Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Jos kyykkää kapealla, niin yksi hyvä ja helppo keino on leventää asentoa. Silloin lähentäjät ottaa kiinni korkeammalla ja sieltä saa sitä kumilankaefektiäkin mukaan. En tiedä sitten, mitä muut on tästä mieltä (jto/oranki)

Niin siis, jos treenaa voimanostoa niin minusta kisasyvyys pitäisi olla se mihin liike stoppaa automaattisesti, joten nostoasento pitää säätää sen ehdoilla. Jos sinun pitää ponnistella ettei nosto mene "läpi" tuosta syvyydestä niin se vaikeuttaa tota hommaa aivan turhaan ja heität voimavaroja pöntöstä alas. Liikkuvuus, mittasuhteet ja esimerkiksi reiden/pohkeen paksuus määrää paljolti sen missä se luonnollinen kyykyn pohja kenelläkin on ja yleisimmät tavat säädellä sitä on asennon leveys ja reisiluun rotaatio. Kannattaa myös ottaa huomioon, että kun katsotaan normaaleja salitreenaajia niin iso osa näistä, millä kyykky menee selvästi kisasyvyyttä alemmas, ei pidä keskikroppaa oikeaoppisesti tiukkana jolloin se liikkuvuus tulee lannerangasta eli ns. buttwinkillä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
jos kumilankaefektillä tarkotetaan elastista energiaa se kyllä toimii kaikilla kyykkytyyleillä. se mekaaninen teho voimanostoo aatellen vaan toimii paremmin leveemmällä tyylillä, kun polvikulma ei painu niin pieneksi ja syvyys saadaan aiemmin.
 
Moi jto. Perinteisellä kapealla asennolla tehtävään maveen liittyvä kysymys:

Onko voimantuotossa eroa onko jalkaterät kohtisuoraan eteenpäin vai lievästi ulospäin? Jos olen oikein ymmärtänyt, niin lievästi ulospäin jalkateriä pitäen saa pakaralihakset paremmin mukaan vetoon voimaa tuottamaan.

Toinen kysymys:

Suositteletko tekemään kyykky ja mave sarjat ilman vyötä, että keskivartalo vahvistuu? Näin olen tehnyt nyt jonkin aikaa.
 
No tossa on suoraan sivusta pari vetoa. Pitäisikö minun vetää enemmän taakse tossa irroituksen jälkeen? Muuten on omaan silmään ihan ok. Irroitus oli parempi, kun pidin jalkaterät enemmän eteenpäin ja tanko ei ollut kiinni sääressä.
 
jp75: hieman eroja, mutta harvemmin kauheen merkityksellisiä. kyl vyö hyvä on ja sitä pitää oppia käyttämään. 85% on useimmille hyvä raja vyölle.

oranki: videon perusteella tasapainonen nosto kyllä. painopiste tossa ei voi välittyä, mutta jos susta tuntuu ettei painu eteen, hyvä.
 
Voihan se olla, että toi stoppi sekoittaa vähän ettei lähde niin juohevasti jaloilla irroitus->taakse veto. Pitäisikö sinusta stopin olla pidempi vielä noissa?
 
pitäis. semmonen 2-5 sekkaa staattiselle voimalle. jos sulla on selkee heikkous lähdössä, vaikkei näytä, käytä viel 2-3cm koroketta koipien alla.
 
pitäis. semmonen 2-5 sekkaa staattiselle voimalle. jos sulla on selkee heikkous lähdössä, vaikkei näytä, käytä viel 2-3cm koroketta koipien alla.

Päin vastoin yllättävän helppo on on toi lähtö. Tykkään noista stoppivariaatioista(kyykyt/vedot) sen takia, että tulee hyvä paine keskikroppaan ja ne on lähimpänä kisanostoa eli hieman ärsykevaihtelua, mutta kuitenkin saa samalla hiottua kisanoston tekniikkaa. Oliko tossa nyt järkeä? Kuitenkin haluan kaksi vetoa viikkoon niin minusta on parempi tehdä toinen variaationa.
 
kyllä stopit hyviä on ja niillä saa suht näppärästi poisteltua heikkoja kohtia. pukkivetojen kavereita, mutta hieman erilailla.
 
ja miksi ei? kyllä se toimii oikein hyvin. miksi pitäs olla katsekontakti olemassa? tietenkin se vaatii opettelua hetken, mutta kyllä sillai on yli 300kg otettu. kyse on liikerataopettelusta. kokemusta noista muistaakseni vuodesta 1995 alkaen.
 
miksi katsekontakti pitäisi poistaa? hyöty ei mitenkään merkittävä verrattuna liikkeen turvattomuuteen. Kai täällä ihmiset ymmärtää että näitä ketjuja lukee pääasiassa alle 5v harrastaneet kaverit, Ja jto vissiin ottaa vastuun kun porukka alkaa siteet silmillä kyykkäilemään ?
 
Onko stoppikyykystä hyötyä sellasena versiona, että ottaa ylös tullessa stopin siinä kuolokohdassa? Tyylinä semmonen semielastinen eli pienellä pompulla suoritettu painonnostokyykky.
 
jto on tehnyt valmennustyötä about 25v ja suurin osa mun asiakkaista on hyvinkin pitkään treenanneita ns. kokeneita nostajia. katsekontakti voidaan poistaa, jos on vaikeuksia tuntea sitä oman kropan liikkumista, oli kyse mistä tahansa liikkumisesta. lähinnä käytän sitä tekniikkavirheiden poistamiseen ja suht harvoin toki, ei se ole mikään itseisarvo tai sääntö. ei se ole pakkollista, mutta on auttanut monia. turvallisuuden kanssa sillä ei ole ollut muuta tekemistä kuin pysähtyneet katseet yleisöltä, jos nyt yleensä on tollasen treenaajan tekemisiä sattunut seuraamaan. siteitä ei käytetä, sillä monet osaa sulkea silmänsä muutenkin. ei näitä tänkaltasia juttuja aloittelijoille tarjota, vaikka siinä hahmottamisessa ongelmia oliskin. varmaan olet kokeillut pitkiä aikoja silmät kiinni treenaamista, kun pystyt ne hyödyt samantien pois laskemaan? kmulla pisimmät jaksot yhden urheilijan kanssa on olleet siellä kahden vuoden nurkilla.

beginner: stopit pitäs olla selkeitä liikkumattomia osia, että staattinen voima kehittyy. niitä voidaan käyttää eri kohdissa nostoa ongelmakohtien poistoon. eli ei mitenkään pakosta siellä pohjakohdassa. eli ihan hyvin voit stoppailla siinä kuolokohdassa ja sen ympärillä 2-3 kohdassakin.
 
Tiedän jto:n ja myös jto:n voimailu ohjelmat, joilla saa pääasiassa paikat erittäin jumiin tai rikki. Näin siis ihan kisanostajat järjestään sanoneet. kehoitan edelleen ihmisiä tervehenkiseen kriittisyyteen ku lukee näitä. Paljon sieltä tulee kyllä asiaakin, sitä en voi kieltää.
 
no pääasiassa se palaute on ollut tässä vuosien aikana hyvinkin kiittävää. ohjelma itessään ei vie jumiin, jos sitä ja sen ohjeistusta noudatetaan. joillakin on suurimmat ongelmat siinä, ettei treeneissä hakatakaan kroppaa tohjoksi, kun siihen on aiemmin tottunut. monet jopa yllättyy siitä, miten omasta mielestä "liian kevyellä" treenillä voi kehittyä niin hyvin. tollanen raju yleistys ei lainkaan vastaa mun saamaa palautetta. kriittisyys toki on aina hyväksi. mielenkiintoista toki ois tietää, mistä mut tiedät/ tunnet? :) no en mä näitä täällä lähe puimaan. rennosti vaan :)
 
Viimeksi muokattu:
beginner: stopit pitäs olla selkeitä liikkumattomia osia, että staattinen voima kehittyy. niitä voidaan käyttää eri kohdissa nostoa ongelmakohtien poistoon. eli ei mitenkään pakosta siellä pohjakohdassa. eli ihan hyvin voit stoppailla siinä kuolokohdassa ja sen ympärillä 2-3 kohdassakin.

Juu siis pointti oli siinä, että yleinen ohjeistus ainakin mitä muistan sun juttuja lukeneeni (ja voin muistaa väärinkin) on, että ei mennä ollenkaan sen stoppikohdan alle, vaan otetaan stoppi siihen ja takas ylös. Lähinnä kiinnostaa, onko stoppi kesken eksentrisen (kuten stoppivedoissa) "yhtä hyvä" vaihtoehto vai voiko siinä olla jotain huonoa.
 
kyllä stopin voi tehdä matkalla alas ja uudestaan ylöstullessa. mutta stopin jälkeen voi lähtee samantien ylöspäin myös. aika paljo näitä voi varioida.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom