Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Näissä asioissa keskimäärin yksi perus fyssari vastaa kymmentä lääkäriä, mieluummin kannattaa mennä hyvälle fyssarille kuin lääkärille.
Olisi kiinnostavaa kuulla perusteita tälle? Esim. jos puhutaan urheiluvammoista, niin ortopedian erikoislääkärillä on käytössä 11 vuoden koulutus, magneetti-, TT-, röntgen- ja ultrakuvaukset, sekä tarvittaessa lupa kirjoittaa lääkitystä tai lähete kirurgiaan (tai vaikka fysioterapeutille).
En yritä mollata fysioterapeutteja, mutta en mitenkään näe, miten fysioterapeutti voisi korvata ammattitaitoisen lääkärin. Veikkaisin, että suurin osa fysioterapeuteista on samaa mieltä.
No, näille jutuille taitaa olla oma keskustelualueensa. Anteeksi häiriö, jatketaan keskustelua mavesta ja kyykystä!
Tämä Marinaadin kommentti on aika harhaanjohtava. Lihaskipu ei ole välttämättä harmiton, vaan voi olla myös merkki lihasvammasta (esim. venähdys tai revähdys). Itselleni kävi juuri näin: olin alkanut opettelemaan maven tekemistä - tekniikka snap city - ja venäytin alaselästä lihaksen. Liikettä tehdessä ei tuntunut mitään, eikä heti sen jälkeenkään, vaan huomasin kivun vasta samana iltana kotona. Kävin noin viikon päästä lääkärissä, jossa asia sitten tutkittiin ja sain tuomioni: ei mavea kahteen viikkoon.
Wrathkid: DOMSsien pitäisi kadota muutamassa päivässä. Jos vielä tämän jälkeen on selkäkipuja, niin kannattaa suosiolla mennä lääkäriin.
Vielä loppukaneetti: Itseäni jaksaa aina ihmetyttää, miten moni ihminen välttelee loppuun asti lääkärillä käyntiä. Esim. urheiluvammoissa on tyypillistä, että ensin haetaan netistä tietoa, sitten tehdään ontuvaa itsediagnoosia, sitten käydään hierojalla, avantouinnissa, akupunktuurissa, shamaanin luona, jne. Kun se nopein ja varmin keino olisi vain käydä lääkärillä/erikoislääkärillä.
Olisi kiinnostavaa kuulla perusteita tälle?
Omakohtaiset kokemukset oman työpaikan työterveyshuollon (yksi isoista lääkäritaloista suomessa) kautta.
Suositelkaas jotain pomminvarmaa mielellään matalan volyymin kyykky tai ylipäätään jalkatreeni ohjelmaa. En tiiä miksi näin, mutta reilu puolitoista vuotta nostelua takana ja jalkojen osalta ainakin voimatasot jääneet kyllä, ainakin pakkis-standardien mukaan, kyllä ihan naurettavan paljon jälkeen. Olen kyllä ohjelmia suunnitellessa laskenut aina, että lihaskohtaiset viikkokohtaiset sarjamäärät olisi suht samat isoille lihasryhmille. Tällä hetkellä käytössä 2-jakoinen, jalat/yläkroppa, kaksi tai neljä salikertaa viikossa.
Eli tehään niinku joissain kohtii yli 10 sarjaa kakkosii?sarjat*toistot*prosentit
Eli tehään niinku joissain kohtii yli 10 sarjaa kakkosii?
Juu okei, kuulostaa kivalta kui pitkii taukoi nois on pruukattu pitää sarjoje välis? Iha fiiliksen mukaa vai?Joo noi keskiviikot kyykyt on nopeusvoimasarjoja eli vaikka on pieni paino niin 100% teho siihen pohjastalähtöön.
Teetkö oranki kaikki kyykyt takakyykkynä? Teetkö mavea ollenkaan ohjelman aikana? Mulla eka viikko takana ja viikon ekan treenin teen etukyykkynä ja penkissä kapealla myös ekan. Maven/variaation teen lauantaina nopeuteen painottaen.
Juu nuo videot kattelin jo ja hyvältä näyttää. Ite kyykkäilen samalla tekniikalla suunnilleen ja etukyykkyä teen nimenomaan yläselän ja keskikropan vahvistumiseen (mun heikkoudet). Mavea ajattelin tehdä tolla täällä jostai löytämälläni jton nopeusmave ohjelmalla. Mavea jätän sitten kokonaan pois jos tuntuu siltä. Rytmitän kevennyksiä maven ja apujen kovuudella.