Kysymyksiä Jto:lle

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Raven
  • Aloitettu Aloitettu
Terve! Mistähän voisi johtua, kun niskassa/kaulassa tuntuu penkkipunnerruksen aikana painetta? Pahenee sitä mukaa kun tankoa tuo rintaa kohti. Samaa esiintyy myös etunojapunnerruksia tehdessä ja paine on pahimmillaan tuollonkin ala-asennossa. Kädet ojennettuna ei varsinaisesti tunnu niskassa mitään. Olen pyrkinyt pitämään kaulan samassa linjassa muun rangan kanssa, elikkäs en kurki kattoon etunojapunnerruksia tehdessäni tai nostele/paina päätä penkatessa. Paineen kasvaessa tuntuu myös tangon kontrollointi olevan hankalampaa. Voisiko kyseessä olla joku jumi, lihasheikkous tai peräti välilevyongelmia?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
krocco: en mä laittas mitään tasovaatimuksia. kisailu itessään on kokemus jo. järjestäjillä saattaa olla lajeista jotain ennakkoinfoa, joten jos ne on selvillä, tietää jo paljon.

sam79: kyllähän se punttitreeni tollaikin onnistuu. salilla kannattaa treenailla hyvinkin kovaa ja pitää se kotiviikko palauttavana. toinen vaihtoehto on et salilla tekee eri liikkeitä ja kotona treenailis edelleen raskaasti, mutta semmosilla liikkeillä, joihin sulla on mahikset.

dege: kyllähän ton kanssa kantsii kunnon lekurille mennä. kaularanka ei oo ihan se mukavin vamma-alue, vaikkei tuo nyt kertois et siel mitään pahempaa oiskaan.
 
Juu ei siinä ettei osallistua saisi.. mutta lähinnä mikä ois tämmöselle n. 80 kiloselle riittävä voima taso ettei tarvis ihan häpiämään lähteä. Tyyliin osallistuu, muttei saa sitten kannettavaa taakkaa edes irti maasta saatika vietyä sitä matkan päähän.. Ei meinaa löydy oikein materiaalia millasia painoja tän sarjan lajeissa käytetään.
 
no jos sanon jk 160, pp 120, mv 200, rrv + ty 120, kertoo sulle ehkä yhtä vähän edelleen. lähinnä toi ois semmonen mukava yleisvoimailija taso jo. ku sä tiedät ne kisalajit ja painot, ollaan paljo fiksumpia jo. veikkaisin, että painot liikkuu siellä voimanaiskisojen romujen yläpuolella kuitenki.
 
No luo se uskoa kun kerta tulokset osuu tuohon haarukkaan.. Pitää ruveta lisäksi työntelemään autoja ja kantelemaan kiviä pitkin mettäteitä :)
 
edit: ja oletin, että olet samaa mieltä kyseisen metodin toimivuudesta venyttelymuotona, jonka takia kysyin, toimiiko se myös nilkan liikkuvuuteen. Eli päteminen on ihan väärä sanavalinta, enkä tullut sitä tekemään tänne.

Sellaista nilkan liikkuvuusharjoitetta kokeilin, jonka tuubista löysin, että mennään jalat suorana normileveydellä syväkyykkyyn, ja tuodaan tanko polvienpäälle. Itse sain tangolla eteen nojaten tosi kovan venytyksen, mutta taisivat videolla käyttää 70 kiloa, joka vaatii jo kaverin avuksi eikänoin isolla kuormalla kannata heti kokeilla.
 
omalla painolla saa ihan tarpeeks venytystä tonne nilkkaan ja jopa repeemän akillesjänteeseen. yleensä kaikenlaiset lisävempaimet tuo kontrollivaatimuksia ja vamma-altiiuskin kasvaa. tosin venyttelyn ei tarvi olla mitään kiinalaisten lapsivoimistelijoiden pakkovenytystä itku silmissä et kehittäs liikkuvuutta. oon sanonu aiemminki, joten kerrataan: liikkuvuustreenin tulis olla myös aktiivista eli vastuksen kanssa. ei pelkästään venyttelyä.
 
Ei, kun ihan jännitys samalla. Paras isometrinen venytys takareisille=lattialla makuulla, toinen jalka ylös. Pari ottaa kantapäästä kiinni ja vie jalan suorana kevyeen venytykseen. Kun tuntuu kevyt venytys, aletaan painamaan paria vastaan takareisillä, staattinen jännitys 30sec, jonka jälkeen rauhallisesti alas.
Kyllä tämä ihan venyttelyksi yleensä lasketaan, ja perus venyttellyyn verrattuna paljon parempi.

Kuulostaa Pavelin Relax into stretch / beyond stretchingin tekniikoilta.. Ootko varma ettet oo lukenu niitä vähän väärin? Relax into stretch / clasp knife / pink panther -hommat on nimenomaan jännitys + rentoutus, aktiivinen venyttely (active vs passive) on antagonistin aktivointia ja protagonistin venytystä = eteentaivutus on lonkankoukistajan aktivointia ja takareisien venytystä. Samaan aikaan lihaksen jännitys ja sen venytys (lastaaminen) on enemmän jotain voimatreenin tyyppistä.

Tämä sun mainitsema metodi on venytystä sitten kun löysäät sen jalan jännityksestä, kaveri painaa sun jalkaa jotta venytys tehostuu, ja jalka palautetaan kenttään.

Loaded stretching -videolla Pavelin tekemä maastavetovenytys on joku näiden hommien välimuoto, joka on enemmän hermotusta niille lihaksille jolla liike tehdään eikä liikkuvuutta lisäävä venytys.
 
Yritän ensi treeniin saada lisää lankkuja, jotta voisi eri korkeuksilta nostaa. Tänään tein pysäytyksiä kapealla sillä samaisella kahden lankun setillä, normaali otteella saan tehtyä vitosia 150-160 välillä, tänää nuo pysäytykset kapeammalla otteella alkoi jo hapottamaan 125-130 sarjoissa. Ei vaan tuo jänne/mikälie kainalon alueella tykkää tasapenkillä tehdyistä kapeista nostoista.. Tän jälkeen lankuilta tehdessä, pitäisikö tehdä vaan pysäytyksiä eri korkeuksilta? Ja yleensä olen tykännyt tehdä ojentajat omana päivänään, jotta riittää 110 % tehot kapea/lankku yms penkkiin, mutta oisko hyvä tehdä alkuviikosta rintapäivänä vaikka kevyet sarjat ranskalaista/dippejä ja loppuviikosta sit kapea yms kuten nykyään?

Entä oisko siitä haittaa seuraavan päivän maastavedolle, jos edellisenä päivänä rintatreenin lisäksi tekis yläselälle leukoja/t-soutua/ylätaljaa?
 
Tervehdys! Huomasinpa peilin edessä kyykkäillessäni, että toinen pakara näyttäisi olevan ala-asennossa useamman sentin alempana. Hierojan mukaan jalat ois kutakuinkin yhtä pitkät. Jonkinlaista voima- ja venyvyys eroa tuntuisi kuitenkin löytyvän. Ollaanko tässä nyt oikeilla raitella, kun jalkapäivälle otin pelkästään yhden jalan liikkeitä(pistoolikyykky, 1-jalan sjmv, 1-jalan prässi). Kannattaako tuolle heikommalle puolelle tehdä enemmän sarjoja vai sama sarjamäärä molemmille, heikompi puolin ensin ja sen mukaan vahvemman puolen sarjat?
 
Itselläni on aika pitkät kädet joten nostomatka on penkissä valmiiksi pitkä, kuitenkin tykkään nostaa aika kapealla otteella(kun peukalon laittaa suoraksi niin sen pää tulee karhennuksen alkuun). Olen välillä kokeillut leveämpiä otteita jolloin voimantuotto huononee selvästi, mutta nostomatka vain minimaalisesti. Myös olkapäät kestävän kovat treenimäärät paljon paremmin kapealla otteella.

Kaipaan siis mielipidettä, että kannattaako sun mielestä vaan jatkaa tosta kapealta nostamista? Vähän tällainen semiturha kysymys taas mutta menköön. :)
 
thepala: jos sattuu, älä tee. pieni ylä- tai alavinopenkkikulma vois autella myös. kapeita otteita suosittelen mukaan aina. kyllähän yläselkä vedossa mukana on, joten kyl se vaikuttaa jonkin verran. liikaa? riippuu monesta seikasta.

vsoppi: jos heikkous vaikuttaa tekniikkaan, kannattaa sitä kyl autella. toteutus kummallakin kuvailemallas tavalla.

oranki: kyl niitä oteleveyksiä kannattaa aina vaihdella ihan sen jatkuvan tuloskehityksen takiakin.
 
Kuulostaa Pavelin Relax into stretch / beyond stretchingin tekniikoilta.. Ootko varma ettet oo lukenu niitä vähän väärin? Relax into stretch / clasp knife / pink panther -hommat on nimenomaan jännitys + rentoutus, aktiivinen venyttely (active vs passive) on antagonistin aktivointia ja protagonistin venytystä = eteentaivutus on lonkankoukistajan aktivointia ja takareisien venytystä. Samaan aikaan lihaksen jännitys ja sen venytys (lastaaminen) on enemmän jotain voimatreenin tyyppistä.

Tämä sun mainitsema metodi on venytystä sitten kun löysäät sen jalan jännityksestä, kaveri painaa sun jalkaa jotta venytys tehostuu, ja jalka palautetaan kenttään.

Loaded stretching -videolla Pavelin tekemä maastavetovenytys on joku näiden hommien välimuoto, joka on enemmän hermotusta niille lihaksille jolla liike tehdään eikä liikkuvuutta lisäävä venytys.

Pavelilla on näitä "erikoisia" venyttelytyylejä, mutta en siitä puhu. Jos etsii googlesta/jostain hakukoneesta; Isometrin stretching, niin löytää paljon tietoa.
Jännitys--->rentoutus–venyttely on enemmänkin PNF kuin isometristä.


http://www.youtube.com/watch?v=AmD3mIjFjg8 siinä esimerkki.
 
jep. kisaotteellakaan ei kyl suoraan kulmaan kannata niitä olkavarsia kehoon nähden lykkiä. sillonhan tanko laskettais todella ylös lähes kaulalle.
 
ohjelmaa

Morots! Olen nyt hieman yli puol toista vuotta salilla rautaa nostellut lähinnä bodailu mielessä mutta nyt alkoi voimannosto :rock: kiinnostaa kun olin gpa liiton em kisoissa katsomassa. Löysin tällaisen ohjelman jota olit jollekkin jo aikaisemmin modaillut ,mutta haluaisin pääliikkeiksi kyykyn, penkin ja maastavedon(en ole oikein koskaan tehnyt paitsi suorinjaloin:/ )

"Maanantai
Penkkipunnerrus/keskileveä PP, ohjelman mukaan
Vinopenkki KP 3-4x6-12
Leuanveto, myötäote 3-4x4-10
Tate´s press/Ranskalainen 2-3x8-12
Hauiskääntö tanko/KP 3-4x6-12
Kiertäjäkalvosin, 3 liikettä à 2x15-20

Tiistai
Jalkakyykky, ohjelman mukaan
Julle 3-4x3-8
Vatsalihasliike penkillä, alataljasta 4-6*6-10
Takareidet 3x10
Jalkojennostot riipunnasta lisäp. 3-5x10-15, stop 1-2" ylh.
Lantion kuntoutusliike esim. polven vaihto matolla 2-3*20-30

Torstai
Penkki nopeus 6-8*2-3x50-70%
Kapea penkki 3-5x3-6
Dippi 2x6-15
Vipunostot KP/talja 2-4x8-15
Vatsa lisäpainolla kiertäen 4x10-20
Kiertäjäkalvosin 3 liikettä à 2x10-15

Perjantai
Kyykky nopeus 6-8*2-3*50-70%
Raaka RV 4-6x2-3/ Maastaveto 3-6x4-6
Leuanveto, vastaote 4-6*4-6
Leveä kulmasoutu tangolla 2-4x6-10
Takaolkapäät KP/talja 2-3x10-15
Lantion kuntoutusliike, esim. Pieni lantiokeinu riippuen"

Mitenkäs maastavedon tuohon voisi yhdeksi pääliikkeeksi muuttaa vaikka onkin jo osana ohjelmaa?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom