Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Mulla ei oo tuttavapiirissä ketään, jolla homma olis näin päin mutta toki uskon, että monia samanlaisia löytyy. Toi oma heikko kohta on uskomattoman räikeä ja mielenkiinnolla odotan, mitä noi osatoistot tekee vetovoimille. Veikkaan, että vetotulos lähtee kiipeämään ylöspäin kovaa kyytiä.
Nykyinen treenikaveri, varsin noviisi vielä, veti 120 maasta ja sama paino pinnoilta ei edes irronnut. Korokkeelta vetää samalla painolla sarjaa kuin perusmavessa. Seuraavaan sykliin tulee raskaat mavet pinnoilta, niin saa nähdä mitä tapahtuu.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Onko JTO:lla kokemusta tollasista puristusvoimamittareista? Tuli huvikseen kokeiltua ja tulos oli ~60kg, joka viitearvoja selailtua kuulosti yllättävän alhaiselle muihin voimiin nähden vaikka en otevoimaa erikseen olekaan treenannut: Maasta nousee se 230-240 ja leuanveto ~140kg:n jos noista nyt jotain osviittaa saa. Remmejä en ole oikein koskaan käyttänyt.

Jos nuo laitteet tuttuja, niin mikä on aktiiviselle treenajalle hyvä tulos ja minkälaisia olet todistanut porukan tekevän?
 
Viimeksi muokattu:
Mulla ei oo tuttavapiirissä ketään, jolla homma olis näin päin mutta toki uskon, että monia samanlaisia löytyy. Toi oma heikko kohta on uskomattoman räikeä ja mielenkiinnolla odotan, mitä noi osatoistot tekee vetovoimille. Veikkaan, että vetotulos lähtee kiipeämään ylöspäin kovaa kyytiä.
Mulla löytyy muutama kaveri jotka vetää polvista vähemmän kuin maasta. Vahvareitisiä kovia kyykkääjiä. Eivät pysty käyttää jalkavoimia hyödykseen.
 
tomi: noi puristusmittarit antaa kansanterveydellistä dataa, muttei ne korreloi kauheesti muun tekemisen kanssa. hyvänä esimerkkinä eräs suomen huippua oleva kiipeilijäkamu, jolla "erittäin varmasti" on grippi kunnossa. sai työterveyden gripperillä välttävän ja ohjeen alkaa voimistamaan grippiä...

60kg on ok miehelle, muttei mikään kauheen kova. naiselle olis huipputulos. yks toinen kiipeilijäkamu tais jysäyttää siinä yli 120kg. kyse siis liikkumattomasta mittarista, ei jousigripperistä.

noi on aika spesifiä kamaa ja "grippivoima" on tosi laaja käsite. noista ei siis kannata huolestua. en mä esim ite oo ollenkaan niin vahva jousipuristimissa, ku en koskaan käytä, paitsi sormenpäillä joskus. eri tuloksia tulis sitten, jos aletaan roikkumaan sormenpäillä pienissä 6-18mm syvissä listoissa lisäpainoilla tms.
 
Noissa puristusvoimamittareissa tulee aika kovaa vaihtelua samallakin mittarilla. Jotkut ei vaan saa puristettua sitä maksimivoimalla, koska se puristin ei anna yhtään myöten (ei saa mitään feedbackia omasta puristuksesta). Sitten esim. itse oikeakätisenä saan puristettua 10kg enemmän vasemmalla kädellä. n. 10min harjoittelun jälkeen sain parannettua omaa tulosta 14kg ihan vain sormien ja käden asentoa optimoimalla (käsi silti mittauksen vaatimassa asennossa). Enemmän noilla on merkitystä, jos se puristus jää merkittävästi viitearvon alapuolelle.

Kokemuksesta voin myös sanoa, ettei se salitreeni kovin ihmeellisesti nosta tuota puristusvoimalukemaa. Sitten aina välillä on niitäkin, jotka täräyttävät hyvin korkeat lukemat mittariin ilman sen kummempaa fyysistä harjoittelua.
 
Varmasti on kysytty sen tuhannen kertaa, ja ehkä tämä pitäisi näillä metreillä tietää.. Skippaa, jos verenpaineet nousee liikaa.

Kuinka tärkeää on, että penkkipunnerruksessa ranteet ovat suorassa ja rystyset osoittavat kattoon? Huomasin hiljattain, että penkatessa ranteeni ovat vänkyrässä, ts. paino lepää kämmenen päällä kuin apinaotteessa. Onko tuolla minkään valtakunnan merkitystä mihinkään? Onko tämä pelkkä tyyliseikka vai lunastaako suorilla ranteilla taivaspaikan? Muuttaako ranteiden kulma oleellisesti jotain mekaanisesti?

En vauvapainoilla huomannut oikeastaan mitään eroa lämmitellessä, mutta risuranteissani ei työsarjoissa voima enää riitä pitää tankoa suorassa. Voi toki olla myös tottumattomuutta ja vanhan tavan automaattista käyttöä, kun työsarjoissa se fokus on kuitenkin siinä, ettei kuole tai pamauta olkapään sisuksia lattialle.
 
heh, ei nouse paineet ei.

ei sen tikkusuora pidä olla, mutta tanko ei sais maata lähellä sormia koko matkaltaan. peukalohangassa tanko toisella puolen kämmentä ja ulnan päällä lähellä rannetta se ulompi osa.

tää on myös yksi syy, minkä takia penkkaajankin pitää pitää forkuista huolta reeneissä.
 
Onko dipeistä hyötyä siihen leuan yläosan vaikeuteen? Aloitin noiden tekemisen penkin tilalle piikkauksen jälkeen ja tuntuu että ottais keskiselkään ylhäällä ja tokihan ne ojentajiakin treenaa joka pitäs auttaa. Tänään tuntu habassa ne viimiset sentit vikassa sarjassa.
 
ei juuri tai ainakin parempia apuja kyllä löytyy. rintalihakset on paljon hommissa leuoissakin ja mitä enemmän köyryssä ylhäällä ollaan sitä enemmän rintakin on mukana. parhaiten sitä yläosaa vörkkii leukojen erilaiset osatoistot. keskiselkää lavanlähentäjämielessä dipit ei kyllä treenaa. latseja niissä tarvii ja niiden kiinnitys on siellä trapsien alapuolella kyllä ja se tuntuma voi hämätä.
 
Tervehdys JTO!

Tämä on nyt tosi newbie kysymys, mutta mitä ohjelmaa suosittelisit etukyykyn kehittämiseen, jos tavoite on kehittää etukyykkyä, sillä rinnallevedossa vaimo saa painot kyllä teknisesti hyvin käännettyä rinnalle/"pääsee alle", mutta etukyykky on suhteessa vielä niin heikko, että haaste on kyykystä ylösnouseminen.

Takakyykkyä vaimo ei tällä hetkellä saa tehdä, joten voisiko mielestäsi jotain kyykkyohjelmaa soveltaa parhaiten etukyykkyyn?

Tähän mennessä vaimo on etukyykkäillyt eri sarjapituuksilla kolmesti viikkoon ja hidasta kehitystä on kyllä tullut. Eli vaimo tuossa sanoi, että 4 kertaa viikossa voisi kyykätä maksimissaan. Että jos siltä pohjalta sitä ohjelmaa miettisi.

Ja en nyt siis tietenkään tarkoita, että sinä jonkun ohjelman väsäisit, mutta sinulla voisi olla hyvä näkemys siitä, että mikä kyykkyohjelma olisi hyvin sovellettavissa etukyykkyyn.

Kiitos jo etukäteen!
 
rapidaid: ei liikaa treeniä. pari etaria viikossa riittää taatusti, jos painonnostoissa tulee kyykittyä lisäksi. toi mun 3x4-->6x6 -systeemi on varsin hyvä kyllä tohon tarkotukseen, mutta se perusajatus pitää ymmärtää.

kierojalka: eli mitä noista tarkotat?
 
Hyvää uutta vuotta! Onko järkeä tai kannattaako yhdistää nopeusvoimatreeni ja noston heikointa kohtaa vahvistava treeni? Esim. penkatessa nostot nopeusvoimatyyliin lankulta tai pinnoilta, vähän stickin pointin alapuolelta. Jotenkin arvelen, että vastaat että ei kannata, mutta miksi?:)
 
kierojalka: jonkin verran noita on käytössä, mutta en taikatemppuna pidä. varmasti joillekin hyviä.

kynäniska: heikon kohdan treeni kannattaa olla voimapohjaisempaa, että saadaan sille nivelkulmalle ja lihaspituudelle enempi forcea. nopeusvoimatreeni itessään mieluiten koko liikeradalle.
 
Jto:lle.

Hep!

Tavoitteena olisi tehdä uudet 1Rm ennätykset ja aikaa olisi 5kk. Treenipohjaa on vuosia vaikka tulostaso isoihin poikiin verrattuna vaatimaton. Lajit: penkki, kyykky, mave, pystis ja leuat.

Oma kroppa toimii paremmin pitkien sarjojen parissa. Esim: kyykky 10×160 ja maksimi ykkönen 190.

Miten olisi järkevää jakaa ajallisesti tuo homma: perusvoima, voima, piikkaus. Treenejä joka arkipäivä.
 
ootko koskaan koittanu kehittää tuota hermostopuolta systemaattisesti? sen verran erikoinen, vaikka ihan tuttu, on tollanen suhde, että siltä puolelta saattas olla hedelmää hyödynnettäväksi.

jos se lyhyt sarja ei vaan pelaa on aika eri jakaa noita kausia ja tehdä muutakin suunnitelmaa, kuin jos se suhde olis semmonen suht normaali eli esim 5x85%, 10x70%. tän takia en kyllä lähtis noin vaan heittään mitään yleisohjetta, ku semmonen ei selkeesti sua koske.
 
rapidaid: ei liikaa treeniä. pari etaria viikossa riittää taatusti, jos painonnostoissa tulee kyykittyä lisäksi. toi mun 3x4-->6x6 -systeemi on varsin hyvä kyllä tohon tarkotukseen, mutta se perusajatus pitää

Kiitoksia. Joo pitää molempien perehtyä tuohon threadiin. Yksi kertaa viikossa jos olisi treeni, niin fiksun näköisiä sommitelmia löytyy ihan etusivulta. Onko mitään "BIG no no":ta tai hyvää nyrkkisääntöä, miten erilaiset tai samanlaiset saman viikon treenit olisivat? Nyt menen vähän asioiden edelle, kun ketjua lueskellut vasta vähän, mutta kysynpähän nyt kuitenkin
 
yleisohjeena pari toistoa varastoon joka sarjassa. toisessa treenissä toistot vaikka 2-5 ja toisessa 8-10 tai lyhyempiä sarjoja 1-3s stopilla alhaalla.
 
Jos oletetaan että supraspinatus on ottanut osumaa, niin kumpi liike on sille todennäköisesti pahempi.
Vipunostot sivulle vai ulkokierto kyljellään käsipainolla?

Vipunostoissa se ilmeisesti voi litistyä, mutta miten lie tuo ulkokierto kyljellään?
Painon kanssa näköjään liikerata on isompi mitä ilman painoja.
Ei taida tuokaan hyvää tehdä.

Ei vielä oikeestaan kipua tunnu, mutta jotain tuntemuksia on sivulla takaviistossa.
Sama olkapää on ennenkin "hajonnut".
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom