Se, miten kyykkää, tulisi näkyä suoraan siinä mitä haluaa kyykyltä. Jos tavoitteena on puhtaasti maksimaalinen kilomäärä, on sanomattakin selvää että VN-tyylinen kyykky on paras.
Jos taas jalkojen paksuus on päähuolenaihe niin kannattaa sen mukaan varioida leveyksiä yms. missä on eniten puutetta.
Monet täällä eivät tunnu ymmärtävän sitä että takakyykky ei ole paras etureisiliikee, johuten juurikin nivelkulmista. Jos haluat kasvattaa etureisiä niin silloin polven kuuluukin kaatua eteenpäin toiston aikana, jos taas jälleen kerran maksimikilot kiinnostavat niin se on todella iso tekniikkavirhe ellet ole vanha venäläinen painonnostaja.
Säären tulee olla mahd.pystysuorassa juurikin sen takia että silloin liikutat tankoa takareisillä ja pakaroilla, joilla ne suurimmat raudat tuodaan.
Vai ottaako joku etukyykystä kovemman ykkösen kuin maastavedossa?
Sit taas jos olet joku muu kuin voimaurheilija niin suosittelisin itse kapeampaa kyykkyä jossa polvi menee vähän eteen koska lajeissakin voiman tarvitsee siirtyä eteenpäin.
E: yksi hyvä kikka on ottaa mahd. kapea ote tangosta ja kääntää kyynerpäitä niin paljon tangon alle kuin pystyt, ja yrittää vääntä tankoa mutkalle selän ympäri.
Tämä veto tangossa pitäisi kestää irrotuksesta kiinnitykseen. Missään vaiheessa tanko ei saisi elää yhtään selässä, koska se rikkoo tekniikan ja kaataa nostajan eteenpäin, jolloin polven sivulle vieminen ja polven oikean kulman pitäminen vaikeutuu. Aina kun olet yläasennossa pitäisi tuntua että kaatuu melkein taaksepäin, koska silloin tanko on kantapäiden päällä, kun et nojaa eteenpäin jotta tanko pysyisi "tukevammin" niskassa.
Tossa on hyvä vn-kyykky;
sääriluut osoittavat melko pystyyn vaikka selällä ei nojata eteenpäin. Noin pitäisi kyykätä, ei niin että nojataan tahalleen selällä melkein julleen ja pyllistetään pinnasta ja toivotaan kolmea valkoista valoa. Mullakin on selkä huomattavasti vahvempi kuin mikään muu ruuminosa joten mulle on helppo kyykätä isommat raudat niin että nojaan eteenpäin mutta silti yritän väkisin pitää tangon kantapäiden päällä ja selän pystyssä.
Ja yksi isoimpia virheitä on se että polvi pääsee imaisemaan sisäänpäin, yleensä ala-asennossa, jolloin paine siirtyy pois työtätekeviltä lihaksilta, eli takareisi/pakara-osastolta. Tätä pitäisi välttää enemmän kuin jopa polven liikkumista.