Mielipiteet Atkinsistä

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Niihin joihin olen kommentoinut.

Sori, yksi referenssi tosiaan olikin jo. Point taken.

Katotaan, jos jossain kohtaa ei muuta huvita tehdä. Siihen asti mä shuttaan mun fuckin uppiin. *hugs*
 
ektomorfi sanoi:
Niin, kuten tiedämme glykogeenivarastot(ja maksan varastotila hiilareille)on erittäin RAJALLINEN. Pitkäkestoisissa suorituksissa keho siirtyy käyttämään energiaksi rasvaa n. 20-30 min. kuluessa RIIPPUMATTA siitä kuinka monta energiapatukkaa tai pastakulhoa siihen alle on vedetty.
No hyvä, että se on rajallinen. Kuitenkin se sisältää ainakin n. 1600 kcal energiaa, joten eiköhän se johonkin riitä ;) Varsinkin jos samaan aikaan käytetään osaksi rasvaa.

ektomorfi sanoi:
Ja muutenkin, kaikki se hiilarimäärä, mikä ylittää kyseisen rajallisen varastotilan, menee insuliinin "käskystä" rasvavarastoihin. Eli tosi järkevää. :rolleyes:
Kuukkeli tuossa jo väitti vastaan, mutta totesin että jätän sen omaan arvoonsa. Suurin osa hiilihydraateista yritetään tunkea parhaamme mukaan hiilihydraatti varastoihin, sen todistaa esim. tutkimukset jossa lihasten glykogeenivarastot on saatu hiilihydraattitankkauksella nousemaan n. 100 -> 130. Nämä on todettu ottamalla lihasnäytteet urheilijoilta. Jos kaikki menee rasvavarastoihin niin miksi lihastenglykogeenivarastot kasvaa. Tosi järkevää hei tehdä päätelmiä ennen kuin on kaikki tieto.

ektomorfi sanoi:
Mutta "The Zone"-kirjasta löytyy kaiken muun hyvän lisäks nämä tutkimukset.
Ihan hyvä kirja, mutta oletko koskaan tutkinut kuinka vanha se on ;) Itse luin tuon joskus vuonna miekka ja kivi ensimmäisenä valaistuksen kirjanani. Englanniksi. Silloin luulin kokeneeni valaistuksen, mutta nykyään palaan sen kirjan ääreen suurimmaksi osaksi vain naurahtelmaan osalle väitteistä. Kannattaa lukea vaikka Lyle McDonald: The Ketogenic diet tai suomalainen Laihdu ilman nälkää hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla niin saat vähän näkökantaa. Niin kuin olen tainnut useammille sanoa.

Insuliinin ja glukagoni on huomattavasti mutkikkaampaa ja ei todellakaan voida sanoa, että on hyviä ja huonoja prostaglandiineja. Se kirja on niin monta virhettä tai ainakin älytöntä yleistystä ja mutkan suorennosta täynnä että niistä pitäisi tehdä kirja ;)

JSmithin kanssa olen samaa mieltä, että jotkut on hiilari ja jotkut rasva tyyppejä. Mielestäni oliskin hienoa, jos kehitettäisiin rasva ja hiilari tyypin fysiologiset ja biokemialliset "raamit" ja tämän perusteella määritteisiin tutkimusjoukot. Tutkimukset voisi tämän jälkeen liikuntaravitsemuksen alalla jaotella näihin ryhmiin, niin nähtäisiin miten tutkittu asia hyödyttää kyseistä ryhmää. Raamien rajat on vain hieman vaikea määrittää, itselläni on kyllä joitakin mietintöjä...
 
Tosi vanha kirja joo. Onhan siitä 90-luvun lopusta jo kulunut valovuosia. Ja sitäpaitsi B.Sears kyllä toimittaa koko ajan uutta materiaalia.

Okei, glykogeenivarastoihin mahtuu TODELLA PALJON hiilaria. Mutta mitä järkee ne on täyttää(muuta kuin, että aivot saa tarvitsemansa hiilarit)? Kuitenkin puoi tuntia riittää ne varastot tyhjentämään. Kuten aikasemmin sanoin, varsinkin kestävyysurheilijoiden hiilaritankkaukset on typerää.

Ja jos mä pystyn samaan aikaan kasvattaan lihasta ja polttaan rasvaa(mikä ei tod. onnistu jollain perinteisel hiilaridieetil), niin mut on silloin vakuutettu. Samanaikasesti koko päivän aikana ei ole näläntunnetta, vaikka mun kokosen jätkän pitäs teidän monen mielestä varmaan nauttia yli tuhat kaloria enemmän päiväs. Tämä siis on mahdollista, koska keho käyttää enemmän rasvaa energiaksi. Vai onko jollain joku uus teoria tähän?

