Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
laita semmonen 2cm syvä, mut slouppaava lista. aika eri roikkua, ku ei oo vaakasuoras se pinta. joo gill oli aika kova heppu aikanaan. siks se tossa avatarissa onki ;)
Kato Kyrööskin on tullu yöllä lunta! Sama sade käväisi Seinäjoella. Kyröön kalpean tarzanin videoita on aina mukava katella, eikä haittaa vaikka menee elvistelyksi. :hyvä:
melekeen vaatiis kukkashortsia seuraavaan videoon jo ;) mä kans teen lumityät usein iliman paitaa, ku se on muuten niin tylsää. joskus kovilla pakkaasilla toivoos vähä pienempää pihaa... hyvä, et toimii, en kyl epäilly hetkeekään. sama juttu nyt vaan jatkossa, mut tietenki tehoja pikkuhiljaa ylemmäs eritasoissa ja sekaan ykkösiä normi ykl:ssa myös.
joo hyvin tuli kehitystä jo lyhyes ajas. noihin oman kropan toistoohin kyllä saarahan kestoo, mutta en mä usko, että se on niin SE juttu sulle. 50 alkais oleen jo jotain, mutta sun kokoselle se olis vuoden urakka.
ykköset sekahan merkkaa nyt sitä, että vetelet niitäkin silloon tällöön, että saat ne selkeesti vakiinnutettua ja mieluummin jo tehojaki niihin, eli niin kovaa ylös ku lähtee, paikkoja rikkomatta. niitä nyt seuraavat 3 vkoa joka treenipäivä ja edelleen nousevilla määrillä koko jakso. jos menee kakkonen helpolla, anna mennä. ei satunnaanen tiukempi sarja hommaa särje. voit käytellä prikkoja siellä ykl:n lisänä täs vaihees, jos se 1 on liika heleppo, mutta 2 vähä tiukahko tehdä useempaan kertaan päiväs/viikos.
seuraava testi sitten taas kevyen viikon lopuilla. veikkaasin, että menöö 4 omalla painolla.
Yks paha juttu tuossa ykl-treenaamisessa on jänteiden ja nivelten kipeytyminen kyynärpään alueella. Mulle kyseinen liike on aika uusi, joten en pysty treenaamaan sitä kuin kahdesti viikossa maksimissaan. Sillä tavalla vois treenata varmaan useammin, että jättäisi eksentrisen vaiheen kokonaan pois. Eli ylhäältä tulisi alas kahden käden varassa. Tällä hetkellä ykl ennätys on 3 puhdasta toistoa oikealla ja 2 vasemmalla kädellä 78-kiloisena. Tavoitteena ois saada ennen joulua 5 puhdasta toistoa kummallakin kädellä. Jännä nähdä miten ykl kehittyy, kun se on nyt ensimmäistä kertaa elämässä tärkeimpänä maksimivoimaliikkeenä kahden mesosyklin ajan. Koskaan aiemmin en ole sitä systemaattisesti treenannut, vaan se on ollut lähinnä egoiluliike, jota on tullut tehtyä muutaman kerran vuodessa.
Käsien kipeytymisen vuoksi siirryin treenaamaan 1 krt/viikko 5 viikkoa sitten. Tulosta tuli:
http://www.youtube.com/watch?v=WvehdGfJbA0 Yhden käden leuka 10,2 kg lisäpainolla
http://youtu.be/mgAQJABTRiE Viisi yhden käden leukaa oikealla ja vasemmalla kädellä.
Eipä sille varmasti oikein muuta perustetta löydy. Vääntämällä tehty YKL on puhtaamman näköinen, mutta kippaamalla tehdyssä saadaan tuotettua enemmän voimaa ja etenkin tehoa.Onko tuolle kippaukselle mitään muuta perustetta, kuin mahdollisuus suurempiin toistomääriin tai saada suuremmat raudat liikkeelle?
Eipä sille varmasti oikein muuta perustetta löydy. Vääntämällä tehty YKL on puhtaamman näköinen, mutta kippaamalla tehdyssä saadaan tuotettua enemmän voimaa ja etenkin tehoa.
Itselle tuo kippaustyyli tuntuu kaikkein luonnollisimmalta tavalta vetää yhden käden leukoja. Liike on kuitenkin mulle niin uusi, että tekniikassa on todella paljon vaihtelua jokaisessa toistossa. Saa nähdä siirrynkö itsekin joskus Lauttamus-tyyliseen tekniikkaan, vai jatkanko kippaustekniikkaa... Minulla on sellainen tuntuma, että paikat tulee kyllä kestämään tuota kippaustekniikkaa suuremmillakin lisäpainoilla: joka treenin jälkeen kipu käsissä väheni ja väheni.
ei tulee multakin. sen käyttö on kuitenki perusteltua, JOS ei tuu vammoja. sillä saa hieman apuja siihen alkuun ja pystyy saamaan enempi suorituksia. enempää tehoja sillä ei saa, koska liike on käytännössä eri ja suoritusta kevennetään momentumilla. sitä kautta sitten se kontrolloidumpikin tulee pikkuhiljaa. toisaalta sitten se vamma-alttius on melkosen suuri ja leikkauksista palautuminen tosi hidasta. nää on kuitenkin yksilöllisiä juttuja, kuten esim. hack-kyykky tai pohjakyykky. jotku voi tehdä ikänsä ilman vammopja ja jotkut hajottaa patellarustot parissa vuodessa.
Jos yhden käden leuanveto ajatellaan liikkeenä, joka lähtee roikunnasta kyynärnivel täysin ojentuneena ja päättyy pisteeseen, jossa leuka ylittää vetotangon, niin kyllä silloin kippaamalla saadaan yleensä suuremmat tehot kuin ilman kippausta. Teho on tehty työ jaettuna ajalla (P = W/t). Työ on matkan ja voiman tulo (W=Fs). Kipatussa ja kippaamattomassa YKL:ässä on sama matka (s) pisteestä A pisteeseen B ja sama voima (F), mutta työhön käytetty aika on kipatessa lyhyempi, jolloin teho kasvaa suuremmaksi.
Esim. 79 kiloinen mies vetää yhden käden leuan kippaamatta 1,4 sekunnissa ja kippaamalla 1,1 sekunnissa. Painopisteen kulkema matka miehen yhden käden leuanvedossa ala-asennosta yläasentoon on 62 cm.
m = 79 kg
g = 9,81 m/s2*
s = 0,62 m
t = 1 s
P = W/t = Fs/t = mgs/t
Teho kippaamatta: (79kg x 9,81m/s2* x 0,62m)/1,4s = 343 W
Teho kippaamalla: (79kg x 9,81m/s2* x 0,62m)/1,1s = 437 W
437W > 343W
Tämä ei ollut kannanotto siihen, että kumpi tekniikka (kipattu vai kippaamaton) on parempi YKL-hommissa. Se riippuu tavoitteista.
PS. Menipä aika biomekaniikaksi valmennus- ja testausopin lukijalta, mutta liikuntafyiologian lisäksi biomekaniikkaakin joutuu valmennus- ja testausopissa soveltamaan.
Fitnesstukku koodi pakkotoisto15. En myöskään väitä, ettet jto tätä tietäisi. Perustit kai näkemyksesi sille, että näet kipatun ja kippaamattoman YKL:än eri liikkeinä, etkä siksi jostain syystä (?) lähtisi vertailemaan kahden eri liikkeen tehontuottoa toisiinsa.
*toiseen