Treeni-osion yleiset kysymykset

Ei hätää, olet oikeasti kauhean kokoinen jääkaappipakastin, mutta kun katsot peiliin niin näet vain sen saman heikon ruipelon. Body dysmorphia. Vähän kuin anoreksian vastakohta.

Kiitos videosta. Ymmärrän että näitä tapauksia löytyy ja etenkin kehonrakennuspiireissä, mutta en kuulu joukkoon.

jos tulee voimaa, muttei kokoa tilanne on yleensä hyvin toivottava ja vaikee ois ite ajatella ton olevan surkee ominaisuus. jos kuitenkin ehdottomasti sitä kokoa haluaa ja ei vaan nykymenolla onnistu...pitää jotain muuttaa. mitä se tarkalleen ottaen on, on tullut useemman kanssa selvitettyä firmani kautta.

Kiitos vastauksesta, mukava saada kommenttia asioihin perehtyneeltä näin kevyesti ilmaistuna. Mieluummin tosiaan ottaisin vaikka pienemmät maksimit ja näyttävämmät lihakset, kuin isot painot ja pienet lihakset. Väläytä hieman missä ongelmakohta voisi olla..kalorimäärät? treeniohjelma?

Mulla auttoi lagaavaan rintaan siirtyminen ns. tuntumahomoiluun ja "ylärinta"-painoitteiseen reeniin. Kova pumppi -> vinopenkki kp -> kaapeleissa puristelua oikeasti failureen. Ylärintaan jos tulee yhtään kokoa se luo illuusion, että siellä jotain on.

Voisihan sitä kokeilla siirtyä hetkeksi ylärintapainotteiseen treeniin ja keskittyä enemmän tuntumaan ja pidempiin sarjoihin. Thx!



Varmaan auttaisi, kun treenaisit kehonrakennustyyppisesti voimailun sijaan.

Eli tarkoitat siis tarkalleen ottaen minkä tyyppisesti? Pitkiä lämmittelysarjoja ennen pääliikkeitä ja pääliikkeet +10 toiston sarjoilla ja enemmän erikoistekniikoita? Niin kuin sanoin, teen treenit suunnilleen joka toinen vähän isommilla painoilla lyhyemmillä sarjoilla ja joka toinen pienemmillä painoilla pidemmillä sarjoilla. Ei tuo esimerkkirintaohjelma mielestäni voimailutyyppisesti kuitenkaan ole...

Niin tai söisi yli kulutuksen kun muuten alun jälkeen tuppaa lihaskasvu natuilla loppumaan ilman plussa kaloreita

Tarkoitatko ettei neljän vuoden treenailun jälkeen ole mahdollista saada lihasta kuin bulkkijaksoilla? Tottahan se on että plussakaloreilla sitä tulee herkemmin, mutta uskon että säännöllisellä syömisellä puhtaalla ruokavaliolla makrot laskettu oikein ja kalorimäärä sillä tasolla että vähintäänkin sen oman peruskulutuksen tasolla ja ehkä karvan verran yli, saadaan myös rakennettua lihasta. Vai olenko täysin metsässä? Lihas ei kasva kuin plussalla?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä se mun lukeman ja ymmärryksen mukaan niin on että ei lihakset kasva jossei syö nimenomaa yli sen oman kulutuksen. Kun paino ei nouse niin ei se lihaskaan kasva tai kasvaa hyvin minimaalisesti. Tämä siis ilman lääkeaineita ihan perus jantterilla, joka on jo aloittelija vaiheen kehityksen lihaskasvussa saanut aikaan.
 
itestä aina hieman on ihmeellistä, että suorituskyky uhrataan ulkonäön alttarilla, mutta se ei tarkota että pitäsin sitä vääränä. kukin omien tavoitteidensa mukaan. keskittyisin joka tapauksessa tekniikkaan, vaikka sanot sen olevan kohillaan. ohjelmalla tehdään paljon ja sen kautta lähtisin ekana hommaa purkamaan. toi ei voimailua niinkää ole juu, mutta ellei se oo tuonu tulosta jotakin selkeesti pitää muuttaa.
 
