Kysymys jto:lle 5*5:sta

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jylli81
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Aloittelijaaa sanoi:
Blaah.
Kannattaako mennä salille tänään kun on kurkku hiukan kipeä,mutta muuten olo on hyvä?

Noniin eli tänään tuli käytyä salilla ja ei ihan tullut 2x 78kg.eka toisto tuli hyvin, toinen jäi telineiden kohdalle :jahas:

Vitutuksessa sit lähdin kotiin.ja en treenannut :P

Mites nyt ,kun ajattelin että jos kokeilis torstaina että tuleeko 80kg?

Vai pidänkö nyt sen kevyen viikon,kun en ole tälläviikolla treenannut kuin haukkarin ja tuon melkeen 2 toistoo penkissä :D.

Mites teenkö jollain hilupainoilla vaan vähän niinkun lämmittely tyyliin noi kevyet treenit?
 
Miken 2*6 variaatio

jto sanoi:
tota systeemiähän vois muuttaa siten, että ekan kuukauden teet 2*8, tokan 2*6, kolmannen 2*4 ja neljännen 2*2. joka kuukauden ekalla viikolla teet maksimiykköstestin ja sen jälkeen työsarjat. kuukauden viimeinen viikko hieman kevyemmin. esim.
1.kk:
1. 1*90, 95, 100, 2*8*70
2. 2*8*75
3. 2*8*77,5
4. 2*8*70
2.kk:
1. 1*95, 100, 105, 2*6*80
2. 2*6*85
3. 2*6*87,5
4. 2*6*80
jne...

toinen treeni vaikkapas kapeella penkillä ja 10% pienemmällä tms. raudalla.
:)

Itellä toiminut tuo Miken 2x6 tasaisenvarmasti (penkki + kapepenkki). 2 kk sitä about takana ja ajattelin pientä ärsykevaihtelua sarjapituuden muodossa kokeilemalla seuraavanlaista settiä tuon ylläolevan Jto:n postauksen innoittamana. Treenitausta n. 3v voimapainotteista podireniä. Lähinnä kaipaisin kommentteja ovatko suht realistisia/järkeviä nuo prosentit tuossa 4 ja 2 toiston alueella.
Jto;n esimerkissä kutosista kaseihin nousee sarjapainot 10%, jos samaa jatkaa täysin lineaarisesti niin kakkosyklissä olisi kovinpana reenikertana rautaa 2*107,5%, onko liian kova tavoite jos hermotukset jo valmiiks 6 toiston alueella?
Ajatus myös laajentaa touhu maveen ja kyykkyyn, alkaako olla nuo kakkoset turhan lyhkäsiä siihen kun tavoitteena voimapohjan hankkiminen podityyliseen touhuun, ei mitkään voimanostokisat.
Apuliikkeissä olisi ajatuksena pitää sarjapituutta aina kahta isompana kuin pääliikkessä ja sarjat enintään positiiviseen loppuun, mieluummin 1-2 toistoa varaa. Eli esim: penkki 2*6, vinopenkki 2*8 --> seuraava sykli penkki 2*4, vinopenkki 2*6 jne...

Ja tuossa tuo prossataulukko, koko ohjelmaa en lähtenyt auki kirjoittaan. Huomenna lähtee eka reeni, saas nähä mitä tästä sopasta syntyy...

100%=ykösen maksimi alussa

1. kk/sykli
1. 1*90, 95, 100,2*8*70
2. 2*8*75
3. 2*8*77,5
4. 2*8*70

2. kk/sykli
1. 1*92.5, 97.5, 102,5, 2*6*80
2. 2*6*85
3. 2*6*87,5
4. 2*6*80

3. kk/sykli
1. 1*95, 100, 105, 2*4*90
2. 2*4*95
3. 2*4*97,5
4. 2*4*90

4. kk/sykli
1. 1*100, 105, 110, 2*2*100
2. 2*2*105
3. 2*2*107,5
4. 2*2*100

muutaman päivän levot ja sitten ao setti

- 112.5%-115% aloitusmaksimista kehiin ja raivokasta ponnistusta (lämppärit tietysti alle).
- kepapia, vinaa ja raivokasta juhlimista:rock:
 
saatan kuulostaa aika :david: varsinki kun en oo jaksanu lukea koko threadia läpi :david: mutta eikö tuossa 5x5 tsydeemissä toimis ihan hyvin sama systeemi ku miken 2x6 ettei tarvis mitää prosentteja miettiä. eli kun esim 70kg:lla menee 5x5 niin ens treeneihin 2,5kg lisää malmia tankoon ja jauhetaan kunnes se menee läpi?
 
