Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mites muuten piikkaillaan jos kyykkää sekä raakana että räteillä? Maallikon silmin ekana piikattaisiin raakana, ja sen jälkeen räteillä, mutta onko jotain syytä tehdä toisin päin? Vai voiko peräti samanaikaisesti, jos vain maksimikokeilut ajoittaa eri viikoille?
 
riippuu millanen kisa on tulossa. jos ei oo kisaa, sitten voi kyl samaanki aikaan, mutta riippuu paljon siitäki, millanen ero noissa on. tuskin seuraavalla viikolla kauheen hyvin rättimaksimi vielä irtoo, ellei niillä oo treenannu yhtään. käyttäsin treeneissä rinnakkain kumpaaki tyyliä, jolloin ois helpompaa suht nopeesti saada sitä irtiottoo testiin.
 
riippuu millanen kisa on tulossa. jos ei oo kisaa, sitten voi kyl samaanki aikaan, mutta riippuu paljon siitäki, millanen ero noissa on. tuskin seuraavalla viikolla kauheen hyvin rättimaksimi vielä irtoo, ellei niillä oo treenannu yhtään. käyttäsin treeneissä rinnakkain kumpaaki tyyliä, jolloin ois helpompaa suht nopeesti saada sitä irtiottoo testiin.
Olisiko siis mahdollista vaikka samassa reenissä raakakyykkyjen jälkeen ottaa räteillä, ja viikon toisessa reenissä sama uudelleen mutta nopeuspainotteisesti? Eli käyttäisi periaatteessa ylikuormitusvälineenä raakakyykylle
 
ylikuormitus on... ylikuormitusta. joten kannattaa olla aika tarkkana. mieluummin toisessa treenissä pääsarjat räteillä ainakin piikkausvaihetta lähestyttäessä ja toisessa raakana ja vaikka stopeilla alhaalla, ettei se puoli heikkene. suurin osa perustreeneistä kuitenki raakana. nopeutta tavoitellaan joka sarjassa.
 
Jos kerran ylipainoa on ja kunto heikko, niin niihin ensin korjaus. Ja liiat suolat pois ruokavaliosta. Noilla tippuu paineet varmasti enemmän tai vähemmän. Loppu sitten lääkkeillä kuntoon. Kyllä sen jälkeen voi ihan täysiä treenata, jos muuten terve olet.
Tuskinpa tuossa vielä tarvii kovia nostoja lopullisesti lopettaa. Kun verenpaine saadaan kuriin, lienee taas ihan ok nostella painojakin kovaa. Ja asialle tietty mahtaa mitään: vaikkapa just sauvakävelyllä ja kuntopiirillä sekä tietysti ruokavaliomuutoksilla (erityisesti suolaa vähentämällä) ja mahdollisella lääkityksellä saadaan varmasti hyviä tuloksia.
Kiitos tsempeistä! Vähän sellanen olo, että bileet on ohi ja kai ne tietyssä mielessä nyt on. Elintavat eivät todellakaan ole olleet parhaat mahdolliset.

Mutta eiköhän tässä tosiaan vielä ähkimäänkin päästä, ja toisaalta JTO:nkin useassa yhteydessä suosittelema määräprogressiivinen yleisvoimailutyyli on mahdollista toteuttaa aika leppoisastikin, sarjoihin varaa vain.
 
Jto:lle.

Tervehdys!

Olen tehnyt tuota sinun kyykky/veto- ohjelmaa. Menetin dieetillä jonkin verran perusvoimaa, joten voisiko sitä paikata sopivimmin uusimalla viikot 5-8. Ennen maksimijaksoa.

Kannattaako maksimijaksojen jälkeen vaihtaa toiseen voimaohjelmaan ärsykkeen vaihtamiseksi vai riittääkö saman ohjelman sisällä oleva vaihtelu?? Penkissä menee tuo sinun 5*5.
 
kyllä voi olla hyvä pidentää perusjaksoo. maksimien perään voi ihan hyvin tehdä samaa uudelleenki. ei kroppa tajua kirjotetun ja nätisti nimetyn ohjelman eroo toiseen. jos nousujohteisuus toteutetaan hyvin menee.
 
Ajattelin kokeilla tuota sinun bulgaariajuttua. Sopisiko 4x4 -> 6x6 tyylinen treeni siinä vakautusjaksolle? Miten olisi vaikkapa tuo oma esimerkkisi Volyymiharjoittelua vasta-alkajille? Toki vähän soveltaen eli kroppaa kuunnellen eikä pilkuntarkasti valmiin mallin mukaan.
 
täysii: sopii hyvin. ryyditä iiseillä ylirautaherättelyillä sitä vakautteluaki.

aksu: no ei se täysin teilaa. mutta monet kyllä kuvittelee, että se tangon näennäinen liike merkkais jotain nopeudelle. no eipä merkkaa. sillonhan kannattas treenailla luudanvarrella.

ns. hitaat solut alottaa kaiken työnteon oli se kuorma kevyt tai raskas tai nopea tai hidas. niitä ei käytännössä voi sulkea pois. nopeiden solujen selektiivinen hypertrofia on vielä todistamatta ja hennemann kumoamatta.

tähän perustuen se kuorma oikeesti merkkaa paljon. en silti allekirjota nopeustreeniä turhana. oon tehny valmennustöitä yli 25v (huh!!!) ja kokemukset on osottaneet liikaa päinvastaista. raakanostajille kuitenki se yleisin kuorma nopeustreeniin asettuu mulla sinne 80% paikkeille. sanosin 70-90% jos jotain aluetta kysyttäs.

hieman myös ihmettelin, miksi se motor pattern ois nopeusnostossa jotenkin erilainen ku raskaassa. kyllä sen noston tulis olla aina samanlainen kuormasta riippumatta.
 
Tästähän on ollut ihan tutkimuksia, joissa on todettu että se nostajan ajatus ja keskittyminen mahdollisimman nopeaan nostoon noston aikana on olennaisempi kuin toteutunut liikenopeus. Rajatapauksena räjähtävät isometriset: liikenopeus on nolla, mutta silti osoitetusti kehittävät myös dynaamisen suorituksen voimantuoton nopeutta.
 
Tästähän on ollut ihan tutkimuksia, joissa on todettu että se nostajan ajatus ja keskittyminen mahdollisimman nopeaan nostoon noston aikana on olennaisempi kuin toteutunut liikenopeus.
Sitähän toi JTO on koko ajan sanonut. Ja sanoohan sen nyt järkikin, että pelkkä liikenopeus ei merkkaa juuri missään tilanteessa yhtään mitään. Muutenhan noi kannattais tehdä harjanvarrella, kuten JTO osuvasti mainitsi.
 
Millä nopeudella jto yleensä tiputtaa voimanostajien painoa?
Mietin tälläistä että onko järkevää mennä mahdollisimman paljon miinuksen puolella kuin treenitehot vain antaa myötä.

Esimerkiksi voimanostajan tavoite on tiputtaa 105kg painoluokasta 93kg. Tämä voidaan saavuttaa tiputtamalla se 3,6 tai 12 kuukaudessa.

3kk= 1kg viikossa
6kk= 0,5kg viikossa
12kk= 0,25kg viikossa

Voidaan olettaa, että mikäli tiputettaisiin 12 kuukaudessa voimatasoihin (0%) ei olisi juurikaan vaikutusta, riippuen tietenkin voimanostajan tasosta ja rasvaprosentista. 6 kuukauden diietissä vaikutus olisi vähäistä (5%) ja taas 3kk diietissä voimatasot tippuisivat rajusti (10%). Voimanostossa kuitenkin olisi tavoitteena pysyä suurin osa ajasta plussa kaloreilla ja mahdollisimman vähän aikaa miinuksilla.

Onko siis sinun mielestä järkevämpää vetää "nopea" diietti pitkitetyn sijaan, jolloin päästään mahdollissimman nopeasti taas syömään plussalla? Nopea diietti siis tarkoittaisi mahdollisimman energiavajetta millä ei ole vaikutusta treenitehoihin.
 
mywor: mieluiten painoo pudotetaan kaikessa rauhassa ja keskitytään tuloskunnon nostamiseen. sama toisinpäin eli ei hätäillä. mieluummin vaikka vähä alipainosena muutamiin kisoihin ja treenin kautta sitä massaa ylös.

tää nyt sitten riippuu myös siitä, miten urheilija reagoi dieettiin. jos sitä painoo lähtee suht helpolla ja vaikutukset voimaan ja jaksamiseen ei oo kielteisiä, siitä vaan nopeemmin sitten.

vanha pantteri: oisko tällä hetkellä pari kolme semmosta, jotka ainakin asiasta ovat kertoneet tai että asialla on heidän mielestään vaikutusta tekemisiin.

aikalailla mennään kropan ehdoilla eli rankkaa ja monipuolista reeniä ilman vääränlaisia kipuja. toistaseks tuloksena on ollu mm. kipujen häviämistä ja elämäniloa lisää. mä en tutki urheilijoita, joten nää menee aina sen mukaan, mitä lääkäri ja kroppa kertoo.
 
Oon nyt muutaman viikon tehnyt kyykylle ja mavelle selkäinahon abc ohjelmia. Syväkyykyssä lähtötaso 180kg ja mavessa 210kg. Jossain vanhassa ketjussa olit sanonut tuosta maveohjelmasta, että kannattaa ottaa erillinen piikkaus sen jälkeen, kun tuossa käydään maksimikaudellakin korkeimmillaan 85% kuormassa. Laitatko esimerkkiä miten tuo piikkaus kantsis ton jälkeen suorittaa? Onkos tuossa kyykkyohjelmassa tarvetta, siinä kun käydään 95% maksimikaudella?
 
Ihan suoraviivainen piikkailukin käy. parin viikon pätkissä kakkosia ja sit ykkösiä. kevennykset siellä 80% nurkilla.

maksimivoimakausi ON piikkausta.
 
Back
Ylös Bottom