Se ei siinä niin tärkeetä ookkaan, että jokanen MattiMeikäläinen tietää kuinka "monimutkasia prostaglandiinit on ja kuinka asioita on yksinkertaistettu", vaan tulokset lienee kaikille ne tärkeimmät. Ja Zonella ei pääpointti edes ole laihduttaminen(esim. ajamalla kroppa ketoosiin), vaan terveys. Ja rasvat lähtee vain "sivuoireena". Kuinka monella muulla dieetillä on ihmiset esim. kertonu, että unentarve ja hikoilu on vähentynyt? Ja nyt en puhu "muitten kertomuksista"TV-Shop-tyyliin, vaan omasta kokemuksesta.

Eli, oli prostaglandiinit sun muut kuinka monimutkasia tahansa, Zone toimii mulla(ja varmasti kaikilla muillakin Homo Sapiens-ryhmään kuuluvilla). Ei kerrassaan mitään miinusmerkkistä koko dieetissä jos multa kysytään.
 
Ektomorfi: Mulla oli vähän huonot fiilikset noita ensimmäisiä posteja tehdessäni, sori vaan.

Ei oo referenssiä, koska kuten jo sanoin, sitä ei oo tohon kohtaan olemassa. Ei mun suuntaan eikä sun. Muistelin, että sellaisia oisi ollut, mutta kun ei oo niin ei oo. Sori vaan, ajattelin että mäkin voin kommentoida jotain väitettä vastaan ilman referenssiä, koska ei oo sen puolestakaan mitään esiintynyt. Perusteluja olisin voinut antaa; teen sen nyt. Nöyrimmät anteeksipyyntöni kaikista ironisista kommenteistani ja kiitokset pienimmistäkin kärsivällisyyden osoituksista. Toivon, että voimme jatkaa keskustelua järkevästi.

T: :nolo:
 
ektomorfi sanoi:
Kyllä se on niin, että ZONE on yksi ja ainoa oikea vaihtoehto.
Ihan kelpo hommahan toi on. Itse en sanoisi ainoaksi oikeaksi; riippuu vähän tavoitteista.
Atkins on silti parempi kuin perinteiset suositukset ja bodareille suositetut. Käsittämätöntä, että vieläkin bodareille hehkutellaan, et syökää pastaa,leipää,riisiä jne. Noiden ruokien syömiseen ei oo yhtään hyvää syytä.
Niillä on korkea GI, ja vitamiineja ja mineraaleja ei juuri lainkaan.
Kunnon bulkkiin kyllä tosi hyviä. Jos treenaa kovaa, lepää hyvin ja lisäravinteet on kondiksessa, niin varsinkin nuoremmat voi vetää kyllä vaikka minkälaisia juttuja ilman hirveitä rasvakerrostumia.
Hiilarilähteinä pitäis olla vihannekset ja hedelmät. KYLLÄ, ne on hiilarilähteitä, eikä mitään pelkkiä vitamiinipaloja.
Esim. palkokasvit, pähkinät, kaurapuuro ja jonkin verran muutenkin kokojyväviljaa ovat kaikki myös oikein kelvollisia vaikka miten HC diettaajalle.

Mutta jos oikealla tavalla syklittää päivän ja/tai viikon ajalla hiilarinottoaan, niin kyllä voi päästä pälkähästä aikamoisia hommia syöden, samalla parantaen rasvan hyväksikäyttöä ja säästäen lihasta. Esim. em. McDonald on asiasta puhunut.
Miinuskaloridieettikin toimii lähinnä sen takia, että(ainakin bodarit)vähentää juuri hiilihydraatteja. Ei sen takia, että "nyt kulutan enemmän kaloreita kuin nautin".
Hiilihydraattien manipuloiminen on tärkein juttu, agreed. Vähentäminen, kyllä, sitäkin on tehtävä.

Näin siis niihin kohtiin, joihin ilman perusteluja vastailin.
 
No sweat, Kuukkeli. Huumoria noi mun kettuilutkin on enimmäkseen ollu.

Ja kyllähän sitä helposti näilla foorumeilla mielipiteet "muotoutuu" vähä jyrkemmiks.

Pitäs koittaa muistaa, että:
rooneyargue2iz.jpg
 
ektomorfi sanoi:
Tosi vanha kirja joo. Onhan siitä 90-luvun lopusta jo kulunut valovuosia. Ja sitäpaitsi B.Sears kyllä toimittaa koko ajan uutta materiaalia.
Vuonna 1997 ilmestyi ensimmäinen painos. On se "tieteelliselle" kirjallisuudelle pitkä aika.

ektomorfi sanoi:
Okei, glykogeenivarastoihin mahtuu TODELLA PALJON hiilaria. Mutta mitä järkee ne on täyttää(muuta kuin, että aivot saa tarvitsemansa hiilarit)? Kuitenkin puoi tuntia riittää ne varastot tyhjentämään.
Kuinka lasket, että puoleen tuntiin ehtii ne varastot tyhjentämään? Sovitaan, että juostaan sopivalla maratonvauhdilla jolloin joillakin ihmisillä saattaa jopa palaa 70% energiasta hiilihydraateista ja 30% rasvoista. Tällöin tuo 1600 kcal/0,7=2300 kcal. Yleensä ne vielä tankkautuu tuota korkeammalle, hiilareita nautitaan rasituksen aikana ja niitä ei kulu noin paljon. Esim. energy netin laskureilla kun laskee niin keskiverto kaveri, joka juoksee maratonin 3.5h kuluttaa sinä aikana 3600 kcal. 2300/3600*3.5=2.24 tuntia. Yli neljä kertaa niin kauan kuin sinä ehdotit...

Lisäksi voisit oikeasti kaivaa ne useat tutkimukset esiin missä on todettu, että hiilihydraattitankkaus lisää tietyllä intensiteetillä kestettevän rasituksen pituutta yleensä n. 20% ja lyhentää aikaa 3%. Jos tällaisia tutkimuksia on olemassa ja koska ei ole yhtään järkevää selitystä hiilihydraattitankkausta vastaan: miksi ei harrastaa sitä?

Itse en ole lihasten hiilihydraattitankkauksen kannattaja vaan pidän tärkeämpänä maksan glykogeenivarastojen täyttämistä ja täydentämistä juoduilla hiilihydraateilla rasituksen aikana. Monet pitää hypoglykemiaa selityksenä maratonin seinälle.

ektomorfi sanoi:
Ja jos mä pystyn samaan aikaan kasvattaan lihasta ja polttaan rasvaa(mikä ei tod. onnistu jollain perinteisel hiilaridieetil), niin mut on silloin vakuutettu. Samanaikasesti koko päivän aikana ei ole näläntunnetta, vaikka mun kokosen jätkän pitäs teidän monen mielestä varmaan nauttia yli tuhat kaloria enemmän päiväs. Tämä siis on mahdollista, koska keho käyttää enemmän rasvaa energiaksi. Vai onko jollain joku uus teoria tähän?
En tiedä uskotko itse, että näissä sun jutuissa on jotain maagista, mutta ihan peruskauraahan nämä on. Aloitteleva ja ei vielä hirveän alhaisissa rasvoissa oleva tyyppi voi ihan hyvin saada lihasta vaikka kuinka alhaisilla kaloreilla. Searskaan ei ole kumonnut fysiikan energian säilymislakia, joten jossain vaiheessa sun ainakin kannattaa ruveta syömään enemmän ettet kuihdu pois. Eikä sitäkään ole täydellisesti kumottu ettei kireenä voisi harjoitellutkin kaveri saada lihasta +-0 kaloreilla.

ektomorfi sanoi:
Ja Zonella ei pääpointti edes ole laihduttaminen(esim. ajamalla kroppa ketoosiin), vaan terveys. Ja rasvat lähtee vain "sivuoireena". Kuinka monella muulla dieetillä on ihmiset esim. kertonu, että unentarve ja hikoilu on vähentynyt? Ja nyt en puhu "muitten kertomuksista"TV-Shop-tyyliin, vaan omasta kokemuksesta.
Oletko kuullut plasebo vaikutuksesta? Oletko ihan oikeasti sitä mieltä, että Zonessa ollaan jonkun hienon ja mullistavan lääketieteellisen läpimurron lähteellä. Yli 100 vuotta tieteellistä lääketiedettä romukoppaan vaan ja nyt ollaan keksitty miten ihmiskeho parannetaan :thumbs:. Pitkän aikaa on tiedetty, että proteiinit lisää kylläisyyttä, luultavasti parantaa aineenvaihduntaa, helpottaa säilyttämään lihasmassaa ja kuluttaa enemmän kaloreita. Lue vaikka jotain Anssi Mannisen juttuja, löytyy tuolta JHulmin sivuilta.