naruranne: menee se noinkin, mutta usein se alkaa muodostuun liian monotoniseksi ja paikallaan saa jauhaa kauankin. ihan hyvin tollanenkin on toiminut kuitenkin, ei sillä.

crom: 2*2*107,5% on aika tiukka tavoite, mutta neljässä kuukaudessa ihan mahdollinen. en suosittel kauheen tiukkoja rakenteita tekeen noin paljoo etukäteen, koska ne ei aina toimi. parempi on katella tilannetta jatkuvasti ja tehdä tarvittavia muutoksia.

koska kerran kuussa otetaan maksimi, saattaa sekin jo viedä jonkin ylikuntoon. niiden ei ainakaan kannata olla mitään älyttömän tiukkoja. tai sitten tekee vaan yhden työsarjan sen jälkeen.

neljäs kuukausi vois mennä näinkin:
4. kk/sykli
1. 1*100, 105, 110, 2*2*95
2. 2*95, 100, 105
3. 2*95, 100, 107,5
4. 2*2*80
5. 1max
6. 1max

joka tapauksessa en oo ollenkaan varma, että pystyisit nostamaan jokasessa ykköstestissä uuden enkan. se ykköskunto tuppaa ihan normaalisti hieman laskemaan peruskaudella.
 
Tässäkö ei siis tehdä muuta liikettä rinnalle kuin penkkiä?
Miten menettelen jos haluaisin tehdä myös vaikka Peck deckiä?
Tomiiko vaikka teen penkkiä 4 päivän välein vai tuleeko liian rankka?
 
ei se pelkästään penkille välttämättä ole. mä yleensäkin suosittelen käyttämään erilevyisiä otteita penkkitreeneissä. pec deck sinänsä on mun mielestä aika turha liike.
 
Tortilla90 sanoi:
Tässäkö ei siis tehdä muuta liikettä rinnalle kuin penkkiä?
Miten menettelen jos haluaisin tehdä myös vaikka Peck deckiä?
Tomiiko vaikka teen penkkiä 4 päivän välein vai tuleeko liian rankka?

jto sanoi:
ei se pelkästään penkille välttämättä ole. mä yleensäkin suosittelen käyttämään erilevyisiä otteita penkkitreeneissä. pec deck sinänsä on mun mielestä aika turha liike.

Tomiiko vaikka teen penkkiä 4 päivän välein vai tuleeko liian rankka?
Kapeeta penkkii teenkin ojentajille mutta en leveää koska pelottaa olkapäät ku muutenki vähä rutisee jo.. Olkapäät teen vipareilla ja pystypunnerruksella
 
liian rankka se on, ellei tule kehitystä... se on ainoo mittari minkä tahansa ohjelman suhteen.
 
Miten kannattaa jaksottaa eri harjoitukset kun tavoitteena olis saada lisää voimaa ja räjähtävyyttä jalkoihin jääkiekkoa ajatellen? Aikaa olis noin seitsemän kuukautta. Eli onko hyvä vetää vaikka kolme punttitreeniä viikossa, tehdä yhden harjoituksen jolla harjoittelen räjähtävyyttä ja kaksi harjoitusta jossa haen voimaa? Pystyn kyllä käymään salilla vaikka joka päviä. Mites loikkaharjoitukset sopii, jos tekee kolme punttitreeniä viikossa, siis mihin väliin ne kannattaa pistää? Oon aika nopea luistelija, mutta kuitenkin haluaisin panostaa siihen vielä paljon lisää ja varsinkin rytminvaihdoksiin. Tarkoitus olis harjoitella niin paljon kuin se on mahdollista palautumisen kannalta, mutta luin et silloin kun harjoittelee räjähtävää voimaa niin pitäisi olla ihan palautunut ja sen takia en tiedä yhtään miten kannattaisi harjoittelu jaksottaa perusvoiman ja räjähtävän voiman suhteen.

Oon lukenut aika paljon sun juttuja jto ja saanutkin niiden kautta innon treenaamiseen. Tietoa tuntuu löytyvän hurjasti.
 
Lisäys vielä tohon edelliseen viestiin, että salilla oon käynyt vajaa viisi vuotta, mutta suhteellisen kevyesti oon tehnyt. Eli siis salitaustaa löytyy jonkin verran.
 
aika laaja juttu... periaatteessa kausijaot vois tehdä seuraavasti:
perusvoima + luistelu
maksimivoima + luistelu
räj.voima + luistelu

lajitreenit kannattas olla mukana koko ajan, että siirtovaikutusta saatasiin aikaan ja taidot pysyis yllä. rytminvaihdoksetkin on aikalailla taidosta kiinni. teemu selänne esim. loistaa niissä, mutta on fyysisesti aika heikko. varsinkin kannattas panostaa muuhunkin kuin suoranopeuteen. eli erilaisia liikkumisdrillejä eka hitaasti ja pikkuhiljaa nopeuttaen, kun taitoa tulee.
 
Kannattaako jaksolla seikoittaa yhtään vaikka räj.voimaa ja maksimivoimaa? Siis esimerkiksi jos on räj.voima jakso menossa niin kannattaako sinne laittaa yksi maksimivoima- tai perusvoimaharjoitus mukaan vai onko jaksot hyvä olla pelkästään sitä yhtä voimaa? Tarkoitan nyt ihan punttaamisen suhteen. Ja kannattaako kesällä sekoittaa noita eri voimaharjoituksia enemman samalla viikolla vai antaa olla ihan omissa jaksoissa? Tavoitteena olis siis saada jonkun verran lisää massaa ja nopeutta jalkoihin.

Ja vielä sellainen kysymys, että onko jotain "treenaustyyliä" mitä kannattaa selvästi välttää, jos tavoitteena on saada entistä nopeammat jalat? Siis ettei ole mitään sellaista et huomaanki olevani hidas paska ensi kaudella, vaikka kuvittelin treenavani hyvin, mutta tietämättömydessäni oon treenannut väärin? Vai onko voimantulo aina hyväksi nopeuden kannalta vaikka treenaus tyyli ei oliskiaan ihan fiksuinta nopeuden kannalta.
 
bex: kannattaa pitää maksimitreenit mukana ainakin ylläpitävinä. kokoa ne eivät kyllä tuo. podailu on sitä varten.

junnaava kestävyystreeni hidastaa, joten sitä kannattaa välttää, kun haetaan voimaa. jos kumpaakin haluaa kehittää, kantsii tehdä painottaen vaikka kuukauden jaksoissa.
 
Ok. Enköhän saa näillä tiedoilla jo tehtyä järkevän harjoitusohjelman. Kiitos!

Enpä sotke enempää tätä otsikkoa.
 
Jaahas täällä taas pitkästä aikaa kysymässä apua viisaammilta.
Puoli vuotta "sairaslomaa" on nyt ohi. Olkapää vihdoin siis kunnossa.
Lähinnä kysyisin mielipidettä että voinko tai pystynkö alkaa enää vetämään penkissä tuota jto:n 5x5 ohjelmaa. Pelkään että olkapää ei kestä enää moista rääkkiä.Yritin saada penkkimaksimin nousemaan 190 kiloon viime kesänä mutta paikat ei sitten kestänyt. Kannattaako enää siis ryhtyä moiseen enää ollenkaan? Nyt olkapää tuntuu hyvältä ja olen tehnyt pienillä painoilla muutamia sarjoja. Kipua ei ole tuntunut ainakaan vielä. Siis alkaakko vai eikö. Siinäpä vasta kysymysten kysymys.
 
Mahdotonhan tohon on varmasti vastata, mutta en kyllä näe mikset voisi järkevästi toteutettuna lähteä vielä maksimikuntoa hakemaan. Silloin ihan paikan päällä oleva valmentaja olisi tietty hyvä olla etenkin tekniikka-asioissa neuvomassa, ja itekin pitäisi kroppaa kuunnella tarkalla korvalla.

Kannattaa mielestäni ehdottomasti tehdä eka vielä 1-2 kk kuntouttavaa treeniä, ja sitten vielä toinen moinen valmistavaa treeniä ennen sen 5*5-hommelin tai vastaavien aloittamista. Sinä aikana hinkkaa tekniikan kuntoon, ja tekee niinkuin jto jossain neuvoi että vaikka mikä sarja olisi suunnitteilla, niin se loppuu siihen kun tekniikka hajoaa. Näin pakottaisi itsensä oikeille uomille.
 
Kiitokset neuvoista. Täytyy ottaa siis kevyemmin tuonne kesäkuuhun saakka ja katsoa onko sen jälkeen vielä rahkeita painavemman raudan nostelemiseen :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom