gilly:
en tekis ihan sivuttain juuri muuta kuin pidempiä 15+ sarjoja. staattiset pidot on pirun hyviä. niihin voi romua latoa. eli sivuttain esim. smithiin ja tangosta kiinni. sitten jaloilla tanko ylös ja pito 10-30".
kynae-niska:
jos aikoo kiipeilyssä kehittyä nimenomaisesti, kannattaa suurin osa treeneistä tehdä kiiveten eri ominaisuuksia painottaen ja mieluiten kausiluontoisesti. esim. leuanvedot ei suoraan kehitä kiipeilytaitoja, eikä niistä ole välttämättä ratkaisevaa apua kipuiluun, vaikka toisin saattaisi luulla.
steve mcclure esim. ei saanut yhtäkään yhden käden leukaa, kun kiipesi ekan 9a:nsa ja ukko ei todellakaan raskasta tekoa ole. leuat saattaa ajaa myös selkää tukkoon, jos niitä hulluna kiskoo, mutta toki niitä tehdä voi. erilaiset punnerrukset, keskivartalo jne sopii treeneihin hyvin tasapainottamaan nivelien voimasuhteita.
jos kuitenkaan ei ole tarkoitus keskittyä kiipeilyyn ykköslajina, treeneiksi käy esim. 1-2 krt viikossa tapahtuva isoja liikkeitä hyödyntävä voimatreeni ja tämä siis ei-kiipeilypäivinä.. kiipeilyn jälkeen sitten vaan huoltavia tai kevyempää. mä en ainakaan jaksa 3-4 tunnin könyämisen jälkeen paljoo treenaamista ajatella.
esim. viikko ajatellen, ettet keskity erityisesti esim. bouldereihin, vaan pyrkisit kehittämään sekä voimaa että kestävyyttä:
1. kiipeily, voimabouldereita, polvien nosto kiertäen, kiertäjäkalvosin
2. -
3. rinnalleveto, penkki, leuanveto, kyykky
4. kiipeily, pidempiä reittejä, jalkojen nosto, kiertäjäkalvosin
5. -
6. kiipeily, voimabouldereita, kapea punnerrus, vatsa kiertäen
7. -