- Liittynyt
- 25.10.2012
- Viestejä
- 140
Noin voi kyllä laskea niitä watteja, mutta mitään tekemistä sillä ei ole voimailun kanssa. Kokonaisuutena tehty wattimäärä on kipaten varmasti enemmän, mutta esim. käden käyttämä teho on varmasti isompi kontrolloidussa suorituksessa. Jos pääasia olisi mahdollisimman monen hevosvoiman teho, niin kaikki liikkeet kannattaisi tehdä fuskaamalla. Teholla kun voidaan tarkoittaa muitakin asioita, kuin jotain kehon suorittamaa yhteenlaskettua wattimäärää.
Joka tapauksessa kovia suorituksia nuo ykl:t tehtiin ne miten tahansa. Itse kun irrotan toisen käden tangosta, niin tulee mieleen, että miten helvetillä joku vetää itsensä tästä ylös.
Mielestäni voimailussa on tärkeää erottaa kilpailu- ja testisuoritukset tietyissä liikkeissä sekä tietyn hermolihasjärjestelmän osan harjoittaminen. Kilpailuissa ja testeissä kannattaa nostomuodon sääntöjen puitteissa tehdä kaikkensa koko kehon kapasiteettia hyväkseen käyttäen. Esimerkiksi jalkojen käyttö lisäpainoleuanvedossa ei tuo mitään lisää selän ja käsivarsien hermolihasjärjestelmän harjoittamiseen, mutta kisa- tai testisuorituksessa jalkojen käyttö mahdollistaa hyväksytyn suorituksen tekemisen isommalla kuormalla, jos jalkojen käyttö on kilpailun tai kuntotestisuoritteen säännöissä sallittua. Siten, jos esim. yhden käden leuanvedon toistotestin sääntöinä ovat vain alhaalla oiennut kyynärnivel ja ylhäällä tangon päällä käyvä leuka, niin YKL-toistotestissä kannattaa käyttää kippausta, jos osaa. Voimailulajit ovat sääntöspesifejä. Pienikin muutos säännöissä voi voimailussa muuttaa suoritusta dramaattisesti. Esimerkiksi vahnoilla säännöillä toistoleuanvedon SE kevyessä sarjassa oli yli 60 toistoa, kun nykysäännöillä se on 37 toistoa.