linjassa lihaksen kaikkien solujen kanssa. Mutta videolla esitetty oletus, että puhdas horisontaalinen adduktio, joka tapahtuu mm. pec deckissä tai vipunostoissa olisi tuo optimaalisin linja, ei myöskään pidä paikkaansa. Optimilinja on todellakin enemmän alaviistoon suuntautuva. Toki dipissä tuo linja on usein vielä tätäkin enemmän alaviisto, mutta se ei vielä tee dipistä "paskaa harjoitusta" vaan itse asiassa ihan kelpo harjoituksen rinnan ala- ja jopa keskiosan treenaamiseen. Ketjussahan oli kyse turhista liikkeistä eikä tuollaiseksi dippiä voi todellakaan tuolla perusteella väittää. Kaiken lisäksi, huomasitko ketjussa aiemmin esitettyjä aktivaatiotutkimuksia lainkaan?

Vertauksesi pystypunnerrukseen ylärinnan liikkeenä ei toimi, koska ylärinnan lihassolut eivät todellaan kulje niin voimakkaasti viistoon kuin keski- ja alarinnan ja on osoitettukin, että tasapenkkipunnerruksen ja vinopenkkipunneruksen ero ylärinnan aktivaatiossa on vain 10 %:a.

Videolla kaveri esitti myös väitteen, että dipissä hartialihaksen etuosa tekisi suurimman osan työstä olkanivelen liikuttelussa. Tämäkin osoittanee, että hänen biomekaniikan ymmärtämyksensä ei ole ihan parhaasta päästä. Todellisuudessa juuri kulman laskeminen horisontaalitasosta alaspäin nimenomaan vähentää hartialihaksen etuosan aktivoitumista. Pääliikuttaja olkanivelelle dipissä on todellakin iso rintalihas. Etunoja-asento ja olkanivelen sisäkiertynyt asento ottaa myös lattissimus dorsin suurelta osin pois pelistä.
 
en edes tiiä minkä niminen kyseinen liike on, mutta maataan mahallaan ja nostetaan jalkoja jännittämällä pakaralihaksia. :D pakaroita voi treenata ihan normi kyykyllä ja sjmavella.

Joku pakarapotkukone.
Sain maveen ja kyykkyyn sarjapainokororotuksina yli 20kg lisää kun tuota hinkasin muutaman kuukauden. Oli ilmeisesti alkuun hermotusongelmia isoon pakaralihaksen kanssa kun kaikissa liikkeissä etureisi yritti ottaa vallan.

Reiden lähennyksetkin saattavat olla poikaa jos ei sisäreisi tahdo kehittyä, eikä niihin mitään aikaa hukkaudu kun tekee superin parin muun liikkeen ohella jalkatreenien loppuun.
Itse vetelin noitakin jonkun aikaa kun reväytin nivusen mäkivedoissa ja päättelin että johtuu lihasepätasapainosta.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Oma, vähäiseen kokemukseen perustuva, tuntuma on se, että syynä apuliikeiden ja laitteiden lisäämiseen ohjelmaan ei ole niinkään kehityksen pysähtyminen vaan halu kokeilla uutta ja puhtaasti kyllästyminen samojen liikkeiden tekemiseen. Toisilla myös laiskuus. Moninivelliikkeet ovat raskaita.
Kaikkien ei-moninivelliikkeiden niputtaminen samaan kategoriaan on hieman kyseenalaista. Ne kannattaisi vielä jakaa kahteen omaan kategoriaansa. Toisessa näistä olisi nitkutukset, joilla tehdään eristetysti niitä lihaksia jotka tekevät kunnolla työtä raskaissa moninivelliikkeissä. Toisessa taas olisi liikkeet, joilla treenataan niitä lihaksia jotka eivät saa kunnon rasitusta raskaissa liikkeissä. Ilman nitkutuksia pärjää mainiosti, mutta muita lihaksia rasittavat liikkeet ovat tärkeitä lihastasapainon ja nivelten hyvinvoinnin kannalta.
 
Joku jo hyvin mainitsikin että tuskin on olemassa turhia liikkeitä.

Enemmänkin kyse siitä että mikä sopii minkäkinlaiseen treeni filosofiaan/ohjelmaan.
 
Itse näkisin enemmänkin että "turha" ei ole tässä tapauksessa TÄYSIN turha, vaan sellainen liike joka ei tulisi ensimmäisenä mieleen treeniohjelmaa suunniteltaessa.

Asianhan voisi ratkaista vaikka sillä, että miettii 20 liikettä joita tekisi loppuelämänsä. Hyvin typerä ajatus, mutta kyllä siinä tulee äkkiä selväksi mikä on loppujenlopuks ohitettavissa. Toistan itseäni tässä ketjussa vielä sen verran, että kyseenalaistan sellaisen treenin joka koostuu enimmäkseen hilavitkuttimista (jotka ovat välttämättömiä eikä vaihdeltavissa).
 
Hauis lienee saleilla se lihas jota yritetään treenata vaikka miten päin- ja missä:
Maataan maassa ja nyitään taljaa ,ollaan vinossa taljan äärellä, posetellaan ristitaljassa ja vaikka sun helevettiä kun epätoivoisesti haetaan sitä "tuntumaa" jota ei koskaan tule kun ei ole lihasta johon tulla tuntumaa.

En tiedä niiden liikkeiden oikeita nimiä,mutta sovitaan että ne on Mikki Hiiri-liikkeitä ja kenenkään ei tule niitä tehdä tappotuomion uhalla.
 
Hauis lienee saleilla se lihas jota yritetään treenata vaikka miten päin- ja missä:
Maataan maassa ja nyitään taljaa ,ollaan vinossa taljan äärellä, posetellaan ristitaljassa ja vaikka sun helevettiä kun epätoivoisesti haetaan sitä "tuntumaa" jota ei koskaan tule kun ei ole lihasta johon tulla tuntumaa.

En tiedä niiden liikkeiden oikeita nimiä,mutta sovitaan että ne on Mikki Hiiri-liikkeitä ja kenenkään ei tule niitä tehdä tappotuomion uhalla.

Eipä se hauiksen koko kerro sitä saako sitä tuntumaa vai ei.
En itse saa suoralla tangolla menemään hauiksille kovinkaan hyvin, joten näitä taljaliikkeitä on mukava tehdä treenin loppuun, joten kerro miksi näitä ei saisi tehdä?
Koska rive ja tempaus on ainoat liikkeet, jota tulisi tehdä?
 
Hunter killerin ajatus tais olla, että pitäis keskittyä perusjuttuihin ennen kuin aletaan hifistelemään. Minunkaan mielestä ei pitäisi mennä monimutkaisuuksiin, jos yksinkertaisilla perusjutuilla on vielä kehitysvaraa.

edit: Kyynärnivelen koukistus ja ranteen ulkokierto. Tehtäväkin on yksinkertainen.
 
Eipä se hauiksen koko kerro sitä saako sitä tuntumaa vai ei.
En itse saa suoralla tangolla menemään hauiksille kovinkaan hyvin, joten näitä taljaliikkeitä on mukava tehdä treenin loppuun, joten kerro miksi näitä ei saisi tehdä?
Koska rive ja tempaus on ainoat liikkeet, jota tulisi tehdä?

Hirveen moni tekee hauiksen treenaamisesta taidetta vaikka on todella yksinkertainen lihas treenata. Pari kolme sarjaa hauikselle kaksi kertaa viikossa riittää hyvin vaikka moni tahkoo 12 sarjaa viikossa ja ihmettelee miksi ei kasva?
 
Hirveen moni tekee hauiksen treenaamisesta taidetta vaikka on todella yksinkertainen lihas treenata. Pari kolme sarjaa hauikselle kaksi kertaa viikossa riittää hyvin vaikka moni tahkoo 12 sarjaa viikossa ja ihmettelee miksi ei kasva?

Ymmärrän kyllä mitä tällä ajettiin takaa, mutta puhuinkin, että kaikki ne "pääliikkeet" ei sovi kaikille vaan toiselle sopii toinen paremmin niin kuin itse en saa esim. suoralla tangolla tehtyä hauiskääntöä menemään niin hyvin hauiksille, kuin jotain "vetkutus" liikettä.

Miksi tuo 4-6 sarjaa viikossa kehittäisi paremmin kuin 12 sarjaa viikossa (vaikka jaettuna kahteen reeniin)?
Toki voi perustua omiin kokemuksiisi, mutta ei toimi kaikilla, sekä riippunee hauisten hermotuksesta (itsellä melko huonosti hermottunut lihas).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom