Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
puolikyykyn eduista julkaistiin tutkimuskin juuri, mutta korkeempia on hieman hankala perustella. pääasiallinen perustelu liittyy perinteisiin ja on usein mutua.

vaginaattori: paine polvilumpion takaosan rustopintaa vasten kasvaa mitä syvemmälle mennään. se on yks vammapaikka se. sitten taas puolikkaassa pystytään tekemään isommilla kuormilla ja polvi ei oo ihan niin stabiili ku pohjassa. se tosin ei kauheesti merkkaa kyykyn kaltaisessa liikkeessä.

sun video ei paljoa kertonut. ryhti näytti hyvältä. se mikä ekana siinä oli ilman lantion liikkeitä. liikkuvuutta voi treenata ja se kehittyy. eri asia sitten kuinka paljon sitä kannattaa tehdä ja mikä riittää omaan lajiin. jalat nousee suorana ilman potkua ihan lihasvoimalla eli niitäkin voi treenata. alaselkä sais pysyy normiasennossa kyllä. pohkeet sietää lenkkeilyä jne kuitenki?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
juu sepä se. en muista nyt tarkemmin mutta kyse oli siirtovaikutuksesta pomppuun ja juoksuun. toki syväkyykyn puolesta on tutkimuksia julkaistu myös. parhaiten kyllä homma toimii, ku ei pitäydy yhdessä ja samassa aina ja ikuisesti.
 
[
juu sepä se. en muista nyt tarkemmin mutta kyse oli siirtovaikutuksesta pomppuun ja juoksuun. toki syväkyykyn puolesta on tutkimuksia julkaistu myös. parhaiten kyllä homma toimii, ku ei pitäydy yhdessä ja samassa aina ja ikuisesti.


https://www.strengthandconditioningresearch.com/promotions/quarter-squats-transfer-sprinting/

Tossahan siitä on juttua. Tuon tutkimuksen mukaan nimenomaan neljänneskyykyllä oli paras siirtovaikutus juoksuun ja hyppyyn ja syväkyykyllä heikoin. Jotkut aikaisemmat tutkimuksethan on tullut toisenlaisiin tuloksiin ainakin vertikaalihypyn osalta. Hypertrofiaan syväkyykky oli tuonkin tutkimuksen mukaan tehokkain.
 
Otin tänään kevyehkön tekniikkamaksimin maastavedossa. Huomasin, että siirryin hieman oikealle melkeinpä heti toiston alussa ja polvien jälkeen olin saanut paketin jo kasaan. Paino ei tosiaan tuntunut kovin pahalta, vaan uskoisin ainakin 5kg olevan vielä varaa tiukkaan ykköseen. Kyykyssä on tainnut joskus esiintyä vastaavaa, eli ongelma tod näk voimaeroissa vasemman ja oikean puolen välillä? Suositteletko muita apuliikkeitä, kuin yhden jalan maven variaatioita ja askelkyykyn variaatioita? Onko jostain pistoolikyykystä mitään iloa?
 
Mikäköhän ihme siinä on, ettei alaselkä jaksa mitään?
Aina ollut mulla ongelmana, mutta nyt taas meinasi palaa käpy kun 4x6 (suhteellisen raskaiden) kyykkyjen jälkeen alaselkä niin sippi, ettei puhettakaan että olisi voinut vetää edes pikkupainoilla. Sama vetotreenissä, jos on edes semiraskas sarja, niin alaselkä vetää niin tukkoon että lopputreeni meneekin sen ehdoilla.
 
jjv: joo toi on eri. noita tulee säännöllisesti puoltaen hieman eri syvyyksiä. tuonkin luin, mutta sovellukset punttipuolelle ei oo niinkää nähtävissä.

tyre: eniten vaikuttaa se fokus. päänsisus kuntoon ja jatkossa huolella se tasapaino. uskosin, että liikkuvuuseroja puolten välillä löytyy myös. ne sun pitäs testata jalkojen ja lantion alueelta. voimaeroja voi tasotella, jos niitä on. yhden jalan vedot tukijalan varpaat maassa takaviistossa on aika hyvä apu ja kartoitusliike.

vaginaattori: lenkkeile ja kävellen vaikka sillai pohjevoittoisesti se taaksevientivaihe eli hiekka saa lentää takanatulijoille. opeta kestävyyden kautta niitä. rumpujen soitto ja skeidaaminen ;) tehdään paljolti polvet koukussa eli soleus aktiivisempi ku gastrocnemius.

aksu: pysyykö se alaselkä suorana normikaarella siis? millanen kyykkytekniikka? video?
 
aksu: pysyykö se alaselkä suorana normikaarella siis? millanen kyykkytekniikka? video?


Siinä joku vanha video, mutta tekniikka pysynyt samana. Melko julletteluksihan kyykyt mulla välillä menee ja varmasti rasittaa alaselkää, mutta kun tuntuu että se on aina alaselkä mikä vedoissa ja kyykyissä väsyy ensimmäisenä, jos tekee perusvoimatreeniä ja työsarjoja on useampi kappale. Tuntuu inhottavalta kantaa levypainojakin takaisin telineisiin kyykyn/vedon jälkeen, kun se alaselkä on niin pumpissa.
 
ei toi mikään jullekyykky ole. ihan nätti yleiskyykky. sun vaan pitää panostaa siihen selän alueen huoltoon nyt enemmän. iisimpiä sarjoja kehiin myös.
 
Alkaa kuule jto pöristä ihan hyvin tuo "pitkin päivää reenaminen" / "helvetisti kerralla" reenaaminen :D

Alotin kyykyn ja penkin aika nihkeillä reeneillä, kumminkin hyvin levänneenä ja syöneenä:

Kyykky: 2*8*83, 3*10*90, 2*4*104, 4*2*134, n.5-6h sisään.
Penkki: 3*10*83, 4*4*104, 3*3*113, n.5-6h sisään.

Noh nyt kaksi viikko tätä takana, eilen helvetin huonoilla yöunilla ja huonosti syöneenä tein kyykyn ja tänään penkin. Olo ei tänäänkään ehkä se raikkain, mutta perkele kun kulki:

Kyykky: 5*10*120, 7*4*134, 2*2*164, n.2h sisään.
Penkki: 2*12*83, 7*5*104, 5*5*111, 3*4*120, n.1,5-2h sisään.

Eli volyymi on aika rajusti noussut, painot noussut, treeni keventynyt ja volyymi tehdään lyhemmän ajan sisään. Tänäänkin olisi voinut puskea penkkiä paljon enempi, mutta kun oli sauna jo päällä ja olut avattuna, niin ei pystynyt pitempään heilumaan.

Treenijako alkaa vakiintua siihen alkuperäiseen suunnitelmaan eli, Päivä 1: kyykky, Päivä 2: penkki. On paljon helpompaa tehdä yhtä lajia per päivä. Ei tarvii molempia lämmitellä ja homma on paljon iisimpää ja rennompaa, kun tekee vaan yhtä liikettä per päivä. Myös volyymia saa reilummin per laji, kun on aina lepopäivä välissä.

Ja on muuten kivvoo reenata!
 
no niin hyvä juttu! kyl tossa paljon etuja on, jos resurssit on kohillaan. satunnaisesti voit tehdä referenssityylisiä treenejä ajan ja kunnon niin salliessa. esim. 30x5 samalla raudalla. tai 10x(4, 6, 8) eli 10x toi laskeva pyramiitti 4684684... päivässä.
 
no niin hyvä juttu! kyl tossa paljon etuja on, jos resurssit on kohillaan. satunnaisesti voit tehdä referenssityylisiä treenejä ajan ja kunnon niin salliessa. esim. 30x5 samalla raudalla. tai 10x(4, 6, 8) eli 10x toi laskeva pyramiitti 4684684... päivässä.

Voisin melkein viikonloppuna tuommoista kokeilla! Taisin tuolta yhdestä ketjusta lukeakkin että tuommosia reenejä olit jollekkin suositellut. En vaan vielä ole uskaltanut koittaa :D mutta uskosin että nyt vkl vois testata tehdä vaikka tuommoisen 30*5*111 penkissä.
 
OFFTOPIC: Onko aksu sulla selkeesti keskivertoa heikompi penkki? Mä en tiedä mistään voimanosto standardeista yhtään mitään, enkä paljo muustakaan, mut silkasta mielenkiinnosta kysyn silti. Mavetat & kyykkäät vissiin kuitenki selkeesti ainaki sen 200, mut penkki ehkä jopa alle 110? Eikä oo mitään vittuilua, vaan mä oon utelias olento(pakko ilmottaa etukäteen, ku netis ollaan monesti herkkiä).
Joo onhan se! Kisaenkkareina esim. kyykky 210kg ja penkki 110kg.
 
Minä kun nostin nuorempana mave-ennätyksen 220kg niin penkistä meni pompulla 110kg ja kyykystä vyöllä ilman polvisiteitä muistaakseni max.140kg. Ja nyt kun kuitenkin jto:n ketjussa ollaan niin kysytään mieheltä että oletko näin omituiseen mave/kyykky-suhteeseen koskaan törmännyt?
 
anve: no toki riippuu kyykkytyylistä miten veto ja kyykky keskenään suhtautuu, mutta 140, 110, 220 on kieltämättä hyvin erikoinen suhde. miten noita sais tasattua on sitä oma tarinansa, mut on noita vastaan tullu.
 
Katsoiko jto Bull vs. Vertti tv-ohjelmaa?

Siinä ekassa jaksossahan treenautettiin roikkumista ja poliisinainen teki ns. maksimeita joka päivä tjsp. 10 viikossa se poliisinainen korjasi tuloksensa 16 sekunnista (jota ennen teki "mavea") ~90 sekuntiin. Mitä veikkaat, oisko nyyppäroikkujalla tulos parantunut enemmän tekemällä grippiharjoitusta järkevämmin, vai onko 10 viikkoo niin lyhyt aika että siinä nousee "aloittelijalla" koko tuon ajan roikkumiskyky maksimiroikkumistakin tekemällä?
 
Toi roikkuminen on erittäin paljo tahdonvoimastaki kii. Ite saatan roikkuu esim. 3 minaa putkeen helposti jos teen siinä kokoajan jtn samalla. Muuten vaan jos pitäis roikkua mahollisimman pitkään, ni joku 2 minaa alkaa jo kyllästyttään iha liikaa. Aseella jos uhattais, ni johan kiinnostais roikkuminen :D.

Itsellä ainakin roikkumisen ja gripin kanssa alkuvaiheessa tuntui suurin tekijä olevan kipukynnys. 10 viikossa sitä pystyy ainakin kehittämään paljon. Toki myös voima ja tahdonvoima kehittyy samalla.
 
Back
Ylös Bottom