- penkki 5x5 110 kg / penkki 4 x 10-8 100 kg / penkki kp 3 x 10 45 kg
- vinopenkki smith 4 x 10 80 kg / vinopenkki kp 3 x 8-10 35 kg /
- rintaprässi 3 x 10 / ristikkäistalja 3 x 10 / flyes 3 x 10 kp
Sulla taitaa taitaa lahjat olla enemmän kallellaan voimailuun kuin potaukseen... Jos olet treenannut pitkään samanlaisella ohjelmalla, ohjelman muuttaminen mihin tahansa toisentyyppiseen voisi auttaa. Ja jos voimaa tulee "liikaa" mutta lihaa ei, voisit kokeilla jättää kokonaan pois tuollaiset 5x5 -setit. Sarjojen pituudet on tossa sun esimerkissä välillä 5-10 toistoa. Sun tapauksessa vaikka 10-15 toistoa vois toimia paremmin. Erikoistekniikoita ei välttämättä liikaa kannata hakata, ettei sitten tarvii aina viikon palautumisaikaa. Kuinka usein muuten treenaat kropan läpi? Jos vain kerran viikkoon, niin sen voisi kokeilla ensi hätään tuplata kahteen kertaan ja sen jälkeen jopa kolmeen. Ja sitten taas takas monijakoiseen. Ja jos/kun sulle ei liha oikein tartu, niin ehdottomasti pitää syödä yli kulutuksen. Tiivistetysti siis kokeilisin pidempiä sarjoja ja enemmän ruokaa. Ja aloita vaikka treeni useimmiten jollain vinopenkkilikkeellä, jos sitä ylätissiä erityisesti haluut lisää.
 
Kroppa treenataan kerran viikkoon läpi ja joskus vedetään kahdesti esim. vkolla 1 jalat, viikolla 2 selkä, viikolla 3 rinta ja vkolla 4 kädet ja sitten taas samaan neljä treeniä viikkoon - kerran viikko koko kroppa.

Ja mitä tulee treeniohjelmaan, niin en noudata sokeasti samoja toistomääriä ja liikkeitä. Tietty runko on olemassa mutta hyvin usein improvisoiden apuliikkeiden osalta varsinkin. Pääliikkeissä kuitenkin raskaat perusliikkeet, penkki tangolla tai käsipainoilla+vinopenkki, jaloissa kyykyt+prässi, selässä kulmasoutu, mave, ylätalja, alatalja. Apuliikkeet tehdään ruuhkatilanteen mukaan ja toistomäärät 10-15. Jokainen lihas tehdään kuitenkin huolellisesti ja salilla menee aikaa 1 tunti. Liikkeitä tulee vähintään 4 per lihasryhmä ja sarjoja vähintään kolme per liike. Koko kroppa tällä tyylillä kolmeen kertaan viikkoon kuulostaa järjettömältä, ellen halua muuttaa pysyvästi salille.

En tiedä, pitäisikö tässä kohtaa kokeilla jotain pt:tä tai muuta ammattilaista joka osaisi löytää kehitettävät osa-alueet. Suurempi kalorimäärä voisi olla yksi avaintekijä, mutta en nyt kesää odotellessa vedä läskikerrosta peittämään näitä vähäisiäkin vaivalla hankittuja lihoja :D
 
no sä voit junnata ikuisesti samoissa tai sitten ostaa joltain tietämyksen treeniesi suunnittelusta. jos nyt oot tehny kerran viikossa tollasta touhua, eka ois juurikin treenata useemmin ja poistua siitä voimabodauksesta. tauot alas ja fokus lihakseen eristävillä liikkeillä ja päälle vasta moniniveltouhua. näitä juttuja oon yli 25v ratkonu työkseni.
 
no sä voit junnata ikuisesti samoissa tai sitten ostaa joltain tietämyksen treeniesi suunnittelusta. jos nyt oot tehny kerran viikossa tollasta touhua, eka ois juurikin treenata useemmin ja poistua siitä voimabodauksesta. tauot alas ja fokus lihakseen eristävillä liikkeillä ja päälle vasta moniniveltouhua. näitä juttuja oon yli 25v ratkonu työkseni.

Niin.. voin yrittää oma-aloitteisesti eri juttuja ravinnon ja treeniohjelman suhteen ja katsoa kokeilemalla mitä tapahtuu. Tai voin ulkoistaa tämän jollekin jonka kautta menisi varmasti heti oikein, ja näin säästää aikaa ja saada nopeammin tuloksia.

