Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
miksi tehdä apuja kevyesti? ei se sillon mitään auta. ei muutenkaan treenit mitään kevyitä ole muutoin ku kevennysjaksoilla. kyl askelkyykky joissain tapauksissa on ok apu, mutta ei oo mun listalla siellä kärkipäässä.
 
Mikä on jton näkemys, mitenkä painonnostajalla pitäis reeneissä näkyä jos haluaa siirtyä painoluokasta ylempään? Tähän saakka toistoalueet ollut tempauksessa 1-4 ja työnnössä 1-3, enkä ole kokenut palvelevan tarkoitusta juuri sen pitempää sarjaa tehdä. Pitäisikö sen sijaan näkyä esim. kyykyissä ja vedoissa pidempinä sarjoina, sekä bodailuna omia heikkouksia vahvistellen?
 
Suosittelet aika usein tuota sun modattua kaksijakoista ohjelmaa monelle eli tämä.

1.penkki + avut
2.kyykky + vedon apu + keskikroppa
3.Kapea penkki + avut
4.Veto + kyykyn apu (etukyykky) + keskikroppa

Mitä jos tekeekin normi kyykyn tilalla etukyykkyä ja ymmärsin että tuossa veto päivänä tehdään kyykyn apuna jo etukyykkyä? Miten silloin muokkaisit tuota jakoa??
 
pikku-tomppa: lajiliikkeissä tekniikka tuppaa huonontuun, jos kovin pitkiä sarjoja tehdään. rupeet seurusteleen jonku söpön jääkaapin kanssa, että massaa alkaa kertyyn ja panostat sit niissä avuissa hieman bodysuuntaan. käytännössä siis kyykyt ja työntö- ja tempausvedot. sit mitä lisää riippuu niistä heikkouksista. eli aikalailla niinku ite tossa funtsit.

cupcake: no on toi kyllä hyvin toimiva jako voimailijalle, vaikka ite sanonki. etukyykkyintoilijalle esim:
1.penkki + avut (yläselkä, hartiat, ojentajat, uloskiertäjät)
2.etukyykky + vedon apu (julle, sjmv...) + keskikroppa
3.kapea penkki + avut (yläselkä, hartiat, hauikset, uloskiertäjät)
4.veto + etukyykyn apu (½-etukyykky/ etukyykky stopilla tms) + keskikroppa
 
Tuli tuossa hieman taukoa salihommista ja nyt uuteen nousuun. Millaisella sotasuunnitelmalla kannattas lähteä etenemään pääliikkeissä? Bodaaminen pääpaino, mutta pääliikkeet haluaisin tehdä voimaa silmälläpitäen, ohjelmana 5-jakoinen. Tässä lähtökunto:

Penkki 8x120
Kyykky 8x150
Mave 6x170
Pystäri 5x80
 
no bodarin sisäänajoon ja voimailuun sopii erinomaisesti mm. toi mun 3*4 -> 6*6.
 
Mitä mieltä oot pystysoudusta tangolla? Onko voimanostajan järkevää tehdä semmosta ihan vaan olkapää/hartialiikkeenä esim. vaihteluks vipareille? Laitatko sitä asiakkaillesi koskaan?
 
Kysyn nyt pölhön kysymyksen. On tästä ollut aikasemminkin jotain puhetta muistaakseni. Mutta ihanko totta selkäkin vielä penkin jälkeen, vieläkö riittää ruutia?
Ja kahdesti viikkoon. Voisitko hieman valottaa tuota "systeemiä", onko sarjamäärät sitten vain sen verran maltilliset että toimii?
Paha tapani on hakata itteni piippuun reeneissä, ja tästä huolimatta hirvittää tuon yhdistemän työmäärä yhteen treeniin.
Enhän minä toimivuutta epäile, ja siksi se on lähdettävä tätä näin viimein koittamaan. Mutta.
 
joppa: laitan ja hyvä liikehän se. kiertäjävammaisille en laittele ja aika usein noi tollaset pidetään suht nätteinä suoritustyyliltään. stoppeja yläasennossa viljelen myös.

rati: yläselkä on penkin tärkee apu. jos tehdään vuorotellen esim. penkki, leuat, penkin suora apu, levee soutu... riittää yllättävän hyvin kyllä puhtia. toki ei leuat penkkisarjojen jälkeen tuu niin ilosesti ku fressinä, mutta niiden tarkotus onkin tossa olla apuliikkeen roolissa. toisaalta jatkuvasti testeissä kyllä paukuttelevat leukaenkkojakin mokomat :)

työsarjamäärät mun tallissa noin yleistäen liikkuu penkissä n. 4-8 välillä, leuoissa 3-6, penkin apu 2-4, levee soutu riippuen ryhdistä 2-5. suurin osa sarjoista jää vajaiksi toiston pari. volyymiin kasvetaan, ei hypätä samantien. kunto kasvaa ja pystyy tekeen paljon määrää väsymättä. mm. kisanostajille melkosen hyvä juttu.

suurin ongelma kehityksen tiellä tuppaa olemaan se loppuun asti hakkaaminen JA suuret sarjamäärät yhdessä. mä teetän toistomaksimitreenejä kyllä, mutten kovin usein ja riippuen nostajan kyvyistä, taustasta ja kisakalenterista. mitään tarvetta tai pakkoa loppuun asti tekemiselle ei ole.
 
Tuossa kyykky kolme kertaa viikossa threadissa sanoit, että b) kyykkyyn voi kokeilla pudotuskyykkyä, jonka idean jo selititkin siinä samalla niin toimisiko siinä myös stoppi kyykky?
 
Tuossa kyykky kolme kertaa viikossa threadissa sanoit, että b) kyykkyyn voi kokeilla pudotuskyykkyä, jonka idean jo selititkin siinä samalla niin toimisiko siinä myös stoppi kyykky?
Samaan myös: kumpi parempi, tehdä joku päivistä (esim b-päivä) vyöttä, vai pyrkiä tekemään jokaisessa reenissä jokainen sarja vyöttä vaikka prosentit olisikin laskettu vyöllisestä kyykystä?
 
jhones: kyllä. 1-3s stopit alhaalla tai ongelmakohdissa on aika hyvä apu.

nyybi: vyötäkin pitää osata käyttää. semmonen 80% vyökyykyn maksimista on aika ok raja jo alkaa käyttään vyötä. oon nähny kyllä yli 400kg vyöttömiäkin kyykkyjä, joten ei se niin pakollinen ole ;)
 
esetku: jos se alaosa ei oo sulla hyvin kontrollissa kannattaa sitä tietenki avustaa stopeilla. 1-3 toiston maksimeissa siteet ok. kyl ne polvee rasittaa, mutta erilailla ku ilman. videon ohje on ok. tärkeitä kohtia lähinnä toi ulospäin rullaus ja koipi suorana ja jännitys reidessä.
 
Malanichev sanoi BoB II kisan jälkeen Q&A:ssa, että hänen lääkärinsä on "kieltänyt" häntä kyykkäämästä ilman siteitä, sillä hänen polvet eivät kestäisi sitä. Mielipiteitä tästä?
 
siteet lisää lumpion takapinnan painetta ja siellä oleva rusto jos kuluu pois liikaa, kyykyt on sitten siinä. genetiikka ohjaa sitten kuinka herkästi kullakin sitä kulumaa ilmenee.
 
Back
Ylös Bottom