Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tää on itsellä ollut vähän ongelma. Tosin vasta tän ketjun ja Gymlog videon jälkeen tajusin miten noita lapoja tuossa vedossa on syytä käyttää, eli on tullut vaan vedettyä jäykkänä tuota polvista vetoa, ei isoa hyötyä bodausmielessä.
Että jos jalkapäivänä takareisimavettaa niin selkäpäivänä sitten polvista ja ehkä treenin loppupäässä ja panostaen tuohon lapojen liikkeeseen niin väkisin ne painotkin jää pienemmiksi ja alaselkä säästyy? Näin uskoisin että itsekin voisi molemmat vedot tehdä samassa ohjelmassa.
Itseasiassa kehonrakennuksessa ne olkapäät/hartiat pitäis juuri roikkua alhaalla ja sitten vetovaiheessa vedetään latseilla epäkkäillä ne olkapäät voimakkaasti lihasta supistaen taakse, jolloin saadaan enemmän dynaamista lihastyötä yläselän lihaksistolle, kuin pelkällä staattisella hartioiden tiukkanapitamisellä koko vedon ajan.
Koskee ihan just kaikkea vetoa lattialta tai ylempää, muutaman vuoden kun tota jaksaisi toteuttaa, yläselässä olisi lihaskyttyrää kuin Notre Damen kellonsoittajalla :D
Joo noin sitä itekki funtsisin, että sais tehtyä. Tekee selkätreenissä polvilta vetoa ja mieluusti vaikka vimppana liikkeenä niin ei painotkaan ole isot enää leukojen ja soutujen jälkeen ja käyttäisi juuri tuota lapojen liikuttelua ja olkapäät edestä taakse, kuten Archey neuvoi. Sitten jalkatreenin sijoittaa vaan mahdollisimman kauas selkätreenistä.
Tuosta on kyllä pakko olla eri mieltä. Mun mielestä on selkeästi raskaampää pitää yläselkä ryhdikkäänä koko vedon ajan.
Minkäslainen selkätreeni sulla nyt siis on muuten Timba?
Eli pitäskö iteki lähtee tota tekemään vaikka 3x8 jalkatreenissä, ja sit selkätreenissä erikseen soudut jne.?
Hirvittävät määrät työsarjoja mavessa, itsellä kait 2 kovaa työsarjaa riittää vallan hyvin ja sen jälkeen ei kyllä paljoa jaksaisi edes nostaa maasta (tosin ei tuoreeltakaan =) ).
Maastaveto on hyvin kokonaisvaltainen liike, niin ei ole ihmekään, jos pitkillä sarjoilla happamuus elimistössä kasvaa ja väsyhän siitä tulee lähes koko kroppaan. Noissa pitkissä sarjoissa suurena haasteena pitäisin sitä, että tekniikan saa pidettyä hyvänä ja tekeminen pysyy turvallisena.
Tuota polvista vetoakin on tullut harrastettua muutaman kerran ja siinä saan helposti liikuteltua huomattavasti isompia painoja kuin "normi" vedossa.
kyllä mun ohjelmissa yleensä saa töitä tehdä määrällisestikin suht kohtuudella ei sitte ukko väsähdä tosipaikan tullen. hyvin harvoin kuitenkaan esim. vedossa tehään sarjoja rajalle asti.
Itse olen huomannut, että räkkivedossa (polvien kohdalta) mulla liikkuu pienemmät raudat kuin mavessa. Jotenkin se irrotus pelkällä selällä ei onnistu. Silti mulla on normimavessa vaikein kohta irrotuksessa. Kumma juttu. Ja jos mavessa tekee pitkää sarjaa, niin kyllä se selkä ottaa hyvin hittiä. Itse olen nyt tehnyt maltillisilla painoilla 15-25 toistoa ja voin sanoa, että perse-reidet-selkä (sekä keuhkot) huutaa leipää sen jälkeen
Timba on aika pitkään varmaan reenannu, et tietää mitä tekee. Jokaisella on eri menetelmät.
Joo en minä sitä sanokkaan että tekee väärin, en todellakaan.
Totesin vain että minulle riittää vähempi ja ihmettelin että kuka pystyy tekemään nuin paljon mutta tuolla tuleeki julki että ei ole ns failure sarjoja.
Mää tein tänää vaan yhden kovan sarjan 6x190 ja se oli todellaki kova sarja =) ei olis tullu mielenkää vääntää enempi kovia sarjoja, sen verran otti koville
Jos tuossa polvilta vedossa taas huolehtii että lavat liikkuu niin se kyllä rajoittaa käytettävissä olevia painoja.
- - - Updated - - -
Tuolleen tykännyt viimeaikoina tehdä. Siitä on hyötyä työelämässä ja kotonakin ainakin jos omakotitalossa asuu.
Tottahan se on, että lapojen liikuttaminen vähentää reenipainoja, mutta silti mielestäni polvista vedossa pitäisi liikkua isommat raudat kuin normaalissa maastavedossa. Polvista vedossa tehty työmatkakin on lyhyempi kuin normaalissa maastavedossa. Mutta tyylejä ja mielipiteitä on monia ja jokainen tekee niin kuin parhaakseen näkee
No siis tuohan riippuu että tekeekö voima vai body-mielessä.Juu, toki liikkuu isommat painot. Sitä vaan ei kannata tyrmätä minään egoliikkeenä siksi että siinä voi käyttää rautaa reilusti. Sen suuntasta joistain kommenteista on voinut aistia...
No siis tuohan riippuu että tekeekö voima vai body-mielessä.
Itse ainakin täysin voimatyylillä, tosin siinäkin tulee kyllä alaselälle melkosta body hommaa ainaki tuntumasta päätellen. Latsien osuus tosin on paljon pienempi jos haluaa käyttää ns. "isoja" rautoja.
Kukin tyylillään niinkuin melkein kaikissa muissaki salihommissa. Ja kyllähän sitä voimailullaki lihaa tulee kiistatta.