- Liittynyt
- 5.6.2008
- Viestejä
- 2 733
Pitää kuitenkin muistaa...
"Kasviöljyistä peräisin olevasta alfalinoleenihaposta keskimäärin 7–8 % muuntuu elimistössä biologisesti aktiivisiksi omega-3-rasvahapoiksi. "
Joten kalaöljyihin nähden melko hyödyttömiä nuo kasviöljyt.
O-3-rasvojen lähtöaineena toimiminen ei välttämättä ole ALA:n ainoa terveyshyöty.
Kts. esim:
http://www.ajcn.org/cgi/content/full/85/2/385
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18606916
No enikeis, pointtina: Eri käyttötarkoitukset margariinilla ja threadin alkuperäsen aiheen välillä, eikö jossain ollu joku "suuri rasvakeskustelu" -thredi?
Totta. Osittain my bad. Piti vain takertua tuohon tällä hetkellä kovassa nosteessa olevaan "MARGARIINI TAPPAA!!1!"-hypeen, jolle ei mun mielestä ole perusteita.