Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
ei se mitenkään todellisempi ole. parempi testi se jalkojen nosto on, jos valita pitää. syville vatsoille tekisin omia juttuja lisäksi. parhaiten se onnistuu erilaisilla staattisilla tai staattis-dynaamisilla pidoilla ja liikkeillä, joissa kiskot navan selkärankaan kiinni ja pidät alaselässä normaalikaaren päällä..
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mitenkäs semmonen kun olen tottunut penkkaamaan isolla kaarella(omasta mielestä) ja tänään penkkasin 5 kertaa vitosen ja sen jälkeen tottunut ottamaan vielä sarjan 70%,ajattelin tehdä sen tällä kertaa selkä/takapuoli tiukasti penkissä,mutta kuinkas ollakkaan jäi rinnalle ihan alkuunsa.no tästä suivaantuneena pukkasin kaarella kasin sillä samalla painolla,elikkäs olisin kysynyt kumpi on heikompi olkapäät vai rinta kun ei noussut kun 2-3 senttiä lahna tyylillä,selväähän on että ojentajat dominoi meikäläisen penkki touhuissa,ajattelin jättää kaaripenkin joksikin aikaa ja keskittyä rinnan/olkapäitten vahvistamiseen lahnapenkillä ja pystypunnerruksilla,mutta kumpaanko kannattas satsata enemmän.kiitos jos viitsit vastailla.
 
kyllähän lahna on aika eri ihan työntökulmanakin. ei siinä kummempaa. kannattaa tehdä kumpaakin, mutta jos kisailee, kyllä se kaari tärkeempi on. lahnaa vaikka sitten apuna, jos rinta esim. on heikko kohta. tossa kohtaa hartiat on se heikompi, mutta näkisin enempi liikelaajuusjuttunakin vrt. puolikyykky - syväkyykky.
 
ihana: kontrolli ja ehkä heikot ojentajat suhteessa hartioihin. riippuu, minne vispaa.

Hmm. Mun käet Vispaa ylös, eli päähän päin penkkipunnerruksessa. EI KYLKIIN PÄIN.

Pitikin vähän kysyä sinun mielipidettä (kysyin jo treenipäiväkirjassani), mutta kapopenkki 6*6*35 kg + 4*37,5kg menee. Ja penkissä samat sarjat menis 37,5kg:lla (+4*40 kg). Ei 40 kg:lla. (Eli onko ojentajat suhteessa vahvat?)

Oteleveys on (penkissä) niin, että keskisormet ovat merkkien sisäpuolella. Ja kapeassa niin, että kädet ovat juuri karhennuksilla (sileiden vierellä). Mulla on pitkät kädet, mutta kapea rintakehä (kai), kuvia on mimmien kuvissa. Ajattelin vaan, että kannattaisko näillä tiedoilla lähteä kaventamaan otetta, vaikka yksi sormenleveys? Mahtaisko auttaa vispaamiseen.
 
Mitäs meinaat,onko mitään järkeä kun olen vähän soveltanut sitä sun 5*5 systeemiä seuraavasti,ekan femman teen n.70% sit nostan joka sarjaan 10 kiloo,pointti on että eka ja toinen sarja on aika helppo,kolmas aika tiukka,neljäs menee just ja just ja viimeinen jää neljään toistoon.Kyse siis penkistä ja tehtäis kaks kertaa viikossa.
 
helena: silloin suhteessa hartioihin sulla on heikot ojentajat, jos tollai vispaa.

hammer: video ei näy. joka tapauksessa minkäänlaista reisiltä pompautusta ei tehdä, vaan se hipausu reisiin tulee ns. lantiolyönnin sivuseurauksena. kaikenlainen tangon ylöspäin-liikkeen haittaaminen on huonoksi.

parracuda: ihan eri systeemi, kuin se mun. pidän omaani parempana. tietysti :) mun omassa enemmän työsarjoja ja määrää. sun omassa huonompi tekniikka ja nopeemmin seinä vastaan jne.
 
Kysyisin tosta rinnalleveto tekniikasta. että onko se teknisesti jotenkin parempi jos tekee niin että "pompauttaa reisillä". niinku esim. tässä videossa.
http://www.qwa.org/natrecvideo/Erika48-82cj.wmv
Ku ite ei oikein tuota kyseistä tekniikkaa osaa...

Tuossa videollahan oli varsin hyvä malliesimerkki työnnöstä. Ehkä se nyt ei ole varsinainen pompautus, mutta kakkosvedossa lantio kyllä antaa vauhtia tangolle niin, että tanko osuu reisien yläosaan/nivusiin. On kuitenkin tärkeä saada liike suuntautumaan suoraan ylöspäin, kuten jto tuossa jo mainitsikin. Monella aloittelijalla on ongelmana, että tanko ei koske reisiin missään vaiheessa, vaan tankoa viedään liian edessä ja tangon vauhti ei kiihdy missään vaiheessa.

Siis vastaus kysymykseen: Kyllä, rinnallevedon tekniikkaan kuuluu tangon nopeutta kiihdyttävä ns. lantiolyönti, jossa tanko koskee reisiin.
 
ja niinkuin hammer huomaa, reisillä ei lyödä mihinkään tai tankoa ei niiltä pompauteta. avainasemassa on lantion liike. kato toi kuva kuvalta, niin huomaat, miten tanko liikkuu loivaa s-rataa sivulta katsottuna. missään vaiheessa ei tuu mitään kulmia rataan.
 
kiitoksia jto:lle 5x5! peruskausi takana ja meni 85% 5x5. tossa ohjelmassa kovin vitonen tehdään 90%. tarkoitatko tällä mahdollisesti parasta 1x5, eli se voi olla jopa 95%? nopeus on voimaa....
 
hyvin meni. kannattaa tarkkailla aikalailla tota peruskauden loppua. en ehkä hakis sitä ihan viimestä vitosmaksimia. saattaa rasittaa liikaa. riippuu sun pitämistä kevyistä viikoista. nehän voi olla myös nelosia tai kolmosia alottaen ikäänkuin siirtymävaiheen piikkailuun.
 
mokoma: aika kummaa. melkein suosittelisin hieman panostaan noihin enemmän. tee usein, mutta aika iisisti. vanha virsi siis. 3-5 pvänä viikossa, 10-15 melko helppoa sarjaa per treeni per laji. kulmasoudussa voit alotella esim. 6*80-90 ja leuoissa 5*op sarjoilla. sitten lisäilet, kun tuntuu hyvältä ja liian helpolta. joka neljäs viikko jälleen ilman treenejä ja loppuviikosta testit.

en oikein nää syytä, miksei kehittyis. voi olla joku hermostojuttukin ja siihen toi em. tähtää. keskity olkapäiden liikkeeseen. leuoissa ylös-alas ja soudussa eteen-taakse. ensin liikkuu siis olkapää, sitten vasta käsi taittuu. raportoi.

Eli noilla ohjeilla lähin vääntää ja eka pätkä oli vaan kaks viikkoo ja kevennys, toinen oli sit sen kolme viikkoo.

Tänään oli testi päivä: leuat 8 -> 10 +~4kg ja kulmasoutu 6*100 -> 5*120:) Ja tekniikkakin oli vielä tosi hyvä videolta katsottuna, olkapäät liikku hienosti eteen taakse, liikerata oli pitkä ja mies suunnilleen paikallaan. Eli tosi hyvää kehitystä aikaisempaan verrattuna vaikka en ihan niin paljo pystyny panostaa kun olisin halunnu ku oli kovaa mavee ja penkkiä kokoajan mukana:D .

Eli kiitos kovasti taas ohjeista:worship:
kyllä se munkin selkä kehittyy vaatii vaan erityis huomioo pikkasen.
 
Mulla olis tässä tällänen ilmeisesti Saken käsialaa oleva ohjelma maastavetoon. Eli millasia parannusehdotuksia tai muutoksia pitäs mielestäs tehdä.

1. romanialainen maastaveto sarjat 3-4X5 kuorma pyramidina
2. maastanosto 4X4 75-80%
3. maastanosto nopeus 6-8X1 60%
4. Maastanosto maksimi voimatelineessä ilmeisesti polven kohdilta.
5. Maastanosto romanialainen 4X5 sarjat pyramidina
6. maastanosto 4X3 80-85%
7. maastaveto nopeus 8X1 55%
8. Maastanostomaksimi voimatelineessä vähän lähempää lattiaa kuin viimeksi.
9. romanialainen maastavetto 4X5 pyramidina
10. maastanosto 4X2 85-90%
11. maastveto nopeutena 8X1 50%
12. maastaveto voimatelineessä maksimi lähes lattiasta, muutamia senttejä irti
13. maastaveto 3X3 60%
14. maksimi/kisa

Elikkäs mitä mieltä olet että palautuuko noista lyhyemmän liikeradan maksimeista seuraavaan treeniin, ideanahan tossa olis vissiin säilyttää sama maksimi mikä ekasta voimateline vedosta saadaan sinne ihan loppuun asti, eli lattiasta asti. Muita kommentteja ohjelmasta?
 
mä keskittyisin pukeiltavedoissa eniten siihen heikkoon kohtaan. en niinkään laskemaan sitä koko ajan. ihan hyvä ohjelma kuitenkin. voisin ehkä vaihtaa sillai, että pukkivedon jälkeen tulis nopeusviikko.
 
mä keskittyisin pukeiltavedoissa eniten siihen heikkoon kohtaan. en niinkään laskemaan sitä koko ajan. ihan hyvä ohjelma kuitenkin. voisin ehkä vaihtaa sillai, että pukkivedon jälkeen tulis nopeusviikko.

Joo. toi olis varmaan sitte kevyempää ku tulis nopeus sen jälkeen. Mut sori jankkaus, mut palautuuks siit maksimista melko varmasti?
 
en suosittele vetään noita pukkijuttuja ihan tappiin. mieluummin varaa hieman. korosta pakaroiden työtä ja vedä melkein suorin jaloin ilman reisikannatuksia.
 
Tunnen että jalkani ovat todella jäljessä yläkehoa, joten oisko järkevää reenata tälläsellä systeemillä?

Päivä 1) rinta, olkapää, ojentaja, kyykky kevyesti

Päivä 2) jalat kovaa

Päivä 3) Selkä, hauki, kyykky kevyesti

Päivä 4) Lepo

???
 
Ja haluat bodailla vai voimaa enempi?

Esim.
1: Penkki, leuanveto, penkki apu1, viparit, kiertäjäkalvosin
2: Kyykky, etukyykky, julle, vatsa lisäp.
3: Kapea penkki, kulmasoutu, penkki apu2, viparit, kiertäjäkalvosin
4: Jalkaprässi, sjmv, jalkojen nosto, pohkeet

Pakko joka tapauksessa priorisoida, jos haluat ne up to par.
 
Back
Ylös Bottom