Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
äkkiseltään joo, mutta kun en sitä kokonaiskuvaa tiedä tästä voi spekuloida vaan yleisesti.

lähinnä kannattaa tehdä vaihdellen toiston keston ja sarjan työmäärän osalta, ku grippi on aina sama. ota progressio perusvoimaan esim yksinkertanen formaatti 5x5s x n kg/10s --> 5x10s x n+ kg/ 5s.

sama sit maksimivoimassa. esim 8x2s x n kg/ 8s --> 3x3s x n++ kg/ 12s. voit ennen pidempiä sarjoja käyttää gripissäkin ylirautaherättelyjä eli esim parin sekunnin pidoilla nousta ylös suht nättiin suoritukseen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Minkälaisella ohjelmalla lähtisit kehittämään jalkapalloilijan maksimi- ja nopeusvoimaa, jos mahdollisuus punttien liikutteluun on 1-2 kertaa viikossa? Kausi alkaa viikonloppuna, viikossa kahdet lajiharjoitukset + peli.
 
näitä mä teen töikseni useampia vuodessa. koripalloa, jääkiekkoa, futista ja lentopalloa pääasiassa noi mun pallottelijat tekee päätyökseen.

mun mukaan "ohjelma" on semmonen, missä on suunnitelma progressiolle ja sitä tekemistä seurataan ja muunnellaan palautteen mukaan. eli en oikein allekirjoita semmosia esimerkkejä mitä tänne laitan ihan "ohjelman" nimellä.

toi määrä punttitreenejä on ok, mutta yleensä olen ohjelmoinut myös erilaiset nopeustreenit ainakin osittain. kestävyyspuolen treenit myös riippuen siitä, mikä lajivalmennuksen anti on.

nyt kun kausi on alussa pitäs toi fyysinen puoli olla jo hyvässä vauhdissa tehtynä. tossa olis ollut 7kk aikaa hakata ukkoo hurjaan kuntoon. pelikauden aikana ominaisuuksien varsinainen kehittäminen on hieman haasteellista ja sen tulis olla sekundääriasemassa muutenkin. pelikaudelle oon sitten kyllä ohjeistellut erikseen niitä treenejä toki.

vaikee tässä on samantien myöskään sitä pikaistakaan ehdotusta laitella kun mistään taustatreeneistä ei ole tietoa.
 
Vedin tänään huvikseni ylirautaherättelyt vanhaan ykköseen asti. Ennen nosto kaatui eteen ja tekniikkakin hajosi. Tänään tuli nätillä tekniikalla sama paino ylös ilman mitään ongelmia :)
Tuota ylirautaherättelyä ei kyllä voi liikaa kehua, ehkä parasta ikinä missään mitä on salihommissa tullut kokeiltua.

Tällainen selkävammaa kuntouttavakin pystyy käyttämään jo ihan kohtuullisia painoja ennen sarjojen aloittamista ja samalla huomaa että tekniikka pysyy hienosti kasassa sekä noissa herättelyissä että sitten itse sarjoissa.

Luo uskoa tulevaan, joten kiitokset jto:lle silmien aukaisusta.
 
tänksis. ne toimii kyllä hyvin ja pitkään oon käyttänyt valmennuksessa.

onhan siinä aika isosti muuntelumahiksia pelkästään vaikka ees kahella tehoalueella (maksimi- ja perusvoima). tai jos perusvoimalle pari eri toistoaluetta, aina lisää.

lisäksi, jos valittavana olis sarjatiukkuudet (suluissa toistovara): helppo (3), kohtalainen (2), tiukahko (1) ja tiukka (0), vois siitä saada jo tosi monia comboja eri tarkoituksiin.
 
Moro Juha

Ongelma jaloissa. Jalkaliikkeissä rasitus menee vasemmassa jalassa etureidelle ja oikeassa pakaraan. Kokoeroa on tullut häiritsevän paljon. Mites tätä kannattaa lähteä korjaamaan?
 
hejsan natu. kierossa nostat melko varmasti, jos noin menee. tekisin selkeen jakson yhden jalan treenejä ja useemman kuukauden mieluusti. käytännössä siis mm. yhden jalan kyykky, prässi, sjmv, mave, hip thrust.

liikkuvuuden symmetriasta saarnaan paljon myös ja se sulla melko suurella todennäköisyydellä on toispuoleinen myös. samaaan projektiin sekin mukaan.
 
Terve jto!
Kyykky 5 max 170kg. 200 olisi hakusessa. Miten lähtisin tuota metsästämään. Enempi määrää esim 150-160kg:lla vai isommalla raudalla jä lyhyellä sarjalla ehkä molempia???

Penkissä satkulla menee kympin sarja, mutta isommissa raudoissa alkaa tekee tiukempaa. 108 kilolla menee kuusi toistoa. 110:llä vitonen saattaa jäädä tekemättä. Millä toistoalueella kannattaa hääriä, jos tavoite on 130.
 
ns. hybriditreenit on sulle hyvä ratkaisu. joka treenissä nouset nyt semmoseen helpohkoon ykköseen tai kakkoseen ennen pidempiä sarjoja. se herättelee kroppaa sekä niihin ykkösiin jatkossa että parantaa perusvoimasarjojen tuloksia. muutaman viikon pätkä riittää. esim:
1. 2x150, 165, 180, 3x3x160
2. 2x155, 170, 185, 3x3x165
3. 1x160, 175, 190, 3x2x170
4. 2x3x150, 3x2x160
5. 1x160, 180, 200

sama penkissä. jätä varaa pari toistoa joka sarjaan alussa.
 
Vielä tarkentava kysymys. Olisiko niin, että kyykky ja penkki kaksi kertaa viikossa. Toinen treeni nuo "isot raudat ja toisena päivänä esim. 8-12 sarjoja. 1-2 toistoa varaa. Vai heti tuohon perään? Vai ei väliä.... kiitos kun jaksat antaa ohjeita.
 
yks kova treeni viikossa eli noi mitä laitoin. toinen saa piikatessa olla nopeutta, jos vaan palautuu ok. riippuu tyypistä, mutta esim sun kyykylle vaikkapa 2x3x130, 3x2x140.
 
Ootko huomannut, että naiset sietäis tai jopa tarviis volyymia ja/tai intensiteettiä enemmän ku miehet? Jenkkiläisen Juggernaut-voimailutallin valmentajat puhuivat yhdellä videolla siitä, kuinka sukupuoli, koko ja yleinen taso vaikuttaa ohjelmointiin.
 
vaikuttaa se periaatteen tasolla ihan hormonimäärienki takia, mutta on miehissäkin aika suuria eroja niissä. eli yleistäen se menis kyllä niin, että miehet sietää enemmän.

en kuitenkaan pysty ollenkaan yksiselitteisesti sanomaan että miehillä näin ja näin paljon ja naisille "riittäisi" se ja se määrä. sen verran paljon on vaihtelua.

hassua sinänsä, vaikka se suurempi volyymi yleensä vaatii enemmän palautumiselta, naisissakin on kyllä varsin kovia määriä tekeviä urheilijoita. esimerkkinä vaikka eräs leuanvetäjä, joka tekee yleensä 10-15 työsarjaa leukoja pari kertaa viikossa. aika paljon tosin ollaan jouduttu miettimään palautumista ja yllättäen ojentajat tuntuu olevan se rajoite.

kilpailee penkissä ja leuoissa, joten tossa on sitten aika funtsiminen ja kisojen rytmittäminen fiksusti. penkkiä kuitenkin tehdään 3-4 treeniä viikossa, ellei leuoissa ole kisaa tulossa.

eli eli... veisaan vanhaa virttäni yksilöllisyydestä taas. se vaan on kaikissa lajeissa ja valmennuksessa se ehdoton avain kaiken yleistämisen ohi ja yli sukupuolirajojen myös. niin se piru vie vaan menee.
 
Sitä ne nimenomaan puhuivat, että tyypillisesti naiset kestää enemmän sekä intensiteettiä että volyymia. Mitä kehittyneempi ja isompi ukko, sitä vähemmän treeniä se kestää. Näin siis Max Aita ja Chad Wesley Smith, ensin mainittu nyt ainakin.
 
no niinku sanoin, ite en oo nähny merkittävää eroa naisten ja miesten välillä määrissä enkä tehoissakaan. löytyy parin tiukemman viikkotyösarjan miehiä ja 30 työsarjan naisia. ja päinvastoin. keskitasolla ja huipuissa. miehiä mulla suurin osa jengistä toki on, mutta naisiakin vuosittain aina sen verran, että kohtuullinen otanta löytyy.

yks mikä tohon toki voi vaikuttaa on se ihan absoluuttinen treenissä käytetty massa. on aika eri tehdä kyykkysarjoja 300 kuin 100 kilolla oli se sukupuoli tai nostajan paino mikä vaan. on se isompi kilomäärä kuitenkin merkittävä sen suhteen. toisaalta tässäkään en oo mitään sääntöö saanu aikaan.
 
moi!

Osaatko kertoa mitä kannatais olkapää kivuin kanssa tehdä? Oikean puolen olkapää kipeytynyt pikkuhiljaa ei traumaa. Sijaitsee etuolkapään alueella ja tuntuu erityisesti kun kättä vie taakse vartalon toiselle puolelle. Olisikohan hauiksen pitkä jänne tulehtunut/ärtynyt? Viime aikoina alkanut myös lepo särkyä ja myös kyynärtaive kipeytynyt. aiemmen ollu muutaman kerran tennis kyynärpää ja kyynärkipu tuntuu nyt samalta.

Miten noita lähtis kuntouttamaan? Tuskin lääkärissä tarvii käydä.?
 
kiertäjävaivat voi säteillä kyynärpäähän asti myös. vaikea tarkemmin sanoa kopeloimatta. siellä voi olla kaikenlaista sekä olkapäässä että kyynärpäässä. hauiksen jännevaivaa(kaan) ei saa päästää paheneen kyllä. tulee pitkiä ja turhauttavia kuntoutusjaksoja. teetkö kiertäjäkalvosimelle treeniä erikseen? millanen on olkapäiden liikkuvuus? mitkä treeniliikkeet sattuu eniten? en mä lääkäriä välttelis.
 
Back
Ylös Bottom