ektomorfi sanoi:
Ei kerrassaan mitään miinusmerkkistä koko dieetissä jos multa kysytään.
Kauanko sitä diettiä on nyt sitten tullut noudatettua? Oletko oikeasti huomannut kuinka lähellä se on peruspakkislaisten tai kuntoilijoiden diettejä paitsi, että siinä on hieman enemmän rasvaa, mikä on järkevää. Syödään paljon hitaasti imeytyvää sapuskaa ja hieman normaalia enemmän proteiinia, lisäksi nautitaan iltasaduksi pari annosta kirjoista: "the zone", "omega zone" tai vaikka "zone viikko", että saadaan päivän plasebo annostus täyteen :whip:
 
ektomorfi sanoi:
No sweat, Kuukkeli. Huumoria noi mun kettuilutkin on enimmäkseen ollu.

Ja kyllähän sitä helposti näilla foorumeilla mielipiteet "muotoutuu" vähä jyrkemmiks.

Pitäs koittaa muistaa, että:
rooneyargue2iz.jpg
:lol2: :kippis1:

Ja zone on tooosi huono ja vanhentunut :evil:
 

OUTLET PWO -40%

Grapefruit Lemonade

14,90€
Ihan maallikkona sanoisin että solutason aineenvaihdunnan tarkastelu ei ole suoraan siirrettävissä ruokavalioon tai harjoitteluun. Se todellinen testi on vasta kun ihmisiä pistetään syömään tai harjoittelemaan eri tavoilla ja verrataan tuloksia. Dieettien suhteen tätä on tutkittu minusta hämmästyttävän vähän.

Esim Atkinsin dieetti muunnelmineen on tuomittu tehottomaksi ja vaaralliseksi aivan ilman kunnollisia testejä. Nyt kun vertailuja on tehty on huomattu että Atkinsin dieetti onkin tehokas ja terveellinen, siinä sitten ravintoasiantuntijat ihmettelevät.

Mutta tuohon lightweightin kommenttiin viitaten toteaisin kyllä että olipa sitten bulkilla tai dieetillä niin tärkeintä on huolehtia että ruokavaliossa on riittävästi plaseboja! :D
 
Lightweight sanoi:
Vuonna 1997 ilmestyi ensimmäinen painos. On se "tieteelliselle" kirjallisuudelle pitkä aika.

Niin, mutta ihmisen genetiikka on sama kuin kymmeniä tuhansia vuosia sitten.
Siinä mielessä vajaa kymmenen vuotta lienee vähän.

Lightweight sanoi:
ja koska ei ole yhtään järkevää selitystä hiilihydraattitankkausta vastaan: miksi ei harrastaa sitä?

Ei yhtään vai? Ei sit muuta ku maltoa kitusiin ja insuliinit kattoon.

Lightweight sanoi:
En tiedä uskotko itse, että näissä sun jutuissa on jotain maagista, mutta ihan peruskauraahan nämä on. Aloitteleva ja ei vielä hirveän alhaisissa rasvoissa oleva tyyppi voi ihan hyvin saada lihasta vaikka kuinka alhaisilla kaloreilla. Searskaan ei ole kumonnut fysiikan energian säilymislakia, joten jossain vaiheessa sun ainakin kannattaa ruveta syömään enemmän ettet kuihdu pois. Eikä sitäkään ole täydellisesti kumottu ettei kireenä voisi harjoitellutkin kaveri saada lihasta +-0 kaloreilla.

1. Maagista? Ei todellakaan. Tiedettä? You bet.
2. En ole aloitteleva(enkä edes nimimerkin mukaisesti ektomorfi)ja rasva% on jo 10 luokkaa.
3. Nythän ei ole kysymys +-0 kaloreista, vaan VÄHEMMÄSTÄ. Silti ei nälkää ja rautaa nousee.

Lightweight sanoi:
Oletko kuullut plasebo vaikutuksesta?

Kyllä. Olin itse asiassa erittäin skeptinen, niin kuin kaikki, koska perinteiset ravintosuositukset ovat mitä ovat. Jos placebo-efekti saa nämä vaikutukset kropassani aikaan, niin taidanpa nauttia kyseisestä placebosta mielelläni loppuelämäni, thank u very much.

Lightweight sanoi:
Oletko ihan oikeasti sitä mieltä, että Zonessa ollaan jonkun hienon ja mullistavan lääketieteellisen läpimurron lähteellä. Yli 100 vuotta tieteellistä lääketiedettä romukoppaan vaan ja nyt ollaan keksitty miten ihmiskeho parannetaan :thumbs:. Pitkän aikaa on tiedetty, että proteiinit lisää kylläisyyttä, luultavasti parantaa aineenvaihduntaa, helpottaa säilyttämään lihasmassaa ja kuluttaa enemmän kaloreita. Lue vaikka jotain Anssi Mannisen juttuja, löytyy tuolta JHulmin sivuilta.

Kyllä. Nyt osuit naulan kantaan! Kuten olen aiemmin sanonut, on vain ajan kysymys, koska perinteiset ravintosuositukset lentää romukoppaan. Uskomatontahan se on. Tai oikeastaan uskomatonta on se, että vieläkin riisit, pastat ja perunat on "suositeltavia virallisesti". Lääketiede on kyllä harppaillut melkoisesti eteenpäin, mutta tiesitkö sen, että hiilihydraattien erilaisia imeytymisiä ei edes tutkittu ennen vuotta 1980?

Lightweight sanoi:
Kauanko sitä diettiä on nyt sitten tullut noudatettua? Oletko oikeasti huomannut kuinka lähellä se on peruspakkislaisten tai kuntoilijoiden diettejä paitsi, että siinä on hieman enemmän rasvaa, mikä on järkevää. Syödään paljon hitaasti imeytyvää sapuskaa ja hieman normaalia enemmän proteiinia, lisäksi nautitaan iltasaduksi pari annosta kirjoista: "the zone", "omega zone" tai vaikka "zone viikko", että saadaan päivän plasebo annostus täyteen :whip:

Runsaat 7 viikkoa. Se on lähellä kyllä omaakin aikaisempaa "perinteistä" dieettiä. Tosin en syö normaalia enempää proteiinia, vaan tarpeeni mukaan edelleen. Erona perinteiseen siis rasvan edelleen palaessa:
1.lihakset kehittyy
2.ei nälkää
3.unentarve huomattavasti vähäisempi
4.hikoilu vähentynyt(glykogeeni)
5.yleisesti vireystila parempi.
Eli THANK YOU, OH MIGHTY PLACEBO!!! :D

Sua ei selkeesti vakuuteta, mut EVVK. Kyllä mulle ehkä Searsin Barryn sana edelleen painaa vähä enemmän. :thumbs:
 
ektomorfi sanoi:
Niin, mutta ihmisen genetiikka on sama kuin kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Siinä mielessä vajaa kymmenen vuotta lienee vähän.
Tällä logiikalla siis kaikki keskiajalla keksitty oli 500 vuotta vanhaa, joten ei sekään kymmeneen tuhanteen vuoteen verrattuna paljon paina. Huonohko logiikka.
ektomorfi sanoi:
Ei yhtään vai? Ei sit muuta ku maltoa kitusiin ja insuliinit kattoon.
Sano yksi ja pistä tänne linkit tutkimuksiin/artikkeleihin jossa se todetaan.
ektomorfi sanoi:
Olin itse asiassa erittäin skeptinen, niin kuin kaikki, koska perinteiset ravintosuositukset ovat mitä ovat.
Suosittelen vieläkin lukemaan vaikka kirjallisuutta, jota laitoin, koska jos vertaa vain zonea ja perinteisiä ravintosuosituksia olet aika hakoteillä. On paljon muitakin mielipiteitä. Erillaisista mielipiteistä saa hyvin pohjaa tuosta Laihdu ilman nälkää hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla kirjasta ja Lyle McDonaldin kirjoista saa ketogeenisille dieteille ja ravitsemukseen tieteellistä pohjaa. Kiinostavasti kirjoitettuna myös.
ektomorfi sanoi:
Kyllä. Nyt osuit naulan kantaan! Kuten olen aiemmin sanonut, on vain ajan kysymys, koska perinteiset ravintosuositukset lentää romukoppaan. Uskomatontahan se on. Tai oikeastaan uskomatonta on se, että vieläkin riisit, pastat ja perunat on "suositeltavia virallisesti".
Kyllähän nykyiset ravintosuositukset on aika erikoisia. Laihduttavien ravintosuositukset oikeastaan eniten. Metobolisesta oire yhtymästä kärsivät saisivat luultavasti huomattavasti paremmat tulokste laihdutuksessa ihan eri menetelmillä.

Jos haluat, että minä uskon kannattaa myös yrittää perustella noita väitteitä jollain. Suurimmaksi osaksi vain väität vastaan. "Ei se noin mee, kun insuliinit nousee ja se on paha juttu..."
kuukkeli sanoi:
Ja zone on tooosi huono ja vanhentunut
Zonessa on mielestäni ihan hyvää kamaa, mutta loppujen lopuksi se ei ole mitään mullistavaa. Hieman liian vähän kaloreita ja selitykset dietin toiminnalle ovat niin populistisia, että heikompia hirvittää.
 
Mun mielestä taas dieteissä ei nii hirveästi oo eroa. Muutamat peruspilarit ratkaisevat suurimman osan: kunnolla kuitua, nesteitä, hyviä rasvoja, proteiinia, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, kun dietataan, ja bulkatessa pysytään mahdollisimman paljon samoilla linjoilla, kunhan paino nousee, jos ei, niin järeämmät aseet peliin. Jos taas tuleva paino on hyvin paljolti lihasta, niin taas kerran, järeämmät aseet esiin, kunnes painosta liika tulee fläsänä. That simple it is.
 
Lightweight, ite hehkuttelet, että "100 vuotta tieteellistä lääketiedettäkö romukoppaan" ja sitte kyseenalaistat vajaa kymmenen vuoden takaisen julkaisun "vanhana"? Eli 10 vuotta vanhat jutut romukoppaan, mutta 100 vuotta vanhat ei? Gotcha!

En ole edelleenkään juuri mitään negatiivista Zonea koskien sulta oo kuullu. Muuta ku "teknisiä ja ilmaisullisia" valituksia. Kuinka selitykset populistisia sun muuta. Lähinnä yrität ottaa kunniaa pois Zonelta: "ei se oo niin erilaista". Kyllä se vaan on 'ruokaympyrään' nähden TODELLA ERILAISTA.
Kiistätkö siis insuliinin olevan ns. "varastointihormoni" tai vielä parempaa olevan harmitonta, en tiedä.

Ja etpä oo säkään hirveesti perustellu ja kaivanu tutkimuksia väitteilles(lähinnä ite viittaat johonki ja pyydät mua kaivaan ne jostain). Mä en oo täällä foorumilla mitenkää duunia painaas, ei nappaa ruveta tutkimuksia ettiin sun muuta. Anyway, nyt polkee threadi sen verran paikallaan, et eiköhän unohdeta koko juttu. Mä voin jatkaa Zonella ja sä voit olla eri mieltä vaikka kaikkien dieettien kanssa ja pistää mun kehityksen placebon piikkiin.

I'm out.
 
ektomorfi sanoi:
Lähinnä yrität ottaa kunniaa pois Zonelta: "ei se oo niin erilaista". Kyllä se vaan on 'ruokaympyrään' nähden TODELLA ERILAISTA.

Zone 30 p/30 r/40 hh.
Ravintosuositukset 15p/25-30r/55-60 hh (mikäli en nyt aivan päin peetä muista).

Kyllähän siinä jo eroa on.

Mitä heittoihisi viljan sopimattomuudesta ihmisravinnoksi tulee, niin huomattava on että nämä nykyiset pullamössö-tuotteet ovat olleet markkinoilla vasta about vuosisadan. Kokojyväviljatuotteet ovat varsin hyvää evästä. Ja monissa päin mualimoo ravinto on huomattavan hiilihydraattipitoista, eikä niitä liikalihavuus- sun muita ongelmia löydy. Kannattaa siis olla tarkkana ennen kuin ryhtyy latelemaan ehdottomuuksia.

Asiasta kolmantee, itse tulee noudattettua aikalailla tuota Zone-jako kokonaisenergiajakauman suhteen.
 
AKV sanoi:
Mitä heittoihisi viljan sopimattomuudesta ihmisravinnoksi tulee, niin huomattava on että nämä nykyiset pullamössö-tuotteet ovat olleet markkinoilla vasta about vuosisadan. Kokojyväviljatuotteet ovat varsin hyvää evästä. Ja monissa päin mualimoo ravinto on huomattavan hiilihydraattipitoista, eikä niitä liikalihavuus- sun muita ongelmia löydy. Kannattaa siis olla tarkkana ennen kuin ryhtyy latelemaan ehdottomuuksia.

Asiasta kolmantee, itse tulee noudattettua aikalailla tuota Zone-jako kokonaisenergiajakauman suhteen.

Joo, poikkeuksiahan löytyy viljatuotteista. Tai oikeestaan mitä vain hiilareitahan pystyy Zonellaki syömään, kunhan pitää "hiilaritiheyden" takia "huonojen" hiilarien määrän pienenä ja suhteen proteiiniin kunnos. Mutta nuo "ruisleivät" vaan tuppaa kaupoissa olemaan n. kolmasosaltaan vain ruisleipää, loput just jotai vehnäjauhoja.
Mitä esimerkkejä Sears heittää hiilaripitoisista ravintokulttuureista on
1. USA, syövät vähemmän rasvaa ja silti lihavempia kuin koskaan.
2. Kiina, riisi jyllää ja samaten sydäntaudit. Uskoo yhteyteen korkean GIn ja sydäntautien välillä. Ja sydäntautien suhteenhan äijä taitaa olla aika guru ihan omien geeniensä takia.
3. Ja tais olla muinainen Egyptikin esimerkkinä.
Ja pyydän syvästi anteeksi, jos jonkun mielestä tämä viittaus oli taas liian ylimalkainen. :rolleyes:
Mutta niinhän se on, ettei aina voi vetää ehdottomia johtopäätöksiä.
 
ektomorfi sanoi:
Mitä esimerkkejä Sears heittää hiilaripitoisista ravintokulttuureista on
1. USA, syövät vähemmän rasvaa ja silti lihavempia kuin koskaan.

Kaikki varmaan tietävät miten perseestä ne rapakontakaiset perushalvat "fat-free" (and shitload of sugar) tuotteet ovat, joten ...

"2. Kiina, riisi jyllää ja samaten sydäntaudit. Uskoo yhteyteen korkean GIn ja sydäntautien välillä. Ja sydäntautien suhteenhan äijä taitaa olla aika guru ihan omien geeniensä takia".

Kiinan sydäntautiepidemian taustalta löytyy käsittääkseni paljon relevantimpeja syitä kuin alueen perinteinen ruokavalio. Lisäksi kyseessä on todellakin aivan tuore ilmiö. Toki se hiilaripitoinen ruokavalio vaatii siltä elämäntyyliltä aivan muuta kuin tätä länsimaista levinnyttä velttoilua. Kuten asia tässä tiivistetään:

"The unusual susceptibility of South Asians to heart disease can be traced to lifestyle issues, diet, rapid urbanization and possible underlying genetic causes. Dr. Naresh Trehan, executive director and chief surgeon of Escorts, says the common denominator is an increasingly sedentary lifestyle. "No matter what our diets were before, the physical demands on our life were high," says Trehan. "Now, the pendulum has swung in the opposite direction, and we refuse to do anything. If we Indians could drive to the bathroom, then we would do that. People simply refuse to move." And, just as happened decades ago in North America and Western Europe, India is undergoing a demographic shift in cardiovascular disease from the wealthy to the lower classes, thanks in part to the wider availability of rich food and the advent of mass transit. "Heart disease in this country has gone mainstream," says Professor K. Srinath Reddy, head of the cardiology department at the All India Institute of Medical Sciences. "

http://www.time.com/time/asia/covers/501040510/story2.html

3. Ja tais olla muinainen Egyptikin esimerkkinä.

Niin taisi. Mutta IMO ei kovin vakaalla pohjalla ole tuo väite. Searshan perustaa sen muumiolöytöihin ja lääketieteen "oppikirjoihin". Muumiot edustavat sitä rikasta kansanosaa, jonka joutilas elämä yhdistettynä luxus-ruokavalioon tuotti varmasti ongelmia. Ja wanhat egyptiläisen lääketieteen löydötkin edustavat niitä eliitin vaivoista tehtyjä wanhoja tutkimuksia, eivät niinkään koko kansan tilaa.

Pitäisi varmaan nähdä ne lähteet mihin Sears tuon väitteen pohjaa ennenkuin pystyy sanomaan sen tarkemmin juuta tai jaata.
 
ektomorfi sanoi:
En ole edelleenkään juuri mitään negatiivista Zonea koskien sulta oo kuullu.
Ei mulla sen perusperiaatteita vastaan mitään olekaan. Hieman liian vähän kaloreita ja ei ole optimaalisin varmastikaan ihan jokaiselle. Olemme yksitlöitä- Kirjoitat niin kuin mulla pitäisikin olla...
ektomorfi sanoi:
Muuta ku "teknisiä ja ilmaisullisia" valituksia. Kuinka selitykset populistisia sun muuta. Lähinnä yrität ottaa kunniaa pois Zonelta: "ei se oo niin erilaista". Kyllä se vaan on 'ruokaympyrään' nähden TODELLA ERILAISTA.
Enpä minä kunniaa zonelta ole pois ottamassa. Yritän vain saada sutkin tajuamaan miksi minun mielestäni se ei ole ihan niin paljon kunniaa ansainnut kuin sinä haluat väittää. Proteiini painotteiset dieetit on keksitty pitkän aikaa sitten. Sears ei ollut todellakaan ensimmäisiä, jotka keksi glykeemisen indeksin tai kuorman. Sears oli ensimmäisiä, jotka kirjoitti niistä riittävän populistisesti, että ihmisiä kiinnosti lähteä kokeilemaan. Osa aiheista on kirjoissakin perusteltu ihan järkevästi ja niille löytyy nykyään tieteellisetkin perustelut, osa on taas "hieman lennokasta". Tämä on siis mielipiteeni ja tähän ei tarvitse väittää vastaan. Osaksi Sears oli hyvä tiennäyttäjä ja mutta kyllä esim. Atkins ansaitsee suuremman kunnian ihmisten herättelyssä.
ektomorfi sanoi:
Kiistätkö siis insuliinin olevan ns. "varastointihormoni" tai vielä parempaa olevan harmitonta, en tiedä.
Jos puhutaan esim. hiilaritankkauksen yhteydessä niin tällöin on kyseessä parin päivän "insuliinirasitus", jos sellaisesta voi puhua, urheilijoilla joilla on muutenkin alhainen insuliiniresistenssi. Ei voi mielestäni tällöin puhua erityisemmin haitoista. En kiistä sen olevan varastointihormooni, mutta on se paljon muutakin. Esim. kasvuhormonin aiheuttamista lihasten kasvuärsykkeistä suurin osa tulee insuliinin kaltaistaisesta kasvuhormoonista (IGF-I), IGF-I synteesiin maksassa osallistuu niin insuliini kuin kasvuhormooni. Paljon insuliinista on kuitenkin "haittaa" varsinkin sohvaperunoille.
ektomorfi sanoi:
Ja etpä oo säkään hirveesti perustellu ja kaivanu tutkimuksia väitteilles(lähinnä ite viittaat johonki ja pyydät mua kaivaan ne jostain).
Oikeastaan toivon edes jonkinlaisia perusteluja. Halusin vain herätellä sut hakemaan tietoa jostain ja paneutumaan siihen. Näppi tuntumani on tällä hetkellä se, että lauot "totuuksia" vain yhden kirjan pohjalta. Itse pystyn kyllä kaivelemaan tutkimuksia, jos tarvis on, mutta enpä kyllä siihen itsekään mielelläni ryhtyisi.
ektomorfi sanoi:
Anyway, nyt polkee threadi sen verran paikallaan, et eiköhän unohdeta koko juttu. Mä voin jatkaa Zonella ja sä voit olla eri mieltä vaikka kaikkien dieettien kanssa ja pistää mun kehityksen placebon piikkiin.
Hups. Jatkoin vielä vähän :nolo: Enkä pistänyt kehitystäsi (kokonaan) placebon piikkiin. Mielestäni iso nuorista urheilijoista voi kehittyä perusruokapyramiidilla, mutta laihduttaessa tai sohvaperunoille esim. Zonen malli on kyllä melko varmasti kaikille parempi plus pari kcal. Joillekin paras malli on vielä lähempänä Atkinsia. Tiesitkö, että placebo vaikutuksen on todettu olevan n. 20-30%? Kyllä se kannattaa käyttää hyödyksi, jos vain pystyy.
 
laiskaluu sanoi:
Ihan maallikkona sanoisin että solutason aineenvaihdunnan tarkastelu ei ole suoraan siirrettävissä ruokavalioon tai harjoitteluun. Se todellinen testi on vasta kun ihmisiä pistetään syömään tai harjoittelemaan eri tavoilla ja verrataan tuloksia. Dieettien suhteen tätä on tutkittu minusta hämmästyttävän vähän.
Niinpä. Kunnon tutkimukset vaan maksaa ihan pirun paljon ja sitovat useita tutkijota. Ruokavalio tutkimuksissa on lisäksi hirveästi sekoittavia tekijöitä: tutkittavat alkaa tarkkailemaan omaa ruokavaliotaan normaalia enemmän, kaunistelee syömisiään ruokapäiväkirjaan, alkavat liikkumaan, eivät jaksa noudattaa loppuun asti jolloin poistippumisprosentti on suuri, placeboa on vaikea kehittää, rotu, metabolia, liikkuminen, insuliiniresistenssi jne. Monet tämän hetken tutkimukset puhuvat kuitu-, proteiini- ja rasvapitoisen ruuan puolesta laihdutuksessa. Myös monien ihmisten henkilökohtaiset kokemukset, kuten ektomorffin ;).
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom