Kysymys jto:lle 5*5:sta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jylli81
  • Aloitettu Aloitettu

GOOD MORNING

BCAA, EAA, MSM, GLUTAMIINI, VIHERJAUHEET

-40%
Olis vähän hölmö kysymys, kauanko esim tämmöstä 5x5 ohjelmaa voi paukuttaa yhtä soittoa vai riippuuko aina yksilöstä/ jostain muusta. Ajattelin vaan että ei vetäis mitään hermostoa tukkoon tai muuta harmia ja onko tähänkin 3viikkoa tekoa ja viikko kevyemmin? :D

Ma:
Kyykky 5x5
Penkki 5x5
Leuanveto 5x5

Ke:
Etukyykky 5x5
Pystypunnerrus 5x5
Maastaveto 5x5
Dippi 5x5

Pe:
Kyykky 5x5
Penkki 5x5
Kulmasoutu 5x5

Ja tehdäänkö kevyellä viikolla samoja liikkeitä mutta esim. pitempää sarjaa ja vähemmän sarjoja? :)
 
puuttumatta mitenkään 5x5- formaattiin... niin kauan ku tulokset nousee. ei se hermosto noin vaan tukkoon mene. kevyellä 2x8 on aika jees ja vähä enempi sarjoihin varaa.
 
puuttumatta mitenkään 5x5- formaattiin... niin kauan ku tulokset nousee. ei se hermosto noin vaan tukkoon mene. kevyellä 2x8 on aika jees ja vähä enempi sarjoihin varaa.

Okei kiitoksia, pitää näillä alkaa pakertaan :) "ohjeissa" oli että jos on 3 treeniä putkeen että ei saa lisättyä painoa niin 10% pois ja uudestaan lähetään nousemaan, onko ihan järkevä homma?
 
ei ole. en pidä 5x5 mitenkään ideaalina systeeminä, jos ainoo ohje on toi. en kyl muutenkaan. hetken aikaa ok, mutta sitten on kyl jo aika kiskoo ykköset ulos tai tehdä pidempää sarjaa.
 
Onko jto:lla jtn yleispätevää ohjetta millaisella painolla aloittaa texas method. En tiedä onko järkevintä aloittaa ohjelma todellisella 5rm raudalla vai tuleeko seinä liian nopeasti vastaan? Tässä useampia kuukausia menty lineaarisella progressiolla starting strenght variaatiolla, mutta nyt raudan iskeminen tankoon joka treeniin on alkanut tyssätä kevennyksestä huolimatta.
 
en pidä noita pitkiä samoilla toistomäärillä tehtäviä treenipätkiä hyvinä. en nyt kyllä 5rm-raudalla menis alottaan silti.
 
Onko jto:lla jtn yleispätevää ohjetta millaisella painolla aloittaa texas method. En tiedä onko järkevintä aloittaa ohjelma todellisella 5rm raudalla vai tuleeko seinä liian nopeasti vastaan? Tässä useampia kuukausia menty lineaarisella progressiolla starting strenght variaatiolla, mutta nyt raudan iskeminen tankoon joka treeniin on alkanut tyssätä kevennyksestä huolimatta.

Practical programming kirjassa ohjeistettiin, että ekan intensiteettipäivän raudat olis samat, kun edellinen 3x5 paino lineaarisesta.
 

Anabolic Overdrive

2 kg, Orange

-30%
Teen tällä hetkellä kaksijakoisella ohjelmalla 4 krt viikossa eli yläkroppaa tulee 2 krt viikossa ja jalkoja 2 krt viikossa. Yläkroppapäivänä liikkeitä on noin neljä eli esim. penkki, kulmasoutu käsipainolla, istuen hauiskääntö käsipainoilla ja dippi lisäpainolla.

Kysymys: Onko ok vetää läpi tuo 8 viikon 5x5 penkkiohjelma lyhyemmässä ajassa, esim. niin, että tekee ensimmäiset "4 weeks" kahdessa viikossa (koska teen penkkiä 2 krt viikossa tällä hetkellä) ja kun tulee eteen "week 7 ja 8", niin nämä tekee erillisillä viikoilla koska ovat raskaampia sarjoja. Ja voisiko maksimijaksonakin tehdä yhtenä viikkona kaksi penkkitreeniä (siis yhdistää "week1" ja "week2"). Tuntuma huomioiden tietenkin - jos väsyttää, niin sitten ei yhdistele. Nopeuspenkkiä ei ole ohjelmassa.

Ohjelma kopioitu ketjun alkusivuilta:

5x5 ohjelma:

week1 5*5*70%
week2 5*5*73
week3 5*5*75
week4 5*5*78
week5 5*5*80
week6 5*70, 5x75, 5x80, 5x85, 5x83
week7 5*73, 78, 83, 88, 85
week8 5*70, 80, 90, 88, 85

"maksimijakso"

Week1 maksimitesti 1*90, 1*95, 1*100, ... , 1*uusi maksimi (lasketaan aloitusmaksimista)
Week2 maksimivakautus 2*2*90, 3*1*95, 2*2*90 (lasketaan viikon 1 uudesta maksimista)
Week3 kevennys 2*3*80, 2*2*85, 2*3*80 (lasketaan viikon 1 uudesta maksimista)
Week4 maksimitesti 1*90, 1*95, 1*100, ... , 1*uusi maksimi (lasketaan viikon 1 uudesta maksimista)
Week5 maksimivakautus 2*2*90, 3*1*95, 2*2*90 (lasketaan viikon 4 uudesta maksimista)
Week6 kevennys 2*3*80, 2*2*85, 2*3*80(lasketaan viikon 4 uudesta maksimista)
Week7 maksimitesti 1*90, 1*95, 1*100, ... , 1*uusi maksimi (lasketaan viikon 4 uudesta maksimista)
Week8 maksimivakautus 2*2*90, 3*1*95, 2*2*90 (lasketaan viikon 7 uudesta maksimista)
Week9 kevennys 2*3*80, 2*2*85, 2*3*80(lasketaan viikon 7 uudesta maksimista)
Week10 kisa tai lopullinen maksimitestaus
 
ei sitä "onko ookoota" tiedä kultakin, ellei kokeile. se noissa prosenttiohjelmissa on se pieni vaje. hätäilyllä ei yleensä hyvää saa ja tossakin toinen penkki vois olla kapeampi tai pidempää sarjaa.
 
Kysymys sun tänne laittamasta pyramidipiikkauksesta jota ajattelin koittaa.

1. 3*80, 3*85, 3*90, 3*85
2. 2*80, 2*85, 2*90, 2*95, 2*90
3. 2*3*75, 3*2*80 eli kevennys
4. maksimitesti

Parin viikon venkkupiikkauksen (max 115 -->120 penkki) jälkeen otin väliin kaksi viikkoa 5*5 pyramidia ja sen perään kevyen viikon ja nyt oli max testi ja ei kulkenu ollenkaan joten koitetaan pitempää piikkausta tähän väliin kun nyt on tehty kevät perusvoimatyylistä rimpuilua.

Eli onko tuossa tarkoitus tehdä yksi kova noiden yo. viikkojen mukainen reeni per viikko vai voisko jopa tehdä kaksi (ma, pe) noiden mukaan ja väliin (ke) nopeusreeni? Oma helmasynti on ollut aina liikaa kovia reenejä ja liian vähän kevennyksiä joten haluaisin koittaa optimimenetelmiä välillä eikä oman pään mukaan menemistä. Eli aiemmin (oman pään mukaan) olisin vetänyt kolme kertaa viikkossa nuo lukemat jos oisin kyennyt.
 
no kyllä se jälleen kerran on täysin yksilötason juttu kuinka monta kovempaa treeniä voit viikossa tms ottaa. jos sulla tollanen vaiva tuppaa oleen, sillon tekisin joka toisen treenin kyllä vaikka räjähtävyyttä. optimaalinenhan toi ei oo kellekään suoraan vaan yleisohje. semmosena kyllä ihan hyvä.
 
Mulla on nyt muutama vuosi takana lähinnä kehonrakennustyyppistä treeniä ja ajattelin aloittaa seuraavaks perusvoimakauden, jonka jälkeen vielä teen lyhyen piikkausjakson. Ajattelin lähteä liikkeelle tuolla jto:n 3x4->6x6 tyyppisellä kaudella. Olen ajatellut jaoksi seuraavaa, joten jos joku voimailua enemmän harrastaneista kerkeisi oikaisemaan jos on selviä puutteita ohjelmassa. Pyrin siis toteuttamaan tuota progressiota penkissä, mavessa, kapeassa penkissä, pystypunnerruksessa ja kyykyssä, muut toimivat apuliikkeeinä. Lähinnä mietityttää peräkkäisinä päivinä yläselän ja maven tekeminen sekä perjantain treenin apuliikkeet, jullea en ole esimerkiksi ikinä aiemmin tehnyt. Sanotaan vielä että kyykky on selvä heikkous verrattuna maveen mulla, joten sen priorisointi varmaan auttais mavessakin aika paljon. Ajattelin raskaat/kevyet viikot ottaa alkuun jaolla 4:1 ja katsoa miten kroppa reagoi uudentyyppiseen treeniin. Kiitos ja kumarrus jo etukäteen!

Ma:
Penkkipunnerrus
Vinopenkki KP
Kulmasoutu
Ylätalja

Ti:
Maastaveto
Etukyykky
Pohkeet

To:
Kapea penkki
Ojentajapunnerrus taljassa
Pystypunnerrus
Muutama setti jotain viparivariaatiota

Pe:
Kyykky
Julle
Jotain muuta, mitä?
 
Viimeksi muokattu:
Mikä siinä yläselän ja vedon treenaamisessa peräkkäisinä päivinä mietityttää?
Missä välissä meinasit vatsoja tehdä?

Siihen kyykkyyn jos haluat panostaa niin yksi vaihtoehto on tehdä se useammin...
 
Mikä siinä yläselän ja vedon treenaamisessa peräkkäisinä päivinä mietityttää?
Missä välissä meinasit vatsoja tehdä?

Siihen kyykkyyn jos haluat panostaa niin yksi vaihtoehto on tehdä se useammin...
Aiemmin selkätreenit on tehny niin järkyttävät domssit, että en tiedä olisko tullut seuraavana päivinä vedon tekemisestä juuri mitään. Tosin olen aiemmin tehnyt mavea melko harvoin ja kaukana maksimiraudoista (sarjat luokkaa 12x180-190kg), joten lienee helpompi toteuttaa peräkkäisinä päivinä kun volyymit on pienempiä.

Vatsoja oon tehny tähän asti sillon treenin jälkeen kun on ollu hyvin aikaa, 1-2x viikossa kuitenkin mutta sitomatta sitä mihinkään tiettyyn treeniin. Ajattelin tuon etukyykyn tehdä toisena kyykkytreeninä ja tarkoitus on siis tehdä se kovilla tehoilla. Olen välillä koittanut 3x kyykkytreeniä viikossa, mutta mun polvet jostain syystä kipeyty melko nopeasti ja heti kun pudotti kahteen treeniin niin polvien kipuilu lakkas. Kolmannen treenin varmaan pitäis olla melko kevyt ja vaikkapa nopeuteen painottuva, jos sellaisen ottais mukaan?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom