Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Muistaakseni aika lailla vuosi sitten testasin tuota jto:n kyykky 3krt viikossa hommelia ja siinä tein osan kyykyistä nimenomaan silmät kiinni. Muistaakseni 80% asti pidin kiinni ja ihan hyvin toimi ainakin mulla. Uskaltasin väittää et nostotuntuma muuttu selkeesti jämäkämmäksi.

Onko jto päässyt kiville tänä vuonna?
 
juu on ollu hyvä vuosi ulkokiipeilyn suhteen ja maaliskuun puolessa välissä kausi alkoi. just palautumassa juhannuskiipeilyistä. klo 19-04 tuli väännettyä. mukana mm. toi kyröölääne. seki on menos ihan pilalle kiipeilyn takia ku leuoissa ykkösenkat paukkuu :)
 
vaikeita kysymyksiä. yks hyvä ominaisuus on varmaan soveltamiskyky ja ihmistuntemus. huonoja on roppakaupalla, niinku pitääki olla. oon joskus aika kärsimätön ja ehkä en siedä paljoo semmosta, jos jostain asiasta tulee väärää infoo. tulee tarve korjata mutuiluja. oon yrittäny antaa vaan olla enemmän :) numeroitten kirjottelu ja fysiologia jne on tän homman helpoin puoli. ja numeroilla en tottavie tarkota noita kirjanpitohommia :D
 
Viimeksi muokattu:
itseoppinut kuvaa hyvin. tutkinto ihan muulta alueelta :) akateemisissa paikoissa on joskus tullut opettajan osassa kyl oltua.
 
Kysymys, mihin ei ole varmaan yhtä ja oikeaa vastausta. Siksi kysyn mielipidettäsi. Minkälaisilla sarjapainojen nousuilla kannattaa mielestäsi tehdä jalkakyykkyjä, penkkipunnerrusta ja maastavetoja? Tietenkin nostajan voimatasot vaikuttaa vastaukseen, joten tässä omat parhaat sarjat tällä hetkellä ja sarjapainojen nousut (sarjojen väleillä):

Kyykky 8x135 kg (25-30 kg nousu sarjojen välillä)
Penkki 8x95 kg (15 kg nousu sarjojen välillä)
Mave 8x160 kg (25-40 kg nousu sarjojen välillä)

Olisiko siis parempi tehdä esim. kyykky 20 kg nousuilla, penkki 10 kg nousuilla ja mave 20 kg nousuilla, koska voimatasot on vielä alhaiset? Pienemmillä nousuilla tulee enemmän lämmittelysarjoja ja kokonaisvolyymiä. Raskaimpia sarjoja on liikkeestä riippuen 2-3 sarjaa.
 
mä jaan sen valmistautumisen usein kolmeen vaiheeseen: yleislämppä, lajilämppä ja hermoston herättely. noilla sun raudoilla kyllä vois hieman pienemmillä väleillä nousta. lähinnä kyse on myös siitä, miten hyvin kunkin kroppa herää. jos se toka työsarja vasta on se paras, kannattaa herättelyyn satsata enemmän. ylirautoja oon tavannu suositella usein myös. kokonaisvolyymi kannattaa laskee ennemmin työsarjoista ku lämpistä. paljon on myös kiinni siitä kuinka pitkiä ne kovemmat lämppäsarjat on.
 
Kiitos vastauksista ja neuvoista. Lämmittelen aina ennen treeniä kuntopyörällä tai soutulaitteella tms. ja lisäksi muutenkin ennenkuin alan painoja nostamaan. Muutama eka sarja, eli tangolla ja esim. mavessa 65 kg seuraava teen kympin lämmitelysarjan. Seuraavat pari lämmittelysarjaa kaseja tällä hetkellä (105 kg ja 135 kg) ja työsarjatkin kaseja. Kokeilen seuraavissa treeneissä tehdä vähän pienemmillä nousuilla kaikissa lajeissa.
 
jos sulla on eka työsarja toi 8x135, lämppä vois muutaman minuutin iisin fillarin tai soudun sekä keppijumpan jälkeen mennä esim. 2x10xtanko, 2x8x60, 6x80, 4×100, 2×120 ja iisit yliraudat 1×140, 1×150.
 
Mitäs sä suosittelisit semmoselle kaverille, kuka ei vaan yksinkertaisesti lämpiä muulla kun jollain kunnon happosarjoilla? Sillä oli bodatessa aina tapana vetää ennen kovia kyykkyjä neljä sarjaa ojennuksia failureen ja vielä sen yli. Tämä ei tietysti ole voimantuotossa optimaalista, mutta kun kaveri valittaa esim. pyramidin (2,4,6,8,6,4,2) kasin jälkeen, että kun ei ole lämmin. Sama juttu penkissä, jos sarjat on vaikka 7x5 ja vasta viimenen on hyvä, niin mitä helvettiä sille oikeen voi tehdä. Ei viittis kaikkia voimia heittää happosarjoilla hukkaan, mutta ei oikeen muutakaan voi kun ei lämpiä muuten. Esimerkki lämppäreistä on 5-10min yleislämppä, sitten jos penkkitreenistä puhutaan niin 3x kierto jossa vipareita sivulle x10, kevyt tangossa roikunta 5-10sec, penkki tangolla 20x. Sitten päälle penkkiä esim 3x5x60kg, 5x80kg, 3x100kg, 3x110kg, 7x5x120kg. Ja näillä lämmöillä vika sarja kulkee vasta. Mitä sä tekisit tässä tilanteessa?
 
aika harvinaistahan toi on ja voi olla pään sisälläkin se ns. vika. jos työsarjat on pitkiä kannattaa lämpissäkin hieman availla laktaattisysteemiä, vaikka tossa aiemmin laitoin esimerkin lyhyistä sarjoista. miten se ei lämpeeminen tai lämpeeminen ilmenee? 7x5- treenin jälkeen nousis vielä enemmän ku alussa?

avain vois ton mittasille työsarjoille olla siellä maksimipuolella eli tota sun treeniesimerkkiä käyttäen 3x110, 2×1×130, 2×1×135 ja sitten 5x120-sarjat.
 
Se ilmenee pääosin sillä tavalla, että tuntemukset on paremmat ja videolta analysoitaessa tanko liikkuu nopeammin viimeisissä sarjoissa. Täytyy ehdottaa tuota yli sarjapainojen menevää lämmittelyä.
 
juu on tollasia dieseleitä vastaan tullu ja muutama mukanaki, mutta toisaalta hyvä ku kestää isoja työmääriä. kisat voi olla hankalia ja jos irtiotto ei oo ykkösis hyvä suhtees sarjoihin.
 
Terve Jto! Olisi tarkoitus siirtyä vuosien bodauksen jälkeen hiukan enemmän voimapuolelle ja bongasin tuolta jostakin tällaisen sinun laatiman ohjelman jota ajattelin lähteä toteuttamaan pienten muutoksien kanssa. Pääliikkeissä ajattelin toteuttaa 3x4 -> 6x6 progressiota. Jatkokysymys vielä tuohon progressioon, että kuinka kauan tuota voi toteuttaa vai täytyykö välillä suorittaa maksimivoimakausia? Hiukan olen vielä hukassa näiden kanssa.

Treeni 1

Penkkipunnerrus/keskileveä PP, ohjelman mukaan
Vinopenkki KP 3-4x6-12
Leuanveto, myötäote 3-4x4-10
Tate´s press/Ranskalainen 2-3x8-12
Hauiskääntö tanko/KP 3-4x6-12
Kiertäjäkalvosin, 3 liikettä à 2x15-20

Treeni 2

Jalkakyykky, ohjelman mukaan
Julle 3-4x3-8
Vatsalihasliike penkillä, alataljasta 4-6*6-10
Takareidet 3x10
Jalkojennostot riipunnasta lisäp. 3-5x10-15, stop 1-2" ylh.
Lantion kuntoutusliike esim. polven vaihto matolla 2-3*20-30

Treeni 3

Penkki nopeus 6-8*2-3x50-70%
Kapea penkki 3-5x3-6
Dippi 2x6-15
Vipunostot KP/talja 2-4x8-15
Vatsa lisäpainolla kiertäen 4x10-20
Kiertäjäkalvosin 3 liikettä à 2x10-15

Treeni 4

Maastaveto, ohjelman mukaan
Etukyykky lt 3x4-3-8
Leuanveto, vastaote 4-6*4-6
Leveä kulmasoutu tangolla 2-4x6-10
Takaolkapäät KP/talja 2-3x10-15
Lantion kuntoutusliike, esim. Pieni lantiokeinu riippuen

Ainut muutos minkä halusin ohjelmaan oli treeni 4 josta poistin nopeus kyykyn ja otin vedon pääliikkeeksi ja otin tuon etukyykyn niin sanotusti apuliikkeeksi tuohon vedon jälkeen. Miltä kuulostaa? Ja minkälainen liike mahtaa olla tuon polven vaihto matolla?

Kiitoksia kovasti jo etukäteen!
 
Viimeksi muokattu:
no toi on yks esimerkki monien joukossa ja niitä vois heitellä satoja. niistä kaikista kuitenki puuttuu se varsinainen ohjelmointi eli noi vaatii treenaajalta sitä omaa intuitioo enemmän. jos oot hukassa niinku sanoit, tapaan suositella itseeni tekemään sen ajattelu- ja suunnittelutyön sun puolesta. kyllä ihan perustreenaajankin kannattaa hieman maksimivoimaa tehdä, vaikkei ne ykköset varsinainen päälaji oliskaan.
 
miksi katsekontakti pitäisi poistaa? hyöty ei mitenkään merkittävä verrattuna liikkeen turvattomuuteen. Kai täällä ihmiset ymmärtää että näitä ketjuja lukee pääasiassa alle 5v harrastaneet kaverit, Ja jto vissiin ottaa vastuun kun porukka alkaa siteet silmillä kyykkäilemään ?

Noin 2v harrastaneena en juuri koskaan katso syvyyttä, kyykkään niin syvälle kuin pääseen ja kyllä sen perseestä huomaa milloin liikkuvuus ei riitä. Mikä tässä on se suuri riski, vajaaksi jäävä kyykky?

Etukyykyt vedän katse useimmiten korkealle suunnattuna.
 
Oliko jto harrastanut jotain roikkumishommia, vai muistanko nyt aivan väärin?

Tuli nimittäin ulkomailla törmättyä haasteeseen, jossa olisi pitänyt roikkua leuanvetotangossa kaksi minuuttia. Ote joko vasta- tai myötäote, ei mitään ristiotteita. Ongelmiksi koituvat liian heikkojen voimien lisäksi se, että tanko hieman pyöri jolloin ote lipsui enemmän sormille, sekä vähemmän yllättäen alkoholi. Ovatko muut törmänneet vastaavaan haasteeseen?

Suositteletko ottamaan roikkumista mukaan harjoitusohjelmaan ja millä tavalla? Mihin lihaksiin työ lähinnä keskittyy?
 
Moi jto! Tarkoitus ois nyt alkaa kehitellä voimaohjelmaa. Kysymystä treenijaosta eli töiden takia en tällä hetkellä pääse kuin 3 kertaa salilla käymään niin onko ihan toimiva perusjako tämmönen

Ma: Penkki + apuliikkeet
To: Etukyykky (jostain syystä tykkään enemmän kyykkäillä edestä kuin takaa.) + keskivartaloa
La: Kapeapenkki + apuliikkeet.

Tiedän että kokonaisuus tietenkin ratkaisee mutta eikös toi ole ihan hyvä toimiva perusjako?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom