- Liittynyt
- 26.7.2003
- Viestejä
- 17 210
43-kiloinen nainen nostaa penkissä vähän yli 100 ja se on miehistä noloa. Noh, sellaista se on, elämä.
Aivan täyttä paskaa. Ei siitä pääse yli eikä ympäri.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
43-kiloinen nainen nostaa penkissä vähän yli 100 ja se on miehistä noloa. Noh, sellaista se on, elämä.
Sehän se pointti onkin, että maksimioteleveys 140cm nostajalle on absoluuttisesti sama kuin 205cm nostajalle ja varmaan tajuat varsin hyvin, että kritiikki kohdistuu juuri tuohon sääntöön. 1 tai 2 tässä kritisoi nostajaa. Eikö mielestäsi olisi edes hetken harkinnan arvoinen sääntöuudistus lisätä vaikka toiset merkit tankoon? Onhan tuollainen äärileveä nytkäytys järkyttävällä kaarella omalla tavallaan vaikea suoritus, eivätkä omat ranteet ja ranka moiseen taipuisi ikimaailmassa, mutta luulen, että valtaosan mielestä tuossa mennään jo aika kauas siitä, mikä kuva voimanostosta kilpamuotona ihmisillä on. Mittasuhderiippuvaistahan tankonostaminen tulee aina jossain määrin olemaan, mutta voisi noille ääripäille jotain tehdä.
edit. Laitetaanpa nyt tämäkin kun sisko kävi viime viikonloppuna tyrkkäämässä uuden SE:n superiin, eikä naisten nostoja kovin paljon muuten näissä ketjuissa raportoida. Ei siinäkään nostomatka mikään älyttömän pitkä ole, mutta tuon lasken kuitenkin selvästi punnerrukseksi.
Ainaki sumovedosta voitaisiin luopua. Lyhyimmmillä nostajilla toki yksi kompensoiva tekijä on sormien pituus. Tosin kysehän ei penkissä ole muutenkaan mittasuhteista samalla tavalla kuin kuvaat kyykyn ja vedon tapauksessa.Mites tätä syliväliasiaa sovelletaan sit kyykyssä ja vedossa ihmisille, joilla on poikkeukselliset mittasuhteet?
Ei mulla valmiita ratkaisuja ole, enkä toki hae kohtuutonta tasapäistämistäkäänOlisi ehdottomasti hyvä sääntö…mutta miten tätä sääntöä valvottaisiin. Pitäisikö nostomatkan oltava x-määrä vai riippuisiko painoluokasta…vai olisiko ennen kisoja tehtävässä varustetarkastuksessa joku testi, jonka perusteella nostajat jaettaisiin ”käsileveys-ryhmiin”…koska jos mm-tasolla ei ole kapasiteettiä laittaa teknista tuomaria tarkastamaan nostajan varusteita ennen nostoa (tähän ranskalaisnostajan tapaukseen siis viittaan) niin hankala olisi valvoa…hyvähän olisi, että laji olisi edelleen voimanosto, jossa punnittaisiin nimenomaan nostajien maksimivoima, mutta samalla pitäisi ”turhista säännöistä” päästä eroon.
Hyvillä välityksillä kyynärpäät (ei ojentajalihas) ei edes käy penkin tasalla. Eikä oikeastaan kuuluisi kellään mennä juuri penkin yläreunaa alemmas jos ei ole tosi pitkät kädet tai liian hoikka pituisekseen. Tuo kulma olisi vaikea tulkita silmämääräisesti ja aiheuttaisi vaan lisää draamaa kyykkyjen lisäksi.Tähän on helppo säätömuutos. Olkavarren ja kyymärvarren kulma oltava vähintään 90-astetta. Tai sitten, että kyynärpään on käytävä vähintään penkin tasolla.
Riittävän kapealla, kun tekee, niin menee helposti. Tuon 90-asteen kulman ei tarvitsisi olla niin tarkka kuin kyykyssä, joku toleranssi siihen. Silmämääräisesti melko helppo kyllä katsoa. Toki ainahan konenäköä voidaan hyödyntää. Tuollaiset penkit, missä kyynärnivel ei liiku käytännössä ollenkaan ei minun mielestäni kuulu lajiin.Hyvillä välityksillä kyynärpäät (ei ojentajalihas) ei edes käy penkin tasalla. Eikä oikeastaan kuuluisi kellään mennä juuri penkin yläreunaa alemmas jos ei ole tosi pitkät kädet tai liian hoikka pituisekseen. Tuo kulma olisi vaikea tulkita silmämääräisesti ja aiheuttaisi vaan lisää draamaa kyykkyjen lisäksi.
Itse penkkaan melko kapealla kun nyrkit on pari sormen leveyttä merkkien sisäpuolella eikä mahda millään leveydellä mennä kyynärpäät penkin yläpinnan alapuolelle, ojentajat korkeintaan. Ihan kapeana en rintaan asti ikinä tee niin en tiedä, olisin kyllä niin sumpussa että sitä voi edes penkiksi enää sanoa. Eli riippuu paljon välityksistä. 90 kulmakin vaatisi sen että ote on melko kapea. Se on totta että tuo pilaa lajia kun ainoa homma on siirtää kuormaa A:sta B.hen mutta sekin on saatu poistettua. Yksi helppo vaihtoehto olisi kieltää käsille antaminen, noilla överileveillä otteilla kun se itse telineistä nostaminen muuttuu hyvin hankalaksi. Mutta en ihan tykkää siitäkään ajatuksesta kun kärsii muutkin turhaan.Riittävän kapealla, kun tekee, niin menee helposti. Tuon 90-asteen kulman ei tarvitsisi olla niin tarkka kuin kyykyssä, joku toleranssi siihen. Silmämääräisesti melko helppo kyllä katsoa. Toki ainahan konenäköä voidaan hyödyntää. Tuollaiset penkit, missä kyynärnivel ei liiku käytännössä ollenkaan ei minun mielestäni kuulu lajiin.
Tässähän se koko homman juju tai pulma onkin, uskoisin että lähes jokainen pyrkii minimoimaan liikeradan oli se sitten selän kaarella, oteleveydellä, tai valtavalla kummulla keskivartalossa, mutta yhtäkkiä se onkin väärin, kun joku pystyy hyödyntämään liikkuvuuttaan enemmän.
EN tiedä, minkälaisia T-rex fysiikoita sitten on olemassa, mutta suurin osa ei tähän kuulu. Itselläkin suht lyhyet kädet pituuteen nähden, mutta ei tuota ongelmaa. Max leveydellä ehkä, mutta sitten pitäisi nostaa kapeamalla. Toisaalta turhaa spekulointia, kun en kisaa kuitenkaan. No jos se kyynärpää nyt menisi edes etuolkapään tasolle, niin voisin hyväksyä.Itse penkkaan melko kapealla kun nyrkit on pari sormen leveyttä merkkien sisäpuolella eikä mahda millään leveydellä mennä kyynärpäät penkin yläpinnan alapuolelle, ojentajat korkeintaan. Ihan kapeana en rintaan asti ikinä tee niin en tiedä, olisin kyllä niin sumpussa että sitä voi edes penkiksi enää sanoa. Eli riippuu paljon välityksistä. 90 kulmakin vaatisi sen että ote on melko kapea. Se on totta että tuo pilaa lajia kun ainoa homma on siirtää kuormaa A:sta B.hen mutta sekin on saatu poistettua. Yksi helppo vaihtoehto olisi kieltää käsille antaminen, noilla överileveillä otteilla kun se itse telineistä nostaminen muuttuu hyvin hankalaksi. Mutta en ihan tykkää siitäkään ajatuksesta kun kärsii muutkin turhaan.
Teknologiahan varmasti järjestyisi nostojen tuomarointiin mutta voi vielä mennä tovi että joku viitsii siitä maksaa kun ei mikään rahakas laji ole.
Kehonpainon mukaan aika pitkälti menee, kun mennään yli 100 kiloisiin niin usein siellä on leveydessä vielä varaa ja 80kg hujakoilla taas toisinpäin. Vaikka ovatkin yleensä lyhyempiä mutta ei jostain syystä mene 1:1. Maddoxin kokosilla ukoilla sitten alkaa jo loppumaan tanko kesken. En tiedä mistä se johtuu mutta huomaan sen itsekin että kehonpainon mukana penkkityylikin muuttuu. Tietyillä lisäravinteilla on se ominaisuus nostaa kehonpainoa niin varmaan testaamattomalla puolella on keskimäärin painavampia nostajia, ihan villi veikkaus.Läheskään kaikki ei pyri minimoimaan liikerataa penkissä, varsinkaan tuolla "ammattilais" liitoissa.
En tiedä mistä johtuu, mutta mitä nyt jonkun verran tullut penkkaamista seurattua, niin ipf nostajat nostavat keskimäärin selvästi leveämmällä otteella kuin fpo/wpc nostajat.
Ongelmaksi muodostuu juuri se kun on vaikka minkä muotoista ihmistä, mahdoton löytää tasapuolinen kompromissi. Hyvähän tämä vaan on kun on lyhyet kädet ja rintakehä kuin tynnyri, helppo punnertaa. Siipiväli on muistaakseni aika lähellä omaa pituutta. Vetäminen onkin sitten ihan paskaa.EN tiedä, minkälaisia T-rex fysiikoita sitten on olemassa, mutta suurin osa ei tähän kuulu. Itselläkin suht lyhyet kädet pituuteen nähden, mutta ei tuota ongelmaa. Max leveydellä ehkä, mutta sitten pitäisi nostaa kapeamalla. Toisaalta turhaa spekulointia, kun en kisaa kuitenkaan. No jos se kyynärpää nyt menisi edes etuolkapään tasolle, niin voisin hyväksyä.
Eli crossfit?Mave kapealla jäykällä tangolla keinolla millä hyvänsä loppuasentoon + tanko maasta pään päälle lukitukseen keinolla millä hyvänsä.
Eli crossfit?
En silti usko, että sellaista fysiikka on, että kyynärvarsi olisi niin lyhyt, että käsi ei yllä rinnan tasolle riittävän kapealla leveydellä. Voi olla, että joutuu tinkimään kaaresta ja leveydestä, mutta ei sen pitäisi olla mikään ongelma. Näin saataisiin nostomatka suhteessa samaksi kaikille.Ongelmaksi muodostuu juuri se kun on vaikka minkä muotoista ihmistä, mahdoton löytää tasapuolinen kompromissi. Hyvähän tämä vaan on kun on lyhyet kädet ja rintakehä kuin tynnyri, helppo punnertaa. Siipiväli on muistaakseni aika lähellä omaa pituutta. Vetäminen onkin sitten ihan paskaa.
Minulla menee maksimileveällä kyynärpäät auki tekniikalla selkeesti penkin yläreunaa alemmas. Kaarta on vähän tai sen verran kun pystyn ottamaan. Ja tuossa on syy miks oon paskonut olkapääni aika lopullisesti jo penkillä. Kädet on pitkät suhteessa pituuteen (181). Ja punnertamiseen hoikka runko, reilu 110kg. Mutta käsiä ei saa lyhennettyä, painoa en saa enkä halua niin ylös että nivelkulmat olisivat paljon edullisemmat. Kapeammalla otteella eikä kyynärpäitä lähempänä kylkiä pitämällä liiku samat raudat ikinä. Kokeiltu on. Eli minkäs teet. Entinen nimimerkkini oli _MrSiima. Tuli vaan mieleen tuosta nostovideosta, minkä kaveri oli linkannut tähän ketjuun. Huppari päällä ja satunnaisesta kulmasta otetuista salinostovideoista ei nivelkulmat niin selkeästi näy. Penkkipaidoilla nostaminen oli muuten nuorena melko mielenkiintoista, kun kehonpainoa oli alimmillaan 70-80kg ja välitykset nämä = nivelkulmat tanko rinnalla vielä luonnottomammat. Sillonkin kyynärpäät auki nostin. Kovin kovaa paitaa ei voinut käyttää että sai mitään painoja alas. Sain 7,5kg hyötyä paidasta ekojen sm-kisojen aikoihin.Hyvillä välityksillä kyynärpäät (ei ojentajalihas) ei edes käy penkin tasalla. Eikä oikeastaan kuuluisi kellään mennä juuri penkin yläreunaa alemmas jos ei ole tosi pitkät kädet tai liian hoikka pituisekseen. Tuo kulma olisi vaikea tulkita silmämääräisesti ja aiheuttaisi vaan lisää draamaa kyykkyjen lisäksi.
Kyllä, ja tuloskin olisi jälleen huikeat 120. Noita ihmisiä on luultavasti suunnilleen kaksi maailmassa. En pidä isona ongelmana minkään lajin kannalta.Miten jos vetää samoin maasta? Nuilla mittasuhteilla ja hyvällä liikkuvuudella sumo nosto on valmis, ilman että tanko edes irtoaa maasta. Jos hesarin viikonloppuliitteen verran sitten irtoaa, lienee sekin hyväksytty nosto?
Hävisin kisassa 100 kiloa paremman rakenteen omaavalle kilpakumppanille. Raakatulos sama. Minusta voimanostossa mitataan maksimitulosta, ei nostomatkan pituutta, ja henkilökohtaisesti pidän kilomäärän mittaamista hyvänä voittokriteerinä.En silti usko, että sellaista fysiikka on, että kyynärvarsi olisi niin lyhyt, että käsi ei yllä rinnan tasolle riittävän kapealla leveydellä. Voi olla, että joutuu tinkimään kaaresta ja leveydestä, mutta ei sen pitäisi olla mikään ongelma. Näin saataisiin nostomatka suhteessa samaksi kaikille.
Tämä tekee keskustelun "oikeista" säännöistä äärimmäisen vaikeaksi. Olen siinä uskossa, että sinusta nostomatka ei saa olla liian lyhyt (pahoittelut, jos olen ymmärtänyt väärin). Samaan hengenvetoon kuitenkin sanot, että olisi hyvä, mikäli toisenlaisia maksimiraudan hiissaamista "helpottavia" asentoja/tekniikoita tms. saisi käyttää. Ja vieläpä sellaisia, jotka auttaisivat sinua omissa nostoissasi.Tää ois jo ihan liikaa. Minusta on turhaa jo se että IPF:llä pitää olla pää penkissä ja kantapäät maassa. Menee ilo koko hommasta jos sääntöjä on liikaa.
Eli laitettaisiin pari uutta tarkkailtavaa kohtaa. Silmälasit päähän ja ruudukko. Niitä pitää vähentää, ei lisätä.Tähän on helppo säätömuutos. Olkavarren ja kyymärvarren kulma oltava vähintään 90-astetta. Tai sitten, että kyynärpään on käytävä vähintään penkin tasolla.