Suurten kysymysten edessä. Ollaanko tultu tien päähän oman tietotaidon suhteen... Harmi kun tuttavapiirissä ei ole bodailijoita. Täytyy funtsia asiaa.
 
ei se salin suurin ukko aina oo se paras koutsi. voi olla, mutta ei se ollenkaan aina niin mene. klassisesti käytän vertailua: kumpi olis parempi pikajuoksuvalmentaja:
a) usain bolt
b) usain boltin valmentaja?

lähinnä sieltä omalta oletusmukavuusalueelta pitää nyt tulla pois. täällä kuulee joskus, että tulos on ollut vuoden pari samoissa jossain liikkeessä. ja silti joskus jopa kiukkusesti puolustellaan sitä omaa tekemistä ja tapaa oikeana. useimmiten sitten tapaan nostaa kädet ylös. eipä siinä sitten, anna mennä vaan :)
 
Totta, asioita ja kehitystä tapahtuu aina mukavuusalueen ulkopuolella. Ihan asiassa kuin asiassa. Kyllä tässä vaiheessa tiedostan että nyt ollaan siinä pisteessä että jotain muutoksia on tehtävä, mutta mitä muutoksia, on vielä auki...
 
Liikkeitä tulee vähintään 4 per lihasryhmä ja sarjoja vähintään kolme per liike. Koko kroppa tällä tyylillä kolmeen kertaan viikkoon kuulostaa järjettömältä, ellen halua muuttaa pysyvästi salille.
Tarkotus ei ole, että vedät ton kerran viikossa tekemäsi treenin 3 x viikkoon. Suosittelen lukemaan ainakin nuo artikkelit:
https://lihastohtori.wordpress.com/2012/08/22/uupumukseen-asti-osa-i/
https://lihastohtori.wordpress.com/2012/08/28/sarjat-uupumukseen-osa-ii/
https://lihastohtori.wordpress.com/2014/03/12/treenaatko-lihasta-vai-liiketta-hulkki-hietala-osa-i/
https://lihastohtori.wordpress.com/2014/03/31/treenaatko-lihasta-vai-liiketta-hulkki-hietala-osa-ii/
 
Tuli tossa mieleen että mistä johtuu että joillakin punoittaa posket treenatessa? Aattelin että tämä on vain läskien ongelma kunnes älysin katsoa peiliin treenin aikana. Mulle tulee poskiin sellaiset punoittavat alueet hengästyessä
 
Kysymys: Leuanvedoista usein sanotaan, että jos niitä saa tehtyä edes jonkinmittaisia sarjoja, kannattaisi tehdä myös silloin tällöin lisäpainoilla, jotta suorituskyky myös tavallisissa leuoissa paranee. Voisiko tai kannattaisiko samaa soveltaa myös etunojapunnerruksiin? Eli jos saa etunojapunnerruksia tehtyä esim. muutamia about kympin sarjoja, kannattaisiko välillä tehdä myös lyhyempiä sarjoja lisäpainolla, niin tavalliset punnerrukset muuttuis helpommiksi?? Onko tässä yhtään mitään järkeä? :D
 
Kysymys: Leuanvedoista usein sanotaan, että jos niitä saa tehtyä edes jonkinmittaisia sarjoja, kannattaisi tehdä myös silloin tällöin lisäpainoilla, jotta suorituskyky myös tavallisissa leuoissa paranee. Voisiko tai kannattaisiko samaa soveltaa myös etunojapunnerruksiin? Eli jos saa etunojapunnerruksia tehtyä esim. muutamia about kympin sarjoja, kannattaisiko välillä tehdä myös lyhyempiä sarjoja lisäpainolla, niin tavalliset punnerrukset muuttuis helpommiksi?? Onko tässä yhtään mitään järkeä? :D

Ööh eikö penkkipunnerrus ole vähän niinkuin punnertaisi lattialla? :D Paitsi ettet pidä kroppaa samalla tavalla jännityksessä. Treenaat lankkua lisäpainoilla ja normi penkkipunnerrusta niin saat parempaa suorituskykyä etunojapunnerruksissa :D
 
Jos nimenomaan etunojapunnerrusten suorituskyky on ensisijalla niin kyllähän se varmasti paremmin kehittyy etunojia kuin penkkiä tekemällä. Sen enempää en uskalla sanoa.
 
Kysymys: Leuanvedoista usein sanotaan, että jos niitä saa tehtyä edes jonkinmittaisia sarjoja, kannattaisi tehdä myös silloin tällöin lisäpainoilla, jotta suorituskyky myös tavallisissa leuoissa paranee. Voisiko tai kannattaisiko samaa soveltaa myös etunojapunnerruksiin? Eli jos saa etunojapunnerruksia tehtyä esim. muutamia about kympin sarjoja, kannattaisiko välillä tehdä myös lyhyempiä sarjoja lisäpainolla, niin tavalliset punnerrukset muuttuis helpommiksi?? Onko tässä yhtään mitään järkeä? :D

Lisäpaino tavalliseen etunojapunnerrukseen on vähän hankala toteuttaa ellei ole pieniä lapsia. Ne saa usein aika helposti selkään punnertaessa, kun ne tykkää siitä liikkeestä. Tietyllä tavalla on niin, että voimaa lisää työntämiseen -> enemmän punnerruksia. Mutta lähtökohtakin vaikuttaa, jos vaikeus on muualla kuin työntämisessä, ei penkki paljoa auta.

Periaatteessa punnertaminen paranee aika lailla ihan vaan punnertamalla. Kolmekymmentä vuottta nyrkkeilytreenien vetämistä on tuottanut sellaisen käsityksen, että tasolle 60 + punnerrusta yhtä soittoa pääsee aprhaiten tekmällä niitä punnerruksia, Sarjat vaan tarpeeksi pitkiksi ja palautukset lyhyiksi. Kannattaa tehdä myös erilaisia variaatioita - käden yhteen toistojen välissä, kokonaan ilmaan toistojen välissä, kädet eri asennoissa, hitaasti, nopeasti ja vaikka mitä. Myös kulmien vaihtaminen on hyvästä, jalat jumppapallon päälle välillä.

Penkin jyystäminen älyttömästi lisää lihasmassa niin, että aivan huippumäärät punnerruksia jäävät uneksi - hapot lopettavat punnertamisen aikaisemmin, koska isot lihakset kuluttavat enemmän happea.
 
Kysymys: Leuanvedoista usein sanotaan, että jos niitä saa tehtyä edes jonkinmittaisia sarjoja, kannattaisi tehdä myös silloin tällöin lisäpainoilla, jotta suorituskyky myös tavallisissa leuoissa paranee. Voisiko tai kannattaisiko samaa soveltaa myös etunojapunnerruksiin? Eli jos saa etunojapunnerruksia tehtyä esim. muutamia about kympin sarjoja, kannattaisiko välillä tehdä myös lyhyempiä sarjoja lisäpainolla, niin tavalliset punnerrukset muuttuis helpommiksi?? Onko tässä yhtään mitään järkeä? :D

Kait riippuu sun tavoitteista; kestävyyttä vai enempi lihasta/voimaa tai muu kombo. Itse tein joskus tavan tai automaation vuoksi pitkiä etunojapunnerrussettejä, eikä niistä paljoakaan kostunut, muuten kuin hienoina numeroina. Kun laittoi reppua/rinkkaa vielä niskaan, alkoi vähän muutoksia näkymään ja tuntumaan - ylläri. Sopivin väliajoin sitten vaan lisää Avotakkaa reppuun :). Sitten on myös ihan niitä painoliivejäkin, jos enempi haluaa panostella. Eli on hyvinkin järkeä, jos esim. kotosalla punnertelee. Tietty on noita punnerrusprogressio-ohjelmia ja vinkkejä variaatioineen netti täynnä (plus niihinkin voi lisätä sitä reppua lisävastukseksi jos tykkää).
 
Kiitos kaikille vastauksista. :)
Mä kuvittelisin, että lisäpaino olisi kohtuu helppo toteuttaa laittamalla levypaino selän päälle samaan tapaan kuin lisäpainolankussa? Vai lähteekö se karkuun siitä liikkuessa? Myös erilaisia variaatioita voin toki kokeilla, mutta tuntuu että niissä monesti hypätään kerralla hirmu paljon vaikeampaan. :o
Tavoitteena yleinen kunnonkohotus ja kropan suorituskyvyn kehittäminen, lisäksi joitakin lajikohtaisia tavoitteita.
 
Terve.
Teen käsipainoilla alavino penkkiä säästääkseni olkapäitäni.
Miten on normaali vinopenkki kässäreillä tehtynä onko "paha" liike olkapäille.
Kiitos etukäteen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom